215
-
caius marius #135 Abszolút színvonalas vita zajlik itten, asszem szeretnék belefolyni. Hogyan tehetem ezt meg? :-)
Na várjunk csak... Megvan!
Hülyeájfon! :-) -
M2 #134 Tudod van ilyen perverz szokása a hozzáértőknek, hogy éves adatokkal számolnak. És most nagyon meg fogsz lepődni: a negyed éves számokat néggyel szorozva megkapod az éves számokat! Voilá! Ugye-ugye, a tudás mekkora hatalom! :-) -
#133 Te gyoker minek szorozzam be azt a szamot neggyel ?
Matekbol is fel voltal mentve mi IQ bajnok ? :D
-
M2 #132 Amúgy megsúgom az igazi számokat, okulásul a lúzereknek:
Kínában a potenciális okostelefon vásárlók száma kb. 300 millió, ebből az Apple elért 25-30 milliót (2012-ben), ez 8-10% körüli részesedést jelent. Pontos számokat évzáráskor lehet majd tudni.
Új termékkel egy induló piacon elérni negyed év alatt az 1-2% részesedést, az siker, extra profit mellett (tehát nem egy dzsunka 80 dolláros telefonnal) meg nagy siker. -
#131 De azzal azért tisztában vagy, hogy a te számításod alapján a világ összes cége elhasalt kínában? Mert a teljes lakossághoz viszonyítva senkinek sincs 1-2%-nál nagyobb piaci részesedése. Mint látom az cseppet sem zavar, hogy a többi cég még ilyen ötmilliós eladást sem igen tud felmutatni. -
#130 Faszkalap ne erolkodj senki nem mondta a bukas, te eroltetted azt hogy az siketr pedig nem az, de te egy gyoker vagy es ezt nem tudod felfogni. :D -
M2 #129 Vicces dolgokat tudunk meg az igazi Apple-haterektől:
- 3 nap alatt két millió, negyed év alatt 5 millió eladott készülék (darabján 400 dolláros profittal) az nem siker, az óriási bukás,
- Kínában 1 milliárd vásárló toporog türelmetlenül 7-800 dollárral a zsebében, hogy okostelefont vehessen.
Hát ti sem lesztek már hülyébbek, az is biztos! :-))) -
M2 #128 Legyen igazad, szorozd be a 0.0036 százalékodat néggyel. És én vagyok az idióta... :-)
Lakosságot soha nem nézünk, mondtam már: potenciális vásárlókat nézünk. Mert a te hülye rendszered alapján Etiópiában akkora eladási számokat várnál, mint Hollandiában. Te közgazdászok gyöngye! :-))) -
#127 Mama mia. Téged se az eszedért szerethetnek. -
#126 Te kreten a 5 millios eladas a 0.0036 szazalek a lakossaghoz kepest :D
Hogy te milyen idiota vagy. :D -
M2 #125 A jelek szerint az Apple részesedése Kínában 7-10% lesz az okostelefon piacból (2012-ben).
Te kihoztál 0.0036%-ot.
És én vagyok az elfogult. Aham. :-) -
M2 #124 Tehát szerinted Kínában 1 milliárd potenciális iPhone vásárló van? -
#123 Nem erti hagyjad. Ez a maki nem lat ki az apple termek szemellenzoje mogul. :D -
hagyimiklos #122 Vegyél elő egy lexikont, ha már a lexikális tudásod ilyen sekélyes és lapozd fel a potenciális szónál.
"Lehetőségként valakiben, valamiben rejlő."
Ab ovo, az egymilliárd bármelyikből lehet vásárló.
Kivehetjük az összlakosságból a nagyon fiatalokat a nagyon szegényeket, de a többi bármikor vehetne iphonet.
Ezzel szemben volt öt millió eladás, ami szerinted a sikeres üzleti részvétel. Neked valami bölcsödei szinten oktatták a közgazdaságot ?
-
M2 #121 "Leforditsam mit jelent a poteniális vevő?" -
#120 Megmagyarazzam helyette te szerencsetlen ?
Minnel nagyobb a vasarloi reteg annal nagyobb lehet a piacod. :D
-
#119 Te szerencsetlen most megakarod magyarazni, hogy 1 ember van a piacon az nagyobb piaci lehetoseg, mint amikor 50 van ? :D
-
M2 #118 Kínában szerinted több mint 1 milliárd potenciális iPhone vásárló van? Hagyd abba, mert már sírok! :-) -
#117 Éppen ezért a helyedben kussolnék és nem beszélnék hűlyeséget, ahogy te teszed.
-
hagyimiklos #116 Leforditsam mit jelent a poteniális vevő?
Az is lehet, te lehet összetéveszted a bevételt a profittal.
Azt viszont látom, hogy te nem tudod értelmezni, hogy mi a plusz bevétel.
Ebben is segíthetek, hogy felfogd. Plusz pénzbevételi forrás vagy, új piac, amivel az eladó addig nem rendelkezett.
Akarsz még felvilágosítást kapni butyuta barátom ?
