The Witcher 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyetértek, Yennefer ősereje viszont szépen kijött. Másik oldalon egy béna tűzlabdáért elsorvadtak a mágusok, Yenike meg felégetett egy komplett erdőt, és kutya baja. Valami olyasmi produkció kellett volna varázslóként. Yenneferből a végére csináltak egy ősmágust.

Más:

Utolsó részt szinkronosan néztem, és nem bántam meg. Olyan dumák vannak benne, minthogy Nilfgaard elveszi mindenedet, majd ad valami keveset, amiért hálás lehetsz. Néha csak egy szar sört. 😄

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.12.27. 14:46:46
SzirmosSzisza
Hm? Nekem az jött le anno a könyvekből, hogy Sodden hegyénél (dombjánál?) mindenki harcolt, nem csak a varázslók, de a varázslók miatt dőlt el a csata. (részben emiatt is érzem, hogy Ők nagyon szarul lettek megcsinálva a sorozatban, kb semmi erejük nincs, a könyvben 14 varázsló feltartott egy egész sereget (kis segítséggel), itt meg üvegcséket nyilaznak, Yen rádióst játszik, Triss gyökérnövesztő mágiája meg szánalmas volt szerintem, bár tudom tudom, az a fránya büdzsé...)

A sorozatban meg ugye teljesen más az egész, nincs is ott az egész sereg egyik oldalról sem.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

RatBaG
hoppá! most olvasom:
a sorozatos tissaia volt a hangja anna henriettanak a witcher 3-ban. <#wow2>

Per Aspera Ad Inferi.

Ebben előzi a Game of Thrones első évadát, amiben az volt az évad végi nagy csata, hogy befutott a jelentés, hogy megnyerték. :-D Lesz itt még Battle of Winterfell, érzem! 😊
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.12.27. 12:13:27
Nilfgaard vs Temeria & Redania & Varázsló Szövetség volt jelen, elég nagy csata volt, ezt kispórolták durván. 😄
A sorozatban az még nem a Soddeni csata volt. Ez még csak
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
az előzmény volt, ahol a mágusok feltartották Nilfgaardot amíg a seregek megérkeztek. Az igazi Soddeni csata az azután kezdődött de azt már nem láttuk.
A sorozatban Soddent elég...khm... minimalistán oldották meg, hogy finoman fogalmazzak 😄
Jah, egyébként ráizgultam a Sabrina Glessvigre, méltatlanul nerfelték a kinézetét a béna amish közösségi öltözékkel, ez egy olyan szép nő az ufó fejecskéjével és a szép melleivel, hát nekem ő kell. Úgy elfogadnám Triss Merigoldként. Adjanak rá valami vörös parókát, azt engem nem érdekel! 😄
Ja meg a játékban épp filózgatok a soddeni csatán, nézegetem wikiben, hogy kik vettek benne részt, mi volt a szerepe Yennefernek-Trissnek, közben nézem a sorozat utolsó epizódját, és kiesett a számból a kifli, hogy bazz, ez a soddeni csata lesz. 😄

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.12.27. 05:31:17
Egyébként igen, szóval "Olaszba" illik majd a komplett farkas páncél, mert abban olyanok vagyunk, mint valami jól szituált nemesúr. Oda a griff is illik, mivel tele van fényes páncélú lovaggal a környék, és akkor eladhatom, hogy a nemesúr páncélba öltözött. Tulajdonképpen oda minden illik a medvén kívül, mer az csak északon indokolt (Olaszhoz túl meleg). Skelligén oké a medvepáncél, csak azt egyszerűen azért nem használtam, mert Geralt ugrabugráló stílusához nem passzol.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.12.27. 05:35:18
MerlinW

[merlinw.org]

RatBaG
na én most értem a végére. összességében tetszett, de azért eléggé érezni a kisebb költségvetést, az első évados kevésbé kidolgozottságot. remélhetőleg majd ez is szintet lép, mint a got meg vikings a köv évadokban.
a xénázásért meg rohadjatok meg, az nekem is beragadt. 😄 a 6. részen tényleg érződött.
geralt 9.5/10, pedig tartottam tőle, hogy túl buff lesz cavill. órási mákunk van vele, hogy hc witcher fan ő is.
yen, ciri, jaskier hozzák a szintet.
trisst elbaszták. nem lett volna nagy gond még ezzel a színésznővel sem, ha nem nagyanyám rongyaiba öltöztetik, meg adnak rá egy barnás-vöröses parókát.

