78
 • medic88
  #78
  Szerintem egyáltalán nem lesz gyönge az egész. A Sony nem fogja hagyni, és egyébként is szerencsére nem egy winfos ami megeszi minden memódat!
 • bakkerman
  #77
  kevés lesz jövő ilyenkorra a mostani X4 956 procim meg a HD7770 vgam úgy tűnik,még talán a 8GB ramom elég lesz
 • NEXUS6
  #76
  Egyet értek, 8 mag akármiből bőségesen elég szerintem is. Egyedül talán a králytek képviselője sopánkodott a hw miatt. De ők köztudomásúan kicsit túl becsülik egy átlag pc, illetve önmaguk képességeit.;)
 • narumon
  #75
  A processzor is csak elsőre tűnik gyengének, de ha figyelembe veszed, hogy nagy részt a GCN-ek fognak dolgozni akkor nem lesz ez gyenge proci.
 • narumon
  #74
  Szerintem ahol kihasználják a hardvert igazán azok bajosan mennek az eltérő felépítés és programozás miatt. Dehát kérdés, hogy a PC változatban mit valósítanak meg belőle és hogyan. Tehát valamilyen szinten biztos futni fognak - legalábbis ugye ami nem exkluzív.
 • NEXUS6
  #73
  8 magos cpu, 18 GCN magos GPU (AMD jaguar CPU ), 8GB gddr5 RAM.
  A processzor rész elsőre gyengébbnek tűnik, mint egy csúcs játék PC-jé, azonban a memória, hogy nincsenek szűk keresztmetszetek olyan, hogy hasonlót sem látni pc-n. Leg csúcsabb videokarin is max 6 GB memória van, de a ps4 8 GB-jából 1-2 GB biztos, a rendszeré, meg a játék fő progijáé lesz.

  Szal, ha csúcs PC-d van, akkor menni fognak, ha tecsó gazdaságos, akkor alacsonyabb minőségben igen.
 • bakkerman
  #72
  végülis lehet már tudni pontosan milyen specifikációja lesz a cuccosnak? Érdemes-e reménykednem hogy a mostani PC-men fognak-e majd menni a nextgen játékok...
 • narumon
  #71
  Nah az is kiderült, hogy 400 font a PS4
 • zola2000
  #70
  Hát Japánhoz még nem szóltak a ps4 kapcsán, sehol egy új Yakuza, Ni No Kuni, Tales Of XY, Atelier alchemist YX, Disgaea, Koei Warriors, [email protected] rész.

  Gondolom a TGSen jelentik be ezeket, hogy muzsikálnak majd PS4en, ha nem akarnak visszavonulni a Japán piacról, mint tette a microsoft.
 • NovaTerra
  #69
  Az ilyennel csak te égeted magad, nem a Sony. Senki sem akad fel azon, ha egy japán akcentussal beszél. Főleg nem abban az országban, ahol kormányzónak választottak meg egy férfit, aki 40 éve amerikai állampolgár, de még mindig német akcentussal beszél.
 • Zsoltee_a_bator
  #68
  Azert linkeltem A10-et az osszehasonlitasban, mert a Ps4 devkit-ben ez a CPU volt.

  Lehet megnezni mennyit er az AMD csucsprocesszor jatekok futtatasahoz (a tesztben ott szerepel a 8350):
  http://prohardver.hu/teszt/amd_fx-8320_fx-6300_es_fx-4300_teszt/jatekok.html

  Nem tudom, hol voltal az elmult evekben de egyket dolog megvaltozott. Az utolso versenykepes processzora az AMD-nek a phenom II volt. A bulldozer alig multa felul, a Piledriver pedig egy rancfelvarrasa ennek. Erosen threadelo alkalmazasok kozott is csak elvetve talalni valamit, ami kiegyenlit. Nem akkora szerencsetlenkedes, mint amit az Intel csinalt a P4-el, de majdnem.

  Ekozben az Intel megcsinalta a Sandy/Ivy bridget amivel rendesen elhuzott teljesitmenyben, alacsony fogyasztasban, es ertekben (teljesitmeny/ar).
 • Linkout
  #67
  Te pedig csak kritizálsz és 10 év múlva se fogsz megváltozni...
  Igazi jóindulatú hozzáállás. A japánok hülyék ,a konzoljuk szar, a nyugat nevet stb...

 • narumon
  #66
  Azért ez elég messze van a pc-től, az összes hasonlóság kimerül a CPU x86 utasításkészletében! Kicsit nézd már meg jobban a hardver felépítést; ilyet PC-ből nem raksz össze az tuti!
 • SanMaster
  #65
  Hát ez így elég gáz. Mi a fenét fejlesztettek ezek 4/5 évig? De most komolyan? Mekkora pénzt költhettek el arra, hogy a végén összeraktak egy felső kategóriás gamer PC-t, és beleraktak pár extra szolgáltatást (ez a share baromság).

