The Witcher 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Borch: You worry if you blink you'll never see her again. You're in love with her.
- Geralt: Or... the danger isn't the dragon
- Borch: That's why I brought you along Geralt of Rivia. Nothing scares you
- Geralt: Hah.. Then you don't know Yennefer of Vengerberg
- Borch: May she be the worst encounter, then.
Ez pl. milyen witcheres szóváltás volt, a tájat mutató kameranézettel 😄
A Geralt-ot alakító színész casting is 10/10. Mintha a játékból lépett volna ki. Yen is oké, egyedül Triss nem jött össze, de ő is szimpin játsza a karaktert.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2019.12.24. 02:31:03
[merlinw.org]
Szóval jó lenne túllépni azon, hogy egész nap itt bizonygatjuk, hogy kinek vagy kiknek van igaza, ha nem tetszett a videó, nyomj egy dislikeot, és engedjétek már el ezt az egész napos civakodást.
A sereg felállítást különböző helyzetekben, különbözőképpen felálló seregek ellen, különböző terepviszonyok mellett be lehet gyakorolni. Be lehet gyakorolni, hogy mit lehet reagálni, ha az ellenség elkezdi mozgatni a seregtesteket. Hogyan kell reagálni a csapatmozgásokra. Hogyan kell reagálni krízishelyzetekben. Biztos vagyok benne, hogy a középkor nagy hadvezérei szénné játszották volna magukat a Total War szériával. Hunyadi lefogadom, hogy vámpírokkal lett volna. 😊
A Total War-ban minden egységnek vannak értékei, sebzés, páncél, életerő, roham, kitartás, morál stb. Ezeket hasra ütsére adták meg. A valóságban ezek nem számszerűsíthetőek. Egy jó modder meg úgy írja át ahogy akarja. Sőt, emlékeim szerint egy szimpla szöveges fájlban van minden ilyen érték a Medi 2 TW-ben! Arra és azt írok át amit akarok. Nesze neked szimuláció
De ha még ezt nem is nézem: a TW -ben jó van időjárás, de nem igazán valóságosra szimulálva, van megadott morál, de mutatja a katonák valódi állapotát, de még csak nem is ez a lényeg.
Az információk egy csatában nem úgy vannak mint a játékban! Nincs madárnézet nem mutatják kis színes jelek ellenséges egységeket és nem egy kattintásba kerül kiadni egy parancsot!
A valós szimuláció az lenne ,ha nagyon messze egy hömpölygő tömeget látsz, mást semmit, és a kémek felderítők vagy jó információt hoztak vagy nem, és sok sok percbe órába telik mire új információ jön, és parancskiadás és hosszőú hosszú ideig tart, amit vagy eljut az egységekig vagy nem, vagy végre hajtják vagy nem.
Akkor milyen sziumuláciuó könyörgöm?
De ha még az egységek egymás elleniségét vesszük, és nem nézem a valós moráltm a kiképzést, az emberi tényezőt, az időjárást a korabeli információ és felderítés nehézségeit, a TW programozói, netán tesztelték és kipróbálták hogy adott távolságból adott nyílvessző milyen vértet üt át?
Nekem itt van egy tanulmány amit egy magyar illető írt, a középkori páncélokról .Ők néztek legalább ilyesmit? Kétlem.
De hát mit lehet tőled várni? Ha szerinted 1526-ban a magyar volt a legnagyobb hadsereg Európában...Franciaország , V. Károly birodalma, és Szulejmán az smafu mi? Jaj! Megfájdult a fejem.
Mi lenne, ha egy játék helyett, egy történész könyvét olvasnád el, Szerintem jobban ért hozzá, mint egy hülyegyerek, aki játszik és felteszi youtube-ra
Komoylan, benned fel se merül, hogy a történészek, akiknek ez a szakmájuk, ezt kutatják, lehet hogy értenek is hozzá? Nem mi? Akkor műtsön meg téged egy olyan illető aki az operáció társajátékkal gyakorolt...
