106
  • narumon
    #106
    Hát attól függ mit néz az ember. Én is és feleségem is versenyszerűen sportoltunk fiatalon. Ezért nálunk az esszenciális, hogy minél több sportcsatornát fogjunk :)
    A másik egyébként, hogy legyen sok tudományos, ismeretterjesztő csatorna. Tehát az engem sem dob fel, hogy hány ezer filmcsatorna van mert úgysem nézem, viszont az ismeretterjesztő csatikat elég sokat, meg elég sok mindent fel is szoktam venni, jó kis gyűjteményem van már :D
    Persze aki csak sorozatot vagy filmet néz annak ez mindegy - mi viszont van, hogy hetekig nem nézünk meg egy filmet sem :P
  • M2 #105
    Nem is tudom, az hogy leülök a tévé elé és váltok valamelyik csatornára, az ma már a távoli múlt ködébe vesző dolog. Nekem olyan múlt századi... :-)
  • Papichulo
    #104
    Igen, hallottam mar en is rola, biztos nagyon jo es regen megorultem volna valami ilyesmiert, de manapsag mar tulzottan nem motival a csatornaszam hajkuraszas, meg a bskyb Astra2 UK beam-je is elegge bezavar... bar egyszer azert meg fogom nezni, hogy a gyakorlatban hogyan mukodik :)

    Meg sajnos idom sincs nagyon tv-t nezni, amikor van, akkor meg leulok valami letoltott sorozatot nezni es maris kesz az AVOD szolgaltatas :)
  • narumon
    #103
    Hát most a törés helyett van a cardsharing. Persze az nem ingyen van de általában kellően alacsony összegért.
  • Papichulo
    #102
    Ha mar a szolgaltatoknal tartunk, nekem eddig a DirecTV jott be leginkabb... szerettem.

    Meg meg regen, amikor meg volt torve az Irdettotol kezdve a Secan at a Conaxig minden... szinte az osszes europai pay-tv-t tudtam nezni ingyen, meg a PPV csatornakat is :)
  • csimmasz
    #101
    Eddig nálam is falon volt, forgatás nuku viszont időm volt sok tv-zni.
    Ahol most lakom esély se nagyon van, meg időhiány miatt nem is érdekel.
    Amúgy is az asszonyal ment a vita mit nézzünk! :)

    Pedig jó lenne angol nyelvü műsorokat nézni, hogy ragadjon rám egy kis English.
  • narumon
    #100
    Most én is lakásban lakom. Ki van rakva az erkélyről kilógva oszt csókolom.
  • csimmasz
    #99
    "-munkahoz is jo lenne, ha nem 2 1200p-s monitor lenne egymas mellett, hanem 1 ketszer nagyobb 100 centi x 62 centis, 2400p-vel (otthonra a filmek miatt eleve csak 1 monitor/tv johet szoba)"

    Szivemből szóltál!
  • csimmasz
    #98
    Nem fogsz örülni a válaszomnak.

    Link
  • csimmasz
    #97
    Igen az tuti csúcs, csak ott ahol most lakom nem tudok a tetőhöz hozzáférni. :(

    Ráadásul időm sincs tv-znem ugyhogy inkább felszini sugárzás ingyé! :)
  • Atyuska
    #96
    A 4K és 8K-nak ott van jelentősége, ha minél nagyobb a megjelenítő felület, hisz már egy 80cm-es képátmérőnél is látszódnak a pixelek, ha olyan kölel ülünk hozzájuk, hogy a betekintési szög megközelítse a moziban érzékelhetőét.
    Persze az is más kérdés, hogy ki engedheti meg, s kinek van akkorha helye, hogy a lakásában pl. egy 2 méter széles "képernyőt" megengedhessen magának.
    Érdekes módon ezen a téren még mindig a projektorok számítanak optimális megoldásnak minőség és megfizethetőség tekintetében, mert a consumer szint feletti eszközök zseniálisan megoldják ezt.
  • bcrics
    #95
    az mi az merre található?
  • kvp
    #94
    A HD mar itthon is elterjedt. A 3D angliaban mar hetkoznapinak szamit, a HD-nal nagyobb felbontas pedig japanban kezd terjedni.