  Szerintem az történhetett, hogy a Sony összerakott egy PC-t, amit kiküldött a játékfejlesztőkhöz (mert egy játékot több évig fejlesztenek... ugye) hogy a PS4 kb ilyen erős lesz, ezzel tervezzenek. Aztán mivel giga szopó van a Sonynál, egyszer csak aszonták (japánul): "A faszt fogunk valami forradalmi hardvert összerakni, a PS4 a teszt PC lesz, amit összeraktunk. Moncsicsi, te meg tervezz valami dögös házat hozzá, oszt jónapot"

 • FoodLFG
  #64
  jaja óriási parasztvakítás ment a shown.
  Ez volt a csúcs, egy egy éves (nem is nagy szám) videóval kiállni, bazmeg... XD  Egyébként a Bungie-nak mennyit fizetett vajon a Sony, hogy otthagyják a Microsoftot?
 • Inquisitor
  #63
  "A Square Enix következik. Yoshihisha Hasimoto lép a színpadra. Nem játékot mutat be, hanem egy demót, a PS4 grafikus képességeit prezentálva."

  Ezzel az a baj, hogy már érges rég láthattuk és nem PS4-en. Szóval kétlem a PS4 képességeit bemutatná.
 • Inquisitor
  #62
  "Ennek segítségével PS4-es játékunkat áttehetjük Vitára"

  Úgy érti a szerző, hogy gyakorlatilag a PS4-en futó játék irányítható a PS Vita-n.
  Nagy kunszt a tegra 4 bemutatón ezt NVidia PC és telefon/tablet között megcsinálta.
 • cateran
  #61
  De, talan, majd, egyszer.....under development (mondjuk a konzol sem jelent meg meg:D) De amugy is ott lennek vele ahol a part szakad, a la MS...allando netkapcsolat minden szarert. Egyszeruen zsigerbol utalom az ilyesmit:D Nem aert mert mindent warezolok (pedig de:D) hanem mert semmilyen elonyet nem latom, csak hatranyat...Nekem mint vasarlonak semmilyen szempontbol nem elonyos, de az esetleges hatranyokert semmit nem kapok cserebe.
 • gombabácsi
  #60
  nem az van hogy azokat streamelve játszhatod gaikairól?
 • cateran
  #59
  Nem lesz visszafele kompatibilis az eltero architektura miatt...nekem ennyi volt, koszonjuk a reszvetelt, ugy tunik ezt a konzolgeneraciot is kihagyom 1 az 1-ben:D
  "In a roundtable conversation with journalists, President of Sony’s Worldwide Studios noted that PS3 games of both the retail and downloadable variety will not be compatible with PlayStation 4, at least not natively. In other words, your PS3 discs won’t work in the new console nor will the games you downloaded. This means that hits like Journey, The Unfinished Swan, Shatter and hundreds of other games available in the digital space will not be carried over to PlayStation 4 in addition to the collection of PS3 discs sitting on your shelf.

  There’s a catch, though: emulation. The PlayStation 3 doesn’t read PlayStation 2 discs (at least not anymore), but it can play PS2 games via the PlayStation Store in an emulated environment."
  Emulacio vagy sem, aki megvette a Ps3 gammakat lemezen, az beszopja...
 • FoodLFG
  #58
  Egy biztos.
  A japánoknak a bemutatón megint sikerült beégetni magukat. Annyira szerencsétlen, hogy megjelenésükkel megpróbálnak egyszerre a japánokhoz és a nyugatiakhoz is szólni, de a vérgáz kiejtésüknek köszönhetően a nyugatiak max kiröhögik őket, a japánok pedig szart sem értenek abból, amit mondanak.

  Ezt még tetézte egy-két színpadra álló idétlen gesztikulálása és erőltetett jópofizása + az érdektelen játékbemutatóik.  Egyébként ahogy látom, az új konzolok is látványosan nélkülözni fogják az élethű fizikai modellezést. Ehhez csak gratulálni tudok.
  A következő 10 év játékfejlesztési színvonala sem lesz jobb mint eddig.
 • NEXUS6
  #57
  Hmm. Köszi a tippet. Elolvasva a cikket az leesett, hogy valójában az egy marketingszöveg, hogy a PS4 hardvere egy felturbózott játékpécé. Semmi sem áll messzebb a valóságtól.
  Az egyetlen hasonlóság, hogy x86 utasításkészletű általános magok is vannak benne. Valójában lehetne benne akármilyen utasításkészletű általános mag. Igazából nem számít, hiszen az ilyen szintű utasításokat a C fordító lekezeli, a kóder esetleg soha nem is találkozik vele.

