The Witcher 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mennyire jók a könyvek?

Mennyire olvasható, mennyire csapong össze-vissza? Geralt a PoV karakter, vagy van, hogy más szemszögéből látjuk a dolgokat? Időrendben egymás után haladnak? Gondolkodom a beszerzésükön 😊

Kihez lehetne a stílusát inkább hasonlítani? (Tudom, ez most óriási baromság lesz 😄) Inkább Tolkien, vagy GRR Martin? Mind2 zseniális, de míg Tolkien olvasmányos és érthető, utóbbi gyakran csapong mint egy őrült, rengeteg a filler stb.

És azt hiszem van mérgezés szint is, Tehát végtelenségig nem tudsz mindent meginni. Kombinációknak határa van. De ez ha jól emlékszem fejleszthető. Nagyságrendekkel komolyabb mint a W3 rendszer.

Annyi a különbség, ott nem tudsz potiont inni. Főzeteknek hatóideje van mint a regényekben, tehát felkészül arra ami várhatóan kell. Meg vannak speciális feladatok ahol a regényhez hasonlóan szinte ugyanazt kell használni. Például fészkek elpusztítására.

joceruza
Ha a craftolás és a harcrendszer hasonlít,akkor már érdekel is!

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

lwb
Az első rész nem öregedett túl jól. Az engine, ami fut alatta a neverwinter nights 1 régi engine-je, az aurora engine. Ugyan fel lett turbózva, de mai szemmel nem valami szép. A harcrendszer is inkább egy ritmusjátékra hajaz, mint a következő részek akció-rpg-jére. Viszont ki lehet teljesen zoomolni és lehet izometrikusan is játszani, ami sokunknak bejött.

Ha a 3-hoz hasonló élményt keresel, akkor szerintem a 2-nél ne menj jobban vissza. Grafikailag a második rész még ma is megállja a helyét, a harc és a feeling is sokkal inkább a 3. részre hasonlít, mint az elsőre.

joceruza
Köszi!

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

MerlinW
Nem sandbox. Egyébként szuper játék. Az első rész meg inkább amolyan Neverwinter Nights vonalat követi, kicsit izometrikus, kicsi fura, de jó az is.

[merlinw.org]

joceruza
Helló! Imádom ezt a részt, nagyon jó játék. Sajnos eddig nem próbáltam őket. Ez az első amivel játszottam. A második rész mennyire visszalépés ehhez képest?

molnibalage83

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

TBTPumpa
Ciri:

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

TBTPumpa

Már megijedtem, hogy a tudtom nélkül kijött, de akkor ezek szerint még van idő előrendelni.
Jaja csak hergelik a népet ezzel a képpel 😄
TBTPumpa
Nem. Ez a forgalmazó képe. Közel 2 hét múlva lesz elérhető bolti forgalomban. 😊

Grat, nekem azt mondták 20-ka körül jön ki. Ezek szerint elő rendelted.

TBTPumpa

Palinko
😮 Na erre majd egyszer tuti ránézek még. Az első rész is megállja a helyét még ma is.
Ha jól emlékszem tavaly jött ki. Szeam verzió működött, mgyaritással is.
Palinko
Hát 1 vagy 2 éve próbáltam sikertelenül, nem segített azon semmi patch 😄
molnibalage83
Csak a városi őrségnek lenne hozzád egy-két szava. Mondom, ti ezen az egy apróságon rugóztok, mikor ott a többi említett tétel is.

Mondom, engem nem az zavar annyira, hogy ilyen, mert ezzel nem rosszabb az RPG-k többségnél. Az zavar, hogy ezzel egy kibaszott jó dolgot lehetett volna összehozn. Ehhez képest a W3 olyan, mintha lenne egy szuperszámítógéped, amit arra használsz, hogy Super Mario-t futtatasz rajta, mikor sokkal több van benne.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Most így belegondolva ha parasztként bejönne a házamba egy két méter magas fehér hajú sebhelyes fazon két karddal a hátán... Valahogy nem pampognék túlságosan amikor elviszi a szárított gyümölcsömet a kredencből. 😊
Dehogynem. Volt hozzá már gyári patch és simán megy 😊
Palinko
Igen az első tényleg jó lett, de a 2-at már jó eséllyel nem tudja elindítani a gépén felbontás gondok miatt.
molnibalage83
Nem érdekel az SW világa túlzottan. N+1 RPG áll a listán, nem fogom ezt is rátenni... Kicsit sem érdekel.

Nagy hiba.
molnibalage83
Soha nem játszottam a Kotorral... Nem is fogok.

