8811
Dark Souls II
  • MerlinW
    Na jó ebbe most nem megyek bele...
  • 1kezdő
    Minden tiszteletem ennek a játéknak és a készítőinek. Az első Nintendóba vettem játékokat anno kb 20 éve és nem volt olcsó. Volt 6-7 ezres, de többnyire 10-11 ezer. Szóval fizetésnyi. De amint megvettem az első Pc-m /AMD X86-os/, többet nem vettem játékot. Nem a pénz az ami visszatart. Mint említettem, a PvP nem vonz, így, minden tiszteletem ellenére csak akkor veszem meg, ha elengedhetetlen /előfordulhat:)/. Ebben az esetben az illem ütközik az ésszerűséggel. :)
  • MerlinW
    400 óra játék után illene megvenni a játékot, nem gondoljuk?:)
  • 1kezdő
    Azért ódzkodom a friss patch-et tartalmazó teljes játék felinstallálásától, mert nem ugyanaz a feltöltő, illetve készítő. Bár az NFO-ban azt írja, hogy az előző játék mentései kompatibilisek. Azért nem árt az óvatosság. Amikor úgy ítélem, hogy most már kell, akkor biztonsági mentést készítek és csak akkor teszem rá. Remélem minden OK lesz.
  • MerlinW
    Játsztol 1 órát az felpatchel-t játékkal és képben leszel. A kezdőszinttel kapcsolatban pedig, nekem a legnagyobb karakterem is lvl170. Nem mintha bármit is számítana, lvl 1-ként is lenyomtam a 4 lord-ot. Igaz a kastélyban már elfogyott a türelmem:)
  • Tinman #6760
  • 1kezdő
    Azt hiszem, hogy kissé félreérthettél valamit. Világosan leírtam még a belépésemkor és ezt fel is tüntettem a nick nevemben, hogy kezdő vagyok és mint ilyen, tévedhetek. Ezzel a játékkal nemrég játszom, előtte nem ismertem. Igaz, más, hasonló RPG-vel játszottam. Mindettől függetlenül, véleményem lehet. E véleményeket felfoghatod ítéletként /ennek aposztrofáltad/, de ezért, és hogy egy tapasztaltabb játékostól érdeklődöm /ez lennél Te/ rossz néven venni, elég furcsa. Én lassabban haladok, mint az e játékban már régebben jeleskedők, de haladok. Van ami tetszik, van ami nem. De úgy gondolom ezzel a többség így van. Ennek hangot adok, mint a többiek, de ezt rossz néven venni, minimum elgondolkodtató.

Most közel 400 óra tiszta játékidőnél tartok és közeledem a 250. Lvl-hez. Tudom hogy ez kezdőszint, de ez van. De mint írtam, az is vagyok.

Ui.: nem ítélem el a "balansz dolgot", csak a véleményem írom. Annyit még leírhatnál, hogy mikortól vagyok, illetve, lehetek képben?:)
  • MerlinW
    Már nem azért a két fillérért, de te konkrétan leírtad és elítélted ezt az egész balansz dolgot, mintha képben lennél: #6727, #6752
    Így a téma részemről lezárva...
  • 1kezdő
    Bármiről lehet beszélgetni, lényeg hogy beszéljünk. A változások érdekeltek, nem az új pályák, azt majd a saját bőrömön megtapasztalom. Mivel Te már belekezdtél, evidens hogy megkérdezem a véleményed a változtatások hatásairól. Mivel fejlesztés alatt áll a karim, nem mindegy hogy teszem.
  • MerlinW
    Ha még ki sem próbáltad az új patch-et, akkor mégis miről beszélünk?
  • 1kezdő
    Khmm! ISO-val kezdtem és nincs kapcsolatom. Már megvan a legfrissebb verzió is komplett játékra téve, de még nem teszem rá. :)
  • MerlinW
    Steam-ben tiltsd le a DaS2 frissítését, tölts le torrentről egy iso-t és telepítsd a Steam-es könyvárba felülírva a mostanit. Játszhatsz a régi rendszerrel, ha az neked jobb. Ennyi a történet, nincs más lehetőséged azon kívül, hogy hanyagolod a játékot.

