Vikings (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
teljes mértékben megérdemelte.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Egyébként elég sok nyílvesszõjük volt, akkor tûnt fel mikor mutatták a ládát benne legalább 100 darabbal 😊
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Másrészt egy viking számára a hajója az élete. Királyokat, jelentõs harcosokat, fõnököket temettek el a hajóikban. Ha nincs hajója, partra úszik és legyak mindenkit dühében, aztán beül a házakba, mert nem tud hazamenni.
Meg aztán nem is voltak olyan jó íjászok, a harcosok nem tartották valami nagyra a fegyvert. Rollónak is csak nõk, meg öregek maradtak. Nem volt sok nyílvesszõjük sem és azokkal is elég pontatlanok voltak, nagy távra nem is lõttek. A felgyújtásnak meg csak úgy lett volna értelme, különben l. elõzõ pont.
http://gaborszantai.co.uk/
http://gaborszantai.co.uk/

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
azért ez erõs túlzás, Rome-tól messze van még, Spartacust talán közelíti, történet jó, de sajnos nagyon látszik, hogy kicsi a költségvetés, kár, hogy nem az HBO csinálta.
( Ragnar faluját ebben a részben támadja meg Borg: 4-5 hajó jön, Rolo megvárja míg mindenki partra száll, majd parancsot ad az íjászoknak 😊 Igaz, hogy lõhettek volna már hamarabb is, mondjuk tüzes nyilakkal, de az értelmetlen lett volna gondolom )
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Floki esetén volt egy árulkodó momentum a 8. részben, amikor még Wessexben voltak. Az elején, amikor Horik felhúzta magát azon, hogy Ragnar a beleegyezése nélkül küldött követet Ecberthez és elviharzik, Ragnar ránéz Flokira és jól láthatóan a fejével int, Floki meg készségesen a király után lohol.
Horik lányai nem maradtak életben, akiket a végén Björn kizavart, azok csak a szolgák voltak. A fiú halálát viszont nem láttuk, szerintem még él, hogy sz*rkavaró lehessen a következõ évadban is. Ha megölték volna, a saját apja elõtt megtették volna.
Athelstan az eszével még keresztény és az elméje húzza el, de a szíve az, ami visszaviszi. Mondja is a 9. részben, hogy Ragnar és a többiek a családja, meg hogy az esõben Istent látja, de a villámlásban Thort. Szerintem nem árult el semmit, csak (úgy véli) megtalálta a helyét ebben a fura kettõs életben.
Cseles módon Floki ellenségeskedését jobban tolták, hogy izgalmasabb legyen a történet. Aztán jött a meglepi, hogy mindkettõ Ragnarral van. Bár Siggy motivációját nem igazán értem még mindig.
Lehet útközben rájött, hogy Rollo (illetve saját) szempontjából jobb, ha Ragnarral van, mint Horikkal.
Csak nem hülye Ragnar, hogy életben hagyta?
csak jól emlékeztem, visszanéztem azt a jelenetet, a szobából csak lányok rohantak ki, a fia meg nem ugrott be.
Per Aspera Ad Inferi.
Per Aspera Ad Inferi.
Yo, Bitch!
Számomra sokkal érdekesebb a személyes környezetét vizsgálni meg, nevezetesen, hogy Lindisfarne - miután ott a nagyon is kézzelfogható barátait gyilkolták le mellõle - után mitõl rokonszenvezett az északiakkal. Keresztényi megbocsájtás? Egy új, testhezállóbb élet megtapasztalása? (=szex. 😄) Stockholm-szindróma?
Ezt elintézni el lehet "hazaárulással", értékítéleten nehéz vitatkozni, de szerintem ez a nézõpont túl sok színt kiemel a sztoriból.
Ha már megemlítetted õt Ragnar viszont nagyon is hasonlít Gézára abban, hogy sorra gyakja le a rivális jarlokat, mint Géza a rivális törzsfõket.
A fiait viszont egyáltalán nem neveli keresztény szellemben Ivar késõbb Aella elleni bosszúja mellet feláldozza az egyik Skót, vagy Ír királyt Odinak, Björn Ironside is fosztogatja majd bõszen a kersztény szent helyeket stb stb..
Vegyük például Géza fejedelmet.
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!