Még annyit, hogy a magad részéről kicsit változtathatsz ezen a világon ha megveszed a Witchereket támogatva ezzel a készítőket! A Skyrimet pedig szóba se hozod ha tragédia élményt jelenít meg és szépen elfelejted de nem ám néha napján titokban elindítod!<#ejnye1><#wink>
Vagy vagy, nincs közép út.
Ezt te sem gondolod komolyan ugye? Hol verte meg, nálam biztos nem?! Ez éppen olyan, mintha az lenne a mérvadó mennyien nézik a barátok köztöt vagy az összes többi moslékot. Hol számít ez, ilyenek az emberek. Kicsit régebben nem ez volt és? Vegyék csak meg a Skyrimet akár 5x annyian mint a Witcher 2-t mér érdekel? Hát ha ettől boldogok.<#zavart2> Ezen rágódni felesleges és teljesen értelmetlen önsanyargatás.
Attól még egy régi generációs épeszű ember tudja jól, hogy a kettőt még csak nem is lehet egy lapon említeni egymással. De nem?
Nem kerülte el a figyelmemet és a többivel kapcsolatban is meg lehet változtatni a nézőpontodat. Ugyan így de most épp nincs időm erre ha nem haragszol! Ha valami szerintem jó, jónak látom akkor azt mondom és arról beszélek és úgy. Azt emelem ki és doszt. És nem leosztom főleg ilyen trágár módon, mert ember legyen a talpán aki ezt pozitív értékelésnek értelmezi. Ez már ilyen japán manga vonal, ütlek váglak a korbács végét feldugom a seggedbe és közben azt ismételgetem szeretlek, szeretlek.<#nyes> Vagy ki a t.köm érti ezt a gondolkodás módot, mert én nem az biztos?.
A Witcher az Witcher nem többi rpg.
Molin 😊 Másik mozit nézel nem tulajdonítasz jelentőséget 2011-nek a skyrimnak. Meghatározza ezt az évtizedet és az igényszint is. Nem tudom emlékszel milyen volt a Kotor meg a Kotor II. Réteg játék volt még. tudod örülök nem ma kezdtem, láttam jobbat is amit még Ray és Greg csinált vagy a Morrowindet amit Tod és a kis öreg valódi verseny volt minőségi, és az Obsidian aki mindig másolt de jobbat mint talán az eredeti.
Tudom lebecsülöd a W2-t de nekem tragédia a skyrim élő karakterek és sztori nélkül meg tudta verni számomra a 2010 után készült legjobb akció rpg-t. Ezeknek te nem tulajdonítasz jelentőséget és az eladásnak sem. Annak sem a CD Projekt 3 játékának össze eladása most érte el a Skyrim alap eladást. Ez a világ amiben élsz.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.04.04. 20:23:55

molnibalage83
Ok...
Na és a többi...?
Látom elkerülte a figyelemedet az is, hogy a W3 szerintem jó játék.

DE..:! A játékmechanikája ennek is pont olyan katasztrofálisan szar,mint a többi RPG-nek. Ezen a téren is jó lenne fejlődi így lassan 30 év után...

Ja és akár úgy is felfoghatnád, hogy sokan hálásak Geraltnak ha már megtett ezt meg azt. Biztos feltűnt, hogy akkor az őrök is mindig köszöntenek és hálálkodnak. Elvégre megoldottam amire ők képtelenek voltak. Aztán így már föntről sem cseszegetik őket, mint dologtalan semmirekellőket. Az emberek szintén hálásak vagy akár előre is remélhetik, hogy előbb vagy utóbb az ő bajuk is megoldódik. Elvégre Geralt folyamatosan végzi a dolgát, járja a vidéket és a híre messze megelőzi őt! Nem? Francot se foglalkoznának vele, hogy elvettem valami pótolható semmiséget, az őrök úgyszintén. Felfogás és "értő olvasás" kérdése. Miért kellene mindent betonba önteni, attól akár még feleslegesen idegesítő is lehet és stoppolná a gördülékenységét a játékmenetnek. Mindegy te ezt nem érted.
Utoljára szerkesztette: Holaaf, 2017.04.04. 19:59:54
És megkérdeznéd, hogy a villát nem viszi-e el? 😄
Amúgy nem tudom ki hogy van vele, de ha egy nagydarab emberke bejönne a házamba, hátán két kardal, majd elvinne 1-2 fonalat, meg fakanalat, hát isten úgy-segítse, még egy almával is megkínálnám kifelé menet.
Ez csak komolytalan kukacoskodás, fszom se foglalkozott ezzel a marhasággal. Lényegtelen semmiség de hatalmas nagy problémáid vannak!
Ez már tényleg a kánkán is csomót keres szindróma. Nekem nincsenek illúzióim a Witcherrel kapcsolatban és ha a házinéni rám kiabálna, mert elvettem az üres borosüveget vagy a madzagot a sarokból az se hatna meg. Különben is inkább örülhet, hogy látott engem Riviai Geraltot a legendát.<#vigyor5> Hogy lehet ezen, ekkorát megfeszülni?. <#nevetes2>
Van ilyen mód, nem is egy.
Értelek de nekem alaposan fel kellett készülnöm a farkasemberre. Lelkileg, gondolatban, nagy levegő minden érzés ott volt. Nem úgy, mint a könyvben és nem is úgy mint a második részben. Azt nagyon eltalálták. De ez a rész sokkal pörgősebb is, más az egész. Szerintem ezért is indokolt a megváltoztatása. Most kapásból nem tudom elképzelni, hogyan lehetne hangulatra jobban belőni úgy, hogy mechanikailag és minden hogyan passzoljon a többi jellemzőjéhez a rendszernek.
molnibalage83
Az értő olvasást gyakorold....

