275
  • fszrtkvltzttni
    Nem mondtam, hogy rosszul működik. Nem a magas impaktfaktorú folyóiratokkal van a baj, hanem a többivel, ahol a tudományos cikkek túlnyomó többsége megjelenik, és ez is része a tudománynak. Namost, ha elkezdek keresgetni a szakirodalomban, akkor nem kerülhetem ki ezeket, mert egy-egy témában sokszor nincs más alternatíva.
    Ha új példát akarsz, akkor beszélgess el egy szerves preparatív kémikussal, és kérdezd meg őt, hogy mennyi olyan recepttel találkozott ahol állítólagosan magas kitermelésű reakciók nem mentek a leírt körülmények között.
    Az elitizálás vádja pedig valós. Kevésbé ismert kutatók sokszor azért veszik be az elismertebb társakat társszerzőnek, mert akkor magasabb impaktfaktorú folyóiratokba tudja ugyanazt a cikket leközölni.
    Ezen kívül megy még az egymás cikkeinek a körbehivatkozása és a hivatkozáselhalászás. Ha publikálsz valami fontosat, és nem tudod megfelelően menedzselni, akkor a következő történhet: Valamilyen nagyobb név módosít rajta egy kicsit, ír belőle lehetőleg minél több rövid cikket, és benyomják magas impaktfaktorú újságokba. Ennek jó eséllyel az lesz a következménye, hogy később őrá fognak hivatkozni. (Természetesen ő hivatkozik rád valamelyik cikkébe, tehát az egész legális.) Mit jelent a menedzselés? Eljárni (vagy az embereidet elküldeni) minél több konferenciára, workshopra, minél több embert foglalkoztatni és ráállítani az adott témára, hogy minél több cikk készüljön az adott témában. A tudomány ma ugyanolyan kapitalista mint a gazdaság.
    De még egyszer, nem azt vonom kétségbe, hogy működik, hanem azt, hogy olyan tiszta lenne, mint azt a hsz-ed sugallja.
    Egy konkrét példa pedig megy privátban.
  • csimmasz
    Vérlázitó egyesek rasszizmusa!

Miért csak a zsidók szenvedtek?
    Az én öregapám, isten nyugosztalja nem ínémet munkatáborban volt hanem Orosz ban ami legalább olyan szörnyű volt mint a Náciké.
    Kártéritésről nem tudok de elképzelhető, hogy kapott valami kis összeget, viszont ami engem felbőszít az az, hogy emberszámba sem veszi egyik holokauszt vár pisti sem akkor amikor csak és kizárólag a Nácik által elkövetett emberiség ellenes cselekedeteket mantrázzák!

Nem csak a zsidók szenvedtek, nem csak a zsidók haltak borzalmas halált!!!

• Irasidus
    Szerintem az Altamira-barlang esete éppen azt bizonyítja, hogy a tudomány jól működik. Kiderült, lebukott. Ideig óráig lehet csalni, ezt senki nem vitatja. Azért egy frissebb esetnek jobban örültem volna, mert az akkor gyakorlat és ami között, óriási különbség van, így azt is felhozhatnám érvnek, hogy az akkor tudomány nem ugyanaz mint a mai. Ma, csalni csak részterületek részletkérdéseiben lehet (de nem érdemes), ha nagy dolgot kamuzol az nagyon hamar kiderül.