a másik ami nagyon szúrta a szemem, fringilla. a legelcseszettebb casting evör. legalább valami zoe saldana/halle berry típusú színésznőre osztották volna, ha már egzotikus bőrszínt akartak neki, nem ilyen püffedt, bantu arcú valakire...
ja meg a driádok, no komment, de ez ugyanaz a kategória, mint a törpök, esélytelen, hogy egy sorozatban megcsinálják őket úgy, mint a hobbitban. pénzpénzpénz, meg idő.

kár, hogy nem 10 részes volt, elfért volna még pár monster contract. a 3. rész volt a legjobb.
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2019.12.27. 01:05:12

Per Aspera Ad Inferi.

Ja igen. És rájöttem ki hiányzik nagyon a történetből. Hol van Sigismundus Djikstra? Ő a legokosabb ember a Witcher világában, a legnagyobb szarkavaró, a kémmester, nagyon remélem, hogy a második évadban előkerül. Ő nagyon kellene, és mnagyon remélem egy karakteres színészt találnak rá. Djikstra a kedvenc mellékszereplőm.
4-5 rész

A 4. rész nem tetszett. Komolyan, Yen -től többet vártam volna a másik varázsló ellen. Elvégre Yeneffer nagy hatalmú varázslónő
A doppler...az hogy vannak négerek benne nem zavar, de hogy egy doppler szálát ennyire átírják mikor a könyv egyértelműen fogalmaz? Baszki.

A5 .rész nagyon tetszett, Geralt &Yen. Na ez jó volt
SzirmosSzisza
Csak gurulgatni kell amíg nem tudod újra elnyomni a Quent 😊

Én anno egyedül a kinézet miatt toltam a Witcher páncélokat, bár sajnos a macska kapucnija miatt húzhattam ki még egyet maxra (a boltos csávó biztos örült neki, otthagytam nála nem kevés pénzt 😄)

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Egy indoklást megért volna, hogy mégis mi történt vele. Plusz nála elvárnék reakciókat a vele ismerkedő emberektől, hogy ne legyen már természetes, hogy ekkora vágás van a fején.
Ciri könyvekben szerzi azt a vágást az arcára. Mivel játékok folytatták a könyvek történetét, ezért ott is vágott arcúnak kellet lennie.
Olgierd Von Everec elleni bossharcra emlékszem, hogy hasonlított arra a kínlódásra, amit később a Fallen Orderben átéltem néhány bossnál. (Dark Soulszal nem játszottam). Többre nem emlékszem. Bossokkal kemények a csaták magas szinten, de jobban lehet menedzselni, mint egy kevesebb lehetőséget adó Dark Souls-metódusos játékot, szóval max 1-2 próbálkozásra megvannak.
Mindjárt jön valaki aki megmagyarázza hogy legnehezebb fokozaton is olyan könnyű hogy alap cuccban játszik úgyis annyira könnyű hogy röhögve nyer

Én meg kikapcsolt monitorral is nyerek. Én vagyok a legkeményebb
Savaran
Főként a bruxák tudnak gyorsan másvilágra küldeni, ha nem figyel az ember 😊

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

cylonflatus
"A legkomolyabb bossharcokra összerakok majd egy komplett páncélt, de szerintem azoknál se lesz feltétlen szükség teljes páncélra."

A Blood and Wine-ban vannak olyan bossok, vagy szituációk, ahol a legdurvább páncélban, a legjobb cuccokkal, elixír-tuninggal is meg fogsz izzadni. Legalábbis ha a legnehezebb fokozaton játszol.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Savaran
Végül is igaz, de a végén nagybirtokos nemes lovag leszel, szóval nem feltétlen ütnek el azok a páncélok.

