105
  • willcox
    Hogy én mit hogyan tesztelek, az rám tartozik. A képzelgéseidet tartsd meg magadnak.

Az árakról: szerinted azokat kéne összehasonlítani, amiknek a típusjelzésnél az első számjegy megegyezik. Nyilván, mert ezt tetted. Még csak véletlenül sem a tudást nézted, hanem a számot, mert így számodra kedvezőbb eredmény jön ki.

"Ha értenél hozzá tudnád, hogy melyik tévé melyikkel van paliban." - az, hogy te nem értesz hozzá, simán látszik. Egyébként meg te olyan laccsolós gyelek vagy?

"Én 24 éve ezt csinálom, nem eladó vagyok" - dehogynem! Az meg a te szégyened, hogy 24 éve alatt nem ragadt rád semmi tudás. Ismerem a fajtádat, sok hasonlóhoz volt sajnos szerencsém. Halandzsázol, csúsztatsz, csak az a jó, amit te árulsz, meg hát te vagy a szaGember, mert már 24 éve ezt csinálod. Pláne, hogy csak Sony-t árultok. Hogyan hasonlítottad össze egy Samuval? Meg sem fordult a fejedben, hogy a boltotokon kívül van olyan hely, ahol rendesen össze lehet hasonlítani a tévéket? És ehhez saját boltra lenne szükség?
    Ostoba vagy a végtelenségig, meg talán egy kicsit öntelt és felfuvalkodott. Jobb is, hogy befejezed, nem kívánok ilyen önmagát fényező, csúsztató, buta emberrel tovább vitázni.
  • Atyuska
    Egy teljesen más megközelítésből írnék a mostani sztereoszkopikus 3D-ról és az "igényekről".
    A film készítője nem véletlenül alkotja meg a filmben szereplő jelnetek helyét és képkivágását. Ha egy adott jelenetet máshonnét néznénk, akkor kevésbé működne az a hatás, amit a rendező szeretett volna elérni. Ez egy szakma, s ha egy néző úgy gondolja, hogy az éppen nézett filmjét menet közben más kameraállásokból szeretné nézni, akkor már nem is a filmre, hanem a kameraállások állítgatására figyel.
    Más kérdés viszont egy spotesemény közvetítésnél, ott van a néző által választható kameraállás váltásának létjogosultsága.
    Maga a technológia a HDTV technológia támogatja ezt 2D és 3D szintjén is, az más kérdés, hogy melyik csatornának éri meg a jelentésen nagyobb/szélesebb adatsáv bérlés.

A magyar fejlesztésű Holovizió inkább üzleti vonulatban indult be, mivel ott nem kell függeni a meglévő technológiák kompatibilitásától és a sávszélesség problémáktól.

Kíváncsi lennék, hogy egy 3D mozi vetítésén hányan szeretnének film nézése közben csak azért ide-oda ülni, hogy meglássanak egy részletet a 3D segítségével?.. :-)

Igen, a 3D-s TV-k minősége és tudása óriási, a felső kategóriák leginkább s Pana, Sony és a Sharp, mivel a technológiájuk a legfejlettebb, de sajnos mindegyik csúcskészüléknek van valami olyan "hibája", amitől az OLED-ed minőségben helyből lekőrözik. Az más kérdés, hogy az OLED-ek mennyi ideig tudják majd megtartani a színeiket..
  • cloud.strife
    Ja és hogy a cikkhez is szóljak, a 3D szerintem is halott. Az is volt, az is lesz.
  • cloud.strife
    Akkor vegyük a te "tesztelésed":
    Bemész az egyik boltba ott megnézed a kirakott tévét, jól megjegyzed. Aztán egy hét múlva pedig megnézed a másik boltba a másik tévét, majd azt is jól megjegyzed. Előveszed a memóriádból hogy az a másik mintha szebb képet adott volna és eldöntöd, hogy az a jobb. Aztán feljössz a fórumra és ezt a "tapasztalatot" osztod. Így van?