    A nagyfelbontas elonyehez:
    -nekem most egy 52 centis full HD monitorom van (1200p), otthon is, mukara is
    -tovabbra is latom a pixeleket, tehat ez meg nem retina minoseg
    -fel meterrol nezve meg nem tolti be a latomezomet, bar munkahoz eleg
    -filmnezeshez meg 50 centis tavolsagbol is jo lenne egy nagyobb meretu kijelzo
    -amihez viszont azonos dpi (azaz ppi) mellett nagyobb felbontas kellene
    -munkahoz is jo lenne, ha nem 2 1200p-s monitor lenne egymas mellett, hanem 1 ketszer nagyobb 100 centi x 62 centis, 2400p-vel (otthonra a filmek miatt eleve csak 1 monitor/tv johet szoba)

    ps: Tv-t en monitoron nezek, mivel hd-s tv kartya van a gepben. Ez egy ember eseten sokkal egyszerubb mint kulon media pc-t es tv-t venni. Csalad eseten viszont erdemes egy nagyobb tv vasarlasan elgondolkozni, de akkor mar legyen rajta android es legyen hozza/benne egy adattarolo szerver is. Ez utobbi viszont jelenleg meg egy nagy buta kijelzot es egy digitalis tv bemenetes media pc-t jelent. A bovithetosegrol nem is beszelve.
  • narumon
    #93
    Nekem forgatós műhold van cardsharinggel, ezt jelenleg semmi nem tudja űberelni :)
  • csimmasz
    #92
    A sky -on találtam 39 HD csatornát, ebből 9 film 6 ismeret terjesztő és több mint 10 sport, szerintem ez simán elég kell legyen saját nyelven.
    Bár én már vissza adtam a dekódert, mert inkább ingyen nézek sd adásokat DT csatornákon.
  • narumon
    #91
    Mit nevezünk alig van HD adásnak? Magyar nyelven is elérhető szerintem vagy 15-20 hd adó, ha meg külföldieket is tudsz fogni akkor több ezerről beszélünk!
  • csimmasz
    #90
    Itt nem nagyon találtamn arról infót, hogy lenne letöltési korlát.

    Én is gondolkodtam rajta, amikort az irodába kötöttek netet, de azér mégsem egészséges cégesről torrentezni.
  • zola2000
    #89
    Magyarországon is van ilyen 80 megabit már régóta a reklám szerint.

    Viszont ahogy látom valaki megnéz havi két 8Ks filmet (mondjuk előfizet egy koreai stream szolgáltatásra), már le is kapcsolják, mint extrém túlhasználó ^.^
  • Szefmester
    #88
    "A youtube az a tartalom, amivel tömegeknek lehet eladni tévét? Tényleg?"

    Mivel egyre kevesebb új "buta" TV-t lehet kapni így vélhetőleg az efféle online videoportálok is bele fognak számítani. nem csak a konzolok és a fotósok.

    A konzolosok nagyobb része pedig kocajátékos.. csak ezért nem fognak venni egy ilyen tévét/konzolt ha már nincs meg a másik fele a kettősnek. Hisze HD tévé nélkül se nagyon érné meg megvenni a jelenlegi csúcskonzolokat nemde?

    "3D tévét is csak a tudatlan sznobok vesznek - még."

    És a következő kommentedben már ellent is mondtál magadnak, mert hát a konzolok kihasználják a 3D-t.. akkor ők most sznobok vagy sem?
  • Sir Quno Jedi
    #87
    35Mbites hálózat elég a jelenlegi japán 4k adásnak. Nekem most 80Mbit van, több mint egy éve használom. De lehet már néhány szolgáltatónál ennél gyorsabb netet is kérni. Mire terjedne a 4k idehaza, addigra ennél is sokkal gyorsabb hálózat lesz. Szerencsére a technikai fejlődést nem lehet megállítani.
  • M2 #86
    Ahol én látok esélyt a 4K/8K tartalom kiszolgálására az a játékkonzolok. Meglátjuk mit tudnak majd az új generációs gépek...
  • M2 #85
    "Aha... hát mi itthon 20-30 éve"

    Ja, ha te kizárólag Magyarországról beszélsz, akkor bátran emelem a tétet 40 évre.
    :-)
    A youtube az a tartalom, amivel tömegeknek lehet eladni tévét? Tényleg?

