Don\'t Starve
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hozzá tennék, hogy nyárra állítottam be a kezdés idõpontját, így tényleg túl nehéz, de mire oda érsz már nem vészes. 😄
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Ja olvastam, mondjuk szerintem ez már nem kicsit erõltetett 😊
Persze tény, hivatalos fórumon mindíg voltak panaszkodók, aki szerint az alapjáték túl könnyû volt, a DLC nekik készült.
Persze tény, hivatalos fórumon mindíg voltak panaszkodók, aki szerint az alapjáték túl könnyû volt, a DLC nekik készült.
Elsõre nem tudtam, hogy miért döglök meg, mert úgy kezdtem neki, hogy nem akarok semmit tudni az új ficsõrökrõl, max pár dolgot megnéztem, hogy mik az új karik.
Lehet csinálni olyan tábortüzet ami hõt von el. Hût, nem pedig melegít. Ilyen kéne nekem is a szoba közepére nyáron. <#idiota>#idiota>
Lehet csinálni olyan tábortüzet ami hõt von el. Hût, nem pedig melegít. Ilyen kéne nekem is a szoba közepére nyáron. <#idiota>#idiota>
Én is gondolkodom, bár a DLCtõl elriaszt hogy a nyár kb ugyanolyan nehéz lett mint a tél 😄
Még az alapjátékban se mentem le a barlangok aljára... hmmmm.. neki kéne kezdeni itt is.
Még az alapjátékban se mentem le a barlangok aljára... hmmmm.. neki kéne kezdeni itt is.
Fel kéne éleszteni a topicot. 😊 (Don't Starve Together megjelenése után tuti pörögni fog 😊 )
Nálam is ez a terv, azért úgy már elég jó a srác hogy a spider queen-ek sem csökkentik a sanityjét. Csak ne lenne vizsgaidõszak... 😞((
Szerintem ma neki esek megint a játéknak. Webber megtetszett. Ahogy tudom ki unlockolom és póktesókkal fogok nyomulni. 😊)
Catcoonnal én még nem is találkoztam :/
A Deerclops már nekem is elõjött, fene a pofáját, és nem is akartam nekimenni, inkább elcsaltam egy távolibb pontra és otthagytam. <#idiota>#idiota>
A dragonfly-tól jobban félek....
A kutyatámadások ellen meg ha nincs a közeledben Beefalo csorda vagy malacok, használd a Bush hat-et: nem találnak meg alatta, csak elrohannak melletted. Vagy megküzdhetsz velük, esetleg becsalhatod õket a méhek vagy a tallbird-ök közé. Már ha vannak.
A Deerclops már nekem is elõjött, fene a pofáját, és nem is akartam nekimenni, inkább elcsaltam egy távolibb pontra és otthagytam. <#idiota>#idiota>
A dragonfly-tól jobban félek....
A kutyatámadások ellen meg ha nincs a közeledben Beefalo csorda vagy malacok, használd a Bush hat-et: nem találnak meg alatta, csak elrohannak melletted. Vagy megküzdhetsz velük, esetleg becsalhatod õket a méhek vagy a tallbird-ök közé. Már ha vannak.
Arra jóttem rá, hogy a RoG-ben a "Macsmedve" (Catcoon) tök jó húsforrás. Pillanatok alatt ki lehet csinálni, gyorsan respawnol és egy nagy húst ad. Szóval emellett már gyakorlatilag minden más (csapdázás) feleslegesnek tûnik.
A bajom most a rohadt "Szarklopsz" 😊 (Deerclops). Nekem már a 33. napon jött. Meg a kutyatámadások ellen sincs igazán jó megoldásom.
A bajom most a rohadt "Szarklopsz" 😊 (Deerclops). Nekem már a 33. napon jött. Meg a kutyatámadások ellen sincs igazán jó megoldásom.
Esõ ellen tessék csinálni esernyõt, vagy Pretty Parasol-t (ez egyszerûbb, bár nem véd annyira és hamarabb megromlik, de a sanity-t is növeli ha hordod). Vagy beállhatsz egy fa alá - az is megvéd az esõtõl. 😊
Ha a kajával gondjaid vannak, törekedj arra hogy egy virágos területen (pillangók elkapásával és elültetésével simán összehozhatsz egyet) legyenek Bee box-ok - a méz nagyon sokáig eláll, gyógyító és tápláló 😊 Addigis csapdával fogdosd össze a nyulakat/békákat, ha megsütöd a húsukat, szintén jó kaja. A csapdát a pókok elkapására is használhatod - tedd le és csald bele õket, így farmolhatsz pókselymet, ami egy rakás tök jó cucchoz kell.