Sehol nem írtem, hogy tolvaj guildet akarok. A probléma az, hogy minden elvehetsz bárhonnan gyakorlatilag. Totálisan illúzióromboló...

Az első két résszel is játszottam...

Mondom, a leveles részem az 2015 nyári állapot. Kuvára nem figyelsz, de a bill. klimpírozása az megy...

Fura szerzet vagy 😄 Ennyire mélyen nem mentem bele, ismét, nekem tetszett, nem volt poti hanem előre fel kellett készülni mint a regényekbe. Ha van ilyen mód a W3-hoz le fogom tölteni!! Tiszta feeling nem elmélkedés 😄
Edit: Egy ilyen móddal ez a játék nekem 10/10 lesz 10/9-ről 😄
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.04.04. 19:09:43

Elolvastam tisztességgel az írásodat, nehezen de elolvastam. Viszont legegyszerűbben megfogalmazva olyan érzésem van most, mintha nem is ugyan azzal a játékkal játszanánk. Tovább ezt nem részletezném, mert így a pontos.
De azért<#smile>... Geraltal akarsz tolvaj buildet<#confused> meg ilyenek? Pff.. olvastad a könyveket? Gondolom az előző részekkel csak csak játszottál. Mert azok tükrében rajtad kívül nem sokan erőltetnék ezt a témát ha egyáltalán felmerül valakiben. És az összes többi okfejtésed ehhez hasonlóan ingoványos.
Egyébként csak egy darab konkrét ellenpélda: Legnehezebb fokozaton játszok és a farkasembert meglehetősen nagy hátrányból, messze az ajánlott szint alatt legyőztem! Reggel 8-kor értem oda, délután 3 óra körül megpadlóztattam. Félreértés ne essék minden percét élveztem az eltöltött időnek! Elmentem közbe-közbe, gyakoroltam, találtam recepteket, főztem és szép lassan rájöttem a gyenge pontjára. Általában hajszálon múlt a dolog a vége felé, aztán egyszer csak alul maradt. Később másutt a szörnyvadászatokon hiába voltam az ajánlott szint felett, mindig minden körülmények között megvolt a kihívás és kellett gondolkodni is. Manapság nem divat annyira a legnehezebb fokozat, én csak ezt hagynám benn a játékban, mert nekem így volt meg a kellő egyensúly. Ez már egyéni dolog és nem erőltethetem rá másokra. Ettől függetlenül ez csak random reagálás az egyik pontodra de a többit sem tudtam összeegyeztetni az általam megtapasztalt valósággal.
Elsőre is értettem de most végképpen nem tartom összehasonlíthatónak a rendszert. A könyvek világával!? Hát a történetet sem igazán de a játék rendszerét a könyvekhez? Az első könyvben az ismertebb mesék motívumai között (A Hófehérke, A Szépség és a szörnyeteg stb.) járva vagy akár, hogy Iorveth alig szerepel ellenben Yarpen Zigrinnel, aki meg pont többet érdemelt volna a játékban(hatalmas arc) semmiképpen nem tartom szerencsésnek hasonlítgatni. De újra kérdem, a rendszert?? Nem is volt mit. A Baldurs's Gate-be gyönyörűen ültették bele az AD&D rendszerét, volt egy komplett szabálykönyv. De a Witchernek hol volt? Megcsinálták és szerintem ilyen(nagyon jó), más szerint amolyan de legagyizni az azért semmiképpen nem helytálló. Nem kéne. Neked keményebb, még inkább a hagyományos, keményvonalas rpg irányába feküdt volna a helyzet, ezt megértem. De szerintem a stílust, a változásokat a korábbiakhoz képest és a teljes összhatást-összképet is figyelembe véve nem lóg ki a rendszer és nem a gagyik között mozog. El kell ismerned a Witcher 3 így vagy úgy de "kakukktojás", egy meglepetés a mostani korszakban(ebbe ugye a rendszere is beletartozik szét nem választhatóan)<#smile>!
molnibalage83
Bízd mérnökre a fejlesztést, aki ír egy optimalizáló algoritmust, ami megoldja ezeket az eltéréseket... 😊

