24
  • Vargagy
    #24
    Jé, ezt már egyszer megírtam:-)
  • Vargagy
    #23
    A gazdasági módszereket kellene alkalmazni. A raktárakban rengeteg elkobzott elefántagyar és rinószarv hever. Piacra dobva leverné az árat, hosszú időre a feketepiacon.
  • ugh
    #22
    Szerintem meg csak azonnali hatajjal ott a heylszinen leloni aki vadassza es barmilyen alkatreszet birtokolja, arulja, hasznalja....
  • teddybear
    #21
    "A megoldás az lenne, ha maguk a természetvédők vágnák le az orrszarvútülköket, az így megszerzett "zsákmányt" pedig azonnal átitatnák mérgekkel, így értelmetlen lenne az állatok megölése."

    Ha levágják akkor már el is viszik a tülköt, és legálisan piacra dobják. Ezzel is védik az állományt, mert tülök nélkül csak a húsa ér valamennyit. De az jóval kevesebb pénz, és sokkal több vesződség. Nem igazán éri meg csak a húsáért vadászni orrszarvúra.
    Viszont a tülök hiánya nehezebbé teszi az orrszarvúk életét, mert az nem csak dísz, hanem fegyver és szerszám is.
  • asgh
    #20
    Legalizálni az orrszarvútülök kereskedelmét azért lenne veszélyes, mert így olyan nagyvállalatok is beszállhatnak az üzletbe, akik nem csak sokkal gátlástalanabbak az illegális kereskedőknél, de jóval nagyobb a tőkeerejük, politikai lobbizással pedig megakadályoznának minden érdemi szabályozást. Azaz ugyanúgy folytatódna az orrszarvúk pusztítása, csak ezúttal ipari méretekben. Lásd: japán bálnavadászat.
    A megoldás az lenne, ha maguk a természetvédők vágnák le az orrszarvútülköket, az így megszerzett "zsákmányt" pedig azonnal átitatnák mérgekkel, így értelmetlen lenne az állatok megölése.
    Anno a Greenpeace sikeresen folytatott hasonló akciót a bébi fókák megmentésére: a kis fókák prémjét befestették, így értéktelenné vált a prémjük, ezért nem volt értelme megölni az állatokat. Később a festéket a fókák a bébiprémmel együtt levedlették.
  • Hirvaer
    #19
    Mert az orvvadászoknak nincs olaj, amit el tudnának venni ;)
  • Hirvaer
    #18
    Off:
    Nem vagyok egy gyenge gyomrú mimóza alkat, de azért szakadjon már meg aki kiteszi ezeket a képeket, hogy nekem legszebb álmomból kelve reggeli közben ezt kelljen néznem..
    (Nem, hétkor keltem)
  • teddybear
    #17
    Különben létezik legális tülök és agyarkereskedelem is. Ebben az elkobzott tülköket és agyarakat adják el, meg azokat, amiket az elhullott, megdöglött állatokról vágnak le a vadőrök.

    De ez egyrészt sokkal kevesebb, mint amire igény van, másrészt jóval drágább, mint odalökni egy-két bankjegyet egy földönfutó négernek....
  • teddybear
    #16
    Ilyen elven lelőhetsz minden részegest és kábszerest. Vagy patkánymérget keverhetsz minden pálinkásüvegbe.

    Az orvvadászokat a legkönnyebb elkapni, de az sem megy olyan könnyen. A felvásárlókat is üldözik, azok legalább még az ország állampolgárai, felelősségre lehet őket vonni. A kereskedelmi lánc további tagjait az Interpol segítségével próbálják elkapni, ez már eléggé kétséges. Ha le is tartóztatják egyiket-másikat, nem biztos hogy kiadják az afrikaiaknak.

    A végfelhasználó impotens kínai szerencsétleneket, és az új tőrével büszkélkedő ománi fiúkat már senki sem zargatja.
  • kvp
    #15
    Tobb lehetoseg van:
    a) a legalizalt kereskedelem, lasd kabitoszerek sok helyen, persze ennyi erovel legalaizalhatnak a gyermekprostituciot is, mert ugyis nehez ellene kuzdeni; tovabba mivel az orrszarvuakat nem tenyesztik es nagyobb az igeny, mint amennyit ki tudnak elegiteni, ezert sokat nem erne
    b) a kereskedok es a fogyasztok buntetese, ez reszben sikeres, de a kereskedelem mar kevesbe feltuno mint a vadaszat, ezert nehez elfogni a resztvevoit
    c) tiltas es kemenyebb fellepes, a kemeny alatt azt ertem, hogy ha par dron allandoan szetlovi azokat akik az orrszarvuak kozelebe mennek, akkor egy ido utan mar a helyi lakossag is messze el fogja kerulni a kornyeket (az elkapott kereskedok eseten hasonlo buntetes ugyancsak hasznos lenne)
    d) esetleg el lehetne arasztani a piacot mergezett tulokkel, egy ido utan senki nem merne hasznalni, ha tudjak hogy a vasarlok tobbsege meghal tole