Az árak. Biztos iszol te rendesen? :)
    Pl.:
    http://www.argep.hu/main.asp?suche=46es8000&x=0&y=0
    vs.
    http://www.argep.hu/main.asp?suche=46hx850&x=0&y=0
    vs.
    http://www.argep.hu/product_1906455.html

vagy:
    http://www.argep.hu/main.asp?suche=40es7000&x=0&y=0
    vs.
    http://www.argep.hu/main.asp?suche=40hx750&x=0&y=0
    vs.
    http://www.argep.hu/product_1906020.html

Ha értenél hozzá tudnád, hogy melyik tévé melyikkel van paliban. Vagy te mit hasonlítottál össze? Biztos almát almával? És bármennyire fáj neked a másik szaktudása azt is tudhatnád hogy egy alap színteszten melyik hogy viselkedik. Én a saját tesztelésem alapján mondom ezt. Te mi alapján? Én 24 éve ezt csinálom, nem eladó vagyok. Eladók a multikba vannak, akiknek fogalmuk sincs kb. az egészről. Azok raklapokat pakolnak, a hétfő reggeli megbeszélés alapján változtatják a véleményüket (Béla, abból a Sharp-ból sok van készleten, rossz a forgási sebessége, állítsd be annak a képét a legszebbre, a mellette levőket meg butítsd le, meg abba dugd a HDMI-t, a többibe jó lesz az RCA is), stb.... de ez neked csak nem újdonság, hisz te is mindent tudsz erről az egészről. Vagy netán műszaki boltod van, ahol egyszerre le tudsz tesztelni 80-100e forintos HDMI elosztókkal, felsőkategóriás BD lejátszókkal, minőségi kábelekkel többféle tévét, azonnal? Ezt csak úgy lehet ha egymás mellett ugyanazzal hajtva ott a tévé, emlékezetből hogy lehetne már? Komolytalan.

Kicsit korábban kelj fel ha velem szeretnél műszaki cikkekről vitázni. Bár a vitának örülnék, csak te sajnos nem azt csinálod.

Sértegetés helyett inkább észérvekkel gyere, akkor szoktak az netbetyárok személyeskedni amikor már az elfogyott.

u-.i.: és én itt befejeztem, de ha időm engedi el fog indulni a weboldalunkon egy blog, most még csak tesztfázisban, ahol az ilyen felületes véleményeket fogjuk megcáfolni, akár a Sony ellen is (mert van ott is mint minden márkában gagyi). Lesz tévé, fényképező, kamera teszt. Semmi sokoldalas felesleges rizsa. Csak egy egyszerű gyors teszt. Mind olyan lesz, amit élőben is meg tudunk majd mutatni. Nem kamuteszt, sajnos nem fog érte senki sem fizetni (még:). Majd akkor kíváncsi leszek a betyárokra. Jót fogok röhögni... :)
  • willcox
    Egyszerű vagy, mint a vonatfütty.
    Miért mennék el a boltotokba, lehet máshol is olyan tévét látni.
    Ahhoz miféle szakmaiság kell, hogy megállapítsd, hogy melyik tévének van jobb képe/hangja? Aki nem vak/süket, az látja/hallja. A tévék képessége, hogy milyen funkciókat tud, a leírásából is kiderül.
    24 éve vagy eladó?
    Itt egyedül te okoskodsz. A száraz tényeket is megkérdőjelezed. Elég csak az árakat összehasonlítani, mert már azt is kétségbe vontad.
    Reménytelen eset vagy, ahhoz nincs kedvem, hogy az értetlenkedésed miatt még n-szer leírjam ismét.
  • cateran
    Aztan mitol nem? Mert kint van az oldalon, hogy a "World most trusted tech reviews" made by bullshitgenerator v5.3?
    [URL=http://www.head-fi.org/t/611851/inconsistent-reviews-whathifi]Elso talalat mennyire "megbizhato"[/URL]

<a href=http://download.cnet.com/Free-Youtube-Downloader-Pro/3000-2071_4-75329731.html >youtube downloader</a>
  • cloud.strife
    Dinamikus kontrszt, meg képjavító elektronika processzormagszám alapján meg tudod mondani hogy melyik tévé jobb?

Gratulálok.

u.i.: egyáltalán nem kínálom a termékeimet, nem is értem miről beszélsz. Inkább igyál még egy sört aztán aludj, mert kezdesz össze-vissza beszélni. Mondom, gyere el egyszer, szívesen meghallgatom a szakmai tudásod és ott vannak nélunk a tévék, bebizonyíthatod az állításaidat (ha tudod). Állok elébe. 24 éve ezzel foglalkozom, nem tudsz újat mutatni. Hiába okoskodsz.
  • willcox
    Egy piaci kofa is jobban kínálja a portékáját, mint te. Nem neked való ez. Csináld a kis filmecskéidet, hátha az jobban megy neked.