Ha már filmek és sorozatok, akkor RedLetterMedia minden nap, akármelyik nap, bármikor.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.12.23. 20:00:19
Majd szóljon, ha tud mit kezdeni azzal, hogy az információ ami eljut hozzá, az 5-10 vagy akár 30 perces késésben van a valósághoz, és persze a válaszai is ekkora laggal mennek kifelé, nemkevésbé nincs madártávban drone, amivel körbenéz, az egységek alatt nincs létszám meg morálcsík, és ezek csak a legelső elemek, amikről szegény önjelölt szuperhadvezérünknek fogalma sincs, miként kezeljen.
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Random belenéztem egy videóba, ahol a trónok harca előzetesből kielemzi az biztos nem a Mások ellen lesz...és hát pedig de.
A TW- szériának meg semmi köze a valósághoz akkor se sok ezer szimulált csatát játsziik vele valaki. Én is TW fan vagyok, a kínais rész kivételével mindbe több száz órát tettem, de ettől még nem vagyok a Napóleon ,nem is hiszem magam annak, a törtrénelmi csaták kielemzését meg történészekre bízom, nem egy videójátékos youtuberre.
Azon külön betudok szarni, amikor valaki hiszi, őaztán nagyon ért a történelemhez, hadvezetéshez, mert játszott a TW-kel.
Ja, én jobb vagyok mint Schumacher és Michelisz együtt véve mert játszottam a Need for Speed-el Nevetséges
Mohácsi csata elemzés? B. Szabó János történész munkája...és nem Total War-al játszó gyerek
Ja és a könyveket se ismeri jól.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2019.12.23. 18:19:09
Nagyokos.
Keresztvas a seggem...
Ennyire nem sikerült megérteni csak kardozás meg a baszás az meg van a Witcherből amit sikerült felfogni? Szomorú
Na most a következő dolog: ez egy fantasy. Nem valóság. Ok? Ez is meg van? És az hogy bár utalás szintjén de létezik egy Afrikára hasoníltó kontinens Sapwkoski világában, ahol hát bizonyára négerek is lakhatnak...
És az igaz hogy nem ír arról hogy fekete bőrű szereplők lennének, de arról se, hogy ne lehetnének. Fogadjuk el.
Következő, szóval tehát hogy ez egy fantasy...de ügye mondatjuk azt hogy valós , lengyel -közép európai világot vett alapul Sapkowski és ezért nincs benne keresnivalója a négereknek.
Erre annyit mondanék például: Puskin. Igaz, nem középkorban élt, de Puskin dédapja néger volt. És Nagy péter cár hadvezére. Pedig Oroszországban még ma is ritka a néger...na akkor?
Abram Petrovics Hannibal egy valós történelmi személy, Péter cár tábornoka.
Ha a valóságban lehetett egy fekete bőrű ember a cár tábornoka , akkor egy elképzelt fantasy világban lehet néger nyílpuskás
Egy megint másik dolog hogy a többség csak a játékot, és csak a Wittcher 3-at ismeri és már egyből szakértő hogy mi merre. Az nem baj hogy a játék se hű mindenben a könyvekhez?
pl: Triss nem olyan a játékban mint a könyvekben...és mennyire szánalmas, hogy sok kommentelő azon is károgott, hogy a sorozatbéli Triss nem olyan mint a játékbéli....
Erre tart a világ. Jöttök, vagy lemaradtok. Ennyi.
(Jelezném, a közel-keleten Ti győztetek. És most a saját muszlim verziótoktól rettegtek. Jó irány, nem mondom...)
http://www.freetvmaci.info/
Nem mi rendeztük, nem mi vettük fel a színészeket, és nem a mi pénzünkből készült. Örülhetünk, hogy egyáltalán készült adaptáció a witcher világáról, aztán pofa súlyba ahogy mondanák páran.
Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2019.12.23. 16:12:47
uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb
Why so serious?

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Why so serious?
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2019.12.23. 14:51:14
"Teljesen valid álláspont, ha valakinek nem tetszik, hogy ez meg az fekete lett. Ettől még Dobó rossz példa, mert az egy létező személy. Innen indultunk ki."
Why so serious?
Utoljára szerkesztette: lwb, 2019.12.23. 13:46:48
"Senki nem mondta hogy egy a középkorral, mit reszelitek itt a fingot? Tipikus!"