Amúgy valóban a publikációs ráta (elvárás) minden tudományban probléma, de nem akkor mint gondolod. Megvannak ezeken a megfelelő impaktfaktorú folyóiratai. A probléma inkább akkor szokott lenni ha egy magasabb faktorúba kerül egy nem kellően átgondolt cikk, de ez azért nagyon ritka, és a publikáltató onnantól kezdve alacsonyabbról folytattatja a tevékenységét. Nagyon vigyáznak erre. Persze akkor meg az elitizálás vádja jön elő, persze ha jobba megnézzük az adatokat akkor kiderül, hogy csak savanyú a szőlő.
  • molnarandras22
    Én enm is vitattam, hogy vittek embereket a németek vonatokkal, meg táborokat hoztak létre... én ehez a témával annyit nem foglalkoztam, hogy pontos állásfogalalásom legyen bármelyik oldalon is. Csak oylan szinten szóltam hozzá a témához, hogy a hivatalosan elfogadott történelmi nézetekben nem midnig lehetünk biztosak, és akit érdekel a dolog, annak érdemes lehet utánna nézni mind a két nézetszerint íródott forrásokból. Valamint nem tetszésemet fejeztem ki, hogy a "zsidó" holokausztot aránytalanul többször emlegetik, mint a többi nép hasonló vagy nagyobb mértékű sérelmeit. Valamint nem értek egyet azzal sem, hogy az én adóból oylan embereknek adnak pénzt akiknek a nagyszülője volt ilyen táborba .
    " Akkor én a ki tudja hányadik generációs tatárjárás túlélő vagyok, meg a ki tudja hányadik generációs török veszedelem túlélő, és kárpótlást akarok érte, élethosszig tartót..." -Usersg
  • fszrtkvltzttni
    Előbbi neked ment volna.
  • fszrtkvltzttni
    Altamira-barlang esete jó példa arra, hogy a nagy nevek felelőtlen kijelentéseit hajlamosak fenntartás nélkül elfogadni. De ebből se azt kell levonni, hogy a tudomány ingatag, csak azt, hogy a malmai lassan őrölnek, és az új, vagy kevésbé tanulmányozott dolgokban lehetnek valótlan állítások. A paletta pedig széles, elvárások miatti szándékos ferdítések, nyomás alatti felületes munka, vagy egyszerű tárgyi vagy módszertani tévedések.
    A tudományban egymás eredményeire építenek elsősorban. Persze, ha valami ellentmondásba ütköznek, akkor leásnak, de ez idő, ezért elég sokáig meg tudnak bújni a hibák.
    Egy masik dolog, de ez már csak az utóbbi néhány tíz év problémája, hogy a publikációk száma exponenciálisan nő, és ilyesztően sok a hibás cikk. (Ennek az oka, hogy sok helyen elvárás a megfelelő számú publikáció. Illetve van egy sor más szcientometriai anomália.)
  • Molnibalage
    Egy népirtásnak mi köze a háborúhoz...? Már a háború előtt is művelték amit csak kisebb léptékben.
  • molnarandras22
    Igen, és abban igazad is van , hogy szörnyű . Minden háború borzalmas .
  • Molnibalage
    Remek. Akkor miért pazarolták az erőforrásokat arra, hogy milliós nagyságrenben szállítsanak embereket, akink akkor 99,9+ %-ban semmihez sem volt köze, és átlagpolgár volt...?

Ugye érzed, hogy mi probléma...?
  • molnarandras22
    Amúgy egyik volt csajom zsidó ...szóval rám abszolut nem illik, hogy rasszista lennék... :)
  • molnarandras22
    a napokban egy másik topikban írtam ami ide is illik:
    " aki elitéli ártatlan emberek legyilkolását az antiszemita? (ahogy elitélem azt, hogy a IIvh.ban ártatlan zsidó emberek is meghaltak, úgyanúgy elitélek minden hasonló történést(pl a kongói "holokausztot") vagy az ukrán "holokausztot"...stb... aki nem így tesz, azaz csak egy bizonyos népcsoport szenvedését itéli el, mindenki mást meg leszar, az valójában nem rendes ember(, és álltalában nem is túlokos).)"
  • molnarandras22
    2013ban a világban az Izraeli vezetés az egyik legrasszistább...
  • molnarandras22
    a komcsi koncepcios perek smafu? a válasz igen... nem bizonyít semmit.
  • molnarandras22
    senkisem tagadja, hogy volt valamiféle kiabszás az emebrekkel a IIvhban...
  • molnarandras22
    "Egy zsidó hegedűművész, tanár miért is volt a rendszer ellensége?"

Gondolom nem a hegedűs zsidóval voltak a gondok... ma sem a hegedáló zsidók csinálják a feszkót pl Palesztinokkal... :D
    (hozzáteszem, nem vagyok rasszistás, nem utálok egy zsidót vagy cigányt sem azért mert zsidó (vagy cigány), csak az oylan embereket utálom akik ártatlan emebreknek ártanak)
  • Molnibalage
    Max. nálad nem jönnek szóba...
  • Tetsuo
    Durva koncepcios perek voltak. Te sem gondolod komolyan, hogy arra alapozol.
    Tomeny hazugsag az egesz. Nulla bizonyitekkal.
  • usersg
    Amúgy azt is nézzétek már meg hogy mi van ma velünk... Nemzetközi körök állandóan rasszistáznak, idehaza meg jópofiznak a zsidók, zsinagógát építenek, meg megemlékeznek, és konferenciát is tartanak. Közben van pesten zsió óvoda, ahova az én gyerekem nem járhat, de ez persze nem kirekesztés...

