314
Don\'t Starve
-
#234 Senki nem szeretne az oldalhoz csatlakozni? -
lammaer #233 Tavasszal (vagy ősszel) párzási ciklusuk van, olyankor piros a fenekük és mindenkit megtámadnak. 1-2 nap és elmúlik, addig célszerű elkerülni őket. -
nab #232 Az mitől lehet hogy egy idő után a bivalyok pirosan kezdenek el világítani és megtámadnak? -
#231 Sziasztok!
Elindítottam az első magyar Dont Starve oldalt.
Szeretnék egy baráti, kellemes közösséget összehozni a játékot kedvelők számára.
Az oldal nem rég indult, túl sok tartalom még nincs, a fórum is kezdetleges, de fejlődünk szép lassan.
Továbbá keresek cikkírókat és angolul megfelelően tudó személyeket.
Ja és az oldal: www.dontstarve.hu -
lammaer #230 plusz több hátizsákod is lehet egyszerre, ergó pakolgathatsz köztük (remélem nem egy mod csinálja ezt és az alap is tudja)
lovaglásról nem tudok, sztem az csak marketing kép volt
a kőfalhoz nem sima kő kell, hanem át kell alakítani kockakővé, és utána tudsz kőfalat épyteni ha van alchemy engined. Gyanítom hogy ez utóbbi hiányzik neked, mert akkor nyilván látnád az összetevőket a kőfalhoz. 3 v 4 féle "feltaláló gép" van - a science fülön megtalálod őket - amelyek különféle tárgyak elkészítését teszik lehetővé, gyanítom hogy neked még csak az első van meg. -
Dalma88 #229 Köszönöm! :)És láttam közben egy képet, amin a karakterem meglovagol egy mamutot. Olyat tényleg tud csinálni? -
#228 abba a pattogó kanadai kutyába is lehet tenni cuccokat és viszi utánad -
Dalma88 #227 Hali!
Annyi lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok kőfalat építeni? (vagyis kialakítani egy bázist). Köveim vannak, de mi kell még?
Ja és a kalandozásoknál csak egy hátitáska segít, hogy magammal tudjak vinni pár dolgot? :/ ..keveslem :D -
#226 Sziasztok !!
Mik az újítások mostanában, valaki elmondaná a nagyobb újításokat ? Köszönöm ! -
lammaer #225 Mivel a világ véletlenszerűen generált, sok segítséget nem lehet adni... -
#224 Crank Thing Box Thing Ring Thing egyszerüen sehol nem találom az Adventure mód első szigetvilágában. -
lammaer #223 Keresd meg az 5 thinget rakd össze a teleportot aztán irány a következő térkép :) -
#222 Én beléptem egy valamibe, ott van 5 sziget, ha jól számoltam, egyik televan méhekkel, a másik, csak kövek.. ez az az adventure mód ? Ha igen, hogy lehet teljesíteni ? -
lammaer #221 Az adventure módba akkor tudsz eljutni, ha megtalálod a térlépen a nagy faajtót - fel fogod ismerni ha meglátod :)
Ilyenkor egymás után 5 pályán kell végigmenned, amelyek elég speciálisak: az egyiken például állandóan tél van, a másikon állandóan sötétség, a harmadikon teleportálgatnod kell, a negyediken pl nincsen fa.. stb stb.
A pályák közt csak max 4 tárgyat vihetsz át, de a fejlesztéseid megmaradnak. Ha bármely pályán meghalsz, visszakerülsz az ajtó elé, és kezdheted az egészet elölről.
Elég kemény cucc ez, én csak úgy bírtam megcsinálni, hogy minden pálya elején elmentettem a kimentett állást. Igen nehezek a pályák, könnyű meghalni rajtuk, szóval aki ezt végigviszi halál nélkül, az NAAGY ember :)
-
xido #220 adventure mód ha megtalálod a kaput és átmész rajta
utána elvileg ugyanaz,mint eddig,csak nehezebb,ritkásabb ellátmány,de ebben nem vagyok biztos... -
#219 Sziasztok ! Maxwell , mint játszható karaktert, csak az adventura mod után lehet megkapni ?
Ha, igen, akkor, hogy juthatok az adventure modba, és hogyan kell teljesíteni? Előre is köszönöm ! -
lammaer #218 Őket csak akkor tudod unlockolni, ha végigtolod az adventure módot...
Wes az a leggyengébb karakter, de a másik se nagyon jó, szóval nem vesztesz semmit. Az adventure mód igen idegörlő, olvass vissza kicsit ha érdekel mi az... -
#217 De, ha ugye, új játékot indítok, akkor, még a favágó után, kettő sötét alak van, azokkal mi van ? -
#216 Nem így van. -
#215 Mert az az utolsó.
Valamelyik új update folyamán bele fogják tenni a következőt, addig nem kapsz xp-t.
A jelenlegi spekuláció, a kép alapján, hogy az új karakter az ördögszerű Wortox lesz, és hogy majd akkor kerül a játékba, ha a cave rendszer teljes lesz. -
#214 Nem tudom . :)
Lehet így van, nekem ami unlockolva van, az a favágó, utána, majd lenne a kövi, de még nem adta. -
#213 Nincs meg még mindegyik karakter véletlenül? Úgy tudom nem kapsz kevesebb xp-t ha te állítgatod be a pályát.
Esetleg az lehet még, hogy csak akkor kapsz xp-t, ha elértél egy mérföldkövet, úgy értem pl.
