A Sony bemutatta a PlayStation 4-et

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Itt a lényeg. Ott nincs ez a kategória, amik amúgy is baromira RÉTEG "játékok".

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

flashpointer

Emancipate yourself from mental slavement!

"Kb. egy 2 éve érezhetõ csak az, hogy a konzolok már szenvednek többnyire az új játékoktól."
Már ha nem nézzük, hogy tulajdonképpen sosem tudtak normális sebességgel tényleges fullhd-t produkálni, csak valami upscale bénázást, de ehhez a ramnak kevesebb köze van.

A mem elsõ sorban nem is a futási sebességnél mutatja meg áldásos hatását, sokkal inkább olyan "apróságoknál", mint a textúra felbontás, pályaméretek és részletesség, mennyi idõnként kell loading feliratot bámulni, vagy csõ részbe vezetni a játékost, hogy a háttérben streamelve betöltõdjön a következõ pályarész, esetleg mennyi láthatatlan fal kell legyen.

Flight Simulator X 😊 Miatta lett nekem is 8GB DDR3-am 😄

Én nagyon vártam egy Gran Turismo finomságot, de nem volt. Ez az autós bigyó pedig nem olyan pofaleszakadós, mint most a Forza 4 az Xboxomon. Személy szerint csak autós progi miatt vettem volna PS4-et, de asszem akkor maradok az Xbox-Forza vonalon. Annó ezért lett X360-am is, mert a PS3-ra a Gran Turismo nagyon gyengus lett (kivéve a füst effekt 😄 ). Elõtte PS2 volt, a PSP pedig még mindig meg van 😄
Elõreláthatólag az Xbox720 alatt winfos fog futni a Steambox alatt pedig linfos. <#zavart1>

Az Xbox720 alapgép bemutatása után fogják majd kiflexelni valamikor a nyár környékén 😊

Azt azért vegyétek figyelembe, hogy a konzolok alatt nem fut winfos.... A RAM sebessége sem elhanyagolandó....

Kb. egy 2 éve érezhetõ csak az, hogy a konzolok már szenvednek többnyire az új játékoktól.

Elég lesz ez egy 6 évig biztos. Kíváncsiam várom, hogy a Microsoft új konzolja mit tud felmutatni.

Molnibalage
Falcon BMS4, DCS World. Ja tudom, konzolon nincs szim...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Coral Springs
Azt a 16 GB RAM -ot majd esetleg tíz év múlva kihasználod, de ha olcsó volt no problem, elfér, áramot szinte nem zabál.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Amíg a multiplatform fejlesztéseket behatároljta a konzolos HW, addig nem nagyon fogsz ilyet találni. WoW-nak van mondjuk 64bites binárisa, az úgy táplálkozik is szépen

Az alap állítás persze ettõl még, miszerint _jelenleg_ kell a 16G ram nem túl reális.

Kár hogy nincs már itt version fórumtársunk, aki a PS3 megjelenése elõtt azt jósolta, hogy a Cell procikkal évtizedekre odavernek a pécés világnak! :-)
Tinman
Komoly a kérdésem:

Tessék mutatni olyan PC-s játékokat, melyek futása közben 6-8 GB-ot igényelnek.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Coral Springs
A játékok gépigényének gyors növekedése mögött általában ott szokott lenni a hardvergyártó cégek lobbija, viszont ez szerintem kizárólag a videokártyát és a processzort érinti mint sem a RAM -ot. A RAM -al most az a helyzet hogy elkezdtük kinõni a 4 GB -ot, ennek nagyjából van realitása, de hogy a 8 GB kevés lenne az nonszensz. (majd pár év múlva)

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Vadnokedli
Csak hogy most mégis milyen RAM van a PS3akban?