Az éjszakával mi a gond? Fire pit-ed van? Eköré szokott épülni egy bázis, tovább tart benne a tûz mint a sima Campfire-nél, és nem is oltja el olyan hamar az esõ.
A játékot pedig nyugodtan megállíthatod ugye az escape gombbal hogy átgondold hogy mit akarsz csinálni, ha úgy könnyebb, használd 😊
Ha a kajával gondjaid vannak, törekedj arra hogy egy virágos területen (pillangók elkapásával és elültetésével simán összehozhatsz egyet) legyenek Bee box-ok - a méz nagyon sokáig eláll, gyógyító és tápláló 😊 Addigis csapdával fogdosd össze a nyulakat/békákat, ha megsütöd a húsukat, szintén jó kaja. A csapdát a pókok elkapására is használhatod - tedd le és csald bele õket, így farmolhatsz pókselymet, ami egy rakás tök jó cucchoz kell.
Az éjszakával mi a gond? Fire pit-ed van? Eköré szokott épülni egy bázis, tovább tart benne a tûz mint a sima Campfire-nél, és nem is oltja el olyan hamar az esõ.
A játékot pedig nyugodtan megállíthatod ugye az escape gombbal hogy átgondold hogy mit akarsz csinálni, ha úgy könnyebb, használd 😊
Nyugi, majd belejössz. Amúgy a DLCvel nyomod?
pedig nem vész..elsõ napokban én csak gyûjtök és vadászok,éjjelre tüzet rakok..3 nap alatt el lehet jutni jól felszerelkezve bányáig,ott már letáborozhat az ember,kalapál aranyat,gépet,aztán már jön magától minden,
ha az ember ügyes és átgondolt..
ha az ember ügyes és átgondolt..
Hát gyerekek. Játszogatok, játszogatok, de csak úgy megy, hogy kiszedem az esõt és a nappalokat meghosszabbítom. Így már eljutottam az elsõ masináig, dióda, két ládikó, fatörzs ruha, és így haladok tovább. Nagyon össze van rakva ez a játék...
Egyedül azt sajnálom, hogy nincs idõ megállni még 5 percre sem gondolkodni, mert múlik az idõ, romlanak a cuccok, jön az éjszaka stb stb. Annyi cuccot kéne kraftolni, annyi alapanyag kell hozzá, hogy a 15 féle választás lehetõségbõl alig tudok választani a továbbjutást illetõleg.
Arra nincs valamiféle mod, hogy a tudományos masina mellé lerakott ládákban lévõ alapanyagokat úgy vegye, mintha nálam lenne? Kicsit hülyeségnek tartom magamhoz venni az alapanyagot és úgy lekraftolni a dolgot, ahelyett hogy automatice a ládából venné ki.
Egyedül azt sajnálom, hogy nincs idõ megállni még 5 percre sem gondolkodni, mert múlik az idõ, romlanak a cuccok, jön az éjszaka stb stb. Annyi cuccot kéne kraftolni, annyi alapanyag kell hozzá, hogy a 15 féle választás lehetõségbõl alig tudok választani a továbbjutást illetõleg.
Arra nincs valamiféle mod, hogy a tudományos masina mellé lerakott ládákban lévõ alapanyagokat úgy vegye, mintha nálam lenne? Kicsit hülyeségnek tartom magamhoz venni az alapanyagot és úgy lekraftolni a dolgot, ahelyett hogy automatice a ládából venné ki.
Malacok helyett én inkább a Beefalo csordát preferálom, bár mértéktartva tõlük is - párosodási szezonban elég agresszívek, viszont nem kell õket etetni a kakiért (amit ugyebár trágyaként használhatsz). Egy ilyen kalapot nagyon könnyû összedobni, aztán ha hallom hogy jönnek a Hound-ok, berohanok a Beefalo-k közé és bokornak álcázom magam. Pikkpakk elbánnak a dögökkel. 😄
Nagy általánosságban ha viselsz valami fejfedõt nem csökken (sõt néha nõ is) a sanity-d, de építhetsz sátrat is ha nagyon leesne, aztán egy éjszaka végigalvása után teljesen ép ésszel ébredsz - bár éhesen.
