8811
Dark Souls II
  • Myselor
    szia Zozo.Én nekem nem volt vele problémám ugyanolyan jól tudtam játszani vele mint az alap kiadással .
  • Samurai84
    Szerintem ha megengedheted magadnak szerezz be egy kontrollert, kényelmesebb vele irányítani. De van a Key Bindings-nél egy disable double clicking opció, talán az segít...
  • Zozo0122 #8568
    Na, csak rászántam magam és megvettem a Scholaros verziót is. Van valaki akinek sikerült beállítania megfelelően bill+egérre? Úgy látom a késleltetés itt is megvan, mivel tudom kilőni? Arra gondolok, hogy késik egy kicsit az ütés az egérgomb lenyomásához képest.
  • Samurai84
    Ha még DLC-id is vannak, akkor meg pláne elnyúlik. Én nemrég kezdtem újra, sorcererrel, de rá kellett jönnöm hogy nem hagyatkozhatok kizárólag a varázslatokra. Gurulni kell, nincs mese. Heide Tower boss-t pl. késsel tettem ártalmatlanná, mert elfogyott mindenem mire odaértem. Aztán tanul, fejlődik az ember. A pursuer, akit előző lovag karakteremmel épphogy csak le tudtam verni és az opcionális megjelenéseit messze elkerültem, az most egy vicc kategóriává vált. Ha kitanulod, megerőszakolod egy szál semmiben egy bottal a kezedben bármelyiket. Mondjuk parrizni még nem merném, de szerintem az is kitanulható.
    Amúgy nincs arról valahol egy lista, hogy mennyi soul jár ha egyedül nyírok ki valaki és mennyi ha van summon?
    Ill. még egy kérdés a tapasztaltabbakhoz. Ha leteszek mondjuk egy white signt a pursuer ajtó elé, de elmegyek közben mondjuk a Bastilleba akkor az törlődik vagy ottmarad és ha kellek áthívnak?
  • AntiHero
    Yeaah. Na ennek örülök, hogy ilyen hosszú.
  • MerlinW
    Az az ~5%-a.
  • AntiHero
    Akkor jó. most győztem le a 3-as boss-t (3 egyszerre\bastille). gondolom az még nem a fele :D
    Utoljára szerkesztette: AntiHero, 2015.09.16. 18:53:53
  • sirdond
    a játék második felében, de közel sem a végén, főleg, ha a DLC-ket is a végére hagyod.
    ahogy írtam, STR/DEX közvetlenül növeli a dmg-ed, szóval sosem elvesztegetett pont.
  • AntiHero
    Köszönöm a válaszokat. :)

A red iron twinblade-t mikor találom meg kb? Érdemes addig feltolni a STR&DEX-et hozzá?
    Vagy a játék végén lesz csak lehetőségem a fegyverhez jutni?
  • MerlinW
    VGR, END, STR/DEX, ADP egységesen 30-ig, aztán érzéssel:)
  • sirdond
    először is döntsd el, milyen weaponnal szeretnél majd menni. dex vagy str based, mert ezek közvetlenül növelik a damaged. ha shield-et akarsz használni (és end game-ben valami great shield + heavy armor set), akkor ahhoz szerintem str based weapon, dex-re meg csak annyit, ami a fegyver használatához szükséges. battle axe-et, bandit axe-et elég korán lehet találni és jól használhatóak (end game legjobb str based pve fegyver szerintem a red iron twinblade, de gyakorlatilag bármit tudsz használni a játékban, úgyhogy válaszd azt,amelyik legjobban tetszik.)

vigor és endurance kettősre bármikor pakolhatsz, azok sosem vesznek kárba. vitality-re csak akkor, ha heavy armor-t akarsz használni, ide pedig mindig annyit,hogy ha armort upgradelsz, akkor az equipment load 70% alatt maradjon.

adaptability-re érdemes annyit pakolni,hogy az agility 99 vagy 105 legyen, utóbbi a roll iframe-jét növeli, azaz, hogy gurulás közben meddig vagy halhatatlan. a két értéknél van breakpoint, 0.4s illetve 0.4333s, minél hamarabb eléred, annál könnyebb dolgod lesz bossoknál, úgyhogy érdemes korán sok soult elkölteni rá (igen, még tank karaktereknek is). attunement, intelligence és faith, tisztán melee karakternek felesleges.
  • AntiHero
    Eddig sose játszottam DS-el. csak BB-t toltam PS4-en (igaz az 1 trophyt kivéve Platinázva is lett majdnem. :D)

Utoljára szerkesztette: AntiHero, 2015.09.12. 16:18:40
  • AntiHero
    Gyerekek mire rakjak legfőképpen?