PS: miféle szakmaiságról ugafonozol? A gyári adatlapok összehasonlításához meg az árgép listáihoz nem kell semmilyen szakmaiság, az még a sarki fűszeresnek is menne (neked talán nem?). Vagy a számokkal állsz hadilábon? Sajnállak.
  • cloud.strife
    Mert a Sony nem? Arról a Samuról beszélsz aminél a köztudott nevetséges "panel lottó" van, volt? Azaz ha nem figyelsz hiába ugyanaz a tipus, ha külsős panellel veszed, sokkal szarabb a képe?
  • cloud.strife
    Árulok én LG és Samu tévéket, ha nem tenném, nem tudnék összehasonlítani. Mert a paraméterek meg árgép árak alapján nem lehet tévéről véleményt mondani. Vagy neked megy emlékezetből? "Igen, láttam már olyan tévét, emlékszem annak szebb volt a képe." LOL
  • cloud.strife
    Hiába kezdesz személyeskedni, szakmailag sajnos elég hülyeségeket írsz.
    Nincs árbeli különbdég a márkák között ha almát-almával hasonlítasz. Az a baj, hogy aki nem látja át a modelleket, akkor fogalma sincs, hogy melyik márkában melyik az alma.

Nehéz lehet......
  • willcox
    A samu bizony gyárt mindent a tévéihez (is).
  • willcox
    Láttam már olyan tévét, ahhoz nem kell elmennem hozzád. És látom a sajátomat is. Az adatlapjaik (tudásuk) a neten elolvasható, az árgépen meg megnézheted az árakat.
    Az egy dolog, hogy hazabeszélsz, mert Sony-t is árultok, de attól még a Sony nem lesz sem jobb, sem rosszabb, viszont az árcédula bizony akkor sem lesz vékonyabb.

A felesleges erőlködésed helyett inkább készíts esküvői videókat, az biztos jobban megy neked.
  • cloud.strife
    Azért a What Hifi nem épp egy sokadik szubjektív tesztoldal. Érdekes hogy nem nézel utána.
    Fasza oldal lehet az ahol a Sony HX750 benne van, a köztudottan sokkalobb HX850 meg nincs.... Szánalmas ez így. Nem nagyon hinnék abban az oldalban.
  • cloud.strife
    Ma már szinte senkinek sincs saját tévé gyára, ha pedig van, akkor az is szinte csak összeszerelést végez. Nézz utána pl. hogy kik által gyártott paneleket használnak. Ez nem is újdonság.
    Ha a népnek passzív kell, akkor megkapják, Samu is 98%-ban aktív 3D-t árul, akkor most mégse jók azokse?
    Döntsük már el gyerekek.... :D
  • cloud.strife
    Egyszer gyere el hozzánk, megmutatom neked. A saját szemednek majd csak hiszel. Vagy annak se?

Én vállalom bátran a véleményem, áll az ajánlat bárkinek.

Samu tévé ugyanaz feleannyiért? Hát nálad tényleg elmentek otthonról..... Ugye csak szivatsz, ezt nem hiheted el. Samu tévé üzletágáról is olvass a neten, nem véletlenül vonták össze a mobil üzletággal.
    Az meg hogy ki-mit-hogy fejleszt azt elmesélhetnéd, kíváncsi vagyok a sok, rengeteg találmányra, szabadalomra, liszenszre amit a samu talált ki. Várom a listát. Elég egyet mondanod.
  • willcox
    Igen, mert én mondom. Mitől lenne a te véleményed relevánsabb, mint az enyém?
    A te HX85-ös sorozatú tévéd tudod, hogy miben több, mint más? Az árcédulán lévő árban. Ilyen tudású tévét samuban valamivel több, mint a feléért megkaphatsz. Nézz csak utána.

"Fogalmad sincs miről hadoválsz" - van fogalmam. Ha nem lenne, nem is szóltam volna hozzá. Te viszont itt ugafonozod a baromságaidat, a szemellenzős véleményedet. Ébresztő! A Sony - bármennyire is szomorú számodra (én is sajnálom őket) - lemaradt a technikai fejlődésben, egyedül az árcédula az, amivel több. Nem véletlen, hogy a tévés üzletága veszteséges a Sonynak, mert nem nagyon veszik a tévéiket.
  • Sir Cryalot
    "Persze, az év tévéje díj az kamu. De a What Hifi az akkor mi? Az nem holmi EISA."

