1178
A History Channel saját gyártású sorozata
-
bega82 #682 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Milyen Charlie? Milyen imitátor?
Amúgy figyeljetek már... nekem nem teljesen volt világos, hogy miért is Rollo maradt, vagyis hogy miért volt ez ilyen egyértelmű? Ugyebár Ragnar csak a fiát avatta be a tervbe (ami nekem amúgy mellesleg nem tetszett, minden más igen, de ez kicsit hatásvadász volt, nem hiszem, hogy anno egy ilyet meg lehetett volna úszni, és sértetlenül kihátrálni egy tússzal), majd elmondta Björn, hogy valakinek itt kell maradni. Floki jelentkezett önként, de Rollo közölte, hogy ájcsi, neked nincs okod maradni. Björn kérdezte, hogy mér, neked van? A nagybátja nem mondott semmit, mégis az volt Björn következő mondata, hogy ok, akkor ez eldőlt.... na szóval ezt a jelenetet nem igazán értettem. -
#681 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Persze, és ez helyénvaló :) Kíváncsi vagyok, lesz-e időugrás. Egyébként jó volt látni, ahogy a végén Charlie bekeményített :D már kissé elegem volt a Bryci-imitátorból. -
G_ArchAngel #680 Ez van, ha egy sorozat megtortent esemenyekre epul, megha nagyvonaluan is banik az idovonallal. -
#679 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Óriási. Nagyon kíváncsi vagyok a következő évadra :) A BDSM-Odo érdekes volt, nyilván nem vezették volna ezt fel, ha nem lesz valami következménye. Ragnar és Floki kapcsolata homályosabb, mint valaha, és sajnálom, hogy Rollo ismét a testvére ellen fordult. -
MaRee #678 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2015.04.24. 09:26:16 -
DantesHUN #677 Persze, ezért mondtam, hogy nem teljesen ugyanaz, de hasonló volt a dukátus.
Igen, Erdély sem volt örökletes, a fejedelmi cím ráadásul kettős függésben volt, de itt is az a lényeg ,hogy állam az államban, saját közigazgatás, viszonylagos szuverenitás ,stb. De hát a magyar hűbéri/feudális rendszer is, eleve nem volt pont olyan mint a nyugati.
Na mindegy, ez nem tartozik a vikingekhez, csak annyiban hogy nálunk is volt hasonló rendszer, mint amilyen a normandiai viking hercegség/állam. -
sempronius18 #676 Végülis ez igaz, de nálunk ha jól tudom a Dukátus nem volt örökletes elvben mindig a király öccse, vagy legközelebbi hozzátartozója kapta volna, az ő utódaik már nem.
Az Erdélyi fejedelemség is a Török hódoltságig királyi kinevezés alapján működött tehát az sem volt örökletes az önálló Erdély idején is volt valami választás. -
DantesHUN #675 Nem volt ilyen? Jó igaz, pont ilyen nem volt, de hasonló igen. Dukátus? Árpádkor? Majd Kálmán számolja fel. Igaz, nem olyan volt a dukátus, persze mint a viking normadiai hercegség, és nem egy idegen ,,herceg" hanem a trónörökös uralma alatt állt, de az elv hasonló. Bizonyára az árpádkori dukátust, a kora középkori dux-hercegségekről mintázták. Voltak eltérések, de hát a árpádkori állam is eltért sok dologban a frank berendezkedéstől. De hát az ilyen koraközépkori államok és hercegségek is mind eltértek egymástól. A lényeg, a magyar dukátus saját külön önkormányzattal is rendelkezett, szóval nem volt ismeretlen ez a dolog a magyar középkorban sem.
Sőt később is volt ilyesmi. Az Erdélyi fejedelem is hasonló, még ha korban nagyon távol áll, a vikingektől és Normandiai Hercegségtől, de az elv ebben az esetben is hasonló, bár az nem dux(gondolom ebből jön az angol duke is) hanem princeps volt, de itt is, az állam az államban elv érvényesült. Sőt itt még jobban, hiszen a az erdélyi princeps tényleges uralkodónak tekinthető. A korai árpádkori dukátussal szemben. De az egész Német-római állam is tele van ilyesféle példákkal. És...nálunk II. Rákóczi volt az utolsó dux,(és princeps) még ha ezt a király nem is fogadta el s tette hivatalossá.
De végülis arról van szó, állam az államban. A ,,herceg" rendelkezik saját haderővel, gazdasággal, valamelyest önálló, de elméletben az ország királya felette áll.
-
#674 Bár az S2 utolsó részében, mikor Horik, és családja készül Ragnar ellen, akkor Horik mutat a fiának valami díszes kardot, hogy "ez majd a tiéd lesz egy napon", aztán az utolsó percekben már Ragnar szorongatja a szikla tetején ücsörögve.