Ezt mondtam a kettős mércéről. Most akkor szépen nézzétek meg mit csináltak annó a németekkel, amiért aztán kissé megütötték a bokájukat. Persze nem gázkamrában meg ilyesmi, de persze nem volt kellemes nekik az az időszak.
  • usersg
    Kimaradt az előzőből.

Koncepciós per? Na johnfly? Hallottál már róla? Nem mondom én hogy minden hazugság volt ott, de volt jó adag abból is, mint később kiderült.
  • usersg
    "A Nürnbergi perek smafu?"

Lentebb írtam erről. Olvass vissza.
  • usersg
    "Azzal validálod a német munkatáborokat, hogy egy másik elmebeteg rendszerben (szovjet) is voltak ilyenek...?"

Nem validálok semmit. Mondtam, hogy a munkatábor vacak dolog, nyilván rossz mindenkinek aki oda kerül. Itt a megsemmisítős dolgokról van szó, meg arról, hogy vajon tényleg csak a zsidóknak volt ez olyan rossz, vagy mindenki másnak is. A híres lengyelországi Auschwitz -ban pl egy csomó lengyel is volt. Ők valahogy nem szoktak szóba kerülni.
    Tehát ne forgasd ki a szavaimat. Senki nem mondta hogy a munkatábor jó dolog, és azt sem hogy attól jogos lenne az egyik, hogy van másik is.
  • simika
    Ha már itt töménytelenül megy a nácizás, tudna valaki adni egy megfogalmazást arra, hogy mit is jelent az a szó, hogy "náci"? Csak mert az általam ismert jelentése igen nehezen passzol bármelyik magyarra...
  • ManoNegra
    Persze, mert a cionizmus is faji alapú megkülönböztetés egyik formája. De mi változott 1991-ben, azt nem tudom.

1975. november 10-én az ENSZ 72 szavazattal 35 ellenében (32 hiányzással) elfogadta, a 3379-es határozatot, melynek értelmében "A cionizmus a rasszizmus és a faji megkülönböztetés egyik formája". 1991. december 16-án 111:25 arányban (13 hiányzással) visszavonták ezt a határozatot.

• usersg
    A gyereknek kérdezte amúgy hogy hogy... :)
  • simika
    Nyilván mindegyik hozzászólás náci hozzászólás, amelyikben nem ejtünk könnyeket a 2. világháborúban, vagy előtte, vagy utána meghalt, vagy túlélő zsidókért.
  • usersg
    "Akinek más véleménye van az náci. Érdekes megközelítés."

Igen, ehhez szokj hozzá. A cionizmus, és manapság a szélső balos liberális politikusok kedvenc fegyvere a náci kártya. Ki gondolná hogy ennek bedobása még ma is működik. Ráadásul mindezt úgy, hogy itt senki nem mondta, hogy a munkatábor valami cserkész móka, csak azt hogy van jóadag kérdőjel a témában.

Itt megjegyezném hogy már az iskolás oktatásban elég sok furcsaság van. Pl a törikönyvben az van, hogy "Hitler hatalomra jutott." Slussz passz. Mint valami varázslat. Nem volt ott, aztán ott lett. :D
    Azt valamiért nem akarják tanítani, hogy hogyan, és hogy miért.
  • usersg
    "Hajrá, fórumnácik, relativizáljatok csak ezerrel, mer' attól igazatok lesz! Mikor megláttam a címet, már tudtam, hogy ha szúrópróba-szerűen megnézek egy hsz-t az garantáltan náci lesz. Jé, és tényleg. Gusztustalan egy banda."

Milyen az a náci hozzászólás? Mutass egyet...
  • usersg
    "Emlekezzenek ra a zsidok, ha annyira akarnak, a nemetek ha van ra hajlamuk (es van ra..) de engem ugyan hagyjanak mar beken az egesz szarsaggal, mert kibebaszottul nem erint es nem erdekel, csak az ellenszenvemet valtja ki."