Tartom magam ahhoz a véleményemhez, hogy nagyon kellett ez a patch és sokkal jobb lett a játékélmény. Már-már DaS1 nehézségű a játék, bár még mindig könnyebb bizonyos értelemben.
  • MerlinW
    Már az előző részekben sem volt mindegy mivel ütöd az ellenfeleket. Four Kings-et ha nem lighning-al ütötted, 2x annyi ütést bírt. Ahogy Smough és Iron Knight is. A második részben is, ha tűzzel "kened" be a kardodat, 2x többet sebzel a pl. a pókicába vagy Freja-ba.

Egyetlen hibája From-nak, hogy későn készült el a balansz. Már eredetileg ilyennek kellett volna lennie. Valszeg kevesebb idő volt rá, mint az első résznél (bár tudtommal ott is voltak komolyabb balanszolások még konzolon). Gondolj bele milyen meló ezt megcsinálni. Blizzard teljes 1-2-3 éveket tölt csak a balanszolással (Warcraft, Starcraft, Diablok) és még utána is éveken át megy a finomhangolás.

Olyan mennyiségű változó van ezekben a játékokban, hogy képtelenség előre megálmodni mindent. Ezt csak hosszú teszteléssel, felhasználással lehet megoldani.

• 1kezdő
    Amit most írok, lényegében írásközben alakul, ezért nézzétek el ha szarvashibát követek el.

DaS2 harcrendszer: Mindenki szabadon eldöntheti, hogy milyen karit nevel és milyen páncélt/fegyvert visel, azaz, hogyan és mivel öli meg a bosst. A PvP-ben harcolni annyit tenne, hogy egy ligába kerülsz. De oda bekerülni nagyon nehéz. Bekerülni, csak a bossok legyőzésével lehetne. A pálya csak fejlődésre kellene. Amikor a bosshoz érsz és megakarsz küzdeni, akkor a küzdelem előtt egy panel ugrik fel, ahol egy kérdés: PvP harc, vagy nem? A választól függően lehet egy sima boss legyőzés tetszés szerint, vagy PvP küzdelem paraméterekkel. A paraméterek: harcidő, a viselt védőfelszerelés, fegyverek, bosstól elszenvedett találatok és hogy hanyadikra tudtad legyőzni. A kapott pont -ami a karakterlapodra íródik- a boss nehézségifokától, az alapszintidőtől és az alapfelszereltségtől felfelé eltérő páncélzat, illetve fegyvertől, a megadott 10 küzdelemből hanyadikra sikerül legyőzni. Mondjuk induló jutalompont a 100. Ehhez a bosst elsőre, 2 perc alatt, páncél nélkül, egy előre meghatározott kardal, vagy ugyanannyit sebző közelharci fegyverrel kell győzni úgy, hogy a boss csak kétszer üthet meg.
    A második harc már csak 90 pont, és fokozatosan csökken ha páncélt viselsz, vagy erősebb a fegyvered a megadott fegyvernél.

Végig kell menni a teljes pályán és minden bosst PvP harcban le kell győzni. Meg kell lennie a minimum pontnak ahhoz, hogy bekerülhess a PvP kezdőligába. A kezdő ligában értelemszerűen PvP harc folyik három fegyvernemben: Íj-kard-varázsfegyver. Minden küzdőfél egyforma fegyvert kap és mindhárom fegyvernemben annyi győzelmet kell aratnia, hogy összejöjjön annyi pont, amivel bekerülhet a haladóligába.
    A haladó ligában már a saját felszereléseddel harcolhatsz, amit úgy fejlesztettél ahogy sikerült. Az itteni győzelmekért pontokat kapsz, amiért a játéktól független páncélzatot és fegyvereket vásárolhatsz. Közben fejlődsz folyamatosan és fejleszted a felszerelésed.

Amikor úgy érzed készen állsz, beléphetsz a profiligába. Itt már mindenki azzal küzd, amije van. Bármivel lehet küzdeni, bárki ellen, de csak PvP fegyverekkel, amit az előző ligában szereztél. Itt az első tíz helyezett egymás elleni harcban dönti el, hogy ki a legjobb, mert a legjobb, a számára készített bajnok felszerelést kapja, amit egy évig viselhet és játszhat vele. PvP harcban nem használhatja. Egy évben csak egy bajnoki küzdelem tartható.
  • benőmenő
    De a melee kari páncélját, ha tovább erősítik, akkor az már nem dark souls. Így is azért nerfeltek, mert rengetegen havel setben szaladgáltak, aminek elvileg egy baromi kompromisszumos ultra nehéz és ultra lassú történetnek kéne lennie.
    A lineage pedig még mindig egy másik műfaj.
  • 1kezdő
    Még az a szerencse, hogy tudjuk állítani a LvL-eket aszerint, hogy éppen milyen szél fúj.:) Az, hogy mire allergiás egy boss? A kardra biztos. A többire csak pár elhalálozás után jössz rá. De mint tudjuk: az igazi kari halva ismeri meg az igazi életet.:)

