89
  • nextman
    En abban latom a jovot, hogy nem PC meg tablet meg ilyenek lesznek, hanem mindenhol csak lesz egy monitor+billentyu+eger+etc.
    Ezekre meg radugod a sajat tablet, smartphone, notebook, akarmit vagy akar felhon keresztul jon bele az OS.
    PC meg marad a munkahelyekre workstationnek. Meg gyujtoknek.
    Atlagembernek biztos nem leszs ra szuksege. De nem lesz szuksege kulon notebook, tablet, mobil esszkozokre sem. Hanem egy eszkozre, amit mindenhova magaval vihet, es mindenhol elerheti. Akar a hutoajton levo touchscreenen keresztul is. Mondjuk 30 ev mulva szerintem igy fog kinezni a dolog, a nagy dobozokra meg senkinek sem lesz szerintem szuksege.
  • mad mind
    Az én ismerőseim nagy részének meg számítógépe van, csak nem cseréli minden évben, hanem 3-5 évenként.
    Az ismerősi kör nem statisztika.
  • MsUser
    Á dehogy fogynak jobban mint valaha!
    Csak hát a használt olcsó asztali gépek nem igazán vannak ezekben a felmérésekben diagramokban rögzítve.
    Több helyen is találtam google-al 10000.-Ft alatt 3Ghz CPU-val 1GbRAM-al ThinCentre-t azért lehet egy ilyen régebbi asztali géppel NET-ezni és még sok mást!
  • cateran
    A bagazs fele mintha a The Big Bang Theorybol lepett volna ki (csak eppen kurvara nem zsenik) es keptelenek elvonatkoztatni a maguk kis vilagatol...Az en ismeroseim kozott pl 1-nek van asztali gepe..1-nek! A maradeknak talan laptopja, de az is ritka, ellenben mindnek van okosteloja es soknak tabletja, konzolja. Persze ebbol sem lehet kiindulni, de az atlag (mondom atlag! aki nem programoz, nem vag videot, nem 3d modellez, sot altalanossagban veve semmifele komolyabb felhasznaloi dolgot nem csinal a gepen -dobbenetes modon az emberiseg igen nagy resze ilyen- maximum szovegszerkesztes. Na nekik 1 tablet boven eleg vagy 1 notebook az olcsobbik fajtabol. Munkara viszonylag kevesen, jatekra meg mar meg kevesebben hasznaljak (ezen belul meg ultra high settingses 0-day gammakra meg aztan veszettul kevesen)
    Ha csak magambol indulok ki (ami szinten picsafust es veszettul nem relevans) epp eladogatom a laptopomat (kozepszar i5-os, nvidia 635m-mel, 6gb rammal, bd lejatszoval es 1 tb hdd-vel:P) mert kurvara nem kell mar. Filmekhez eleg 1 tablet, netezeshez eleg 1 tablet, jatszani mar nem jatszom, dolgozni sem szoktam rajta (szovegszerkesztesre van mar Word kompatibilis megoldas es nem csak a win alapu tabletek)
  • sz4bolcs
    Nem csoda.. Nem nagyon gyártanak olyan programokat (főként játékokat), amikért érdemes lenne új pc-be ruházni.
  • narumon
    "Nem te voltál az az arc, aki szerint kb 10 colos méret alatt minden tablet fos?"

Nem pontosan ezekkel a szavakkal de én is egy ilyen ARC vagyok :)

"Mit szólsz ahhoz, hogy már az Apple is kénytelen volt kihozni 7 colos tabletet, "

Ezt már akkor is tudtuk amikor ilyen ARC-okat vágtunk.

"és hogy a "classic" 9.7 colosból nem igazán fogy, ellenben az olcsó androidos 7 colosok (értsd 20-40eFt kategória) uralják a tablet piacot?"

Tudtommal jól fogy a classic ipad is.

"Ez neked azt mutatja, hogy a tablet, mint munkaeszköz terjed elfelé, mint a lepra?"

Mint munkaeszköz?? What? Álmomban sem mernék "munkaeszköznek" nevezni egy tabletet, én mindig és most is azt az álláspontot képviselem, hogy szórakoztató elektronika. (mint a hifi vagy a tévé). Nyilván vannak munkák ahova tökéletes, de nem ez az általános munka eszköz (és talán nagyon sokára is lesz az).

"Nem csak egy drága kvarcjáték, aminek köze sincs a PC-hez, továbbra se?"