  A PC-n szocializálódott kódereknek ez minden esetre egy kis lelki támaszt adhat. Többről nem igazán van szó.

  Mert a hw valójában mindenhez jobban hasonlít, mint egy PC-hez, még egy mobiltelcsihez, vagy akár egy PS3-hoz is inkább!

 • nando42
  #56
  Bevallom Őszíntén, én nagyon reménykedtem, hogy ps4-en már lesz valamilyen komolyabb op, pölö, mint anno a ps3 alatt futó linux, kár, h ezt a vonalat nem erősítették, pedig most a hardver alap. :(
 • Frank99
  #55
  az Office aztán kurva mindegy melyik verziót használod??????????

  a szélsőséges képletek kivételével melyik ingyenes alternatíva nem tudja, amit AZ tud????????
 • Frank99
  #54
  hehe
  visszatérnek szépen lassan a PC-hez... PC alkatrészekből rakták össze, csak azért, hogy könnyebb legyen az átírás...
  hehe

  ÉN így látom:

  válság van, lehetőleg minden platformra minél kisebb költséggel..
  erről beszélünk.
 • lammaer
  #53
  Én örülök hogy a konzol ésa PC közelebb kerül egymáshoz hardverügyileg. Remélhetőleg így pl a portolás gyerekjáték lesz, így sok kiadó hamarabb megcsinálja a jobb PS játékok PC portját.
 • Major
  #52
  Ezt a gondolatmenetet továbbvíve, lehetséges hogy az MS-nek az lesz a titkos dobása, hogy nem is lesz Xbox720, hanem csak egy Win8 for PS4 kiadás. Majd feltölti a Win8 store-t és mehetnek a PC-s játékok PS4-en!
 • narumon
  #51
  Prohardveren kicsit többet meg lehet tudni a gépről.
 • [email protected]
  #50
  "Míg az M$ azt akarja, hogy csak 1 gépen használhassad a játékot, és ha az bedöglik, akkor dobhatod is ki a lemezt. (És vele a játék árát is.) Pont ugyanígy akarja, mint az Office 2013 esetén is. És ez a nem mindegy."
  Azért a tisztán látás végett nem árt tudni, hogy a sony-nak van pár hónapja erre érvényes szabadalma. (Egyébként nem ilyen drasztikus a helyzet, sehol egy szóval nem hangzott még el, hogy adott géphez kötődne a szoftver, és ne lenne hordozható meghibásodás esetén.)

  Szóval nem csak az MS akarja, hogy csak 1 gépen lehessen használni a cuccot, hanem a kereskedelmi láncban a viszonteladókon kívül nagyjából mindenki. :)
 • sanyicks
  #49
  A fejlődést az intel késlelteti nem kicsit. Azért fut még sok minden egy szálon, és az is cpu-n amire már rég a gpu-t kéne használni, csak ez az intelnek nem tetszik mert nem tud normálisat készíteni.

  A tesztet benézted mert egyrészt az anand erősen hajlik a pénzzel teli boríték irányába, másrészt az ott egy 4 magos 2 fpu-s amd ;) összehasonlítva egy 4 magos 4 fpu-s core i5-el, és nem 8/4-es.
 • Szefmester
  #48
  Én csak reménykedem hogy a PC-hez hasonló felépítése miatt könnyebb és olcsóbb lesz portolni a játékokat (így kevés extra befektetéssel tud több bevételt szerezni potenciálisan), mert a Watch Dogs nagyon bejön, de gamepaddal tuti nem állnék le vele játszani... az ahogy a fickóra nem tudott ráfordulni célzásnál egy vicc... és sajnos tipikus.

