48
 • kalapos01
  #48
  Hagyd rá. Az ilyen távirányításos, saját gondolattal nem rendelkező droidok csak ennyire képesek. Az a durva, hogy egyesek milyen könnyen tudják befolyásolni az ilyeneket.
 • nlght
  #47
  ok igazad van, a Hurt locker tényleg újabb film és negatív színben tünteti fel az Usát... ebben tévedtem, de izraelt elítélő oscar díjas film nem volt és nem is lesz sajnos...
 • Papichulo
  #46
  "Nézd már meg, hogy az 50-es évek óta hány palesztin halt meg izraeli fegyver által és hány palszetin ölt meg izraelit... "

  Mutass pontos es hiteles statisztikakat!

  Ha nem tudsz ilyet prezentalni, akkor "Ne szívd mellre, de beszoptad az irányított mainstream szelsojobb média baromságait" ;)
 • Papichulo
  #45
  "hány Oscart kapna egy film ami az usát vagy izraelt negatív színben tünteti fel???" (#33)

  Erre elhangzott tobb ellenpelda is...

  "ok-ok egy 1979-es film és egy 1986-os, de akkor még más idők jártak + a közvélemény alapból utálta a Vietnámi háborút" (#39)

  Itt mar diszkreditalod a peldakat, mivel "akkor mas idok jartak", meg a "kozvelemeny utalta a vietnami haborut".

  Valtoztattal a felteteleken... most mar nem eleg ha az USA-t negativ szinben tuntetik fel, most mar az is kell, hogy a "kozvelemeny ne utalja a haborut" es "ne jarjanak mas idok".

  Most akkor megint fel tudnam hozni a The Hurt Lockert (6 Oscar), melyben kozel sem allitjak be hosnek a szovetseges katonakat - foleg nem peldaul az SAS-t, akik kivegeznek fegyvertelen embereket - de gondolom ezzel kapcsolatban is lenne valami ujabb - meg el nem hangzott - kifogasod, ami miatt ez sem lenne valid ellenerv szamodra... holott a kozvelemeny kozel sem utalta annyira az iraki haborut, mint a vietnamit es 3 eve meg mas idok sem jarhattak. Mindezek utan, minek farasszam tovabb magam?!
 • nlght
  #44
  "A folyamatos zsiódáz mellett feltehetnéd a kérdést, hogy melyik palesztín terrorszervezet vezetőjét citálta bárki valaha Hágába vagy azt, hogy azok miért is nem merítik ki a bűncselekmény fogalmát."

  Nézd már meg, hogy az 50-es évek óta hány palesztin halt meg izraeli fegyver által és hány palszetin ölt meg izraelit... Megnézted? Akkor most hápoghatsz, főleg a nők és gyerekek aránya durva a halálozásoknál... És a halálra kínzás? Amikor egy fogdában vagy kihallgatáson valaki természtes halált halt (ez a hivatalos magyarázat) tele zúzódásokkal és kínzás nyomaival...

  Ne szívd mellre, de beszoptad az irányított mainstream média baromságait, a valóság azonban más mint amit hiszel. Olvass néha kuruc.info-t. Nem azért mondom, hogy add fel balos nézeteid és csak azt olvasd, csak azért mondom, mert egész véletlenül évente több száz hír jelenik meg ott tényként, bizonyítékokkal, amit a mainstream média vmiért elhallgat teljes mértékben. Ha egyszerre több csatornából tájékozódsz, akkor össze tudsz magadnak rakni egy képet, ami már közel áll a valósághoz. Ha azonban mindig csak a mainstream médiából tájékozódsz, akkor ne csodálkozz h eltorzított képet kapsz a világról.
 • nlght
  #43
  milyen feltételrendszer? min változtattam?