-
M2 #115 Néha ijesztően buta emberek tudnak beleszólni üzleti témákba... -
M2 #114 A piaci részesedésnek és az összlakosságnak szerinted mi köze van egymáshoz? Semmi! -
M2 #113 A profitot a bevétellel összekeverni meg totális hozzá nem értésről árulkodik. -
#112 Hat egy olyan majomnak mint te nem tunik fel hogy 30%-os piaci reszesedesnel 1.4 milliard ember az tobb mint 400 millio ember. Ehehz kepesty sikerult eladni 5 milliot azaz 0.0036%-os reszesedes szerezni a piacon. :D
Micsoda terjeszkedes es siker. :D -
M2 #111 "ahol több mint egy milliárd a potenciális vevő."
Ennek kicsit kérdezz jobban utána... -
M2 #110 Nem kell hozzá Apple termék, egy mezei számológépen is kijön, hogy milyen buta vagy. -
hagyimiklos #109 Ne keverjük már össze egy 5 milliós eladást a sikerrel, egy olyan piacon, ahol több mint egy milliárd a potenciális vevő.
Kifejezetten rossz üzleti arány, lényegtelen attól, hogy mennyi bevétel.
A plusz bevételt összekeverni a sikeres piaci részvétellel,nagy balekságra vall. -
M2 #108 Mi a fenét akarsz te azzal az 1.4 milliárd lakossal??? Okostelefont adni mindegyiknek? Tényleg ennyire nem vagy képben? :-))) -
#107 Na igen buta emberek ezert ennyire welfogultak. :D Melyik apple termekkel rendelkezel ? -
#106 Akkor keresd meg gyorsan hany milliot adtak el 3 nap alatt az usaban es UK-ban. :D
Kozlom veled ugyanennyit de nem egy het alatt 1.4 milliard lakosnal, hanem 3 nap alatt :D -
M2 #105 "Es ez egy olyan szerencsetlennek, mint te sikert jelent. :D"
Nekem???
iPhone 5 First Weekend Sales in China Top Two Million
"Customer response to iPhone 5 in China has been incredible, setting a new record with the best first weekend sales ever in China"
De számoljunk csak, ez nagyjából fél milliárd dolláros profit az első három napban. De Jakuza001 szerint ez nem siker, ez bukás! :-)))
A buta emberek mindig annyira átlátszóan irigyek... -
#104 Oh my god.
Talan kinaban ez mashogy van ? :D
Atlag kereset az atlagkereset es nem ilyen faszsagot kell allitani, hogy magyarorszagon ugyanannyi mint kinaban, mert csak kb 2.5 szerese az itthoni atlagber mint kinaban.
-
MagyaR #103 Na meg, hogy ki mennyi bérre van bejelentve hivatalosan. -
#102 Jizraelit jaja :) -
willcox #101 "Mondjuk konkrétan zsidó útlevéllel nem is lehet beutazni az országba." - izraelit akartál írni, igaz? Mert amúgy zsidó él mindenhol (Magyarországon is, nem is kevesen), és ahogy a példa is mutatja, be is tudnak utazni. Egyébként ha ez így van, akkor a malájok nincsenek egyedül, van még sok olyan állam, ahova izraeli útlevéllel nem lehet beutazni.
Malajziában ugyan nem jártam (ez kimaradt, de vele szomszédos országokban viszont igen). Gyökeresen nem lehet ott más a mentalitás, mint a szomszédjaiknál. -
Crane #100 Azért óvatosan kéne dobálózni az átlag fizetéssel. Illene hozzátenni azt is, hogy mennyien vannak ma Magyarországon akiknek átlagon aluli a havi jövedelmük, és mennyien, akiknek attól magasabb. Teljesebb képet kap a befektető, hogy mekkora a vásárló erő. -
M2 #99 Tehát te soha nem ihatsz egy jó pohár bort, mert a nagy része ott maradt a hordóban? Szar életed lehet ilyen hozzáállással... -
#98 -
#97 Atyaeg.
"átlagmagyar bért keresik (70-80e forint)"
Ember a letminimum az miota atlag magyar ber?
Az atlag magyar ber ma magyarorszagon tobb mint 210000 forint es kinaban is ugyanugy szamoljak az atlagbert, mint nalunk.
Van aki alig keres es van aki tobbet. Tudod ennek az atlagat nezik, eppen ezert atlag, te szerencsetlen. :D
-
#96 "Malajziában muszlim többség van, akik nem kifejezetten kedvelik az usákokat (nem véletlenül), így, ha van ellenérzés, akkor inkább az ifos ellen, mint a Samsung ellen."
Szerintem a Maláj muszlimoknak semmi bajok az USA népekkel (de a cégekkel egész biztosan nincs), akikkel nekik problémájuk van azok a zsidók. Mondjuk konkrétan zsidó útlevéllel nem is lehet beutazni az országba. Egyébként a környező országok közül szerintem messze Malájzia a legjobb hely csak a magyaroknak annyira ezt nem reklámozzák nálunk Thaiföld a menő, pedig én bármikor inkább az előbbit választanám.