Eddig se volt köze és remélem ezután sem lesz köze, bár az android és a Win Pro az ugye erre hajaz. A kvarcjáték nálam teljesen mást jelent, szóval azzal nem értek egyet.
  • narumon
    "Bőven elég lenne itthonra a hobbimnak egy erősebb AMD is, nem kell aggódnod. "

Nem miattad aggódok de ezek szerint ha még neked is elég akkor gondolom elhiszed, hogy sok embernek aki valószínűleg kevesebbet ért hozzá mint te még akkora teljesítmény sem kell.

"Állandóan előkerültek azok az emberek akik tableteket és ifónokon írják a szakdogájuk 100 oldalát is mert ők olyan gyorsan tudnak gépelni, meg annyival kényelmesebb nekik."

Én egy ilyen beszólásra sem emlékszem, ellenben olyanból sokra akik szerint mindig gépelni kell valakinek sok sok oldalt :) Nekem jól megfér a tabletem a gép mellett.

"De minden ismerősöm 1 kivétellel furcsa módon inkább maximum egy laptopot vesz (még csak nem is notebookot vagy netbookot) mintsem tabletet."

Ez nem releváns. Én meg senkit nem ismerek aki mostanában notit vett volna, akkor most állítsam azt, hogy notit senki sem vesz? Ugyanmár ez dőreség volna.

"Egy barátnőmék a 9 éves gépükkel is vidáman elvannak, mert arra van igény, pedig azt a szintet már hozza manapság a tablet... de hát a szükség nagy úr."

És akkor most képzeld el, hogy hány millió olyan ember ér a fejlett államokban akiknek az igényét bőven lefedi egy 7-9 éves gép, de még pénzük is van mellé. Nos ők a tablet fő vásárlói - megjegyzem tudatosan és nem hülyítetten (ahogy néhányan próbálják még ezt is bemagyarázni). Egyszerűen felméri, hogy mire kell neki a gép - eljut odáig, hogy ezt egy tablet is nagyon jól tudja, plusz még könnyű, hordozható hát miért ne azt venné?

"Anyám halott, évtizedek óta, apám meg max akkor ül a gép közelébe amikor elakad a rejtvényfejtésben, vagy bürokratikus kérdése van amire nem tud megoldást. "

Előbbiért részvétem az utóbbiról meg annyit, hogy akkor most megint képzeld el, hogy van ám sok olyan ember mint apukád akinek a fizetése / nyugdíja több ezer dollár - símán vesz egy tabletet, hogy megnézze a híreket / keresztrejtvényt fejtsen, etc...

"De azok is túllépnek az unokák képeinek a nézegetésénél, és neteznek, vateráznak, webkamerán át kommunikálnak, fájlokat fogadnak, küldenek és kreálnak. Nem csak néznek ki a fejükből szippantva befele a tudást a fészbukkról..."

Az a gond, hogy ha te csak az utóbbit feltételezed egy tabletről akkor nagyon nagy tévúton jársz. Pont amiket írsz; neteznek, vateráznak webkamerán át kommunikálnak, fájlokat fogadnak, küldenek és kreálnak - erre találták ki a tabletet. Szerintem erre jelenleg nincs is jobb megoldás egy tabletnél. Netezni, emailezni, skypeolni kamerával, mahjonggozni, vaterázni, ebayezni, stb a lehető legjobb megoldás.

"Szomorú, de valahogy a környezetem géphasználói nagyon a statisztikák ellen dolgoznak, pedig nem vagyok beszűkülve 2-3 emberre..."

Gondolom a magyar pénzkérdés is belejátszik, mert nem mindegy, hogy mondjuk 80e forintos nyugdíjból vagy fizetésből kell megvenni egy mondjuk ugyanilyen értékű eszközt vagy 3-4000 USD-ből egy 600 USD-s eszközt.
  • csimmasz
    Néhányan nagyon el vannak tévedve!

Személyes sértésnek veszik azt a tényt, hogy a PC korszaknak vége, most a Tablet, meg mobilitás korszak van.
    Ez nem jelenti a PC végét, hanem azt, hogy végre van akkora választék amiben a feladathoz megfelelő eszközt tudunk választani.

A PC elsősorban munka eszköz, ez nem fog változni, az, hogy lehet netezgetni meg játszani rajta az egy dolog, de attól még nem lesz a feledatra legalkalmasabb eszköz.