256MB XDR Main RAM @3.2GHz
256MB GDDR3 VRAM @700MHz

Igen, 256os ram!! <#falbav><#zavart1><#zavart1> És hát Battlefos meg hasonlók szépen futnak, meg majdnem minden.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Lehet néhányan azt mondjátok kevés lehet a 8 GB, de gondolom a konzol tervezõi azért nem hülyegyerekek, s átgondolták, s valószínûleg elég lesz az jó ideig 😊
Blasta
Most csak az en figyelmemet kerulte el, vagy tenyleg nem volt kepes a Sony a termekenek bejelentese napjan EGYETLEN fotot (esetleg magat a termeket urambocsa) mellekelni??? Net szerte nem talaltam egyetlen kepet sem, szoval nem gondolom, hogy az SG cikk lenne hianyos?!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

640 kByte memória mindenre elég kell, hogy legyen. <#idiota>

"A 8GB DDR5(!) bõségesen elegendõ a nextgen konzolokba."
Most még. Azért nem árt, ha ez kb az életciklusa felénél is elmondható, de ezt majd meglátjuk. 8G azért már használhatónak hangzik, végén még éles textúrák lesznek a játékokban.

Jelenlegi konzolgenerációba is "bõven elég" volt az 512MB ram, aztán ma már egy alsó-középkategóriás mobil telefonban több van, a gépeket meg visszafogja, mert kevés a memória a textúrákra.

Tinman
"csak 8 GB RAM lesz, akkor én vakarom a fejem. Nekem a mostani gépemben van 16 GB. Nem volt drága, ellenben igenis szükséglet sajnos.."

Akkor jöhetnek azok a játékok melyek futás közben ennyi GB memóriát igényelnek.

Figyelek...

A 8GB DDR5(!) bõségesen elegendõ a nextgen konzolokba.

bosco05
Ne mond már hogy 16 giga kell manapság? 😄 Mégis mire?
Molnibalage
Én nem értek a vashoz, de ha egy új gen. konzolba csak 8 GB RAM lesz, akkor én vakarom a fejem. Nekem a mostani gépemben van 16 GB. Nem volt drága, ellenben igenis szükséglet sajnos...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dettó 😊

Most akkor megkapom a 30000 Mhz-em vagy sem? <#idiota>

Impresszív képességek, az új Killzone büntet! Bárcsak magát a konzolt is villantották volna.
Ez igy egy korrekt pc-s jatekgepnek tunik. A 8GB rammal eleg magasra tettek a mercet a steambox elott, de lehet ez ma mar filleres alkatresz. Mindenesetre erdekes, hogy x86-os alapokon dolgoznak, ugyanis ez azt jelenti, hogy az o gepuk lesz az elso ahol bekapcsoljak az x86-osok zarolt firmware opciojat, amikor csak a gyari elotelepitett os-el boot-ol a gep. (az apple is tamogatja, de ok nem aktivaltak, a pc-ken meg joreszt alapbol nincs is tamogatva) Ha nem kapcsolnak be, akkor meg lehetne windows-t vagy nem gyari linux-ot rakni a gepre... (a ps3-ason is egy sony linux van) Erdekes lenne ha beraknak az android kompatibilitast is (a technikai lehetoseg megvan ra), mert akkor meg tobb jatek menne a kozonolon. A videokartya tipusa majd erdekes lehet meg, az uj xbox adatainak fenyeben.

ps: A jatek stream-eles lehetoseget a nintendo wiiu-bol vettek at, mint ahogy a pozicioerzekelos technologiat is. A power gomb viszont csak hibernal mint minden sima pc-n, tehat aramszunet ellen nem ved, csak ha meg elotte nyomjuk meg.
Én csak azt várom, hogy megjelenjenek már ( mármint a PS4 és az Xbox720 ), hogy végre lenyomják a "régi" konzolok árát és vehessek egy Xbox360-at kinect-el 😄

Marfy
Én semmi ilyenrõl nem hallottam 😊.

flashpointer
A konkurencia is a napokban mutatja be mit alkotott, jól emlékszem?

Emancipate yourself from mental slavement!

← ElőzőOldal 2 / 2