A don't starve wikit pedig tessék használni, nagy segítség tud lenni ha valamit nem tudsz valamirõl és nem akarod megvárni amíg válaszolunk 😊
Nagy általánosságban ha viselsz valami fejfedõt nem csökken (sõt néha nõ is) a sanity-d, de építhetsz sátrat is ha nagyon leesne, aztán egy éjszaka végigalvása után teljesen ép ésszel ébredsz - bár éhesen.
A don't starve wikit pedig tessék használni, nagy segítség tud lenni ha valamit nem tudsz valamirõl és nem akarod megvárni amíg válaszolunk 😊
Vááá 😄 a kék zöld gomba nyersen beállít, sülve pedig az ellenkezõje? 😄
Lehet csak logikáznom kéne és nem robotként harvestelni.
lammaer: szegény malackákat mindig megtámadtam, mert nem tudtam, hogy nem agresszívek, aztán késõbb rájöttem, hogy nem is támadnak meg 😄
Imádom ezt a játékot, köszi a segítséget!
Lehet csak logikáznom kéne és nem robotként harvestelni.
lammaer: szegény malackákat mindig megtámadtam, mert nem tudtam, hogy nem agresszívek, aztán késõbb rájöttem, hogy nem is támadnak meg 😄
Imádom ezt a játékot, köszi a segítséget!
5 nap elég sok idõ, az alatt már egy alapszintû bázissal "illik" rendelkezni, beleértve a science masinát is.
Ahogy a kolléga írta, a virágkoszorút kell elsõ nap összerakni és viselni - akkor napközben szépen töltõdik a sanity, este meg nem csökken (ha jól emlékszem).
Ami célszerû szerintem, hogy addig bóklássz a világban amíg meg nem találod a sziklás területet az aranyért, annak sztem 2-3 napon belül mindenképpen meg kell legyen. Bázisépítésre én a malacok faluját favorizálom, kb 1 képernyõnyire tõlük. Nagyon hasznosak mert napközben megvédenek ha bármi jön, illetve ha megeteted õket akkor segítenek fát vágni/vadászni, kordában tartják a pókokat stb.
Nagyritkán éjjelente vérmalaccá alakulnak, ezért nem célszerû közvetlen melléjük építkezni, kell kb 1 képernyõ hely.
Ahogy a kolléga írta, a virágkoszorút kell elsõ nap összerakni és viselni - akkor napközben szépen töltõdik a sanity, este meg nem csökken (ha jól emlékszem).
Ami célszerû szerintem, hogy addig bóklássz a világban amíg meg nem találod a sziklás területet az aranyért, annak sztem 2-3 napon belül mindenképpen meg kell legyen. Bázisépítésre én a malacok faluját favorizálom, kb 1 képernyõnyire tõlük. Nagyon hasznosak mert napközben megvédenek ha bármi jön, illetve ha megeteted õket akkor segítenek fát vágni/vadászni, kordában tartják a pókokat stb.
Nagyritkán éjjelente vérmalaccá alakulnak, ezért nem célszerû közvetlen melléjük építkezni, kell kb 1 képernyõ hely.
õrültség ellen szedj virágot és fonj belõle virág koszorút, az növeli kicsit de ha vizes lesz vedd le 😛 kék és zöld gombát is könnyû szerezni azok sülve növelik
Gyerekek nagyon kemény ez a játék. Konkrétan 4-5 napig kitartok, mindent legyártok amit tudok, fûbõl, fából, gallyakból van 15-20, aztán szépen lassan megõrülök vagy leáll a szívem.
Elvileg gold nugget kéne ahhoz, hogy megcsináljam a szájensz gépet, elvileg onnantól már sima ügy. De az eleje 😄
Elvileg gold nugget kéne ahhoz, hogy megcsináljam a szájensz gépet, elvileg onnantól már sima ügy. De az eleje 😄
Jaja, nagyon jól hangzik, bár sztem max év végére lehet belõle valami.
De látszik hogy kell a népnek, mert már a modderek is próbálják jó ideje összerakni a multit.