Mondjuk nem tudom történelmileg mennyire hű a kard szerepeltetése. -
#673 A vikingek használtak egyáltalán koronát? Ragnar megölte az uralkodót, így automatikusan rá szállt a királyi cím. Oszt ennyi. -
sempronius18 #672 Hát lehet hogy lesz, de tényleg még a csóró Ragnart sem koronázták meg on screen a fejét sem fedi ék és most már haj sem. -
#671 Viszont szerintem a szimbolizmus miatt tuti lesz valami koronázás szerü a sorozatban, kiváncsi vagyok mostmár:D -
sempronius18 #670 Rossz utólagos ábrázolás mondom a Duke a gróf felett és a király alatt álló legfőbb húbérúr az angoloknál, franciáknál, a magyar középkorban viszont nem volt ilyen cím később a Habsburg uralom idején viszont kapott ilyen rangot az Eszterházy és Koháry család. A duke nem volt abszolút uralkodó bár közel állt hozzá tarthatott hadsereget és pallosjoga volt a saját területein külhöni háborút is vívhatott, viszont belföldön nem viselhetett fegyvert egy másik királyi hűbéres ellen (kivéve ha elég erős volt hozzá) és kb pénzt se verhetett és koronát sem viselt.
Tessék: http://en.wikipedia.org/wiki/Duke
Persze mikor Normandia hercege Vilmos meghódította Angliát valóban király lett. Ő lett Anglia királya és Normandia hercege, egyszerre alattvalója a francia királynak és vele egyenrangú uralkodó. -
sempronius18 #669 Nem mondtam, hogy értem csak vannak tények, mint hogy a hercegi rang a Franciáknál egy nemesi cím és így sohasem koronázták meg őket. -
#668 Nem tévedsz, csak nincs igazad:D
Magyarul ugye a hercegen a király utódjait értjük, viszont Normandia államformája volt a hercegség (Duchy of Normandy), aminek a vezetője a herceg (Duke) aki technikailag abszolút uralkodó, tehát király. Sőt a 11.ik század második felétől jó darabig aki a Duke of Normandy tisztet viselte azt King of England- nak is hivták ám:) És tessék egy ábrázolás Rollo aka. Robert első normandiai "herceg" (Duke) ről:
-
TheFlash4Ever #667 Ne tegyél úgy mintha értenéd a történelmet. -
sempronius18 #666 Azt tudjátok ugye, hogy a hercegeket nem koronázták meg? -
#665 Viszont ha Rollot megkoronázzák, és Ragnar élve marad, biztos lesz egy jelenet, amikor átölelik egymást, és Ragnar annyit mond, we are equal now. Kár lenne kihagyni egy kis történelemhűség miatt. -
sempronius18 #664 Rollo szegény így hány évesen lenne akkor Normand herceg 90?
Az a baj, hogy nagyon elcseszték az időrendet. A 2. évad elején kiírtak ilyet, hogy Skandinávia 795 meg beszéltek Nagy Károlyról akiről Ecbert is mesélt, hogy nála nevelkedett, most meg látjuk Párizs ostromát ami valamikor 850 körül volt a Frank trónon meg Nagy Károly bő 40-es unokája....