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Na hát nagyon szuper. Szerintem erre ki kellett volna térni a játékban legalább egy magyarázat erejéig. Ciriről tulajdonképpen nem is tudjuk mit csinál, hogy most ő witcherkedik privátban, vagy csak úgy utazgat a dimenziók közt. Annyit tudunk róla, hogy megérkezett. Kösz szépen. 😊
Ezekre a buffokra nincs szükségem még sokáig. A legkomolyabb bossharcokra összerakok majd egy komplett páncélt, de szerintem azoknál se lesz feltétlen szükség teljes páncélra. Az a problem, hogy az alappáncél kinézetén kívül talán csak a farkaspáncél tetszik, vagyis az illik még Geralthoz, a kaermorhen-viperapáncél mellett. A többi nekem túl súlyos, túl csicsás, túl lovagi, szóval nem érzem jól magam azokban. De még a farkaspáncél is olyan, hogy mintha valami spanyol nemes lennék, miközben Geralt a láp sáros szarában kúszik-mászik, arra meg csak az alappáncél kinézete felel meg, legalábbis számomra. 😊
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.12.26. 13:45:01
Savaran
Amúgy a witcher cuccokat érdemes az összeillő darabokkal hordani, mert később lesz hozzájuk perk ami buffolja, meg a ruha plusz képességei is csak akkor aktivizálódnak ha az összeset viseled, pl Macska páncél stb. szvsz. nem érdemes keverni. (Meg ugye 4 szinten keresztül buffolhatod a grandmaster szintig)
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2019.12.26. 13:16:00

SzirmosSzisza
Meg nem mondom már melyik könyvben, de mikor kiköt egy mocsárban és egy remete ápolja akkor meséli el mi történt az arcával, ha jól rémlik Bonhart elöli menekülés közben kapta.

Na tehát újra kezdtem a játékot. Velenben kalandozom, mocsok jó páncél-összeállítást adtam Geraltnak, egy fejlesztett Kaer Morhen testpáncél, 2-es fokozatú ujjatlan macskakesztyű, aminek a páncél része illik a Kaer-Morheneshez, hozzá a farkas iskola térdvédős nadrágja, és a farkasból még az a csizma, aminek a lábszárát védi egy függőleges fém rúd lényegében (talán 3-as cuccok). Két farkaskard, 2-es fokozat. Imádom ahogy kinéz. Na de eljutottam arra a pontra aminél Cirivel kell lenni, és feltűnt az a baszott nagy vágás az arcán. Geraltnal ugye senkit nem érdekel, hogy össze van kaszabolva, értjük hogy hogyan történhetett mindez. Kedvencem rajta az a harapásnyom a nyaka közelében. Na de Ciri egy szép nő volna, ha nem torzítaná el az arcát az a mély szántás. Emlékszem annak idején azt gondoltam lesz ennek jelentősége, valahol csak beszél majd arról, hogy mi történt, de aztán a történet haladtával ez feledésbe ment és nem is beszél erről soha, szóval akár meg lehetett volna oldani vágás nélkül is a fejét. Oké ne legyen babaszépség, én benne lettem volna egy érdekesebb arcban, amin ha van is vágásnyom, nem ilyen ordenáré. Na mindegy, most megint előjött ez a vágásnyom-probléma, és akkor már utána járok. Tudjuk, hogy ki/mi okozta azt a vágást neki? Mért nem kérdezi soha senki, hogy mi történt? Pl. az elején az a kislány, meg a báró. Ez egy luk a sztoriban. Nem nagy luk, de luk.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.12.26. 10:52:23
2-3. rész után is fenntartom ,hogy bizony nagy negatívum hogy semmit nem fejt ki, magyaráz el, és rohan a sorozat. Ja, én értem ,hogy mi itt a gond az ellentét tündék és emberek között...de ebből mit látunk? Jön két mérges tünde meg egy ördög.

Ami nagyon tetszett, az pl: Yennefer szála. Még mielőtt, de hát ez Witcher miért nem Geralt-ról szól, a könyvek sem csak Geralt-ról szónak, sőt!

Szóval Yen egy érdekes és összetett személiység, igen nyilván sok hibával és irritáló tulajdonsággal, de épp ez a lényeg, hogy a torz és sérült külsővel és súlyos lelki sebekkel indul az életben, lesz belőle egy manipilatív,hatalmat és gazdagságot szerető varázslónő, aki majd végül lazán dob mindent, elárulja saját varázslónő társait is, nevelt lánya érdekében.
Érdekes karakterfejlődés amit bejár, és nagyon remélem az lesz a végős cél a sorozatban hogy ezt bemutassák.
Letudtam az 5.részt is,az utolsó kivánságot...hát azért..szóval vannak fenntartásaim..nagyon visszafogottnak érzem én ezt a próbálkozást..itt pl az emlékeimben olvasás közben valami város is volt,nem csak egy nyiszlett kétszintes téglakupac..szóval eléggé lowbudget érzésem van a diszletek és a látvány terén...az npc-kről nem is beszélve 😊
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Én sem. Ez valami witcher trükk volt. 😊
Nem tudom mit nézel 😄 imdb
Utoljára szerkesztette: Daermon, 2019.12.25. 13:29:27
Malakai
Pedig ott van.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

