Oscar 2013: Itt vannak 2012 legjobb filmjei és színészei
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mutass pontos es hiteles statisztikakat!
Ha nem tudsz ilyet prezentalni, akkor "Ne szívd mellre, de beszoptad az irányított
Erre elhangzott tobb ellenpelda is...
"ok-ok egy 1979-es film és egy 1986-os, de akkor még más idõk jártak + a közvélemény alapból utálta a Vietnámi háborút" (#39)
Itt mar diszkreditalod a peldakat, mivel "akkor mas idok jartak", meg a "kozvelemeny utalta a vietnami haborut".
Valtoztattal a felteteleken... most mar nem eleg ha az USA-t negativ szinben tuntetik fel, most mar az is kell, hogy a "kozvelemeny ne utalja a haborut" es "ne jarjanak mas idok".
Most akkor megint fel tudnam hozni a The Hurt Lockert (6 Oscar), melyben kozel sem allitjak be hosnek a szovetseges katonakat - foleg nem peldaul az SAS-t, akik kivegeznek fegyvertelen embereket - de gondolom ezzel kapcsolatban is lenne valami ujabb - meg el nem hangzott - kifogasod, ami miatt ez sem lenne valid ellenerv szamodra... holott a kozvelemeny kozel sem utalta annyira az iraki haborut, mint a vietnamit es 3 eve meg mas idok sem jarhattak. Mindezek utan, minek farasszam tovabb magam?!
Nézd már meg, hogy az 50-es évek óta hány palesztin halt meg izraeli fegyver által és hány palszetin ölt meg izraelit... Megnézted? Akkor most hápoghatsz, fõleg a nõk és gyerekek aránya durva a halálozásoknál... És a halálra kínzás? Amikor egy fogdában vagy kihallgatáson valaki természtes halált halt (ez a hivatalos magyarázat) tele zúzódásokkal és kínzás nyomaival...
Ne szívd mellre, de beszoptad az irányított mainstream média baromságait, a valóság azonban más mint amit hiszel. Olvass néha kuruc.info-t. Nem azért mondom, hogy add fel balos nézeteid és csak azt olvasd, csak azért mondom, mert egész véletlenül évente több száz hír jelenik meg ott tényként, bizonyítékokkal, amit a mainstream média vmiért elhallgat teljes mértékben. Ha egyszerre több csatornából tájékozódsz, akkor össze tudsz magadnak rakni egy képet, ami már közel áll a valósághoz. Ha azonban mindig csak a mainstream médiából tájékozódsz, akkor ne csodálkozz h eltorzított képet kapsz a világról.
én azt állítottam, hogy az Oscar-díj politika... hoztál ellenpéldát én meg írtam, hogy egy vietnámi háborúról szóló film díjazása pont az én véleményem támasztja alá, mert a közvélemény utálta a háborút (ez pedig kõkemény tény) vagyis amellett h sokkal jobb film volt, mint a mostani Argó az is meg ez is politikai döntés (részben vagy egészben)
egyszerûen nem értelek, mire föl ez az ellenszenves kapálózás, minden épeszû ember tudja, hogy óriási szerepe van a politikának az Oscar-díj átadáson... ezzel (is) befolyásolja a külügy a világ hozzáállását, az átlagember véleményét... beledughatjátok a fejeteket a homokba, de attól még így van... a Szakasz is pont az én véleményem támasztja alá, azzal h a filmszakma a vietnámi háború után a békét követelõ nép véleményét tükrözõ döntést hozott, mellyel politikailag befolyásolta késõbbi generációk véleményét...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A folyamatos zsiódáz mellett feltehetnéd a kérdést, hogy melyik palesztín terrorszervezet vezetõjét citálta bárki valaha Hágába vagy azt, hogy azok miért is nem merítik ki a bûncselekmény fogalmát.
Olyan vagy, mint a személy abban a pinás viccben. Neked mindenrõl csak egy téme jut eszedbe...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ja, magyarul szamodra semmilyen pelda nem elfogadhato a te arbitralis - masok szamara ismeretlen - kovetelmenyrendszered tukreben... korrekt.
Ezt amugy ugy nevezik, hogy "shifting the goalposts" ervelestechnikai hiba. Barmilyen ellenpeldat hozna is fel barki, te mindig valtoztatnal a felteteleiden, csak hogy az ujabb prerekvizitumoknak mar ne feleljen meg az, ergo neked legyen igazad.
Lehet, hogy erzesed szerint nalad van az igazsag, de ebben az esetben nem tudod jol kifejezni magad... 😉
ps: A mostani felteteleiddel is tudnek vitatkozni, de a fentiek tukreben inkabb nem teszem.
manapság más a szitu, jobban vigyáznak az amcsi imázsra, más emberek ülnek a hatalomban, szorosabb a gyeplõ, patriot act, mindenkit lehallgathatnak legálisan (amit máig sem értek, mert akkor mi volt az a Watergate botrány anno, most már azt is meg lehetne csinálni legálisan), már a CNN-en sem lehet bármit mondani, mert kirúgnak (lásd a tavaly kirúgott mûsorvezetõ esetét), stb. ezért nem valószínû h lesz pl. Izraelt elítélõ film, akármennyi olyan bûncselekményt is követnek el, amiért más nép vezetõi már rég a hágai bíróság elõtt ülnének bilincsben...
egyébként ha megnézitek obama 2012-es kampányát, akkor láthatjátok h sikerült lekenyereznie hollywoodot, hogy támogassák, cserébe õ is támogatni fogja õket a jövõben, már innen is látszik h a filmszakma nem független a poltikától...