A varázsló és közelharcos karakter az önálló játékban mindegy hogy küzd. A PvP-ben lényeges. Itt megint visszatérek a kályhához, azaz, a Lineage 2-höz. Ott a varázslók nagyot tudtak sebezni, de roppant gyengék voltak közelharcban és nem is tudtak felvenni komolyabb védőpáncélt. Ha elérte a varit a közelharcos mielőtt meghalt volna, akkor a varinak vége volt...ha elérte.:) Itt is lehetne nagy sebzése a varinak, de ha eltalálja a boss, akkor vége lenne. A melee páncélzatát jóval meg kellene erősíteni, cserébe kevesebbet sebezne.
  • Myselor
    hát kardal kicsit jobb a helyzet.mondjuk nemtom fura lett az egész ezen tuti állítanak még hirtelen olyan nehéz lett a dlc az alapjáték után hogy csak néztem.karcolgattam a bosszokat maxra fejlesztett fegyverrel is.sok a hpjuk de minek?amúgy ugyanúgy semmi érdekels harc nincs velük meg bebassza a 2 bosst közvetlen egymás után.ötlettelen
  • MerlinW
    Karddal mennyit kell beléjük csapni? Ugyanannyit. Most már minden boss-nál figyelembe kell venni mire allergiás és azt használni. Dark, magic, lighning, fire. Mint az első részben.
  • Myselor
    hát de ez se normális már hogy az új bossokba 30-at sebzel a legerősebb mágiával az mi a fasz?:D komolyan ne hülyéskedjünk már .durván el lett cseszve.
  • MerlinW
    Az alapján amennyit játszottam, az a meglátásom, hogy nehezebb lett az élet mágussal, de még mindig OP a melee karakterekhez hasonlítva. Csak már nem annyira.

Azonban nem csak ez volt a lényeg, hanem hogy a játékosok használják a buffokat, hamár bekerültek a játékba. A régi rendszerben gyakorlatilag sosem kellett használni a varázslat visszaállító italokat, sebzésnövelő gyűrűket, stb (ugyanez igaz a páncélos legényekre is gyűrűk és kenceficék tekintetében). Így most nagy szerepet kaptak a gyűrűk, buffok, stb. Az esust-ról ne is beszéljünk. Idejét sem tudom, mikor használtam el 3-4-nél többet a 12-ből. Még patch után is csak egyszer nyomtam el 6-ot, de csak mert új a terület.

A DLC végigjátszása során kapunk lightning erősítő cuccokat, sorcery-t lövő pajzsot, stb, tehát ha minden mágia növelő gyűrűt (faith növelő, lighning növelő, sun ring, stb-t felveszünk, akkor majdnem ugyanott vagyunk mint nerf előtt). Az hogy a soul mass hatvan valahány int-re lett emelve, nagyon helyes. Eddig 5-10 lövés volt vele a sárkány, aminek ugye semmi értelme.

A kardforgatók életében sok változás nem történt, a +10-es bastard sword 50-es str-el 460 körül üt, tehát kb 20-al kevesebbet, ha jól emlékszem. A péncél nerf-et igazán nem lehet észrevenni, eddig is gáz volt, ha nem védtél támadást, most is az:) Egyébként olyan 10-15%-al lettek gyengébbek azok is, nem nagy érvágás.

Az új karakterek élete nemigen változott, most 50-et ütsz 51 helyett az ellenfélbe. Viszont nem kezdesz 200-at sebző mágussal, ami ismét jó dolog.
  • Tinman #6745
    "hogy 30akat lövök bele"

Bocsássátok meg nekem, de: VÉGRE!