Egy a tipikus itt, a te szánalom tirádáid. El sem olvasod, hogy mire válaszolsz, de már jár a szád meg hőbörögsz. A yt videóban, abban hangzott el ez a mondat, hogy konkrétan "lengyel középkor". Na, azzal nem fogok vitatkozni, hogy szerinted a yt videó szerzője egy senki, mert ebben talán még egyet is értenénk, bár aligha erre gondoltál.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2019.12.23. 13:45:47
Lehetek rasszista, meg trapista is! Jogomban áll! Még akkor is ha Afrikából jöttem, meg te is!
De akkor sem illik a képbe a sok néger! Tünde néger meg már bicskanyitogató! Mert az középkor és annak a mitológiájára épülő filmbe nem passzol bele, pont úgy mint a néger Dobó kapitány nem passzol az egri várba! Ha esetleg lenne erről egy fantasy verzió!
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2019.12.23. 13:24:07
Senki nem mondta hogy egy a középkorral, mit reszelitek itt a fingot? Tipikus!
SEMMI.!
Amúgy rasszistáknak meg csak mellékesen jelezném, hogy az emberi faj elviekben az afrikai kontinensről származik, nem véletlen, hogy sok amúgy fehér ember rendelkezik még ma is néger genomokkal, ergó kötözködhetsz itt hogy jaj néger, lehet elmennél valami komolyabb genetikai vizsgálatra és kiderülne, hogy amúgy 3%-ban Te is az vagy. Akkor mit csinálsz?
uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb
"általad említett lények meg a középkori mitológia részei, a négerek meg nem ennyi"
Ez mekkora faszság. Eleve nincs olyan, hogy "középkori mitológia". Ez a fogalom nem létezik. A Spakowski által kitalált lények egy része a szláv mitológiából ered (ez sem középkori, szlávok éltek már a középkor előtt és után is, még ma is élnek), egy másik része meg a pici fejéből. Kikimorák meg Nekkerek pl. standard fantasy szörnyek. A Gyűrűk Ura is inkább az ókori kelta mitológiát dolgozta fel, ezt keverte középkori hiedelmekkel és a saját maga által kitaláltakkal.
A négerek meg nem kellettek, hogy a mitológia részei legyenek, ugyanis léteztek a középkorban. A keresztes hadjáratok idején még magyar vitézek is találkoztak velük.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2019.12.23. 12:35:28
2. Megértem, nekem nincs ezzel bajom. Nem is erről vitatkozok. Teljesen valid álláspont, ha valakinek nem tetszik, hogy ez meg az fekete lett. Ettől még Dobó rossz példa, mert az egy létező személy. Innen indultunk ki.
3. Én nem ismerem, nem voltam ott a tárgyalásokon, nem feltételezem róla, hogy ha felkérik tanácsadónak, akkor a csekken túl szarik bele mindenbe.
4. Szerintem nem szólták le a játékot. Csak nem akartak kétfelé jogdíjat fizetni, mert ha a játék elemeit is felhasználják, akkor a CDPR felé is kéne tejelni, így elég csak Sapkowskinak. Cavill ráadásul nagy W3 fan. Igen, az eltérések néha rosszak. Ettől még ez a norma, hogy egy könyvadaptáció esetén a film el fog térni. A leírás 90%-a abból állt, hogy a faszi vagy felolvasott a könyvből (wtf) vagy elmondta, hogy a könyvbe mi van másként (wtf megint).
5. Elvileg Hissrich (a showrunner csaj) mondta, hogy a nőket elnyomó patriarchátust akarta Nilfgaarddal szimbolizálni, így lett herezacsi a vért és pénisz a sisak. Gyak. minden katona egy álló farok. Szóval a valóság még annál is rosszabb, amit elképzeltél.
6. Még mindig nem egyenlő vele, csak mert azon alapul.
7. Felesleges, most kerestem ki az első könyvből pont a blavikeni csatát. Lószar az egész. Semmit nem ír le a mozdulatokról, csak annyi, hogy X ütést érzett a fején, Y oldalához kapott stb. Messze nincs benne az a reális harcleírás, amit a yt-os csávó hiányol a filmből. Ami - megint mondom - nem baj. A reális, valódi kardpárbaj jóval kevésbé volt látványos, mint Geralt piruettezése.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2019.12.23. 12:21:01
Mindenesetre raktam én is Metan, itt-ott értékeléseket. Igy napokkal késöbb is tartom a 6,5-öm.