Palinko
Nekem is volt hasonló mondjuk a vérfarkassal, meg más is panaszkodott rá akkoriban, de sztem ez ízlés kérdése. Úgy is nézhetnénk, hogy milyen jó, hogy a tapasztalatot ennyire nagyra értékeli a játék. Valóságban is sokszor pl nem a cipőt kell lecserélni, hanem gyakorolni kell valami sport tevékenységet, hogy jobban menjen 😄 Mondjuk az igaz, hogy ha eléred a szintjét néha túl gyorsan megölhető, bár én könnyű-n játszottam, mondjuk a talált cuccokat tényleg skálázhatták volna jobban, mondjuk hogy megnézte volna egy algoritmus mi van rajtad, meg mekkora volt a szörny ami védte, meg kb hány szintig szánja hogy rajtad legyen és aszerint állította volna be az attribútumokat. Vannak hasonló játékok, ott meg az az illúzióromboló, hogy minden lépésben cserélheted a felszerelésed, azt később az utolsó paraszton is jobb felszerelés lesz mint rajtad, persze ugyan úgy két ütés, mert a többi tulajdonságát nem húzták fel. Lásd TES és a glass armoros útonállók 😄

Persze kákán is csomót keresés ez szerintem, hány játék járt már úgy mint itt Skelligén, mikor hypolták cutscenekben azt a kardot aztán ahogy megkaptad vitted is eladni, mert nem ért semmit 😄 Volt is erről mém.

Sztem egy ekkora RPG-ben elkerülhetetlen, hogy a játékos nem akkor, úgy, olyan felszerelésben ér oda mint ahogy a fejlesztők elképzelték, annak meg ilyen sztorik a vége.
molnibalage83
Az alapjátékot 2015-ben toltam végig kiadás után kb. 1-2 hónappal. Akkor így volt.

24. szinten KM-ben az egyik barlangban asszem egy W set darabot egy kőgólem vagy mi őrzött. 24 szinten nem tudtam megsebezni sem. Tök ugyanazzal a fegyverrel odamentem 28. szinten és szétcsaptam. A talált darab gyengébb volt, mint ami rajtam volt. Tök sok értelme volt ennek így...

A természetben is volt valami gyíkszerű repülő lény, a nevére nem emlékszem. 15. szintű volt asszem (így két év távlatából) és 9 szinűként megsebezni sem tudtam. Magsabb szinten dettó szétvertem kicsivel erősebb fegyverekkel. Kiadás után a the szinted volt a meghatározó, minden más irreleváns volt lényegében.

Lehet, hogy késébb ezen változtattak, csak a 2. végigjátszást azt én az EE moddal toltam le, tehát nem láttam a változást.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.04.04. 12:39:11

molnibalage83
Talán olvashatnád további is...

Az ezekhez való hozzávalód megveszed. A Witcher set-ek meg olyanok, hogy mire megszerzed őket táposabb cuccaid voltak, mint azok.

Na jó. Random kiragadott részre még.

"A harcrendszer a szörnyek és a közötted levő szint túl sokat számít. Kb. 4 szitn difinél 0 sebzést osztasz ki."
Akkor magyarázd már el, h hogy a francba öltem meg én is, meg valszeg kismillió másik játékos a griffet, ami 15 szinttel nagyobb tőled, akkor is, ha mindent megcsinálsz előtte az alapjátékban?
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.04.04. 12:26:40
Nincs kedvem végigolvasni az összes pontot és mindre egyesével válaszolni. Azonban látom, h elég az elsőre is, mert már rögtön hülyeséggel kezdesz. Mi az, h bármit megvehetsz? Vannak olyan dolgok (witcher armorok és kardok pl.), amiket nem lehet megvenni csak craftolni.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.04.04. 12:23:39
Jó legyen érthetőbben. A könyvekben kitalált világhoz képest gagyi. Mert ez nem az a fantasy ahol nyomod a potit magadba. Bár szerintem elsőre is érthetően írtam. Játékmechanikailag gagyi vagy sem nem véleményezem most. Ez fontos szerintem.

jarlaxxe
No offenz de ez még mindig ugyanolyan marhaságnak tünik nekem mint évekkel ezelött de max tiszteletben tartom a véleményed bár nem hiszem, hogy rajtad kivül sokan gondolkodnak még ilyen nyakatekerten.