NEM volt normális, hogy rengetegen úgy nyomták le egyik bosst a másik után, mintha azok ott sem lettek volna. Qrva nagy nerf kellett már a mágia ellen, mert egyszerűen nevetségessé tette a játék nehézségét. Láttam jó pár videót, ahol a boss harcok 30-50 mp-esek voltak! Ez volt szerintetek a normális? Ne már!
  • sergio1966
    eddig a 2 nagy villámot használhattam 11x azaz 2x11=22 most van 2x4db
  • 1kezdő
    Egy kicsit kifejtenéd bővebben. Egyszerűen eltűnt a többi villám? Mi tűnt még el ezen kívül?
  • sergio1966
    szerintem átestek a ló túloldalára ezzel a dologgal eddig volt 22 db villámom most van 8db ami semmire se elég:)
  • 1kezdő
    Mi a meglátásod? Tönkretették, vagy csak némileg meggyengítették a varázslót? Mi a helyzet a papokkal? Ők is úgy jártak, mint a varik? Eltolódott a játék a ,melee felé összességében, vagy csak a dlc-s pályán? Ha eltolódott, akkor ez a legújabb frissítésnek köszönhető, vagy az előző is ezt tette?
  • Myselor
    áh értem akkor majd írd le a tapasztalataid ha tovább jutottál ^^
  • MerlinW
    Csak 20 percig farmolgattam az elejét. Mágusomat meguntam így át-talentoltam harcossá és azzal nyomtam. Fejlesztésmentes könnyűpáncélban van benne kihívás:) A terület nekem nagyon tetszik, ahogy az ellenfelek és szemét módon való elhelyezésük is:)
    Boss-ig még nem jutottam el, kétszer invade-eltek a 20perc alatt, el is verték a seggemet ebben a göncben:) Vissza kell szoknom a melee-hez:)
  • Myselor
    srácok nagyon nagy a csend?letoltátok már a dlc-t ti is?:) kinek mi a véleménye róla?
  • Myselor
    srácok,ez a dlc hatalmas csalódás nekem.ezek a boss fightok meg vicc.lehet hogy ekkora nerfet kapott a mágia hogy 30akat lövök bele?na azért nemár...kardal egy kicsit jobb volt a helyzet de akkor is.hát nemtom elsőre lement mindkettö boss de nem tetszettek.nagyon hasonlít egyébként a helyszín az első rész dlchez.ott jobbak voltak a bossok is ez kár volt nemtom mi lesz a másik kettővel de ez nem jó :|
  • Myselor
    azt írják jólett a dlc.boss fightok is jók.majd meglátjuk nemsoká:)
  • Tinman #6735
    Dragon Talon-t meg is kaptam... szomorú, hogy most nem olyan ötletes a DLC helyszín megnyitása :-(
  • Tinman #6734
    Végre sikerült megvennem a Season Pass-t 3.77k-t vontak és VPN szarakodás se volt. Yeahhh :-)
  • Tinman #6733
    Nincs ezzel semmi gond, így is könnyű a game.
  • 1kezdő
    "Az üzleti modell" mindig szempont. Csak ügyesen kell eladni. Akik játszottak az DaS1-el mondják, hogy ez már nem annyira nehéz, mint az DaS1 volt. Tévednek? Ez egy termék, semmi más. Amit úgy kell eladni, hogy miközben a törzsközönség megmarad, azért bővüljön a kör. Tehát, itt-ott teszünk bele könnyítéseket, amit a hc játékos úgysem használ...legalábbis saját bevallása szerint.:)

Amire ügyelniük kell igazából, az a PvP-nél jelentkezik. De mint néha tapasztalható, itt is vannak gyengeségek. Majd azt is javítják talán.
    Én az egyjátékos modellről beszéltem. Ott lehet engedményeket tenni, mert nem zavar senkit, ha saját szája íze szerint játszik a felhasználó. Ezért vannak benne olyan varázslatok, amik könnyebbé teszik a harcot, azaz, a játékot. De ez opció.

A kiskapuk meg ott vannak azoknak, akik látják. Ezek végkép megkönnyítik a játékot annak, akinek erre szüksége van. Balansz ide, balansz oda.:)
  • Zozo0122 #6731
  • MerlinW
    A balanszolás a magas szintű 200+ játékosokat és a PvP-seket érinti első sorban. A single-t csak minimálisan. Személy szerint örülök, hogy a sunlight spear, meg a többi OP mágiát nerfelték/magasabb int/faith követelményt adtak nekik. Hogy a páncélok védelméből és fegyverek sebzéséből is lehúztak kicsit, puff neki. Nem 20-al kevesebbet csapsz, egyel többet kell ütnöd a boss-ba - mostmilesz -. A páncélok meg úgyis többnyire "second chance" szerepet töltöttek be, eddig is levertek 2-3 ütéssel ha nem védekeztél.