    Mint latszik vannak jo es kevesbe jo megoldasok. A fentiek kombinaciojaval lehetne elerni valami lathato eredmenyt.
  • Vargagy
    #14
    Én meg piacra dobnám a tetten ért orvvadászoktól elkobzott és raktárakban őrzött elefánt agyarakat és orrszarvú tülköket. Ezzel levernék a feketepiaci árat és piaci eszközökkel okafogyottá tennénk az orvvadászatot.
  • Archenemy
    #13
    én kipróbáltam, de nem mondhatnám, hogy különösebben potencianövelő hatása volt

    mondjuk lehet nem egyben kellett volna lenyelni
  • NEXUS6
    #12
    A dikicstől is!
  • NEXUS6
    #11
    Éppen ellenkezőleg, el kell terjeszteni az orvszarvtülökről, hogy brit tudódok bebizonyították, hogy kisebb lesz tőle!
  • Hedgehunter #10
    Ez pontosan igy kellene tenni...
  • teddybear
    #9
    Nem csak a kínai "potencia-növelő" gyógyszer alapanyaga az orrszavú-tülök, hanem a Perzsa-öböl környéki törzsek is kedvelik, mint tőrök nyelének anyagát. Ilyen tőröket szokás adni a nagykorúságot elért fiúknak.
  • wraithLord
    #8
    Bár elnézve egy pár lelőtt, és össze-vissza vagdosott rhinóról készített "csodálatos" képet, én is inkább az orvvadászok lelövését legalizálnám...
    És az idióták megadóztatását is bevezetném, akik pl. azt hiszik, hogy az orrszarv gyógyító hatással bír...
  • gombabácsi
    #7
    piacra kell dobni marha sok ál-orrszarvgyógyszert olyan hatóanyaggal, ami brutálisan növeli a potenciált :)
  • Molnibalage
    #6
    Hát igen... A nagy kérdés az, hogy a balfaszoknak honnan van pénzük erre a drága holmira...?
  • sanyicks
    #5
    a segghülye kínaiaknál is van valami hasonló, hogy azért ölnek valami ritka állatot, mert valami apró részéről azt hiszik hogy ha megeszik, a pici pöcsük nagyobb lesz...
  • wraithLord
    #4
    Itt arról van szó, hogy legalizálják az orrszarvútülök-kereskedelmet, tehát kontrollálva le lehet vagdosni majd az orrszarvúk tülkét. Ugyanis az olyan, mint pl. a köröm vagy a haj. Keratinból van, és ha szakszerűen vágod le (nem úgy hogy lelövöd az állatot, és kikanyarítod a fél orrát), idővel visszanő, és megint lesz mit levágni.
    Így a barmok és az orrszarvúk is jó járnak. Utóbbiak legalábbis jobban...
  • Mekong Delta
    #3
    Ezaz, ha Irakba meg Afganisztánba lehet többezer katonát küldeni, akkor az orvvadászokat miért nem lehet kiiktatni?
  • Darth Sith
    #2
    "A hagyományos kínai gyógyszerek vásárlóinak meggyőzése arról, hogy a tülöknek nincs gyógyászati hatása, szintén kudarcba fulladt."
    Ez a mondat mindent elmond az emberiség nagyrészének intelligenciájáról. Idiótáknak mondhatsz bármit, mutathatsz bármit legyen az labor eredmény, kutatási eredmény bármi, akkor is leszarják. Ezért van elképesztő piaca a kuruzslóknak, jósoknak, természetgyógyászoknak stb.. Az egy dolog, hogy emberek abból élnek, hogy mások sötétségét kihasználják, de amikor ezzel már emberek, állatok életét teszik tönkre, azt súlyosan büntetni kéne.
    Ezeket az orvvadászokat vagy pl. illegális bálnavadászokat szó nélkül lövetném le, vagy sok éves munkatábor. Semmi elrettentő ereje nincs annak, hogy kapnak némi pénzbirságot és 1-1 korrupt vadőr elmegy a területen 2 hetente. Nem a tiltással van baj, hanem, hogy nem költenek kellő mennyiségű pénzt a védelmükre és nem szigorúak a büntetések.
    Továbbá ugyanez igaz az idióta természetgyógyászokra és hasonlókra, akik nem egy ismerősömet tették tönkre és kerültek kórházba, mert olyan hasonló okos dolgokat tanácsoltak nekik, hogy nem kell vitamint szedni, sokszor kell tea kúra, nem kell nagyon enni stb.. és az lett a vége, hogy alultápláltság, totálisan leépült immunrendszerrel mentek kórházba, ahol meglepő módon, vitaminokat és normális tápértékű kajával rendbe rakták őket, még "csoda" gyógyszer sem kellett, csak normálisan élni. Ezeket ugyanúgy büntetni kéne.
  • Macropus Rufus
    #1
    hát ez igazán remek ötlet.
    Akkor ezt kellene alkalmazni a gyorshajtásra is pl.
    Mivel egyenlőre képtelenség fisszafogni a gyorshajtás ezért eltörőljük a sebesség limitet. Vagy, mivel a drog helyzet olyan amilyen, ezért legalizálják az összeset.
    (mondjuk Mexikó pont ezt tervezi, de náluk érthető a dolog)

    érdekes, amikor az elefántokat lőtték, akkor létrehoztak egy osztagot aminek a feladata az orvvadászok kiiktatása volt. Hamar megszünt az orvvadászat. Most az a baj, hogy sok az elefánt :)