  A gép felépítésével kapcsolatban meg nem kellene elfelejteni azt hogy egy fix hardver lesz amire könnyen tudnak optimalizálni.
 • lwb
  #47
  Én megveszem mindkettőt, ebben a generációban is megvettem. Közel sincs egy izmos pc felépítésének költségéhez és lényegében, ha egyet elsődleges platformként használsz, akkor a másikra elég az exclusive-okat megvenni, így meg nem is drága hosszútávon.
 • narumon
  #46
  Nah sokkal okosabb nem lettem. A Blizzardon eléggé ledöbbentem, nálam az húzócím lehetne, de ha ők PS4 a Halo, Forza, Fable meg marad boxon akkor mi a rák lesz? Vegyek mindkettőt? :)
 • lwb
  #45
  Technikailag biztos igazad van, de a piac mindig a fogyasztók felé fog alakulni és a leakelt info szerint a MS is hasonló kategóriás vasat fog a piacra dobni ezért lényegében mindegy, hogy lesz olyan pc, ami ennél jobb teljesítményt lesz képes leadni, ha a tömegek akkor is a konzolt veszik, akkor az lesz a mérce, mert ott lehet keresni.
  Az öröm az ürömbe, hogy talán olcsóbban meg lehet úszni a generációváltás miatti szükséges pc upgrade-et. Feltéve, ha az ember szorgalmasan fejlesztgetett évente.
 • lwb
  #44
  Nem. A Sony amit mai gamer pc-nek megfelelő specifikációval kiad az nem egyenlő egy mai gamer pc-vel! Csak mert a vas ugyanaz benne, az egész teljesen máshogy épül fel, máshogy használja fel az erőforrásokat. Nézd meg a PS3-at vagy az X360-at és nevess egy jót, hogy már 5 éve sem voltak papíron sehol egy akkori jó pc-hez. A x360 egy közepeshez képest sem. A teljesítményük mégis ott volt velük egy szinten. A konzol mindig is egy számítógép volt lényegében, csak ahogy összerakják, ahogy működik az egész más, mint egy asztali gép.
 • Zsoltee_a_bator
  #43
  Ezzel csak par gond van:
  - a fejlodes kesleltetese szvsz gond
  - a legtobb (talan az osszes?) jelenlegi jatekban az egyszalas teljesitmeny a fontos.
  - tobb szalon sem huz el, inkabb kozelit, de meg azt is csak elvetve. Hiaba a 8 mag, ha FPU csak 4 van
  lasd tobbszalas tesztek:
  http://www.anandtech.com/bench/Product/675?vs=701 .

  A ps4 devkitek amd a10-esek voltak. A vegleges proci meg ha jobb is annal - akar 50% -al, meg igy is kozepkategoriarol beszelunk.


  A steamrollerig (2014?) az amd-nek biztos nem lesz utos jatekra optimalis CPU-ja. Mellesleg amd-t hasznalok kb 10 eve, nem befolyasolja a velemenyemet elfogultsag - max a masik iranyba.
 • paj01
  #42
  Hát ezt most én nem értem. A sony kiad egy mai Gamer PCnek megfelelő vasat és ráírja, hogy PS4?:) Ez nem valami forradalmi. PS3 azért nagyot ütött, elég nagy teljesítmény előnnyel indult ami kb napjainkra fogyott el. Lehet megszűnik a konzol exkluzivitas? Lehet késve megkapnak a PCsek is mindent? Elvileg nem lesz nehéz átportolni. Most akkor fogom veszek egy olyan pc-t ami egy ps4 szintnek felel meg és 10évig jó vagyok?:D Ez aggasztó, mégjobban lelassul a fejlődés.
  Nem tudom milyen lesz az uj Xbox de nem lettem meggyőzve arról, hogy nekem PS4 et kellene majd vennem:)Nagyon nem erre számítottam.
 • sanyicks
  #41
  egyébként a specifikációknál azt írják hogy lesz benne egy 1000mAh-os akksi. Talán így oldják meg hogy az áramszünet közben is maradjon a memória tartalma.
 • sanyicks
  #40
  az se semmi hogy közös video és rendszerram lesz. Ilyen még nem volt, de a pc piac is efelé megy. Sőt az apukkal már ott van, a problem csak az hogy az APUk hagyományos ramokat használnak, ami visszafogja a gpu-t mert annak az lassú, a ps4-ben viszont az egész ram gddr lesz. Lehet ez lesz az első gép ahol a gpu és a cpu-t nem külön kell programozni, hanem a fejlesztőkörnyezet/fordító osztja szét a kódot a kettő között, és a ps4-ben válik valóra az amd álma? :)
  Másik dolog hogy ha x86-os esélyes hogy vinfost is lehet haxolni rá, így egy ps4 kiváltja a konzolt és az asztali pc-t :)
 • kjhun
  #39
  Steam esetén, csak egyszerre lehet egy gépen fent a játék, de azt felrakhatod másikra is, ha gépet cserélsz, és letörölted/revoke-oltad az előző gépről. Jó esetben meg 1-2 hardver cseréje nem hoz magával újraaktiválást, bár nem ez a jellemző már sajnos. Míg konzolnál nem volt megkötés, hogy hány gépen játszottál vele multi nélkül, az eredeti lemezzel. (kölcsönadtad, bedöglött a gép és vettél másikat, vagy toltad a flashelt gépen is.) Mivel a játék multi-s része csak egy acchoz van kötve, mint a Steam-nél is, de elvileg ha másik konzolon léptél be, ott is használhattad a játékot online. (Jól sejtem? Net nélkül is megy a single konzolon nemdebár? PC-nél viszont nem mindig.) Míg az M$ azt akarja, hogy csak 1 gépen használhassad a játékot, és ha az bedöglik, akkor dobhatod is ki a lemezt. (És vele a játék árát is.) Pont ugyanígy akarja, mint az Office 2013 esetén is. És ez a nem mindegy.