Endurancra pakolom rendesen lvl 33 vagyok. Első boss lement (Last Giant).

Tüzes kard megvan (Kinght vagyok). (közelharcos kari lennék nyilván, pajzsal)

Vigor
    Endurance
    Vitality
    Adaptability

Ezekre pakolgattam eddig. De főleg Endurance-ra.
    Csak azért kérdezem, hogy ne keljen azért sz*pnom, hogy rossz helyre pakolgattam a pontjaim.
    Utoljára szerkesztette: AntiHero, 2015.09.12. 16:12:09
  • Samurai84
    Hm... Most néztem, pár boss kimaradt: Sir Alonne, Darklurker és Ancient Dragon is lemaradt... na majd NG+ban, ha lesz időm.
    Pontokat illetően semmi extra, egy Knight-al indítottam, STR50-en, dex 30on, END30on, AGL30, FAITH20, ilyesmi az elosztásom. A vége felé Faraam armort tápoltam kicsit, de tökmindegy mi van rajtad szerintem. raw UGS+10 (4xx körül sebez)+Tower Shield+10. néha besegít egy varázsmace vagy demons great hammer villámmal húzva. Szerintem szerezz és húzz fel egy fainabb nagy pajzsot, én nem gurulgattam soha, bebújsz mögé, és mindent felfog, csak a staminát oszd be, meg néha engedd le mikor nyugalomban vannak.
    Elkezdtem NG+-t respeceltem INT-re meg FAITH-re, de varázslóként szétszedtek. Nagy nehezen eljutottam a Cardinal Tower bonfireig, de szenvedés volt. Az előző tank karim, meg még itt is simán állja a sarat mikor visszaspeckóztam. Aztán mondom legyen egy DEX-es kari, mondjuk dual wield-el. Fogtam két tőrt és iszonyat pusztítást végeztem, és még csak nem is varázscuccok voltak. Szóval érdemes próbálkozni, de pl. egy varázsló vagy egy parry alapú karakter merőben más megközelítést igényel, mint bebújni egy pajzs mögé azt onnan szurkálni.
    Leo ring: sosem próbáltam, de az nem csak a counterattackot erősíti?
    Ha nagyon nem megy, idézz be valakit :) nem szégyen, én is éltem vele. Erre van kitalálva a móka.
    Burnt Ivory Kinghez pl. a 4 lovag+3 summon = supereasy mode.
    Ill. én még a végefelé egy dologra álltam rá: készíts mindenféle elementál sebzésből egy korrek fegyót. Mindenki másra allergiás, ki kell tapasztalni. Vagy poison. Sokszor beválik. Mindig legyen nálad íj (én Dragonrider Bow+5-el mentem), és 6-7-8-900 vessző.
    Ha lenyomod a SInh sárkányt, kapsz egy fain gyűrűt, ami deflecteli a spelleket. Később nekem segített mikor köcsög wizard fantomok invadeltek.
  • Mr_no_NaMe
    lvl 180 vagyok, és sztem harmatgyenge. Nem tudom, te hogy osztod a pontjaidat de engem még mindig szétvágnak 2-3 csapásból és nem csak a bossok. Full havel armor, havel páncél, 70% alatt vagyok a mozgást illetően, és leo ringgel az első sebzésem is 450 körül van. Mit rontok el?