IMDB-n egyik epizódnál sem látom a szereplők közt a Jaskiert. Ez most valami geg, vagy mi? Esetleg figyelmetlen vagyok, de nem hiszem.
Hát bizony a kommenteket nézve akik semmit nem tudnak erről a világról a többségük csak pislog, hogy ki kicsoda.

Egyébként az is vicces mennyiren szakértik a Witcher világát, tehát újra és újra: miért nem úgy ki XY mint a játékban? Miért nincs 2 kard a hátán?
Újra és újra és újra ugyanazok a kérdések...és a külön kedvencem amikor videókban a Witcher szakértők: Gerald ! -oznak vagy Dzserald-oznak.

és megszakértik hogy szar a sorozat mert nem olyan mint a játék.
SzirmosSzisza
Én jó pár helyről hallottam, hogy tetszik nekik így is. Nem egy 10/10 sorozat de élvezték. De szép lassan azért kibontakozik a sorozatban is, hogy mi micsoda meg az utalásokból le lehet szűrni az idővonalat is.

Nem első nap kezdtem el..később..lassan haladok..most tartok a 4.résznél..
Amikor olvastam a könyveket,borzalmasan kivoltam attól,ahogy váltogatták egymást a fejezetek stilusban és szereplőkben..egy közérthető és élvezhető kalandos...majd egy nehéz és sokneves politikai..gondoltam,ha meglépik sorozatban,ez is olyan lesz,mint a trónok harca,részeket kell néha várni hogy egy szálat folytassanak...
Nos ugye ez is a 13 novellát vette elő...annak idején a lengyelek egy novella/epizód szinten forgatták..de kihagytak elég fontosakat,csak úgy..az idióták...Most az amcsiknál felbukkannak szerencsére,de nem érzem még,hogy mennyire volt jó ötlet,hogy több szálat futtatnak egy részben mindig..így volt olyan,amit rendesen kiheréltek,egy picit odahintettek a fanoknak,hogy lássátok..máshogy csináltam volna..de legalább van 😊
Ja, a nilfgaardi páncélok a 7. részben lesznek látványosan ratyik. Amikor Yennefer passportját engedélyezi az a két katona, valahogy nem sikerült a megfelelő szűrőket berakni, és natúr láthatjuk, hogy milyen iszonyatosan gagyira csinálták meg. Következő évadra remélem rendezik ezt. Egyébként most játszom a játékkal, és a nilfgaardi közkatonák páncélja tök egyszerű, középkori pufikabát, meg köpeny, és annyi az extra hogy van egy jó fekete sisakjuk, no meg a komplett szerelés fekete. Tehát a nemeseken kívül nem is kellett volna megerőltetnie magát a kosztümösöknek, már ha a játékból merítenek ötletet.
Egyelőre nem bonyolult, két királyságról van szó, Nilfgaard megtámadja Cintrát a szösziért. Azt mondjuk nem tudjuk, hogy ki a nilfgaardi király. Az íjász csóka kicsit olyan, mint Kylo Ren, hogy áll mögötte valami nagymester, aki a homályba vész, viszont önmagában a skac kevés főgonosznak. Illetve nekem még mindig nem világos, hogy mért kell nekik a lány.