    3D tévét is csak a tudatlan sznobok vesznek - még.

    Több dolognak kell találkoznia és elég olcsónak lennie az elterjedéshez: készülék, közvetítőrendszer, tartalom.
  • csimmasz
    #84
    Ja igen itt Olaszban a nagyobb lakótömbokban már havi +5 € ért lehet kapni száloptikát a lakásig 100 Mb/1Mb sebességgel.
    Igaz még csak egy szolgáltatónál ha jóltudom de azért az nem lenne rossz a 4-8k tartalomnak sem.
  • csimmasz
    #83
    Épp hogy ha elterjednek a 4-8k tv-k hozzák magukkal a hálózat fejlesztést, elindulhat a minden házba száloptika mozgalom.


    Ezt ugy általánoisságban:
    Miért fáj egyeseknek a fejlődés, senki nem kötelez a váltásra senkit, mai napig el lehet lenni crt tv vel is!
  • Hedgehunter #82
    Kiraly a TV csak kar hogy az ilyen fejlodes a halozati reszen nem tul gyors.. HD tv mar van tobb eve de meg alig van HD adas....
  • Szefmester
    #81
    Aha... hát mi itthon 20-30 éve örültünk ha volt egy jóféle színes tévénk, a távirányítósok már hűhák voltak, és igazi gazdag család volt ahol volt kettő darab CRT Orion, vagy valami külföldi tévé. De persze akkor már mindenütt kezdték gyártani a fullHD tartalmakat.
    Most ellenben még nem találsz nagyon rá tévét, de ha bemászol a tecsövedbe akkor találsz videót. Jééé.. hamarabb van tartalom 4k-ra mint ahogy elterjedt a készülék? És mondd a 3D adások mikor fognak nagyon elterjedni? Mikor láthatjuk a bariköztöt natív 3D-ben? Mert még az sincs. Holott tv már van hozzá. Annak is kell 20-30 év?

    Ha lesz tartalom lesz vevő rá. Ha lesz tévé, lesz vevő rá. Ha mindkettő megvan akkor el lesz terjedve. tetszik, nem tetszik ez biza így működik.
  • M2 #80
    Értem én, de a HD-re átálláshoz is kellett 20-30 év, ahol azért elég jelentős minőségbeli ugrást adott a régi TV-rendszerekhez képest.

    A 8K-nak jósolok szintén olyan 20-30 évet, mire elterjedhet - ha lesz rá egyáltalán tömeges igény.
  • Tetsuo
    #79
    A 8K-nak boven van ertelme, technikailag. Valojaban pedig, mar a HD-nek sem volt. ;)
  • narumon
    #78
    Oké oké de most előszőr a 4K jön. Az pedig tisztán látszik ugyanúgy mint régen a FullHD. Megjelentek már consumer kategóriában is a 4K videókamerák, elindultak 4K kisérleti adások 1-2 év múlva az adathordozó is meglesz hozzá, stb stb. Szépen felvezetik mint annó a FullHD-t.
  • Tetsuo
    #77
    Japan vs Del-koreai. Egyre kisebb a kulonbseg, de meg mindig van...
    Meg ma is joval nagyobb a japan k+f pl. a tv, a monitor vagy akarmelyik teruleten.
    Hogy a jovoben mi lesz, az mar mas tema.
  • M2 #76
    Ott azért ki lehetett őket röhögni, mert látszott, hogy jönnek majd rá tartalmak. Sorra álltak át a csatornák meg a filmsorozat-gyárak.