Sir Alonne konkrétan lehetetlen számomra.
  • Samurai84
    Vége. LVL158 lettem, bár a végére már túlzottan erős voltam. Igazából 2 boss maradt ki a kék Smelter (egyszer majdnem megvolt, de mégsem :D), ill. a hármas gang a Cave of the Dead-ben. A legjobb Bossok: Burnt Ivory King (legjobb szvsz), Sinh, Elana. Hangulatos volt az egész, nagyon jó kis játék. A vége kicsit szerintem elkapkodott volt, pl. Nashandra egy vicc volt, Aldia mégnagyobb (persze nézzük meg NG+7nél).
    Kérdéseim: kezdem NG-t, meg is lepődtem a kezdő helyszínen milyen aranyos meglepetések vártak. Namost szeretnék mágia használóként végigmenni, mire kell tenni? Gondolom INT és ATN, Faith kell?
    Ill. ha bonfire-nél égetek asceticet, azzal fel lehet húzni akár NG+7ig anélkül hogy valóban végigtolná az ember? Érdemes?
  • Samurai84
    Én attól hidaltam le, mikor az srác hangirányítással vert le ezt a két istencsapását. Skill, ennyi.
    Most tolom az utolsó DLC-t, eddig ez jön be a leginkább. Aztán főboss és NG+, majd valamilyen mágiára való áttérés, mert már unom a kaszabolást.
  • Mr_no_NaMe
    Ahhhh ez nagggyon kirááály :D

• Mr_no_NaMe
    Gyerekek, erről mi a véleményetek? :D Sajna csak DS1-hez jön úgy nézem...azért Ornsteinnel tolnék 1-2 kört :D
  • Zozo0122 #8551
    Jaja, nagyon komoly a dolog :) Igazi dark fantasy.
  • Samurai84
    Komoly a story nagyon. Tetszik, hogy a bossok nem csak úgy vannak, hanem beleillik mindegyik a történetbe, valamilyen szerepe van, nem csak legyen itt egy ugrálóbéka aki tüzet okád vagy valami. Meg az egész hangulata, ez hogy fojton fűbe harapsz és visszatérsz, és ez mindennel így van. Mindent átleng a játékban.
  • Zozo0122 #8549
    Jól látod ám a hasonlóságokat, sajnos már rég játszottam a játékot (végigvittem vagy4x), és elég sok teoriát gyártottunk itt a srácokkal, olvass vissza, érdekes dolgokat fogsz találni.

Személy szerint én így mindkét rész sokadik végigjátszása után arra jutottam, hogy Drangleic = Lordran párezer évvel később. De tényleg, többezer év eltelt, de sok helyen észrevehetőek a hasonlóságok. Szerintem amikor egy új Lord felemelkedik, akkor újraindul a ciklus, mindenki feléled, a bossok is, ők is a körforgás részei, a főbossok mindenképp. Az Old Dragonslayer kivétel lehet, szerintem ő túlélte az 1. részt, természetesen ő Ornstein. Az első részben mikor megküzdöttünk velük, azok valószínűleg csak illúziók voltak, valójában Ornstein rég elhagyta Anor Londot, de életben volt. Gwyn 4 legjobb embere Ornstein, Ciaran, Gough az óriás és Artorias voltak. Szerintem közülük csak Artorias volt halott, mert őt megöltük a múltban. (volt lehetőségünk Ciarant is és az óriást is, de minek, nem bántottak) Smough nem volt a négyes tagja, csak szeretett volna, de annyira őrült volt, hogy nem vették be a csapatba. Na mind1, Ornstein nem halt meg - mert ott sem volt Anor Londoban, amit megöltünk az Gwyndolin illúziója volt. Nem tudom, hogy az első részben megtaláltad e a titkos búvóhelyét Anor Londoban, de ő Gwyn fia volt.

A 2. részben találkozunk az igazi Ornsteinnel, OLD Dragonslayer, nagyon öreg már igen, és már nem villámot használ, hanem dark magicet, azért mert "korruptálódott", valószínűleg akkor, mikor eljött a 2. ciklus, az 1. rész legvégén mikor újragyújtottuk a tüzet. Lehet egyes dolgokat rosszul mondok, mert rég játszottam.