Egyébként az a rész, hogy az apja-anyja ott vesztek a tengeren, ad okot fantáziálgatásra. Lehet hogy nem is haltak meg, és később felbukkannak és mittudomén mi lesz.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.12.25. 10:50:40
wedge31
Kétszer? inkább ötször annyi, ráadásul mire megjegyezte az ember addigra már meg is halt...<#hehe>

Aki nézte a GoT-ot annak ez a mennyiség ami ebben a sorozatban van nem tétel, szvsz.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Nem az a baj hogy sok a név, hanem hogy ezek hogy kötődnek egymáshoz? Csak bedobják, támad Nilfgaard. Jó és ők kik? Nem derül ki, kik ők, honnan vannak, miért támadnak, mit akarnak. Kik azok a skelligeiek akik végül nem tudnak segíteni? Ez a probéma, aki nem olvasta, nem játszott vele, ez annak zavaró
Savaran
Egyik ismerősöm nézi a sorozatot, nem játszott a witcherrel és a könyveket se olvasta, igazából semmit nem ért az egészből... Én mesélgettem el ezt azt, amennyit a játékokból tudok, jó tudom az is kevés, de a semminél több.

A másik, totál igazad van hogy a jelmez itt tényleg csak jelmez.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2019.12.25. 10:03:33

jarlaxxe
A GoT-nál kétszer ennyi nevet kellett megjegyezni, nem hiszem, hogy ez gondot okoz egy értelmes felnött embernek de lehet, hogy tévedek...

Na, megméztem az első részt .
Két dolog nem tetszett. Az egyik, hogy túl steril? Hogy azt írzem jelmezes színészek vannak ott, nem pedig középkori katonák, parasztok, lovagok ,stb.

Igaz a Gyűrűk Urától és Trónok Harcától eltekintve, nem sok ilyesféle filmben vafy sorozatban éreztem azt hogyn a, ott tényleg egy lovag meg egy paraszt van, nem pedig csak jelmezes emberek. Talán ott nagyon jók voltak a díszletesek, maszkmesterek. Engem azért ez zavar

A másik: aki nem ismeri a könyveket, de még játékot se, az élvezi et a sorozatot? Dobálják be a neveket, Erszényes , Skellige, Nilfgaard, Cirilla, Geralt...ja és ki kicsoda? Én tudom ,de akinek nulla az ismerete, annak szerintem ez egy nagy katyvasz.
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

MerlinW
Flight Simulator, Take On Helicopter, F1, ARMA3, és még egy rakás más játékot használnak a profik, mindenféle célra. Értelemszerűen nem ezekkel tanulnak, csupán szituációs gyakorlatokat végeznek.

[merlinw.org]

Dante73
Elképzelhető. Lehet, hogy csak az én fantáziámban élt így a dolog, vagy valami mellékküldiben esik róla szó a játékban... Bevallom, nem tudom már. Vagy 2 éve játszottam utoljára a 3-al, így simán benne van, hogy csak így raktam össze valamiért. Ha valakit félrevezettem, elnézést.
#15796.
Még csak nem is arra válaszoltál, amit állításként megfogalmaztam. Én vettem a fáradtságot, és arra válaszoltam, és nem egy történelmi eszmefuttatást írtam. A mi lett volna ha, az minden esetben felesleges.
Számítógépes játékok fő célja a szórakoztatás, egyes játékok javíthatják a koncentrációt, reakcióidőt, levezethetik a stresszt, más játékok, pl a komoly szimulátorok, akár képzésre is használhatók. (lásd pl a pilótaképzéshez használt szimulátorokat,) de pl 911-re is egy szimulátorral készültek fel. A terrorista előbb kisgépen megtanult repülni, majd a gép előtt megnézte, mi más egy nagygépen. Ott is annyi volt a cél, hogy ott essen le, ahol akar, és kb tudja, mit hol talál.

http://www.freetvmaci.info/

Yennefer könyvekben is torzszülött volt gyerekkorában. Geralt az éles szemeivel észreveszi azokat szinte észrevehetetlen mozdulatokat Yen járásban és testbeszédében amiből rájön hogy gyerekkorában púpos lehetett + valahogy a szemei állásából is visszafejti, hogy vagy kancsal vagy pedig félszemű lehetett.

Morfondírozik is egy kicsit a szépséges varázslónőkről, akik a lelkük mélyén még mindig csúnya kislányok és ezért állandóan kompenzálni akarnak. 😊

De könyvben is meggyógyítják ezeket a testi hibákat. Azt hiszem az egész könyvsorozatban csak 1 varázslónő van akinek olyan szintű a torzsága egy baleset miatt hogy állandó illúziót tartanak fent.
Nem is!
Savaran
Ennél azért kissé komplikáltabb volt a helyzet mint ahogy leírod, túlságosan sarkítasz, és sztereotípiákra építesz!