314
Don\'t Starve
  • Rayden02
    Eddig én is úgy tudtam,de hát ez van ,a leírásból én arra következtetek hogy az kap kulcsot, aki eddig a legtöbbet játszott,és a legaktívabb!
  • setuh
    Nem arrol volt szo,hogy nyar vegen mar elesben fog menni?
  • lammaer
    Gyorsan rohantam hátha jut nekem is - de sajna ők döntik el kinek adnak, nem lehet kérni... :(
  • Rayden02
    2 millió Don’t Starve Together beta kulcs várja a játékosokat
  • lammaer
    A sakkbábú gépmonsztákból esnek, amik a sakktáblaszerű területen lebzselnek.

Ilyenek-e :)
  • Stief
    Srácok nem tudja valaki hogy geart hogy lehet szerezni? Csinálnék hűtőt de nem tudok ennek hiánya miatt.
  • Stief
    Amúgy nagyon tetszik a játék remélem köv dlcben lesznek kicsit használhatóbb fegyók is pl íj. Vagy ha van puska por akkor egyszerű muskéta. Nagyon hiányzik!
  • lammaer
    Robbantásra.
  • Stief
    Gun powdert mire lehet majd használni?
  • plu604
    Az úgy kicsit húzós :D
    Ősszel érdemes kezdeni, télen tudsz egy rakás jeget gyűjteni (ami pl. nem "romlik" meg soha ha csinálsz neki egy hűtőt (Ice Box)), az ősz alatt a télre is bőven fel lehet készülni.
  • Terawatt
    Hozzá tennék, hogy nyárra állítottam be a kezdés időpontját, így tényleg túl nehéz, de mire oda érsz már nem vészes. :D
  • lammaer
    Ja olvastam, mondjuk szerintem ez már nem kicsit erőltetett :)

Persze tény, hivatalos fórumon mindíg voltak panaszkodók, aki szerint az alapjáték túl könnyű volt, a DLC nekik készült.
  • Terawatt
    Elsőre nem tudtam, hogy miért döglök meg, mert úgy kezdtem neki, hogy nem akarok semmit tudni az új ficsőrökről, max pár dolgot megnéztem, hogy mik az új karik.

Lehet csinálni olyan tábortüzet ami hőt von el. Hűt, nem pedig melegít. Ilyen kéne nekem is a szoba közepére nyáron.
  • lammaer
    Én is gondolkodom, bár a DLCtől elriaszt hogy a nyár kb ugyanolyan nehéz lett mint a tél :D

Még az alapjátékban se mentem le a barlangok aljára... hmmmm.. neki kéne kezdeni itt is.
  • Terawatt
    Fel kéne éleszteni a topicot. :) (Don't Starve Together megjelenése után tuti pörögni fog :) )
  • plu604
    Nálam is ez a terv, azért úgy már elég jó a srác hogy a spider queen-ek sem csökkentik a sanityjét. Csak ne lenne vizsgaidőszak... :(((
  • Terawatt
    Szerintem ma neki esek megint a játéknak. Webber megtetszett. Ahogy tudom ki unlockolom és póktesókkal fogok nyomulni. :))
  • plu604
    Catcoonnal én még nem is találkoztam :/
    A Deerclops már nekem is előjött, fene a pofáját, és nem is akartam nekimenni, inkább elcsaltam egy távolibb pontra és otthagytam.
    A dragonfly-tól jobban félek....

A kutyatámadások ellen meg ha nincs a közeledben Beefalo csorda vagy malacok, használd a Bush hat-et: nem találnak meg alatta, csak elrohannak melletted. Vagy megküzdhetsz velük, esetleg becsalhatod őket a méhek vagy a tallbird-ök közé. Már ha vannak.
  • Petko
    Arra jóttem rá, hogy a RoG-ben a "Macsmedve" (Catcoon) tök jó húsforrás. Pillanatok alatt ki lehet csinálni, gyorsan respawnol és egy nagy húst ad. Szóval emellett már gyakorlatilag minden más (csapdázás) feleslegesnek tűnik.
    A bajom most a rohadt "Szarklopsz" :) (Deerclops). Nekem már a 33. napon jött. Meg a kutyatámadások ellen sincs igazán jó megoldásom.
  • plu604
    Eső ellen tessék csinálni esernyőt, vagy Pretty Parasol-t (ez egyszerűbb, bár nem véd annyira és hamarabb megromlik, de a sanity-t is növeli ha hordod). Vagy beállhatsz egy fa alá - az is megvéd az esőtől. :)
    Ha a kajával gondjaid vannak, törekedj arra hogy egy virágos területen (pillangók elkapásával és elültetésével simán összehozhatsz egyet) legyenek Bee box-ok - a méz nagyon sokáig eláll, gyógyító és tápláló :) Addigis csapdával fogdosd össze a nyulakat/békákat, ha megsütöd a húsukat, szintén jó kaja. A csapdát a pókok elkapására is használhatod - tedd le és csald bele őket, így farmolhatsz pókselymet, ami egy rakás tök jó cucchoz kell.
    Az éjszakával mi a gond? Fire pit-ed van? Eköré szokott épülni egy bázis, tovább tart benne a tűz mint a sima Campfire-nél, és nem is oltja el olyan hamar az eső.
    A játékot pedig nyugodtan megállíthatod ugye az escape gombbal hogy átgondold hogy mit akarsz csinálni, ha úgy könnyebb, használd :)
  • lammaer
    Nyugi, majd belejössz. Amúgy a DLCvel nyomod?
  • xido
    pedig nem vész..első napokban én csak gyűjtök és vadászok,éjjelre tüzet rakok..3 nap alatt el lehet jutni jól felszerelkezve bányáig,ott már letáborozhat az ember,kalapál aranyat,gépet,aztán már jön magától minden,
    ha az ember ügyes és átgondolt..
  • Mr_no_NaMe
    Hát gyerekek. Játszogatok, játszogatok, de csak úgy megy, hogy kiszedem az esőt és a nappalokat meghosszabbítom. Így már eljutottam az első masináig, dióda, két ládikó, fatörzs ruha, és így haladok tovább. Nagyon össze van rakva ez a játék...