1. karakter: 10 nap
2. karakter: 20 nap
3. karakter: 50 nap
4. karakter: 80 nap
stbstbstb, és ha már megvan a 2. karakter, de csak 30 napot éltél, akkor nem kapsz xp-t, mert csak az 50.-en fogja unlockolni a következőt. Ebben nem vagyok biztos, meg a karakterek sem így unlockolódnak ha jól emlékszem, csak a példa kedvéért írtam ennyi napot. -
#212 A játékosok zöme teljesen elégedett a permadeath feature-el, ha nem így lenne, egyfolytában ezen menne a sírás fórumon, valamint nem lenne sikeres a játék. -
#211 Egy kérdésem lenne!
Ha, én állítom be a pályán, miből, mennyi legyen, kevés szörny, sok alapanyag, hosszú nyár, akkor, nem kapok xpt, vagy kevesebbet, mintha a gép generálná nekem a pályát? Ez, a új karakterek megszerzéséhez kellene ugyebár, és most is 31 napon haltam meg, és semmit nem ment az xp csík felfelé. -
lammaer #210 Márpedig nekem itt van... c:\Users\<username>\Documents\Klei\
Szóval abszolút nincs elrejtve, de mint előttem is írták, még mod is van rá hogy kényelmes legyen. Szóval felindulásod tökéletesen érthetetlen és a hibát magadban kéne keresni, nem a játékban.
Természetesen tiszteletben tartom ha nem jön be - nem kell mindennek tetszenie mindenkinek. Csak ez a "vérostobás" hozzáállás az ami felindított kicsit, bár utólag megvallva, túlreagáltam. Elnézést. -
bgabor #209 Felesleges a lekezelő hangnem. Elmostam hogy pontosan értem hogy a permadeath szándékos feature, de ettől még baromság, ami a játékosok zömét nagyon zavarja. Nem olyan remek az irányítás hogy ne lehetne nagyon könnyen véletlenül meghalni a játékban.
A mentéseket meg kerestem, se a játék könyvtárában, se a dokumentumokban nem találtam őket. Így arra jutottam, hogy szándékosan dugdossák őket, hogy ne lehessen őket kimenteni. -
#208 Új update -
#207 Srácok, valaki letudná írni tömören, mik a legutóbbi update tartalma?
Sajnos angol, ennyire nem megy.
Előre is köszönöm !!! -
lammaer #206 Sasold ezt a linket, itt folyamatoasn karbantartják a modok listáját -
#205 Köszi szépen a segítséget !
Különben, ezeket, honnan tudom letölteni? Köszike -
lammaer #204 Én az alábbiakat használom:
- Books
- display food values
- madman's fighting pack
- caves bag
- maxwell's chest
- revamped darts
- rpg hud 25
- potions
- more plantables
Igyekszem kerülni a nagyon cheatszagú modokat, inkább olyanokat rakok fel amelyek új tárgyakat/craftolni való dolgokat raknak be, relative kiegyensúlyozott nyersanyag igénnyel.
A leginkább cheates sztem az RPG hud, a maga megnövelt inventory méretével, de ez alapvetően inkább kényelmi funkció nekem.
-
lammaer #203 IRL is ilyen hisztis vagy?
A permadeath szépen megkerülhető, de sztem az elején, ha "4 kutyától amik a semmiből jönnek elő" megpurcansz, ott ráérsz még ezzel foglalkozni. Kicsit kreativabb lennél, kb 2 perc alatt megtalálnád hol tárolja a játék a mentéseket, és még savelni is tudnál :D
A permadeath pedig sosem lesz javítva, mivel nem bug, hanem feature. A pénzed meg nem nagyon fog hiányozni a fejlesztőknek, szépen gurul a szekér a vérostoba játékosoktól.
(amúgy pikk pakk megtalálhatod az előző verziót, csak guglizz rá a Dont.Starve.v1.80690-TE kifejezésre.... ha már nem emlékszel honnan töltötted le a játékot. Most olyan advancált funkciókra mint a browserek historyja nem is próbállak rávezetni) -
lammaer #202 Mi a legutolsó hotfixes verziószám? -
#201 A szaggatásra már kiadták a javítást három napja, augusztus elsején, csak hát ugye a tört verzió nem kapja meg automatikusan...
A "vérostoba permadeath feature" kijátszására pedig továbbra is legalább 3 féle mód van ( #194 ), csalás/mod használata nélkül, innentől csak az hal meg, aki nagyon akar. -
xido #200 de lehet..be kéne tenned kedvencek közé :) -
bgabor #199 Na jó, én ezt befejeztem. Állandóan beszaggat és a mostani verzióban már nem lehet kijátszani a vérostoba permadeath featuret. Ez így felejtős. -
bgabor #198 A Strange new powers verzió sosem szaggatott be, csak én hülye feltettem a legfrissebbet, most meg már nem tudom azt honnan szedtem. -
bgabor #197 Nem tudjátok hogy az új verzió miért szaggat be folyamatosan. Komolyan, egy 2D-s felülnézeti indí játék permadeathel, ami véletlenszerűen szaggat be durván. Aztán ha egyszer éles helyzetben szaggat majd be, akkor elbukom a karakteremet, amit napok óta építek. Sokat kell még fejlődnie ennek a programnak, hogy 6000 pénzt kifizessek érte. -
bgabor #196 Nem lehetne valamit csinálni a topik címével? A hülye apsztróf miatt nem talál rá soha a kereső. -
#195 Ki, milyen modokat használ? Van valami értelmes is, és, ami működik is ?