1178
A History Channel saját gyártású sorozata
-
Stockbauer33 #762 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Stockbauer33 #761 -
#760 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2015.12.26. 02:01:33 -
#759 -
#758 4. évados előzetes beharangozó egy különleges (és ismerős) képpel és annak elemzésével. Érdemes elolvasni, érdekes cikk.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2015.12.17. 21:00:07 -
#757 Az időpont irreveláns. Időszámítás előtt a rómaiak, vagy a görögök tisztábbak voltak mint a XVII.sz-i franciák.Mondjuk azok most se viszik túlzásba :) De komolyan. A nőmnek vannak francia rokonai, és enyhén szóval durva, amikor ugyanazt a lepedőt terítik alád mint tavaly, és tavalyelőtt. De komolyan, ugyanott ugyanazok a koszfoltok, amik mellé csak szaporodik a többi -* gondolom más vendég alá is azt rakják. Egy hét alatt a nőt láttam egyszer tusolni, a férfit akkor sem. Ilyesmi. -
Stockbauer33 #756 -
manul #755 -
Stockbauer33 #754 -
MaRee #753 Orosz vikinges film készül
Nagyon faszának tűnik! -
kissssss #752 hát igen... a gond az hogy a legtöbben a saját modern világi gondolkodásukkal akarják megérteni az ezer évvel ez előtti eseményeket, szokásokat, történeteket, mai ember természetesnek veszi a napi fürdést, és egy középkori paraszt is természetesnek vette ha évente az eső lemossa a vakolat vastag koszt róla.
ha meg akarjuk érteni miért éltek így az emberek akkor úgy is kell gondolkodnunk mint egy ókori vagy középkori ember. -
DantesHUN #751 Márpedig nem igen. Furán nézne rád, egy középkori ember, ha azt mondanád, ússzunk egyet a tóban. Egyrészt a többség nem tudott úszni., de ha tudott is, mókából, a sport kedvéért, vagy tisztálkodás végett, végképp nem úsztak. -
#750 Oké, nem fürödtek annyira gyakran, mint manapság, de kezet, lábat, arcot mostak. Azt pedig nem hiszem el, hogy nem volt szokása akkoriban senkinek a közeli folyóban, tóban megmártózni :) -
#749 Azért hozzá kell tenni, hogy a skandinávok pont hogy a higiéniai élvonalba tartoztak a kontinensen.
Nem véletlenül lørdag náluk a szombat neve, ami konkrétan a mosás napját jelenti, legalább heti egyszer fürödtek és óriási figyelemmel voltak például a hajuk iránt. A sorozatban általában a harcosokat látjuk, akiknek teljesen más volt a helyzetük, mint mondjuk egy földművesnek ötszáz évvel később.
Utoljára szerkesztette: Piszkos Fred, 2015.12.04. 14:39:40 -
MaRee #748 De, azok voltak. Az átlag földtúró parasztnak egyrészt lehetősége sem volt normálisan tisztálkodni, ugye felmelegíteni többszáz liter vizet nem könnyű, plusz nem foglalkoztak vele, más világ volt. Az egyház elkezdte bírálni a fürdőházak használatát a nagyobb városokban, majd a kor orvosai kijelentették, hogy a fürdőzés és a meleg víz egyenesen káros. A nemesek is csak évente pár alkalommal fürödtek meg. Még XIV. Lajosról,a Napkirályról is az a hír járta, hogy olyan szaga volt, mint egy állatnak (pedig ő már ugye a 17. században élt, a sorozatok pedig a 800-as években játszódnak), I. Izabella királyné pedig állítása szerint életében egyszer fürdött, amikor férjhez ment.
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2015.12.03. 23:32:39 -
DantesHUN #747 Mert retkesek voltak, és nem fürödtek azért. Nagyon ritkán fürödtek, nem törődtek a testápolással, még a gazdagok sem. -
#746 De miért kellene retkesnek lenni a középkorban? Csak azért, mert középkor, az azt jelenti, hogy igénytelenek voltak az emberek? -
MaRee #745 Seax!! Ez az, ezt a késfajtát nem tudtam hova tenni a LK-ban. Ott van ilyen :) Amúgy egyetértek a #724-vel, itt kicsit jobban átjött nekem, hogy a középkorban vagyunk. Minden és mindenki retkes :D -
#744 Mint írtam, nálam a kisebb gond a LK alacsonyabb költségvetése (B-film nézőként kevésbé veszek észre ilyesmit). Nekem a színészek nem tetszettek, a sztori meg olyan, mint a többi hasonló egytucat romantikus történelmi kalandregényé és -filmé. Nálam nem állt össze, nagyon amatőr érzésem volt, pedig nem volt bennem semmi előzetes negatívum, szinte ismeretlenül ültem le elé. Ez van. -
#743 Ha jól emlékszem, az a vár valóban egy konkrét római villa... :)
Szerintem fölösleges a 100% történelmi hűséget számon kérni ezeken a sorozatokon, eleve a sorozat kezdete óta egy darab seaxot nem láttunk, amik ezerszer elterjedtebbek voltak a kardoknál, pláne az egyszerű harcosok körében. -
G_ArchAngel #742 Szvsz, ha megnézed a múzeumokban őrzött tárgyakat, a Last Kingdomnak sokkal több köze van a valósághoz, mint a Vikingsnek, ahol úgy néz ki minden, mint egy hollywoodi szuperhős filmben.