A táblákon kényelmesen el lehet ütni azt a kis időt amit böngészéssel tölt az ember.

Az egyszerű emberek nem rakatnak össze gépeket ez csak a hobbisták meg a számtekkel foglalkozók sajátja.

Nem fognak PC-t, monitort, billenytíüzetet, webcamot, kártyaolvasót, meg sorolhaztnám mimindent venni az egyszerű emberek mikor ez mind benne van egy maroknyi készülékben amit a wc re is elvihet akárki.

Az az idióta aki a PC-t és a táblákat összehasonlítja ugyan azon a pályán nem egymás vetélytársai, nem is lehetne, csak a gyenge elmélyüek képzelik, hogy a táblán komoly munkát lehetne végezni vagy hogy az asztali PC akármenyire is mobil eszköz.
    Mert ugye a gépösszerakés nem a laptopok sajátja.

Szóval végre eljött az idő amikor minden feladatra céleszközt lehet használni, nem pedig egy eszközt próbálunk mindenre alkalmazni.

• Komolytalan
    Nem te voltál az az arc, aki szerint kb 10 colos méret alatt minden tablet fos? Mit szólsz ahhoz, hogy már az Apple is kénytelen volt kihozni 7 colos tabletet, és hogy a "classic" 9.7 colosból nem igazán fogy, ellenben az olcsó androidos 7 colosok (értsd 20-40eFt kategória) uralják a tablet piacot? Ez neked azt mutatja, hogy a tablet, mint munkaeszköz terjed elfelé, mint a lepra? Nem csak egy drága kvarcjáték, aminek köze sincs a PC-hez, továbbra se?
  • frensys
    Hülyítsék az anyjuk picsáját azt. Semmi ilyesmi nincs, ugyanúgy veszik a pc-ket az emberek tonnaszámra, csak mellette tabletekeg meg laptopokat is.
  • Szefmester
    Narumon, Papi nem itt mondta meg, hanem sok sok másik cikknél, főképp ha a kedvencét véleményezték.
    Azt sem állítottam hogy az i7esek lennének a legkeresettebb CPU-k a piacon. Sőt ha nem lenne tényleg szükségem akkora teljesítményre akkor nem is gondolkodnék azon hogy vegyek. Bőven elég lenne itthonra a hobbimnak egy erősebb AMD is, nem kell aggódnod. Hülye lennék kifizetni egy komplett gép árát egy alkatrészre. :) (ahogy persze hülye lennék egy telefonért kifizetni 4 normális másiknak az árát ;) )

Nem ülök fordítva, ellenben te elsikkadsz az felett hogy már előző de hasonló témájú cikkeknél is jöttek az efféle hozzászólások. Állandóan előkerültek azok az emberek akik tableteket és ifónokon írják a szakdogájuk 100 oldalát is mert ők olyan gyorsan tudnak gépelni, meg annyival kényelmesebb nekik. Nem nehéz elfogadni hogy vannak ilyen emberek mert sokat ismerek. De minden ismerősöm 1 kivétellel furcsa módon inkább maximum egy laptopot vesz (még csak nem is notebookot vagy netbookot) mintsem tabletet. Fura de ez van, számomra ez a statisztika fals, pedig az ismerőseim között van geológus, kőműves, gépész, lakatos, autófényező, könyvelő, és programozó is...

Az eb és a karó egy érdekes dolog, mert sokan az felett is elsiklanak hogy sokan alkatrészenként veszik a gépüket vagy mással rakatják össze, mégis temetik kárörvendve a DT platformot és örülnek az új tableteknek és okostelefonoknak, és ezeknek a fejlődését várják. Sok sok olyan hsz.-t olvastam már ami arról szólt hogy a tabletjétől várja el egy mostani komolyabb DT teljesítményét. Mindezt ő pedig teljesen komolyan gondolta...

Nekem is két hónap múlva lesz 5 éves a gépem, és csak a VGA-t kellett cserélnem mert elhalálozott az 5 éve vett... Ha ezzel a géppel akarnék olyan dolgokat csinálni hivatásszerűen amire már alkalmatlan akkor az bohóckodás lenne. Egy barátnőmék a 9 éves gépükkel is vidáman elvannak, mert arra van igény, pedig azt a szintet már hozza manapság a tablet... de hát a szükség nagy úr.