Vagy nézd meg Sinh-t, a sárkányt. Feltűnt a melléből kiálló hatalmas nyílvessző és ahogyan mozog? Ő Kalameet, a nyílvesszőt pedig Gough lőtte bele az 1. részben, a DLC-ben. Még mindig viseli a nyomát, nem is bír egyhuzamban sokat repülni. Tény, hogy őt megöltük (nem volt kötelező amúgy, opcionális boss), de feltámadt és azóta ott szunnyad ahol anno meghalt. (slumbering= szendergő, szunnyadó) Menj vissza és nézd meg abban a DLC-ben az épületeket - Az ott Oolacile városa, átalakulva és továbbépítve de sok dologban hasonló. Nagyon látszik a tornyokon pl a hasonló stílus. Manus majdnem elpusztította a várost, ezért olyan most is, hogy hatalmas mélységekbe lehet zuhanni onnan - mint a DLC-ben mikor Oolacile félig bele volt zuhanva a feketeségbe. Vannak azok a sötét mágiát lövöldöző mágusnők - azok is hasonlítanak a bloathead mágusokra az 1. részből. Minél többször játszod végig a 2 játékot annál több ilyen dolog fog feltűnni. Mikor anno rájöttem, hogy a Sunken City = Oolacile, kicsit tátva maradt a szám nekem is :D És rengeteg ilyen van még...;)
  • Myselor
    az tényleg geci de olyan páncélt tudsz belőle csinálni hogy jaj :D nekem az a kedvencem.kivéve a sisakja :)
  • Keveqiah
    Ne add fel, még sok móka vár rád is
  • Mr_no_NaMe
    Én ezt úgy vettem észre, hogy a Journey 2 annyit csinál, hogy visszarak a kezdőhelyre, és minden helyet +1-el növel, mintha minden helyen égetnél egy ascenticet, csak ezt automatán megcsinálja neked..ja + elveszi tőled utána az összes bonefiret :D de minden cuccod megmarad
    Utoljára szerkesztette: Mr_no_NaMe, 2015.08.30. 13:14:18
  • Samurai84
    Don't give up skeleton :D
    Én olyan level 135 körül lehetek, de ami fegyver kellett azt már kimaxoltam... Én a Boss lelkeket megeszem, ahogy nézegettem egyik fegyver sem akkor nagy fainság hogy érdemes legyen. A stamina, meg hogy nagyobbat ütök az többször kihúzott a szarból, mint a jó fegyver.
    Kérdés. Ha végigviszem és NG+-t kezdek, a begyűjtött spellek megmaradnak vagy megint össze kell szedegetni? Ill. ha Bonfirenél elégetek olyan cuccost, akkor azok automatikusan NG+olják a területet amihez tartoznak? Tehát elvileg ha van elég cucc nálam, akkor felhúzhatom a max. szintre őket anélkül hogy végigtolnám megint?
  • Mr_no_NaMe
    Leszophat az old kinges DLC...igazságtalan, tele van buggal, tényleg kurva nehéz (indokolatlanul) és egyelőre semmi valamirevaló használható cuccot nem találtam. Most vagyok a bossnál akit healelnek azok a csonk szarok. Azt hiszem most abbahagyom vagy kettéütöm a monitort.
  • Samurai84
    Lenyomtam az első DLC-t a Sunken Kinget, annyira nem voltam oda érte... Egyedül a Elana és a szárnyas boss volt nagy komolyság, bár a **rva Elana miatt lassan kifogyok az Effigyből... Az utolsó boss az epikus volt. Végre egy igazi sárkány, sárkány mozdulatokkal, tűzfújással, farokcsapkodással, kemény. Most kicsit rápihenek, mert ez a Sunken Kinges hely kikészített egy pár helyen. Ja, Elana halála után elfelejtettem visszamenni Majulába és bementem Sinhez, természetesen meghaltam. Aztán megint. Búcsút inthettem kb. 50000 soulnak :)
  • Samurai84
    Jó dolog a multija, de azért a pvp egy más világ. Majdnem mindenki megesz reggelire, mert én nem gyakoroltam, nincs pvp-re épített buildem, 90% a terheltségem, full tank armorban nyomom.
    A coop tetszett, hogy behívok valakit a világ másik végéről, meghajolok, ő is, és megyünk felaprítjuk az aktuális áldozatot. Mutatnak új dolgokat, mutatják mit ne, mi merre, komoly az egész.
    És az a legdurvább hogy még mindig van egy csomó dolog amit nem láttam, nem mentem el érte, nem nyitottam ki az ajtót stb.
    Ahogy emlékszem a Demons Soulsban volt ilyen World Tendency váltakozás aszerint hogy mikor mit csináltál és aszerint változtak az események, nyíltak meg más lehetőségek.
    Sok hasonló dolog is van (pl. az a sarlós arc a DeSban aki mindenkit kinyír, itt meg az a féreg mágus - persze hogy sikerült kiszabadítani :) Sif és a Royal Rat. Maiden in Black és Emerald Herald. Scholar és Manus. Old Dragonslayer és Ornstein.
  • Mr_no_NaMe
    Tudom. Az lesz a következő nehézségi fokazat, mert gondolom a CTRL+C és CTRL+V sem fog működni :D
  • MerlinW
    Miután megvetted, úgyis elölről kell kezdened, mert nem működnek a tört mentések:)
  • Mr_no_NaMe
    Sajnos én nem vettem meg, pedig kurva jó lehet folyamatosan attól rettegni, hogy legyőzöm a bosst, beinvadelnek és megölnek :D