De látszik hogy kell a népnek, mert már a modderek is próbálják jó ideje összerakni a multit.
Ez mára reign of giants dlcvel? Mert én elég sokat toltam a játékot, de zölden villogó képernyõm még nem volt.
általában a zöld mérgezést jelent a játékokban
nem ettél nyersen olyat,amit nem szabad?
nem ettél nyersen olyat,amit nem szabad?
Mi lehet ez?
Zölden világiit a képernyõ széle és folyamatosan fogy az életem. Nem támad semmi, mi történhet?
Zölden világiit a képernyõ széle és folyamatosan fogy az életem. Nem támad semmi, mi történhet?
Volt egy kis hiba steamen, ezért volt 92%-os akció. Bár én épp meg tudtam venni 😛 😄
13 éve itt. Szép idő.
bocsánat..rákattintva meg csak 66%-ot mutat..mondjuk az se rossz 4200ft-rõl 1500-ra
STEAM HOLNAP ESTE 7 ÓRÁIG 92% KEDVEZMÉNNYEL !!!
Tavasszal (vagy õsszel) párzási ciklusuk van, olyankor piros a fenekük és mindenkit megtámadnak. 1-2 nap és elmúlik, addig célszerû elkerülni õket.
Az mitõl lehet hogy egy idõ után a bivalyok pirosan kezdenek el világítani és megtámadnak?
Sziasztok!
Elindítottam az elsõ magyar Dont Starve oldalt.
Szeretnék egy baráti, kellemes közösséget összehozni a játékot kedvelõk számára.
Az oldal nem rég indult, túl sok tartalom még nincs, a fórum is kezdetleges, de fejlõdünk szép lassan.
Továbbá keresek cikkírókat és angolul megfelelõen tudó személyeket.
Ja és az oldal: www.dontstarve.hu
Elindítottam az elsõ magyar Dont Starve oldalt.
Szeretnék egy baráti, kellemes közösséget összehozni a játékot kedvelõk számára.
Az oldal nem rég indult, túl sok tartalom még nincs, a fórum is kezdetleges, de fejlõdünk szép lassan.
Továbbá keresek cikkírókat és angolul megfelelõen tudó személyeket.
Ja és az oldal: www.dontstarve.hu
plusz több hátizsákod is lehet egyszerre, ergó pakolgathatsz köztük (remélem nem egy mod csinálja ezt és az alap is tudja)
lovaglásról nem tudok, sztem az csak marketing kép volt
a kõfalhoz nem sima kõ kell, hanem át kell alakítani kockakõvé, és utána tudsz kõfalat épyteni ha van alchemy engined. Gyanítom hogy ez utóbbi hiányzik neked, mert akkor nyilván látnád az összetevõket a kõfalhoz. 3 v 4 féle "feltaláló gép" van - a science fülön megtalálod õket - amelyek különféle tárgyak elkészítését teszik lehetõvé, gyanítom hogy neked még csak az elsõ van meg.
lovaglásról nem tudok, sztem az csak marketing kép volt
a kõfalhoz nem sima kõ kell, hanem át kell alakítani kockakõvé, és utána tudsz kõfalat épyteni ha van alchemy engined. Gyanítom hogy ez utóbbi hiányzik neked, mert akkor nyilván látnád az összetevõket a kõfalhoz. 3 v 4 féle "feltaláló gép" van - a science fülön megtalálod õket - amelyek különféle tárgyak elkészítését teszik lehetõvé, gyanítom hogy neked még csak az elsõ van meg.
Köszönöm! 😊És láttam közben egy képet, amin a karakterem meglovagol egy mamutot. Olyat tényleg tud csinálni?
Hali!
Annyi lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok kõfalat építeni? (vagyis kialakítani egy bázist). Köveim vannak, de mi kell még?
Ja és a kalandozásoknál csak egy hátitáska segít, hogy magammal tudjak vinni pár dolgot? :/ ..keveslem 😄
Annyi lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok kõfalat építeni? (vagyis kialakítani egy bázist). Köveim vannak, de mi kell még?
Ja és a kalandozásoknál csak egy hátitáska segít, hogy magammal tudjak vinni pár dolgot? :/ ..keveslem 😄
Sziasztok !!
Mik az újítások mostanában, valaki elmondaná a nagyobb újításokat ? Köszönöm !