Kiléptem magam és ismerőseim köréből... beszélgettem vadidegenekkel is erről amikor olyan helyen melóztam. Anyám halott, évtizedek óta, apám meg max akkor ül a gép közelébe amikor elakad a rejtvényfejtésben, vagy bürokratikus kérdése van amire nem tud megoldást. Nagyszüleim sincsenek. De ismerek pár idősebb embert akik neteznek. De azok is túllépnek az unokák képeinek a nézegetésénél, és neteznek, vateráznak, webkamerán át kommunikálnak, fájlokat fogadnak, küldenek és kreálnak. Nem csak néznek ki a fejükből szippantva befele a tudást a fészbukkról...

Szomorú, de valahogy a környezetem géphasználói nagyon a statisztikák ellen dolgoznak, pedig nem vagyok beszűkülve 2-3 emberre...
  • narumon
    Bár nem nekem címezted a cikktől elvonatkoztatva pár megjegyzés:

"És kinek lehet szüksége ilyen teljesítményre? BÁRKINEK! TE nem mondhatod meg az embereknek hogy mire lehet szükségük!"

Szerintem ezt senki nem mondta meg még Papichulo sem. Ami viszont tény:
    "Intel Core i7 sales is on the marginal line of the cPU sales" - azaz Core i7 eladások marginálisan számítanak csak bele a cpu eladásokba. Azaz az emberek eldöntik, hogy mi kell nekik - és pontosan tudják, hogy egy átlagembernek a gépében csak dísz egy Core i7 CPU.

"ugh: Meg kell tanulnunk hogy bizony egyes emberek szerint soha senki nem ír 3 sornál hosszabb levelet valakinek, nem tanul, nem ír egyetemi szakdogkát, sem pedig bármilyen házit."

Szerintem fordítva ülsz a lovon. Ezt sehol senki nem állította. Viszont neked meg azt kellene megtanulnod, hogy bizony sok ember van aki nem ír 3 sornál többet, nem ír szakdogát, nincs olyan hobbija ami miatt sokat kellene írnia. Tudom, hogy nehéz elfogadni de hidd el így van. Amint ezt belátod és elhiszed egyből megérted, hogy nem feltétlenül hülye aki tabletet vesz. (mert gondolom ide akartál kilyukadni)

"vagy 3D modellezzen, netán játszon valamilyen szimulátorral netán, vagy csak úgy flash játékon kívül bármivel ami összetettebb a pötyögésnél."

És szintén - ott áll fent a cikkben, hogy eladnak több mint 300 millió PC-t 1 évben. Ehhez képest a legjobb fps-ekből meg eladnak 8-10 milliót. És ezek után csak kötöd az ebet a karóhoz, hogy márpedig a többség az játszik meg 3D modellezik a gépen. Hát persze.

"De lehet hogy átlagember létükre nem csak bohóckodni akarnak a gépükkel hanem használni is."

Miért is? Egy 4-5 éves gépet nem lehet használni? Azok csak sutba vannak? Nem nagyon értem mire gondolsz.

"Mert hát aki normális célra akarja használni a gépét az bizony előbb utóbb rájön hogy hol hibázott a vásárláskor, ha meg nem akkor valószínűleg csak beleun és majd porfogó lesz."

Azt azért elfelejted, hogy mindenkinek más a normális felhasználás. Kicsit lépj ki magadból (esetleg a baráti körödből) és próbáld meg elképzelni, hogy más mire használja a gépét ha arra biztosan nem amire te. Amint ez sikerül akkor már jó nyomon jársz. Nem tudom mennyi idős vagy, de pl; nézd meg édesanyád, édesapád mire használja, nagymamád mire használja, esetleg ha van húgod akkor nézd meg ő mire használja.
  • Papichulo
    "A te fajtád persze amint meglátja a notebookon, izé ibookján"

MBP-m van ;)

"TE nem mondhatod meg az embereknek hogy mire lehet szükségük! "

Pontosan, hogy te akarod megmondani: "az inkább vesz PC-t mert a desktop i7-es nem éppen egy mobil eszköz teljesítményét adja" Tipikusan az az ember vagy, aki keptelen elvonatkoztatni a sajat igenyeitol.