Egyedül azt sajnálom, hogy nincs idő megállni még 5 percre sem gondolkodni, mert múlik az idő, romlanak a cuccok, jön az éjszaka stb stb. Annyi cuccot kéne kraftolni, annyi alapanyag kell hozzá, hogy a 15 féle választás lehetőségből alig tudok választani a továbbjutást illetőleg.

Arra nincs valamiféle mod, hogy a tudományos masina mellé lerakott ládákban lévő alapanyagokat úgy vegye, mintha nálam lenne? Kicsit hülyeségnek tartom magamhoz venni az alapanyagot és úgy lekraftolni a dolgot, ahelyett hogy automatice a ládából venné ki.
  • plu604
    Malacok helyett én inkább a Beefalo csordát preferálom, bár mértéktartva tőlük is - párosodási szezonban elég agresszívek, viszont nem kell őket etetni a kakiért (amit ugyebár trágyaként használhatsz). Egy ilyen kalapot nagyon könnyű összedobni, aztán ha hallom hogy jönnek a Hound-ok, berohanok a Beefalo-k közé és bokornak álcázom magam. Pikkpakk elbánnak a dögökkel. :D
    Nagy általánosságban ha viselsz valami fejfedőt nem csökken (sőt néha nő is) a sanity-d, de építhetsz sátrat is ha nagyon leesne, aztán egy éjszaka végigalvása után teljesen ép ésszel ébredsz - bár éhesen.
    A don't starve wikit pedig tessék használni, nagy segítség tud lenni ha valamit nem tudsz valamiről és nem akarod megvárni amíg válaszolunk :)
  • Mr_no_NaMe
    Vááá :D a kék zöld gomba nyersen beállít, sülve pedig az ellenkezője? :D

Lehet csak logikáznom kéne és nem robotként harvestelni.

lammaer: szegény malackákat mindig megtámadtam, mert nem tudtam, hogy nem agresszívek, aztán később rájöttem, hogy nem is támadnak meg :D

Imádom ezt a játékot, köszi a segítséget!
  • lammaer
    5 nap elég sok idő, az alatt már egy alapszintű bázissal "illik" rendelkezni, beleértve a science masinát is.

Ahogy a kolléga írta, a virágkoszorút kell első nap összerakni és viselni - akkor napközben szépen töltődik a sanity, este meg nem csökken (ha jól emlékszem).

Ami célszerű szerintem, hogy addig bóklássz a világban amíg meg nem találod a sziklás területet az aranyért, annak sztem 2-3 napon belül mindenképpen meg kell legyen. Bázisépítésre én a malacok faluját favorizálom, kb 1 képernyőnyire tőlük. Nagyon hasznosak mert napközben megvédenek ha bármi jön, illetve ha megeteted őket akkor segítenek fát vágni/vadászni, kordában tartják a pókokat stb.
    Nagyritkán éjjelente vérmalaccá alakulnak, ezért nem célszerű közvetlen melléjük építkezni, kell kb 1 képernyő hely.
  • Lazarus
    őrültség ellen szedj virágot és fonj belőle virág koszorút, az növeli kicsit de ha vizes lesz vedd le :P kék és zöld gombát is könnyű szerezni azok sülve növelik
  • Mr_no_NaMe
    Gyerekek nagyon kemény ez a játék. Konkrétan 4-5 napig kitartok, mindent legyártok amit tudok, fűből, fából, gallyakból van 15-20, aztán szépen lassan megőrülök vagy leáll a szívem.

Elvileg gold nugget kéne ahhoz, hogy megcsináljam a szájensz gépet, elvileg onnantól már sima ügy. De az eleje :D
  • lammaer
    Jaja, nagyon jól hangzik, bár sztem max év végére lehet belőle valami.

De látszik hogy kell a népnek, mert már a modderek is próbálják jó ideje összerakni a multit.
  • plu604
    Ez mekkora királyság, lakótársamnak már veszem is meg a játékot :D
  • xido
    oóóó

http://ipon.hu/hir/ingyenes_multiplayer_kiegeszitot_kap_a_dont_starve/29593
  • lammaer
    Ez mára reign of giants dlcvel? Mert én elég sokat toltam a játékot, de zölden villogó képernyőm még nem volt.
  • xido
    általában a zöld mérgezést jelent a játékokban
    nem ettél nyersen olyat,amit nem szabad?
  • nab
    Mi lehet ez?

Zölden világiit a képernyő széle és folyamatosan fogy az életem. Nem támad semmi, mi történhet?
  • adam977
  • papi08
    Volt egy kis hiba steamen, ezért volt 92%-os akció. Bár én épp meg tudtam venni :P :D
  • xido
    bocsánat..rákattintva meg csak 66%-ot mutat..mondjuk az se rossz 4200ft-ről 1500-ra
  • xido
    STEAM HOLNAP ESTE 7 ÓRÁIG 92% KEDVEZMÉNNYEL !!!
  • Lazarus
    wtf... nem lehet euró jelet írni?

4,75 eur
  • Lazarus
    4,75€ Még 1 napig
    http://store.steampowered.com/app/219740/