Mik az újítások mostanában, valaki elmondaná a nagyobb újításokat ? Köszönöm !
\"Hess innen troll.\"
Mivel a világ véletlenszerûen generált, sok segítséget nem lehet adni...
Crank Thing Box Thing Ring Thing egyszerüen sehol nem találom az Adventure mód elsõ szigetvilágában.
\"Hess innen troll.\"
Én beléptem egy valamibe, ott van 5 sziget, ha jól számoltam, egyik televan méhekkel, a másik, csak kövek.. ez az az adventure mód ? Ha igen, hogy lehet teljesíteni ?
\"Hess innen troll.\"
Az adventure módba akkor tudsz eljutni, ha megtalálod a térlépen a nagy faajtót - fel fogod ismerni ha meglátod 😊
Ilyenkor egymás után 5 pályán kell végigmenned, amelyek elég speciálisak: az egyiken például állandóan tél van, a másikon állandóan sötétség, a harmadikon teleportálgatnod kell, a negyediken pl nincsen fa.. stb stb.
A pályák közt csak max 4 tárgyat vihetsz át, de a fejlesztéseid megmaradnak. Ha bármely pályán meghalsz, visszakerülsz az ajtó elé, és kezdheted az egészet elölrõl.
Elég kemény cucc ez, én csak úgy bírtam megcsinálni, hogy minden pálya elején elmentettem a kimentett állást. Igen nehezek a pályák, könnyû meghalni rajtuk, szóval aki ezt végigviszi halál nélkül, az NAAGY ember 😊
Ilyenkor egymás után 5 pályán kell végigmenned, amelyek elég speciálisak: az egyiken például állandóan tél van, a másikon állandóan sötétség, a harmadikon teleportálgatnod kell, a negyediken pl nincsen fa.. stb stb.
A pályák közt csak max 4 tárgyat vihetsz át, de a fejlesztéseid megmaradnak. Ha bármely pályán meghalsz, visszakerülsz az ajtó elé, és kezdheted az egészet elölrõl.
Elég kemény cucc ez, én csak úgy bírtam megcsinálni, hogy minden pálya elején elmentettem a kimentett állást. Igen nehezek a pályák, könnyû meghalni rajtuk, szóval aki ezt végigviszi halál nélkül, az NAAGY ember 😊
adventure mód ha megtalálod a kaput és átmész rajta
utána elvileg ugyanaz,mint eddig,csak nehezebb,ritkásabb ellátmány,de ebben nem vagyok biztos...
utána elvileg ugyanaz,mint eddig,csak nehezebb,ritkásabb ellátmány,de ebben nem vagyok biztos...
Sziasztok ! Maxwell , mint játszható karaktert, csak az adventura mod után lehet megkapni ?
Ha, igen, akkor, hogy juthatok az adventure modba, és hogyan kell teljesíteni? Elõre is köszönöm !
Ha, igen, akkor, hogy juthatok az adventure modba, és hogyan kell teljesíteni? Elõre is köszönöm !
\"Hess innen troll.\"
Õket csak akkor tudod unlockolni, ha végigtolod az adventure módot...
Wes az a leggyengébb karakter, de a másik se nagyon jó, szóval nem vesztesz semmit. Az adventure mód igen idegörlõ, olvass vissza kicsit ha érdekel mi az...
Wes az a leggyengébb karakter, de a másik se nagyon jó, szóval nem vesztesz semmit. Az adventure mód igen idegörlõ, olvass vissza kicsit ha érdekel mi az...
De, ha ugye, új játékot indítok, akkor, még a favágó után, kettõ sötét alak van, azokkal mi van ?
\"Hess innen troll.\"
Mert az az utolsó.
Valamelyik új update folyamán bele fogják tenni a következõt, addig nem kapsz xp-t.
A jelenlegi spekuláció, a kép alapján, hogy az új karakter az ördögszerû Wortox lesz, és hogy majd akkor kerül a játékba, ha a cave rendszer teljes lesz.
Valamelyik új update folyamán bele fogják tenni a következõt, addig nem kapsz xp-t.
A jelenlegi spekuláció, a kép alapján, hogy az új karakter az ördögszerû Wortox lesz, és hogy majd akkor kerül a játékba, ha a cave rendszer teljes lesz.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...