"Mindenki eldönti hogy mire van szüksége,"
    "nagyon jól tudjuk hogy SENKI sem használja értelmes célra vagy komolyabb szórakozásra a gépét, és MINDEN felhasználó CSAK ÉS KIZÁRÓLAG fészbukkozni akar, meg ágyban segget vakarva nézni max 10"-on a trónok köztöt! "

Pontosan errol szol a cikk! Az embereknek egyre kevesbe van szukseguk desktop PC-re az otthonukba es egyre tobb embernek eleg a smartphone/tablet/phablet/stb.
    Azt meg aztan fogalmam sincs, hogy hogyan hallucinaltad bele a dologba, hogy ebbol a szempontbol szamit az OS vagy a gyarto.

ps: A stilusod es otromba szemelyeskedesed meg abszolut teged minosit!
  • narumon
    "Nem igaz."

Miért nem?

"Mert ott is lehet alkatreszeket kapni es ott is vannak akik ertenek hozza."

Mennyiben mond ez ellen annak amit mondtam?

"Es itt is vannak akik nem."

És ez mennyiben mond ellen?

"A kozos az bennuk (az utobbiakban), hogy itthon is es kulfoldon is az ilyeneket huzzak le az osszerakot pc-kkel."

Nem feltétlenül lehúzás ám az. Még az sem igaz, hogy feltétlenül drágább lenne. Vannak helyek (leginkább cégek ugye) ahol a beszerzési ár csak 1db tényező és sokszor nem is a legfontosabb.
  • sanyicks
    neked van bármilyen statisztikád arról hogy elhanyagolható?
  • gergely1991
    Véleményem
    A cikk címének elolvasásakor:
    Mostanság sok ilyen "divatkütyüt" vásárolnak hogy a közösségi oldalakon lógjanak, készítenek fényképeket(PC-vel érdekes lenne),bizonyos esetekben levelezgetnek.Mivel munkában/oktatásban/tanulásban többnyire notebook a nyerő így a PC-t lassan elfelejtik.
    Cikk elolvasása után:
    A véleményem nem változott,csupán annyit hogy a PC-k forgalma még nem a drasztikus állapotban van.
  • Szefmester
    Tudom hogy ha lenne iPaper akkor azt használnád a wc-n is, és mind nagyon jól tudjuk hogy SENKI sem használja értelmes célra vagy komolyabb szórakozásra a gépét, és MINDEN felhasználó CSAK ÉS KIZÁRÓLAG fészbukkozni akar, meg ágyban segget vakarva nézni max 10"-on a trónok köztöt!

Mi a retekért kellett reagálnod egyáltalán ha ugyanazt a baromságod hozod elő mint szoktad, egy példamondatra. Írhattam volna egy i3-ast vagy egy p4es Celeront is. A lényeg te mentálisan visszamaradott hogy a két CPU bár névben hasonló de a teljesítmény amit nyújt ég és föld. A te fajtád persze amint meglátja a notebookon, izé ibookján az i7es logót máris beindul a nyálelválasztása még akkor is ha egy gyengébb desktop maximum körberöhögi teljesítményben.

És kinek lehet szüksége ilyen teljesítményre? BÁRKINEK! TE nem mondhatod meg az embereknek hogy mire lehet szükségük! Te az átlag ember szemében ugyanolyan kis senki vagy mint itt bárki! Mindenki eldönti hogy mire van szüksége, ha neki kell az erőtartalék hogy ne 3-4 év múlva kezdjen elavulni az ő általános céljaira a gépe hanem csak 5-6 akkor megveszi most az i7est, ha kissé türelmetlen és nem bírja kivárni az új generációt de erős gépet akar, akkor meg megveszi az i5, vagy az AMD valamelyik erősebb prociját és kész. Azok úgyis közel egy árban vannak. Ha meg elbaszódik valami akkor majd cseréli és kész.. ennyi, nem több.

cateran: itt a környéken láttam már olyan boltot ahol ott helyszínen belerakták a grafikus kártyát a vevő meg kb 20 percet tartózkodott az üzletben érkezéstől távozásig.