  én azt állítottam, hogy az Oscar-díj politika... hoztál ellenpéldát én meg írtam, hogy egy vietnámi háborúról szóló film díjazása pont az én véleményem támasztja alá, mert a közvélemény utálta a háborút (ez pedig kőkemény tény) vagyis amellett h sokkal jobb film volt, mint a mostani Argó az is meg ez is politikai döntés (részben vagy egészben)

  egyszerűen nem értelek, mire föl ez az ellenszenves kapálózás, minden épeszű ember tudja, hogy óriási szerepe van a politikának az Oscar-díj átadáson... ezzel (is) befolyásolja a külügy a világ hozzáállását, az átlagember véleményét... beledughatjátok a fejeteket a homokba, de attól még így van... a Szakasz is pont az én véleményem támasztja alá, azzal h a filmszakma a vietnámi háború után a békét követelő nép véleményét tükröző döntést hozott, mellyel politikailag befolyásolta későbbi generációk véleményét...
 • Molnibalage
  #42
  Szegénynek le sem esik, hogy a hidegháború egyik legmasszívabb konfliktusáról a hh egyik legsötétebb időszakában készült köpködő film. (1986) Na, ennyit a "más időkről"...
 • Molnibalage
  #41
  Nagy különbség van aközött, hogy magánemberként valaki utasítgat lehallgatásra vagy egy államilag jogosítvánnyal rendelkező hírszerző ügynökség teszi. Egyébként tudtommal ehhez is engedély kell, csak könnyebben adják, a "mérce került lejebb".

  A folyamatos zsiódáz mellett feltehetnéd a kérdést, hogy melyik palesztín terrorszervezet vezetőjét citálta bárki valaha Hágába vagy azt, hogy azok miért is nem merítik ki a bűncselekmény fogalmát.

  Olyan vagy, mint a személy abban a pinás viccben. Neked mindenről csak egy téme jut eszedbe...
 • Papichulo
  #40
  "de akkor még más idők jártak + a közvélemény alapból utálta a Vietnámi háborút"

  Ja, magyarul szamodra semmilyen pelda nem elfogadhato a te arbitralis - masok szamara ismeretlen - kovetelmenyrendszered tukreben... korrekt.

  Ezt amugy ugy nevezik, hogy [URL=http://en.wikipedia.org/wiki/Moving_the_goalposts]"shifting the goalposts"[/URL] ervelestechnikai hiba. Barmilyen ellenpeldat hozna is fel barki, te mindig valtoztatnal a felteteleiden, csak hogy az ujabb prerekvizitumoknak mar ne feleljen meg az, ergo neked legyen igazad.

  Lehet, hogy erzesed szerint nalad van az igazsag, de ebben az esetben nem tudod jol kifejezni magad... ;)

  ps: A mostani felteteleiddel is tudnek vitatkozni, de a fentiek tukreben inkabb nem teszem.
 • nlght
  #39
  ok-ok egy 1979-es film és egy 1986-os, de akkor még más idők jártak + a közvélemény alapból utálta a Vietnámi háborút, szembefordultak az elnökkel és a tábornokaival... az is politikai döntés volt amikor a filmszakma a nép mögé állt az elnökkel szemben...

  manapság más a szitu, jobban vigyáznak az amcsi imázsra, más emberek ülnek a hatalomban, szorosabb a gyeplő, patriot act, mindenkit lehallgathatnak legálisan (amit máig sem értek, mert akkor mi volt az a Watergate botrány anno, most már azt is meg lehetne csinálni legálisan), már a CNN-en sem lehet bármit mondani, mert kirúgnak (lásd a tavaly kirúgott műsorvezető esetét), stb. ezért nem valószínű h lesz pl. Izraelt elítélő film, akármennyi olyan bűncselekményt is követnek el, amiért más nép vezetői már rég a hágai bíróság előtt ülnének bilincsben...

  egyébként ha megnézitek obama 2012-es kampányát, akkor láthatjátok h sikerült lekenyereznie hollywoodot, hogy támogassák, cserébe ő is támogatni fogja őket a jövőben, már innen is látszik h a filmszakma nem független a poltikától...
 • Molnibalage
  #38
  Ennek említését meghagytam neked. :)
 • zetortraktor
  #37
  "Apocalypse Now erosen anti-war, anti-US film... 2 Oscar! ;)"

  Többek között. Jóformán csak Amerikát negatív színben feltüntető film kapott a műfajban Oscart - épp ez a lényege a műfajnak. Általában a kőkemény kritikára vevők a kritikusok és a szakma.
 • Papichulo
  #36
  "had szidjam már az usát is ha bántja a szemem néhány cselekedete..."