    8K-ra milyen adathordozón kapom meg mondjuk a Keresztapát? 2 terrás vinyón?
    Melyik csatorna sugároz 8K-ban?
    Parasztvakítás.
  • narumon
    #75
    Pont ugyanezt írták az okosok pár éve a HD Readyre, aztán a FullHD-re.
  • Omega
    #74
    Mindaddig amíg látható különbség van értelme a felbontást növeli, nagyméretű képernyőknél a 8k miért ne lenne simán látható. Persze vannak olyan igénytelen emberek akik a Windows felbontását sem állítják be a monitoruknak megfelelően és képesek évekig a pixeles, elmosódott desktopot nézni, de nem mindenki ilyen vaksi. Őnekik tényleg nincs értelme a pixelek számát növelni, nemhogy a HD-t, a Standard Definition-t javaslom.
  • M2 #73
    Van olyan idióta, aki megvesz egy FullHD-nél nagyobb felbontású tévét?

    Aztán mi a francot fog rajta nézegetni? A családi fotóalbumban a nagyi ráncait?
    Röhej!
  • Sir Quno Jedi
    #72
    Eddig kedveltünk, most akkor útáljunk??!? :DDDD
  • csimmasz
    #71
    "A HD-nek azért van létjogosultsága, mert a hagyományos celluloid mozi minőségi szintjét csak ekkora felbontással lehet elérni."

    Ezt ugye nem gondolod komolyan?
  • narumon
    #70
    "A HD-nek azért van létjogosultsága, mert a hagyományos celluloid mozi minőségi szintjét csak ekkora felbontással lehet elérni."

    Szerintem meg ezzel sem.

    "A mozinál 16-szor nagyobb felbontást viszont semmi értelme erőltetni, mert nem ad akkora élménytöbbletet, mint amennyivel többe kerül."

    Jelenleg. De ez a jövő zenéje, most egyelőre 4K tévékről beszélünk a közeljövőben.

    "Ahogy pl. a hangrendszerek sem erőltetik a 64bit 128Hz mintavételezést a 16bit 48Hz helyett (pedig megtehetnék), mert nem ad hozzá annyit a minőséghez, mint amennyi erőforrást felemészt. (Leszámítva persze a speciális területeket, és a highend stúdió alkalmazásokat, de itt most a consumer piacról beszélünk.)"

    Ez rossz példa a 16bit 44 vagy 48khz csak a süketeknek meg a konyhásnéniknek elegendő még consumer szinten is (meg jól bekajálják a marketing maszlagot amit a mai fostenger minőségben osztanak mert az az olcsó). Aki egy kicsit is szeret komolyabban zenét hallgatni az bizony a CD szabványt fújjolja is rendesen.
  • asgh
    #69
    Pont azért írtam, hogy a 8K TV nem összetévesztendő a 8K monitorral. Az egyik tartalom fogyasztásra, a másik tartalom készítésre való.
    Márpedig a 8K tartalom gyakorlatilag értelmetlen.
    A HD-nek azért van létjogosultsága, mert a hagyományos celluloid mozi minőségi szintjét csak ekkora felbontással lehet elérni. A mozinál 16-szor nagyobb felbontást viszont semmi értelme erőltetni, mert nem ad akkora élménytöbbletet, mint amennyivel többe kerül. Ahogy pl. a hangrendszerek sem erőltetik a 64bit 128Hz mintavételezést a 16bit 48Hz helyett (pedig megtehetnék), mert nem ad hozzá annyit a minőséghez, mint amennyi erőforrást felemészt. (Leszámítva persze a speciális területeket, és a highend stúdió alkalmazásokat, de itt most a consumer piacról beszélünk.)
  • narumon
    #68
    Japánban elég menő márka, azon kívül már valamiért nem annyira ismertek a tévéik. Japánok szeretik nagyon.
  • Ryder159
    #67
    Hát nekem az életbe eszembe se jutott volna Sharp-ot venni, mert nem ismerem. De most már csak ilyet vennék, és ajánlani is merem bárkinek...