Többek között. Jóformán csak Amerikát negatív színben feltüntetõ film kapott a mûfajban Oscart - épp ez a lényege a mûfajnak. Általában a kõkemény kritikára vevõk a kritikusok és a szakma.
Nyugodtan lehet szidni, van is miert, de akkor mar legalabb megalapozottan tedd!
" tényleg hány Oscart kapna egy film ami az usát vagy izraelt negatív színben tünteti fel??? "
Apocalypse Now erosen anti-war, anti-US film... 2 Oscar! 😉
(De azt honnan tudod, hogy Tarantino megérdemelte az Oscart? Komolyan megnézted mind az öt jelöltet? És a többi százat, amit nem jelöltek? Csak akkor érdemli meg, ha a legjobb, nem? Az nem elég, hogy jó.)
Akkor valószínûleg a jenkik valahol rászolgáltak erre, nem?
Ha visszanézed a kommentjeimet korábbi cikkeknél, én mindig azt mondtam, hogy az usa még mindig jobb no.1. országnak és a világ "csendõrének", mint amilyen Kína vagy Oroszország lenne, ennek ellenére az igazságérzetem miatt had szidjam már az usát is ha bántja a szemem néhány cselekedete...
egyébként meg skyline +1, tényleg hány Oscart kapna egy film ami az usát vagy izraelt negatív színben tünteti fel??? Na ezért politika az Oscar-díj...
Kérem szépen, hány filmben tudtak ÁSZIAI csajból EURÓPAIT sminkelni?! Vagy Tom Hanks-bõl egy szigetlakó után egy olyan portást akinek ha nem nézel utána nem jössz rá ki az eredeti arca..
A gondozó "nõrõl" már nem is beszélve.
A FH amúgy eléggé megosztja az embereket, szinte csak két tábor van. Van akinek bejött és akik szerint pocsék film volt. Az Argo-t meg kénytelen leszek letorrentezni, mert a hazai mozik a legképtelenebb idõpontokban játszották, nem tudtam megnézni...
Ahogy nézed a filmet egy percig sem az jut eszedbe, hogy hõs amerikaiak, meg gonosz irániak. Sõt, van a filmben nagyon jófej iráni is.
Ami pedig az Oscar-t illeti: Nem kell itt nagy összeesküvéseket belelátni. Ben Affleck kiválóan, feszültséggel teli módon megrendezett egy alapvetõen közepesen izgalmas történetet. Az akadémia kihagyta õt a rendezõk jelölésébõl, ezért egyfajta nagyon erõs szimpátia alakult ki a film és Affleck mellett, így a többi díjátadón rendre elismerték. Ez eljutott odaáig, hogy végül az Oscar sem csinálhatott végképp hülyét magából ezért a legjobb film díját odaadta.
Meggyõzõdésem, hogy ha nem mellõzik a rendezõi jelölést, nem alakul ki ez a "szimpátia-tüntetés" sem, így végül a legjobb film díja is máshová került volna. Megjegyzem egyébként, hogy személy szerint én pont Afflecknek adtam volna a legjobb rendezésért Oscart, míg a legjobb film díját valamelyik másik mozinak.
Egyébként van egy olyan elmélet is, hogy nagyon sokáig a Zero Dark Thirty volt az idei szezon legnagyobb Oscar-várományosa, de balhét kavartak a film körül, így végül teljesen kiesett a versenybõl.
ez olyan kb mint az hogy beírok a google képkeresõbe egy hétköznapi szót (pl alma) és már nem almák jönnek hanem apple termékek meg hasonlók...
beírom hogy bat, arra meg batman...
Ellben valahol vicces, hogy elfelejtesz olyan filmet, mint a Szakasz. A háborúnak 20 éve sem volt vége és bizony szembenézett azzal, ami Vietnámban történt, hogy a csillagos sávos oldalon is voltak iszonyatosan mocskos dologok.
Nekem viszont herótom van ettõl a "köpködjük a jenkit" bármilyen téma kapcsán mentalitástól...
Nem ertem, hogy miert kell ezt a buta ervet a vegletekig vedeni... az Argo oscar-dijanak semmi koze az USA es az IRI viszonyahoz. Ha szerinted van, akkor bizonyitsd be!
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
ps: A ket konkret film megiteleseben amugy egy velemenyen vagyunk...
és ahogy elõttem már válaszoltak neked, az SPR köröket ver az Argora, egyszerûen nincsenek egy ligában sem... nem rossz film az Argo, de kétlem h 2-nõl többször meg fogom nézni életemben, míg az SPR-t legalább 10-szer láttam már
Saving Private Ryan hogyan kapott akkor 5-ot is?
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
Legjobb látványtervezés: Lincoln
Legjobb jelmeztervezés: Anna Karenina
Látványra több jobb film is volt szerintem. De jelemezre pl a felhõ-atlasz milliószor ráver, csak az akadémiánál nem divat wachowski tesókat díjazni. Pedig az a film önmagában ráver látvány és jelmez terén mindkét díjazottra, de még a zenét is mellé merném tenni, mert az is elég jó lett. Maga a film rendezése, története nem mindenkinek jön be, de a látvány, jelmez/maszk és zene attól függetlenül szerintem nagyon jól sikerült. A nyomorultakban se volt rossz, de annyira nem volt kiemelkedõ.
Amúgy az argot nem értem miért istenítik mindenhol ennyire, rohadtul nem egy nagy durranás.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
köszönjük viktor, nem csalódtunk benned, way to go man <#banplz>#banplz>