  Nyugodtan lehet szidni, van is miert, de akkor mar legalabb megalapozottan tedd!

  " tényleg hány Oscart kapna egy film ami az usát vagy izraelt negatív színben tünteti fel??? "

  Apocalypse Now erosen anti-war, anti-US film... 2 Oscar! ;)
 • kalapos01
  #35
  Hú, az az ázsiai csaj tényleg rettenetes lett. Pedig voltak jó maszkok benne, de annyi dilettáns is akadt, hogy lerontotta az összképet. Nem véletlen, hogy a filmet bár elég sok másféle díjra jelölték, de sminkre szinte sehol. Több vágás meg díszlet jelölést kapott, de a maszkokat még az Oscartól független szakmai szervezet is röhejesnek tartotta gondolom.

  (De azt honnan tudod, hogy Tarantino megérdemelte az Oscart? Komolyan megnézted mind az öt jelöltet? És a többi százat, amit nem jelöltek? Csak akkor érdemli meg, ha a legjobb, nem? Az nem elég, hogy jó.)
 • Molnibalage
  #34
  A Szakasz 4 Oscart kapott. Ej, ej...
 • nlght
  #33
  "Nekem viszont herótom van ettől a "köpködjük a jenkit" bármilyen téma kapcsán mentalitástól..."

  Akkor valószínűleg a jenkik valahol rászolgáltak erre, nem?
  Ha visszanézed a kommentjeimet korábbi cikkeknél, én mindig azt mondtam, hogy az usa még mindig jobb no.1. országnak és a világ "csendőrének", mint amilyen Kína vagy Oroszország lenne, ennek ellenére az igazságérzetem miatt had szidjam már az usát is ha bántja a szemem néhány cselekedete...

  egyébként meg skyline +1, tényleg hány Oscart kapna egy film ami az usát vagy izraelt negatív színben tünteti fel??? Na ezért politika az Oscar-díj...
 • Vaszilij Artyom
  #32
  Egyébként sminkre egyértelműan a Felhőatlaszt kellett volna kihozni nyertesnek de talán még látványra is, mivel ilyen sminkeket nem láttunk már vagy 10 éve amit ebben a filmben leművelnek.

  Kérem szépen, hány filmben tudtak ÁSZIAI csajból EURÓPAIT sminkelni?! Vagy Tom Hanks-ből egy szigetlakó után egy olyan portást akinek ha nem nézel utána nem jössz rá ki az eredeti arca..

  A gondozó "nőről" már nem is beszélve.
 • Vaszilij Artyom
  #31
  Semmitérő az Oscar, de tény hogy Quentin Tarantino megérdemelte ismét a forgatókönyv díjat a Ponyvaregény után.
 • Molnibalage
  #30
  Én nem láttam a film előzetesét, úgy ültem be, hogy csak azt tudtam a filmről, hogy nagyon különleges. Nem csalódtam, életem egyik legjobb filmje, de hogy legjobb moziban látott filmje volt, az ziher.
 • Etinger
  #28
  Hát ez amolyan.. "kinek mi" kategória. Valakinek az élete filmje, valakit meg már az irdatlanul soknak számító 6 perces előzetes is lefáraszt.
 • iopi
  #27
  Nem beszélve a bolti akciókról :)
 • Molnibalage
  #26
  Érdekes, hogy ilyen szimpátia nem alakult ki a Felhőatlasz körül. A film annyira egyedi, hogy önmagában az megért volna valami díjat. Ehhez képest a nagy bödös semmire jelölték...