"Megtehették volna, hogy úgy készítik el" Nem lehet úgy elkészíteni. Mit gondolsz, Blizzard pl. miért balanszolja a játékait immár 20 éve? Nemrég jött ki patch a Diablo 2-höz is. A balanszolás jó és szükséges, hogy mindenki egyenlő eséllyel indulhasson. Mint írtam, az egyjátékos módot minimálisan érintik ezek.

Ennek a sorozatnak sosem volt célja, hogy casual legyen. Ppont hogy a hc játékosoknak készül. Aki nem "ügyes", nincs türelme, az játszon mással. Ez mindig így volt. Az üzleti modell sosem volt szempont ilyen téren.

"De aki szeretne egyetlen lövéssel végig menni és ezért fizetni is hajlandó, az is tehesse meg. Az õ gépe, az õ játéka. Tehessen meg bármit. "
    A játék sosem a tied, csak bérled (felhasználói licenszet vásárolsz). Úgy használod, ahogy kapod. Nincs jogod módosítani, terjeszteni (30 éves EULA szabály). Max használsz cheat-et offline.

Hogy ki-kit-hogyan tart el, meg nem érdekel. Végfelhasználó vagyok, megveszem a jó terméket, de magasról sz*rok arra, hogy az a fejlesztőknek megéri-e vagy sem. Nem vagyok az anyjuk.

A lényeg, hogy játszottam pár órát a mágusommal és semmi gond a patch-el. Kicsit át kellett rendeznem a mágiákat, ennyi.
  • Lunki88
    Kandurex-el értek egyet. A Souls széria mindig is rétegjátéknak számított, azok szórakoznak vele a legjobban akik kedvelik a kihívásokat és nem szeretik ha mindent tálcán kínál nekik a program.
  • Kandurex
    Viszont a széria pont ettől lett sikeres és ha ez elveszlik, felpuhul akkor nemsokban fog külünbözni a többitől és megy a szemétbe.

(Illetve a verhetetlen Dark Fantasy világ hangulata, stílusa)
  • 1kezdő
    "Azért sír pár béna játékos, mert nem tudja 3 lövésbõl megölni a boss-okat és a játékosokat."

Lehet, én vagyok az egyetlen, aki nem tudom ezt a véleményt osztatlanul elfogadni.

Induljunk abból ki, hogy mindenki, aki szereti a játékok eme fajtáját -és teljesen mindegy, hogy béna, vagy sem- szeretne játszani vele és lehetőleg végig vinni. A játékkészítők és az én szemszögemből tekintve, mindenkinek joga van erre és biztosítani kell a lehetőséget, hogy ezt meg is tehessék. Ugyanis az ő vágyuk és a játékra kifizetett pénzük van olyan értékes, mint bárki másé.

Persze, kijelenthetnék a játékfejlesztők, illetve tulajdonosok, hogy a DaS game egy márka és mint ilyen, rendelkezik egy sajátos képi világgal, játékmenettel, nehézséggel és ebből egy jottányit sem hajlandók senki kedvéért engedni. De vajon az effajta hozzáállás üzletileg is kifizető lenne? Az intelligens válasz a NEM!. Megtehették volna, hogy úgy készítik el, hogy mint más játékoknál, belehet állítani a nehézségi fokot. Nem tették, ezért patch-elik folyamatosan és teszik egyre könnyebbé. Tönkre tették ezzel a játékot? Nem! Aki nem akar élni a könnyítésekkel, az nem él vele. De aki szeretne egyetlen lövéssel végig menni és ezért fizetni is hajlandó, az is tehesse meg. Az ő gépe, az ő játéka. Tehessen meg bármit.

Tudom, hogy a machok ezt nem tartják fair-nek, Ők "vért izzadtak" és az hogy veszi ki magát, hogy más meg könnyedén végig viszi. Tudomásul kell venni: hogy az ügyesek és tehetségesek kevesen vannak és nem tudják eltartani, illetve nagyon jól eltartani a játékkészítőket.
  • MerlinW
    Patch notes