A LK-ban mindenki csóró, kihegyezett botokkal verekednek a miliciák, minden koszos, szalma a földön, nem úgy mint a Vikings angol települései, ahol a farm olyan, mint egy idilli sváci falucska, a vár meg római villa vagy későközépkori vidéki uradalom.
A másik amit utálok Vikingsben, hogy minden sötétben történik, mintha félnének a fénytől. 9. éve lakom Angliában és nem 12 hónap eső, félhomály, köd itt sem az élet. -
#741 Úgy látom egyesek fejében már a vikings is megszépült.. azért én emlékszem a nevetéges csata jelenetekre az első évadból, mikor a megszálló viking sereg volt vagy 15 fő :D Az első évadon nagyon látszott hogy nincs még pénz, és a sztori is hasonló: szerelem, árulás, politika... -
G_ArchAngel #740 "Helmets that don't sit well on the head."
Aki ilyeneket ír, annak fogalma sincs a történelemről.
Sokan nem engedhették meg a fémből készült, kovácsolt páncélokat, csak keményített bőrt használtak. Amikor leverték valakinek a fejéről, vagy megörökölték apucitól, társuktól, akkor beletettek a nagyobba egy rongyot vagy a kisebbet egy szíjjal a fejre kötötték.
Ez nem az az időszak volt, amikor bárki méretre tudta szabatni a páncélzatát. -
MaRee #739 Most lett vege a The Last Kingdom also evadanak, engem mar a pilot is megfogott. A sorozat egyebkent Bernard Cornwell Angolszasz Historiak c. regenysorozata alapjan keszul, ami nagyon jo, akit erdekel a tema erdemes belekezdeni. Valoban vannak furcsasagok benne, meno bordzseki a fohoson es a lentebb soroltak (ami egy laikusnak soha nem fog feltunni), de a tortenet maga nem rossz, es a egy ici-picit jobban torekszik a tortenelmi husegre, mint a Vikings, legalabbis szemelyek teren. Most nem a megszallok szemszogebol latjuk az esemenyeket, hanem a Wessex-i kiralysagebol. A koltsegvetes alacsonysagat tenyleg latni lehet, de vissza nezve a Vikings 1. evadat, az is kisse gagyinak tunik. Amig nem jon az uj evad, el lehet nezegetni, csak 8 resz. Es a Szulejmannal mindenkepp jobb
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2015.12.03. 09:44:56 -
#738 Ha jól emlékszem az eleje még tűrhető, de ami most megy tv-ben, az a látottak alapján ilyen szerelmi nyolcszögek, szerelmi drámák, és mindenféle olyan jelenet, amit egy történelmi műsorban nem akarsz látni :D -
kissssss #737 most járok a hetedik résznél, hát hogy is mondjam.... tényleg nem nagyon rakták túl magasra azt a lécet. -
#736 Anyám nézi, néha látok belőle részleteket, nagyon szánalmas :DD Bariközt pár száz éve kb. -
kissssss #735 kínomban elkezdtem nézni ezt a szulejmán szultánt(nem röhögni) mert a TWD épp most ér véget sorozat nélkül meg nem akarok maradni, remélem minél hamarabb jönnek a vikingek... -
#734 Én az első rész után feladtam. Rém gyenge, szerintem, és csak a kisebbik baj a láthatóan kis költségvetés. Simán el tudom képzelni, hogy ez is valami egytucat történelmi romantikus regénysorozatból készült (vagy ha nem is, de egy hasonló regénygenerátorból). -
#733 Bár a Vikings-ben is vannak érdekes dolgok:
-
#732 Ránézek erre a Last Kingdoms-ra, de a YT-t a trailer alatt beleszaladtam ebbe a kommentbe:
Warlords and generals without helmets. Guess the main character.
Helmets that don't sit well on the head.
12th century long sleeved mail armour.
late-12th century surcoats.
Separate mail coifs.
Rectangular shields.
Not enough spearmen.
Weird leather straps.
Max Factor.
Strange long-hilted sword.
Amateurishly made pseudo-lamellar armour.
Leather GIMP suits.
Fucked up wheel without spokes.
Motor vehicle tracks lead to castle.
Otherwise it doesn't look... too bad.
:D -
#731 miapicsa! én végig abban a hitben voltam, hogy így késő ősszel szokott indulni a szezon, ehhez képest mindig február körül. fakk... -
G_ArchAngel #730 Vikings-nek össze kell szednie magát, mert vasárnap délutáni gyerekmese a Last Kingdomhoz képest. -
#729 Az angol nyelvűből a cenzúrázott. Magyar szinkronos nem tudom van-e fent, bár biztos van. A lenti cikk szerint az vágatlan. -
MaRee #728 Nekem is tetszik a Last Kingdom, legalabb van mit nezni mig jon az uj evad. -
#727 Vajon az ncore-on melyik van fent? -
manul #726 Kösz az ajánlást. Belekezdtem, egész jól indul. Most már lehet, hogy kibírom a 4. évadig. Mintha direkt ezért készült volna. :) -
Stockbauer33 #725 -
#724 Nahát, Ragnar az orkokkal szövetkezik :D
-
#723 Jaja:) első részben a time skipet epic modon kivizeleztek:D