Úgy gondolom, hogy most végigjátszom kicsit fejlődöm, aztán megveszem ha nem leszek kevéske. Még elég gyengén játszom sztem.

lvl 130 körül vagyok. Megéri ng+-ra rakni az összes területet? Van event?
  • Samurai84
    Elvileg volt durability bug a PCn ami bizonyos fps értékeknél jött elő, de ezt patch javította úgy tudom.
    Jó sok invázióm volt azután a rész után, jöttek ezerrel. Én most pihenek, mert a DLC-ktől kihullik a hajam, pedig még csak az első bonfire közelében lehetek...
    Viszont ha végigvittem, nekikezdek újra, csak varázsló karakterrel újraspeckózok, mert néha nem ártott volna egy kis mágia. Meg meglátogatok még olyan helyeket amiket eddig nem tudtam elérni / nem mertem 50k lélekkel halálugrásokat csinálni :) Ill. tanulgatom a bossokat, onlineozok, invadelek, stb.

• Mr_no_NaMe
    PONT MOST értem oda a Dragon Aerie helyhez :D Libabőrös lettem amikor megláttam a várat és vagy 100 sárkányt röpködni :D

Tényleg kincsesbánya az egész hely, elég sok időt el fogok ott baszni asszem. Amúgy én a grand lancera esküszöm. 100-as durabilityvel, +10re húzva sebzek vele 450-et, old leo ring pedig megdobja a döfködést, tehát a 2. szúrásnál már 1k-t sebzek.

Viszont valamit nem értek. Volt, hogy fél órán keresztül csak írtottam a fegyveremmel, aztán történt valami és mintha kétszer olyan gyorsan romlana a durabilityje. Nem tudom mi történt, de lassan 10percenként kéne egy repair powder vagy bonefire, mert tönkremegy az a szar. Ez mitől lehet?
  • Samurai84
    Nekem már csak Vendrick (nem szeretném bántani) meg a főbossok vannak hátra, meg a memóriák, szóval elkezdtem a DLC-t. Az kemény nagyon. Viszont érdekes, a DS1ben a Black Knight Halberd volt a kedvenc fegyverem, mindent és mindenkit felaprított. Itt is találtam, de nem akkora nagy szám, sőt már bánom hogy költöttem rá. Helyette egy natúr UltraGS-t raw-ra tettem, és fel+-oltam :D Az mindent megold, ha meg nem van tarsolyben egy felhúzott varázsmace. Ja meg Tower Shield maxon. Fegyvert nem is infuseoltam idáig, nem kellett. Gyakorlatilag bossfegyvert kettőt vettem a Pursuer kardot meg a Dragonslayer Speart mert arra azt hittem mekkora fain lesz... Hát nem jött be. Úgyhogy az összes Boss lelket beettem és szintezésre ment el.
    Dragon Aerie - na azt mikor megláttam, na az HANGULAT. Beszaratós mikor elcsaklizod a cuccokat az alvó szárnyasok elől. Kincsesbánya :D

• Mr_no_NaMe
    Ja hopsz. a Door's of Pharoson csak átfutottam és elsuhantam a másik kijárat mellett xD
  • Mr_no_NaMe
    Most viszont elakadtam. Gutter, Black Gluch, patkányváros kiakasztva, havel shieldel smelter démon kinyírva. Most jelenleg ott állok, hogy fingom sincs merre kell továbbmenni. Sztem kicsit körbenézek a szobába, hogy reggel óta mi akar oszlásnak indulni, aztán 1-2 óra múlva futok pár kört, mert lehet elmentem vmi mellett :D
  • MerlinW
    Kedvenc területem:)
  • Myselor
    na grat.én is csak itt :D
  • Mr_no_NaMe
    az a másik fasza hely lesz..úristen el is felejtettem, hogy az is van. bazzz >.<