:DDD
  • Sir Cryalot
    azért mutogatnak passziv 3ds tévét a japánok mert a saját LCD gyáraikat zárják éppen befelé és az LGtől passziv van nekik, nem pedig azért mert jó az a 3d . Ezek nem tévék ezek divatárucikkek és egy vállalható tévé sincs.
  • cateran
    Ja, hiszen ha xy hires-neves oldal irja valamelyik jatekrol, hogy az ev jateka, akkor aztan ugyis van....Tvknel sincs ez maskent:D Techradaron pl az 1. 13 kozt nincs 1 Sony sem..Na bumm..vagy mondjuk a 3d-tvbuyyingguide.com best rating listajan sincs 1 Sony sem, bar a best selling listan van 1 Sony KDL-55HX750 a 6. helyen. De persze ha a what hifi (vagy what the fuck) irja, az akkor tutira ugy is van :D
  • cloud.strife
    Hát hogyne lenne úgy. Hisz te mondod. :)
    Nem kell semmilyen ellenesnek lenned, csak érteni kellene és ismerni, tapasztalni a mai technikákat, liszenszelési, gyártási folyamatokat.
    Persze, az év tévéje díj az kamu. De a What Hifi az akkor mi? Az nem holmi EISA. Továbbá minden szaki elmondja majd neked, hogy az a bizonyos HX85 széria az mit is tud.

Fogalmad sincs miről hadoválsz.... inkább ez a baj.
  • Tetsuo
    Elvileg pedig a 3D-s technikak pont azt akarjak elerni (ugyanis csakis attol ereznenk terbelinek), hogy a nezo donti el mire fokuszal, nem pedig a lencse.
    Vagyis a jelenetben minden a melysegelessegen belul lenne es amilyen messze nezel, az van fokuszban, mintha egy ablakon neznel ki, vagy be. Ez a 3D mozi, meg tv, legalabbis amit annak hivnak, mert en ezt sem hivnam 3D-nek, dehat mar ez a neve... csak nemtom majd hogy fogjak hivni a korbemaszkalhato musorvezetot.
  • willcox
    Pedig úgy van az, ahogy írtam!
    Az év tévéje (ilyet n+1 helyen csinálnak), kb. olyan, mint az év autója. Talán az lenne a legjobb autó, amit megszavaz pár újságíró? Dehogy! És ugyanígy a tévére is meg minden másra is igaz.
    Félreértés ne essék, nem vagyok sem Sony, sem Pana ellenes, a mai napig vannak Sony és Pana cuccaim, igaz, már nem nagyon használom ezeket, elavultak.
  • cloud.strife
    Ezt ugye te sem hiszed el......

Az év 3D tévéje pont egy Sony, ami a What Hifi-n is 5 csillagot kapott. Van ennél jobb? Hát persze hogy van. A pénz...... LOL
  • willcox
    Manapság a Samsung az, ami régen a Sony volt. Nincs ezzel semmi baj, időről időre más szereplők kerülnek a csúcsra, és abban sincs semmi kivetnivaló, ha egy cikk csak a legjobbakról ír.
  • cloud.strife
    Kedves cikkírók!

Azzal tisztába vagyok, hogy a Sony-t nem szeretitek (nem fizetnek vagy mittudomén), de azért az idei CES-en szépen mutogattak termékeket, ti pedig még addig se juttok el hogy ugyanúgy ahogy a két koreairól többször is cikkeztetek, sem a Pana, sem a Sony pedig még csak meg sem lett említve.

??????????????
  • Inquisitor
    Csak én nem értek egyet a cikk megállapításaival?
    Nem történt semmi, nem tukmálták az új 3D TV-t a gyártók, akkor nem is támogatják? Leálltak a gyártásával, vagy mi? De az emberek többségét nem motiválta, hát átmentek UHD felbontásra és más extrákra.