  A FH amúgy eléggé megosztja az embereket, szinte csak két tábor van. Van akinek bejött és akik szerint pocsék film volt. Az Argo-t meg kénytelen leszek letorrentezni, mert a hazai mozik a legképtelenebb időpontokban játszották, nem tudtam megnézni...
 • Axlkenobi
  #25
  Nagyon a vitába nem szeretnék bele menni, de mivel láttam a filmet, így személyes véleményemet elmondanám. Szerintem az Argóban nem volt semmi USA-dicsőítés, illetve Irán-ellenesség. Bemutat egy kort és egy forrongó politikai helyzetet néhány átlagember, ahogy lentebb írták az egyén szemszögéből.

  Ahogy nézed a filmet egy percig sem az jut eszedbe, hogy hős amerikaiak, meg gonosz irániak. Sőt, van a filmben nagyon jófej iráni is.

  Ami pedig az Oscar-t illeti: Nem kell itt nagy összeesküvéseket belelátni. Ben Affleck kiválóan, feszültséggel teli módon megrendezett egy alapvetően közepesen izgalmas történetet. Az akadémia kihagyta őt a rendezők jelöléséből, ezért egyfajta nagyon erős szimpátia alakult ki a film és Affleck mellett, így a többi díjátadón rendre elismerték. Ez eljutott odaáig, hogy végül az Oscar sem csinálhatott végképp hülyét magából ezért a legjobb film díját odaadta.

  Meggyőződésem, hogy ha nem mellőzik a rendezői jelölést, nem alakul ki ez a "szimpátia-tüntetés" sem, így végül a legjobb film díja is máshová került volna. Megjegyzem egyébként, hogy személy szerint én pont Afflecknek adtam volna a legjobb rendezésért Oscart, míg a legjobb film díját valamelyik másik mozinak.

  Egyébként van egy olyan elmélet is, hogy nagyon sokáig a Zero Dark Thirty volt az idei szezon legnagyobb Oscar-várományosa, de balhét kavartak a film körül, így végül teljesen kiesett a versenyből.
 • gombabácsi
  #24
  hát igen...
  ez olyan kb mint az hogy beírok a google képkeresőbe egy hétköznapi szót (pl alma) és már nem almák jönnek hanem apple termékek meg hasonlók...
  beírom hogy bat, arra meg batman...
 • Molnibalage
  #23
  Lehet csűrni csavarni, de Európában a II. Vh-t a németek robbantották ki, miután annyiszor engedtek hitlernek. A náci háborús bűntettek nagyságrendje sem tagadható. Ellenben sem a SPvR sem a BoB nem állította be sátánnak, sem semminek a német katonát. Katonának voltak ábrázolva, nem többnek.

  Ellben valahol vicces, hogy elfelejtesz olyan filmet, mint a Szakasz. A háborúnak 20 éve sem volt vége és bizony szembenézett azzal, ami Vietnámban történt, hogy a csillagos sávos oldalon is voltak iszonyatosan mocskos dologok.

  Nekem viszont herótom van ettől a "köpködjük a jenkit" bármilyen téma kapcsán mentalitástól...
 • Molnibalage
  #22
  Fogalmam sincs, hogy miért szátrolják azt a nőt. A bombák földje - szigorúan kisbetűvel - az egyik legszarabb film, amit valaha láttam. Mint filmet szar de, ha a valóssággal vetem össze, akkor már falat kaparósan fájdalmas hülyeség. Hogy kaphatott egy ennyire szar film bármilyen díjat? Az első film volt, ahol a moziban az órámra néztem, hogy mikor lesz már vége annak a fostaligának...
 • morden2
  #21
  Szerencsére Bigelow kisasszony nem kapott díjat, így valamelyest helyrebillent az egyensúly a bombák földje miatt.Az argo akció, meg szerintem azért nyert, mert hazafiasság, + hollywood nyilván maguknak megszavazták a díjat az arcok. A pi megérdemelten nyert. Szerintem Tarantino elképesztően túlértékelt. Középszerű filmeket csinál...
 • NovaTerra
  #20
  Olvass vissza! Szóltam én egy szót, hogy megérdemli-e vagy nem? Én csak az ellen emeltem fel a szavam, hogy Ryan nem jó ellenpélda. Mert sokszor feldolgozott téma, mára már kellőtávolságban van. Ez viszont aktuális.
 • Papichulo
  #19
  "egy 80-an évvel ezelőtti háború, nem vonható párhuzamban a jelenkonfliktusaival."

