89
  • Szefmester
    Pontosan, aki komplett gépet vett régen az azért vette mert neki az is elég volt, és még most is azt használja. Azt pedig kétlem hogy a PC-sek nagy része komplett új gépet venne fejlesztéskor. Legtöbbször elég egy MB+CPU+VGA és esetleg RAM csere. Ez pedig statisztikailag nem egy komplett egész PC! Na már most ha egy notiban elszáll a bgazott vga, vagy cpu akkor bizony komplett új gépet kell venni. Ugyanez áll az okostelókra, és a táblagépekre is... Ha elromlik veszel újat! Pc esetén csak az adott alkatrész (akár kezdők számára is) kicserélhető!

Az hogy a fejlődés belassult csak egy másik része a dolognak.

Aki nem a retyón akar fészbúkozni, vagy az ágyban fetrengve filmet nézni, az inkább vesz PC-t mert a desktop i7-es nem éppen egy mobil eszköz teljesítményét adja. ;)
  • SupraMKIII
    Bakvarnyu: kb szerintem is erről van szó...

Fejlődni fejlődik, de az átalgos felhasználásra (internet, email, kis szövegszerkeztés, stb) pontosan megfelel akár az 5-6 éves gép is.
  • bakvarnyu
    Inkább arról van szó, hogy ma már nem fejlődik annyira a hardver mint régebben amikor 2-3 évente cserélni kellett, mert duplájára nőtt a sebesség.
  • FoodLFG
    fújj! :D

én desktopot veszek mer az olcsó.

• smv
    Karira vettem egyet :D
  • SupraMKIII
    :-)))))
    Mert te egy idejétmúlt világ utolsó képviselője vagy, és mész a dinoszauruszok mellé - velem együtt!
    :-))))
  • SupraMKIII
    A technika fejlődése és az új oprendszerek és a csökkanő árak természetesen átrendezik a piacot - de azért egy ilyen átmeneti időszak tendenciáiból olyan következtetéseket levonni, hogy " PC halott", egyszerűen baromság.

Aki ilyeneket ír, azzal én nem vitatkoznék, adnék neki egy átlag tabletet (7 col, 512mb ram, 2x1ghz) - és dolgozzon CSAK azon egy fél évet. Aztán majd meghallgatjuk újra, mit gondol a kérdésről.
  • SupraMKIII
    Piha, tényleg, pár száz millió PC az semmi, említésre sem érdemes, alig pár milliárd dolláros tétel!
    Szerintem már nem is kellene szerepeltetni a táblázatokban, illetve az erre vonatkozó szavakat is törölni kellene a szótárból.

Azért a cikk kitevése előtt el kellene olvasni a címét...
  • heist
    A cím kicsit érdekesre sikeredett. Én pl. épp nemrég vettem...