Hogyne érintene... tudod te mennyi lóvét adsz nekik minden évben?
  • usersg
    Érdekes hogy vég úgy próbálsz kiállni a holokultusz mellett, hogy vég sem gondolod amiket írnak neked. Miért van ez így? Miért nem reagálsz valamit rá? Nem mellesleg ha annyira igaz, és annyira bizonyított a dolog, akkor vajon miért van törvény a normális párbeszéd ellen?
  • simika
    Johnfly, egyetlen egy holokauszt tagadó sincs köztünk itt a fórumon.
  • johnfly
    Ha olyan jó volt akkor zsidónak lenni, akkor az összes holokauszt tagadónak azt javaslom: Építsetek egy időgépet, ragasszatok a melletekre sárga dávidcsillagot, és gyalogoljatok át hosszú tömött sorokban úgy 1943-ba
  • johnfly
    A Nürnbergi perek smafu?
  • usersg
    " Van bármiféle bizonyítékod arra ami mások mondtak neked? Nincs, de azért elhiszed. Na ez a naivitás."

Dehát pont te teszed ezt. Mindig a vádlónak kell bizonyítani. Márpedig a németekre húzott propaganda bűnök jelentős részére nincsen.
  • johnfly
    Miért? A Bajnai "iratmegsemmisítő" kormánynak is sikerült elég jól eltüntetni a Gyurcsány pénzmosodát. Még mindig szabadlábon vannak.
  • usersg
    "hogy visszavonuláskor annyi feljegyzést égessenek el a témában amennyit csak bírnak."

Ez mindenki másra is igaz, mégis vannak fennmaradt dolgok. Fizikai képtelenség hogy mindent elpusztítsanak. Ezzel dumával éppen azok szoktak jönni, akik így próbálják alátámasztani a - sokadjára írom - szovjet propaganda által terjesztett badarságokat, amik később nagyon hasznosak voltak a cionizmus számára.
  • Molnibalage
    Micsoda szép általánosítások...

Kérlek sorod fel azon országokat, ahol milliók dolgoztak munkatáborokban. Én egyetelen jenki, angol, francia, norvég, stb. munkatáborról sem hallottam. Azzal validálod a német munkatáborokat, hogy egy másik elmebeteg rendszerben (szovjet) is voltak ilyenek...?

A zsidóság meg mivel is húzta ki a gyufát? Egy zsidó hegedűművész, tanár miért is volt a rendszer ellensége?

Eszméleten one man show, amit itt elődasz...
  • creativehun
    Már kezdtem megijedni,hogy itt egy új nap és semmi holo szöveg meg nyaljuk a zsidók seggét cikk nem jelent még meg.Komoly félelmek lettek rajtam úrrá,hogy biztos elraboltak az ufók és most egy másik világban ébredtem.Most azonban megkönnyebbülten sóhajtok fel.Nem,nem álmodom.Ez a valóság az én világom az én időm a megszokott környezet!
  • simika
    *börtönbe raknak
  • simika
    userg, csak óvatosan! Nem egyértelmű a holokauszttagadással kapcsolatos szájzártörvény, lehet, hogy a szappanos-lámpaernyős-gázkamrás kétségbevonhatatlanul igaz történelmi tények megkérdőjelezéséért is raknak.
  • usersg
    "A múltból való vergődésből nem fogunk megélni (bár van olyan csoport amelyik igen, de reméljük lassan annak is vége szakad)."

Hát nem tudom... amennyi túlélő van, meg amennyi megemlékezés... Annyira diktálják beléd hogy csak és kizárólag a zsidóság szenvedései számítanak, senki másé, és ehhez neked jópofát kell vágni, és örök életedben fizetned kell a 100 éves túlélőknek, akik soha nem fogynak el...
    Ezért is mondom, hogy jó üzlet túlélőnek lenni... a múltkor hallottam olyat, hogy valaki magát "harmadik generációs túlélőnek" nevezte... Hát ez már mindennek a teteje. Akkor én a ki tudja hányadik generációs tatárjárás túlélő vagyok, meg a ki tudja hányadik generációs török veszedelem túlélő, és kárpótlást akarok érte, élethosszig tartót...