  Nem ertem, hogy miert kell ezt a buta ervet a vegletekig vedeni... az Argo oscar-dijanak semmi koze az USA es az IRI viszonyahoz. Ha szerinted van, akkor bizonyitsd be!
 • Axlkenobi
  #18
  Ha már a Ryan közlegény megmentése szóba került, szerintem az a film meglehetősen túlértékelt, elképesztően hatásvadász alkotás. A rendezés, az operatőri munka valóban mesteri, de legjobb film díját nem a Ryannek, vagy a Szerelmes Shakespeare-nek kellett volna megnyernie, hanem Terrence Malick Az őrület határán című mesterművének.
 • Axlkenobi
  #17
  Ugye azt tudod, hogy az "akció" szó nem azt jelenti, hogy ratatata/csimm-bumm/piff-paff? Az akció az valamilyen cselekvés vagy tett. A filmben egy mentőakciót hajtanak egyébként végre, tehát az Argo-akció cím tökéletesen jó.
 • NovaTerra
  #16
  Te nem érted meg, hogy egy 80-an évvel ezelőtti háború, nem vonható párhuzamban a jelenkonfliktusaival.
 • Papichulo
  #15
  Ezek szerint nem sikerult atlatni, hogy mire hoztam fel ellenpeldalnak... sebaj!
 • NovaTerra
  #14
  Az a baj, hogy a lehető legrosszabb példát hoztad. Mert Ryan közlegény megmentése tipikus amerikai hőstörténet. Ötszázhatvanhétezer amerikaikról szóló 2. vh-s film van. Persze ettől még lehet jó film akármelyik, de ellenpéldának marha rossz.
 • Narxis
  #13
  Christoph Waltz nevét tessék már helyesen írni! Örülök, hogy díjazták, egyik kedvenc színészem.
 • Papichulo
  #12
  Ehhez semmi koze a film minosegenek, csak kiragadtam egy ellenpeldat... itt mindossze arrol volt szo, hogy te teljesseggel feleslegesen es - szerintem - alaptalanul, poltikai sikra terelted a temat, holott ezt semmi sem tamasztja ala.

  ps: A ket konkret film megiteleseben amugy egy velemenyen vagyunk...
 • nlght
  #11
  a náci Németországot és az antiszemitákat mindig megfogják tenni ellenségnek, függetlenül attól, hogy 180 fokot fordulva Németország most már szövetséges és húzza magaután az EU-t, nélküle már rég becsődölt volna az egész... Irán sosem lesz puszipajtás, még ha leverik a diktatúrát, akkor sem, mert igénylik a középkori törvényeket valamiért (biztos szeretnek kövezni :D)

  és ahogy előttem már válaszoltak neked, az SPR köröket ver az Argora, egyszerűen nincsenek egy ligában sem... nem rossz film az Argo, de kétlem h 2-nől többször meg fogom nézni életemben, míg az SPR-t legalább 10-szer láttam már
 • nlght
  #10
  de képzeld mindenkinek leesik, mert látta az argót, de attól még nem kell ilyen idióta címet adni neki
 • M2 #9
  Nálam ez az Argo megnyerné az év legdögunalmasabb filmje kategóriát. Úgyhogy méltó az Oscar díjra! :-)
 • Molnibalage
  #8
  Gigamega szégyen, hogy semmilyen kategóriában nem jelölték a Felhőatlaszt. Az, hogy vágásban sem az már tényleg vastagbőrős...