Mind1 kíváncsi vagyok mi lesz mondom, mert vannak források amelyek szerint az igazi Ragnar Párizs ostroma után hunyt el vérhasban........szóval izgulok itt melyik sztori valósul majd meg, mert a sagákat itt már nagyon nem követik, a sagákban lévő Ragnar az eszményi Viking Odin leszármazottja sohasem vette volna fel a kereszténységet. stb. -
#663 Ha én dönthetnék ez ügyben én két évadra terveznék. A következő évad lezárná rendesen Ragnar történetét, az évad a halálával érne véget, a következő utáni évad pedig a fiai bosszúhadjáratáról szólna. Az évad első felében az Angliai történésekkel, York bevétele majd az Aelle királyon betöltött bosszú után mennének vissza a frankokhoz -ahogy az valóban is történt- és az ötödik évad végére megvalósulna az É-francia területek birtokbavételével a normann királyság. Vagy el lehetne eddig vinni a sztorit egy évadban is, de akkor azt minimum 15-16 részben, a tíz kevés lenne ehhez. De ki tudja, az is lehet, hogy Ragnar haláláig terveznek csak. -
sempronius18 #662 Ezért mondom, hogy kíváncsi vagyok, hogy lesz-e időugrás, mert Ivar még vagy 20 évre minimum van attól, hogy saját kezűleg hajtsa végre a véres sast. -
#661 Björnön kívül Ragnarnak van még három fia. Már régen volt, hogy erről olvastam, de úgy emlékszem Ragnar halálát a fiai közösen bosszulják meg. Alaposan végigfosztják Angliát és kegyetlen példát statuálnak Aelle királyon, mivel ő csalta tőrbe Ragnart. Állítólag Csonttalan Ivar saját kezűleg csinálta meg rajta a véres sast. Szóval Björnön kívül Ivar biztos fontos szerepet kap majd a jövőben, erre egy nagyobb összeget föl mernék tenni, a többi Ragnar kölöknek viszont nem tudom mennyi műsoridőt szánnak majd a készítők, de biztos nem egyedül Björn fogja vinni a boltot. Ja, és Ragnarnak volt egy harmadik felesége is Aslaug után (mellett?)... -
#660 Az oké, hogy mikor lesz már a következő rész, de mikor lesz utána a következő évad! :) -
#659 Szerintem nem hiába mutatták a kígyóvermek az első raid-ek után, most csak eljátsszák, hogy meghal, párizst elfoglalják, és majd később hal meg. Erre ment ki a baptizálás is szerintem. -
sempronius18 #658 Na nem volt ez rossz, de az utolsó rész viszont nagyon várós, most meghal Ragnar már Párizsban, mint egyes történelmi kutatások szerint, vagy csak megjátsszák majd a Lunai kalandot már itt Párizsban?
Mi lesz Rolloval tényleg megkapja, már most a Normandia hercegséget a luvnyával?
Ha tényleg meghal Ragnar most tényleg Björnt akarják királynak és főszereplőnek ezzel a gyenge színésszel ahogy az előzetes utal rá, vagy time jump lesz a 3. évad után meg színészcserék?
Szóval mikor lesz már jövőét péntek!!!!!! -
StrikeFor #657 RAGNAR MEKKORA EPIKUS BADASS MONOLÓG!!! -
#656 Dúúrván jó volt :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Rollo-t őrült medvének nevezték. Alakul a szál, amit a bölcs előre mondott.
Aethewulf pedig keményen bekérdezett az apjánál, nem néztem ki belőle. -
MaRee #655 Hát ez nem volt túl erős rész, de
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a lefejezős jelenet nagyon jó volt, valami ilyesmire számítottam És most már értjük azt is miért "the dead will conquer paris".(járvány). Ragnar pedig kezd egyre unszimpatikusabbá válni ezzel a hülye kereszténykedésével, amennyire kedvenc szereplőm volt régebben, most annál ellenszenvesebb. Bár a motivációit nagyjából megértem, ha az ember haldoklik(?), furcsa gondolatai támadhatnak. -
Stockbauer33 #654 -
#653 ezt a francia hercegnőt meg roman polanski lánya játssza:D -
#652 Szerintem jól csinálta :) -
sempronius18 #651 Ja nem kapott, csak azért a remekül megjátszott orgazmusáért amit a nagybátyja halálakor előadott én bátram odaadnám neki.
Utoljára szerkesztette: sempronius18, 2015.04.12. 15:27:24 -
StrikeFor #650 arany málnát kapott a Merciai hercegnőt játszó színész?
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.04.12. 14:50:30 -
sempronius18 #649 Nagy történelem tudódok vagytok, ha szerintetek egy nemes csak úgy pofán vághatta a császár egyetlen lányát, de mind1 hagyjuk. -
TheFlash4Ever #648 Engem az zavart, hogy a faltörő kosnak építettek ilyen mozgó védelmet de arra már nem volt eszük, hogy pár méterrel hosszabb legyen és akkor nem kell ilyen idióta módon halálba futkározni a kapu előtt. -
TheFlash4Ever #647 Engem is, az ilyen nőket úgy pofán törölték akkoriban, hogy a fal adta a másikat, vagy a király vagy valamelyik nemes ha nem is a király előtt... Annyira kilóg a sztoriból mintha autóval furikázna valamelyik főszereplő a városban...
Amúgy tényleg nagyon jó sorozat. -
StrikeFor #646 és az ilyen részletekig kidolgozott apróságokra is figyelnek! ez mekkora jelenet már !!
-
StrikeFor #645 KEGYETLEN BRUTÁL! Komolyan mondom a 7-8-as rész olyan durván libabőrös élményt nyújtott,hogy évek óta nem volt MOZIFILM! ami ilyen szórakozási élményt nyújtott volna!! ááááááááá Istenkirály! a Black sails meg a Vikings 10/10-es! fantasztikus -
#644 Hát ez a rész 10/10 volt. Simán verte a GOT csata jeleneteit. -
#643 Nekem is Rollonak tűnik.