ugh: Meg kell tanulnunk hogy bizony egyes emberek szerint soha senki nem ír 3 sornál hosszabb levelet valakinek, nem tanul, nem ír egyetemi szakdogkát, sem pedig bármilyen házit. Nincs hobbija ahova esetleg írni is szükséges, vagy netán innen onnan összeollózott és átszerkesztett szöveget kell megoldani képek beillesztésével, vagy 3D modellezzen, netán játszon valamilyen szimulátorral netán, vagy csak úgy flash játékon kívül bármivel ami összetettebb a pötyögésnél. Meg kell tanulnunk hogy az emberek 90%nak azért kell a gép mert fészbukk... Jah hogy egy kivétellel nem ismerek olyan embert akinek csak ezért kellett volna ilyen készülék? Biztos rossz az ismeretségi köröm, vagy ahogy itt pár gyökér megmondta.. sötétek és idióták. De lehet hogy átlagember létükre nem csak bohóckodni akarnak a gépükkel hanem használni is.
    Mert hát aki normális célra akarja használni a gépét az bizony előbb utóbb rájön hogy hol hibázott a vásárláskor, ha meg nem akkor valószínűleg csak beleun és majd porfogó lesz.
  • Atisz #32
    Ha magad rakod össze, simán :)
  • Atisz #31
    Alapvetően abból érdemes kiindulni, hogy pl. Németországban tavaly a szórakoztató elektronika kategóriáján belüli eladásokból származó bevétel 80%-a smartphone-okból állt.
    És az asztali PC-k fejlődése pedig valóban mintha leállt volna (ha nincsenek a Intel Core i3-i5-i7 processzorai, akkor tulajdonképpen egy helyben való toporgásról beszélhetnénk).
    Más dolog, hogy nincs is igény a korábbi léptékű fejlődésre és ezt mintha az iparág is észrevette volna :)
  • Whysper
    Pont rosszul gondolod. Szerintem meg a hardver fejlodik csak az ember nem es neked az agyadnak szemednek nincs szuksege gyorsabb vgara hogy folyamatosnak lassad vagy azt ami az agyadnak megfelelo azt mar kiszolgalja barmelyik cpu vagy vga . Mert mondjuk okes ,hogy nagyobb felbontas stb de egy fpsbe nincs idod a reszletekbe elveszni egy mmoba mondjuk tobb van. Szoval sz.tem ha mondjuk az En gepemet vesszuk 3,6 os intelem kihasznalta 6850 atimat. Vettem ala masik gepet mkkor keves lett a-a 8120am 4,2Ghz-en szunre mindenre eleg amire En hasznalom a gyemge lancszem most a 6850 -em ket evutan szoval jon a 8-as szeria es majd akkor veszek de csak rgy vgat. Nem ugy mint regen hogy p90 aztan evente olyan szinten fejlodtek a jatekok amkk igenyeltek az erosebb gepet hogy szebb legyen a jatek. Manapsag a nezd a play station 4-et. Kap egy 8 magos amdt amibe olyan gpu is van ,hogy vagy 3ig nem is lesz csere.

Szoval sz.tem ez magyarazza a lankadast es nem tabletek stb mert ugye mas celra vannak hasznalva. koze nincw a kettonek egymashoz. Jelen hardverek szerint nem fogsz tableten mar csak a meretuk miatt is photoshoppolni. Stb.
  • cateran
    1 Tokeletes vilagban biztos igy van, a valosagban 1-2 nap optimalis esetben.....
  • FoodLFG
    Hát azért egy FM2-es alaplap (20e) + A8-5600K (25e) + 8GB mem (15e) az már elég értelmes és 60e.

Alacsony beállításokkal még gémerkedni is tud vele már így önmagában is, ha akar...
  • Papichulo
    Van esetleg barmilyen statisztikad arrol, hogy ez mennyire elterjedt? Mivel szerintem ez elhanyagolhato...
  • ugh
    Akik nem de nem akarnak uj gepet venni beslattyognak egy boltba a geppel. Valasztanak egy video kartyat pl. Majd visszamennek egy fel ora mulva amikor beraktak a szerelok a gepebe az uj kutyut.
  • ugh
    Nem igaz.
    Mert ott is lehet alkatreszeket kapni es ott is vannak akik ertenek hozza.
    Es itt is vannak akik nem.
    A kozos az bennuk (az utobbiakban), hogy itthon is es kulfoldon is az ilyeneket huzzak le az osszerakot pc-kkel.
  • paraszgyerek
    Én az adatokból azt látom, hogy lassan telítődik a piac. Ezt egyáltalán nem kellene olyan drámaian megélni...
  • ugh
    Nem igazan.
    Legalabis ujonnan olyat, amit meg 2 ev mulva is hasznalhatsz.
  • ugh
    Ja tok igaz.
    En is 8 colos tableten hasznalom mar a maxot a ps-t, meg a zbrusht.
    Nem is fogok soha tobbe pc-t venni mert jon ezekbol a kvarcjatekra optimalizalt verzio..
  • Papichulo
    tomshardware.com ;)
  • gombabácsi
    apropó, épp venni akarok alaplap+proci+8 giga mem-et
    50 ezerért lehet valami értelmeset?
  • narumon
    Szerintem közte vannak. Nem túl bonyolult meg kell nézni a CPU eladásokat. Anélkül ugyanis úgysem raksz össze semmit. Na mármost az Intel és az AMD is kevesebb CPU-t adott el mint tavaly előtt. Akkor miért is olyan nehéz ezt mérni?
  • narumon
    "Aki dolgozik az továbbra is vesz pct, mert azzal lehet hatékonyan, esetleg mellé tabletet, ami egy plusz kényelmi eszköz, ami néha nagyon jól tud jönni, ha ott van az embernél."