No de a Philips szemüveg nélküli TV-je vagy az az apróság, hogy már a Sony is mutatott be passzív 3D TV-t, az tök nem számít?
  • willcox
    Tessék? Én mindig az értelmes dolgok mellett állok, a szélhámosokat és csalókat nem tudom elviselni.
  • WoodrowWilson
    Fura látni, hogy willcox a progresszió pártján van. Mintha fordított nap lenne az sg-n.
  • willcox
    A valós életben is fókuszál a szemed, nem? Az nem zavar?
    Akkor jó egy 3D-s film, ha bármit is nézel a képen, azt mind élesen látod. Természetes, hogy mivel 3D-s képet látsz, a szemednek fókuszálnia kell hol közelebbre, hol távolabbra, ez a 3D képen lévő objektumok távolságától függ. És persze csak azt látod élesen, amit éppen nézel. De a valós életben is ugyanez történik.
  • willcox
    És? Ennek mi köze a 3D-s tévéhez?
  • willcox
    Mi mást akarna utánozni, mint az emberi látást, te szerencsétlen!
    Vagy azt akarod mondani, hogy az ember nem is 3D-ben lát, hanem csak 2.5D-ben? MEGALOL!
  • Balumann
    Én a Bosszuállókat néztem meg moziban 3D-ben, nekem nagyon tetszett, de egy kicsit azért érdekes is. Amikor látom a térben, hogy valami jóval távolabb van, de ugyanúgy tisztán látom, hiába az elől levő "objektumra" fókuszálok, az egy kicsit viszont zavaró néha. De ezt tényleg csak úgy lehetne megoldani, ha a megjelenés valóban térben van.

A 3D-s hdtv-knél/monitoroknál meg még nagyobb probléma a viszonylag kicsi képernyő. Nekem valahogy kicsit olyan dobozhatást kelt.
    Persze ha lenne pénzem ettől függetlenül én is vennék, úgy is élvezetes, játékokhoz meg aztán pláne nagyon jól jönne (próbáltam vörös cyannál, nagyon állat, kár hogy az egyik szemem erősebb, és így minent vörös színbe láttam és így nem bírtam sokáig :D )
  • Szefmester
    A nagy bevétel még most is a moziban termelődik ki a blockbustereknél. :)
  • astrobal
    Addig nem lesz igazi 3d a 3d, amíg a kamerák az emberi látást próbálják utánozni. Mert a világ attól még 3d-s marad, a filmkészítés pedig illúziókeltés (nem pejoratívan értve), így akkor lesz ebben előrelépés, hogy olyan kamerák lesznek a kamerák, amik nem kamerák, hanem "térszkennerek" pölö, amik felvesznek mindent ami a jelentben történik, azt is ami nem látszik.
    Amíg ez nem történik meg 2,5D-s az, amit kerekítve 3D-nek hívunk.
  • NEXUS6
    Birodalom visszavágot pl. láttam vagy 100X, ebből 30X moziban.
    :D

Most a Felhőatlaszt néztem meg 2X. Azon gondolkodtam, hogy milyen baba lesz amikor 10 év múlva majd meglehet nézni tényleg tuti igazi 3D-ben!
    ;D
  • paraszgyerek
    Visszatérve a lényegre, azért azt nem mondanám hogy le kell írni a 3D tévét.
    Az történhetett hogy akit érdekel azok jelentős része már megvásárolta, és nem akarja egy-két éven belül újabbra cserélni a készülékét, hanem elégedett a meglévővel. A telítődő piacon pedig már értelemszerűen nincs akkora kereslet az újakra.

Nyilván a részvényesek akkor lennének boldogok, ha boldog-boldogtalan hetente cserélné a készülékét újra, az hogy ez nem így van, nem feltétlenül jelenti azt hogy egy egész technológiát "csak úgy" le kellene írni.

A televíziógyártók pedig valahogy akkor is léteztek, amikor húsz-harminc éves élettartamra vásárolták azt az emberek, mégsem beszélt senki a CRT haláláról...

• NEXUS6
    "A moziban jellemzően ülnek az emberek és úgy nézik a filmet."
    Nemmondod!

Höhö, azért a többieknek érdekes módon lejött, amit írtam. De biztos csak rossz passzban vagy.
    :D
  • willcox
    Nekem legalább van eszem. Meg tudok szabatosan és helyesen írni, ellentétben pl. veled.
  • willcox
    Ez maximum a mozira és a hülyékre igaz. Ha otthon tévéről vagy projektorról nézed, akkor nem kell fizetned minden alkalommal, csak egyszer, amikor a lemezt megveszed.