Így van. Annyi kis módosítással (amit itt a forumon soha nem értenek meg), hogy nagyon nagyon nagyon (és még annál is) kevesebb ember dolgozik OTTHON a PC-n. Ezt általában munkahelyen teszik a munkahely által vett PC-n.
  • narumon
    "Akinek a teljesítmény fontos az se kész PC-t vesz hanem összerak magának egyet."

Hát kb Magyarországon. Külföldön bemegy az áruházba és vesz egyet.
  • narumon
    "az inkább vesz PC-t mert a desktop i7-es nem éppen egy mobil eszköz teljesítményét adja. ;)"

Persze csak kinek van szüksége i7 teljesítményre? Ha megnézed az i7 CPU eladásokat akkor látod, hogy elég "kevés" embernek.
    az a baj ezekkel a felmérésekkel, hogy az előre összerakott (Dell, Toshiba, Fujitsu) nagy cégek gépeit tudja csak sorbarakni, a kézzel összerakott és a kisebb cégeknek az összerakott gépei tuti nincsenek közötte, mert lehetetlenség lenne felmérni szinte. Ergo az egész cikk faszság A-tól Z-ig.
  • gombabácsi
    nem vesznek táblagépet az emberek!
    nem vesznek okostelefont az emberek!
    húú most biztos bannolni fognak hogy ilyeneket írok

de tudom fokozni: nem vesznek ifont az emberek!!!!!!!!
  • zola2000
    Aki dolgozik az továbbra is vesz pct, mert azzal lehet hatékonyan, esetleg mellé tabletet, ami egy plusz kényelmi eszköz, ami néha nagyon jól tud jönni, ha ott van az embernél.

egyébként a legolcsóbb ma kapható 19900 forintos DPS-myaudio tabletekbe is 1 giga ram kerül, mali400gpuval, 1ghz cortex a8 cpuval ez a legkisebb tablet hardver.
  • Papichulo
    "az inkább vesz PC-t mert a desktop i7-es nem éppen egy mobil eszköz teljesítményét adja"

Na de hany embernek van szuksege egy i7 teljesitemenyere es hanyan vannak azok akik "agyban fetrengve akarnak facebookozni" vagy esetleg a "retyon akarnak filmet nezni"? Na meg hanyan vannak azok akik kepesek es akarnak egyaltalan egy "egy MB+CPU+VGA és esetleg RAM csere"-vel foglalkozni?
  • Narxis
    ehh...sokan még mindig nem tudják felfogni, hogy mi változott a tabletek miatt, persze ebben hibásak az ilyen idióta elemző cégek is.

Egész egyszerűen az történt, hogy ma már nem cserélnek PC-t az emberek annyiszor mint régebben, egy mai átlag PC teljesítménye nagyon sokáig elég egy átlagember számára és nem is a teljesítmény a fontos a többségnek. Akinek a teljesítmény fontos az se kész PC-t vesz hanem összerak magának egyet. Ennek következtében csökkentek a PC és áttételesen az alkatrész eladások is ami a mai kapitalista világban azt jelenti, hogy ilyen a "a PC halott" baromságokat kezdenek el terjeszteni.
  • tmisi
    Így van, én 2005-ben vettem komplett gépet utoljára, de azóta még alapgépet sem, mert a "nagyfejlesztésnél" csak a bele lett cserélve (HDD, ODD, táp, ház maradt, bár azóta már ezek is kicserélődtek :D).
    A laptopom az más tészta, mert azt valóban egybe kell cserélni, ha elavul (de még van rá 1 év gari a 3-ból szerencsére). Igaz a VGA önmagában nem szállhat el, mert az integrált.