Dark Souls II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ryder7
Javíts ki ha tévedek, de Tinman sensei szerint be kell állni minden ütés elé. 😄

Amúgy egyet értek veled, egyedül csinálni az igazi én azért használom az NPC-ket ennyire mert az amit most csinálok az kifejezetten kezdõ játékosoknak van és nem árt, ha tudják, hogy kit hol lehet megidézni, meg nekem is könnyebb így.

http://youtube.com/RyderGaming Jelenlegi Sorozatok: Dark Souls II: Scholar of the First Sin, Heroes of the Storm, Cities: Skylines, The Sims 4

Ha sor kerül rá, elnyomok egyet, DE! elõbb megpróbálom majd félélettel és egyedül lenyomni /mert hát férfiak vagyunk, vagy mi a fene!/(Tinman). Úgy gondolom, hogy mivel erõs pap vagyok és vari, no meg harcos és van egy jó pajzsom, ami védi a varázslatot is. Megpróbálom megismertetni vele a Great Lightning Spear-t, illetve Lightning Spear-t. Persze, lehet nem jön be, akkor marad a hagyományos kard és pajzs az elmaradhatatlan ide-oda szaladozással. 😊
Ryder7
Szerintem is simán elnyomhatsz egyet, megéri meg sokkal könnyebb lesz a játék ha full élettel nyomod 😄

http://youtube.com/RyderGaming Jelenlegi Sorozatok: Dark Souls II: Scholar of the First Sin, Heroes of the Storm, Cities: Skylines, The Sims 4

Myselor
megér egy human effigyt hogy ott van e a bejáratnál a summ😊
Megvettem a gyûrût. Visszamentem vele és megidéztem /2500/. Beszéltünk, de csak õ értette én néztem okosan. Elmondta, amit kell, én meg szaladtam, hogy nézzem lent van e a summon felírat. Nem volt, bár csak félélettel szambázok mostanság. Lehet ezért nem volt summon, mert csak ember formában idézhetõ. De ezért nem pattintottam el egy effit., mert lehet úgy sem lenne summon jel. De ha valaki tudja, hogy pontosan mi a helyzet a szellem homár esetében, az elmondhatná okolásul.😊
Ryder7
Köszönöm. Ezt a fajta kritikát milliószor szívesebben fogadom, mint azt h "egyél szart" mert az egyszer nem kritika és még senkinek se lesz belõle haszna.

Megfontolom amit, mondtál, a köszönés az azért olyan mert attól lesz minden videó egyedi, már vagy egy fél éve így van xD

1kezdõ: Igen, Myselornak igaza van, úgy értettem hogy ha a sírkövénél megidézed majd beszélsz vele és kimeríted a dialógusát akkor meg tudod idézni. Bár én se próbáltam még szellemmel. Bocsánat, hogy rosszul magyaráztam elsõre.

Myselor
hát igen bár lehet arra gondol hogy utána is megidézhetõ én nem próbáltam xd nem öltem meg akit nem kellett
Van Ryder7 válaszában némi ellentmondás. Azt írja, hogy vegyem meg a gyûrût, menjek vissza a sírjához és idézzem meg, valamint beszéljek vele és ha nem ölöm meg, akkor segít a bossnál. Na de ha a sírjához megyek, akkor már több mint valószínû, hogy megöltem...nem?.)
Myselor
ne haragudj de kicsit erõltetett az elején ez a köszönés aztán sok indokolatlan pofázás xd ha van avlami mondjad vagy hogy épp merre mész de ne minden apró szart xd ez már idegesítõ tud lenni.a pozitív hogy elmondtad mit mond az npc legalábbis benhart a többit nem néztem.bosst pedig így könnyû legyõzni 😊
Azt tudom Neked mondani, hogy beszélj csak és mondj el mindent, amit fontosnak gondolsz, mert lehet, tényleg fontos. Tájékoztass, mert ezeknek a videóknak -ha nem akarnak öntömjénezések lenni- ez a feladatuk. Aki profi, az úgyse nézi, hanem nyomul ezerrel. Aki nézi, tanulni szeretne. De ezt csak akkor teheti meg, ha a tanító nem hallgat.😊
Tinman nagyon szimpatikusan csinálja és abban is igaza van, hogy vannak apróságok, hogy ide, meg oda kellene ugrani, mert ott van egy semmiség. Ezek teljesen lényegtelenek. Ha angol kommentárt akar, arra van rengeteg, oda kell menni. De ha magyar a végig játszás, akkor legyen magyar. Sok-sok szitkozódás hallatszik, meg nagyon sok lényegtelen. Pl.: én ezt a helyet juj, de utálom, ezért meg ezért. Biztos igaza van, sokat én se szeretek, de ha ez mehet, akkor a lényeges, hogy mi itt a feladat, mit ír, vagy mond, mit kell itt most, vagy késõbb csinálni, az elengedhetetlenül fontos. Hisz, ezért nézem Pl. Tinman videóit. De sajna csak félkarú óriás, mert szépen küzd (:-D), vagy hal, de nem beszél az Istenért sem.😊 /azért tesó vagy/
Ryder7
Szeretek beszélni, miközben csinálom a videókat. Sõt, szerintem így kell kommentáros végigjátszást csinálni. Nem hiszem, hogy az jó megközelítés egy kommentáros végigjátszáshoz, hogy néha-néha mondogatunk valamit, ezért beszélek olyan irtó sokat. Viszont ez csak egy vélemény, és Tinmannak van több feliratkozója, szóval mittudomén xD

Tinman
:-DDDD

Na most ha akarod megkeresem azokat az üzeneteket, ahol köszönik hálásan, hogy nem pofázok bele az NPC szövegeibe, így kvázi úgy végig tudják játszani YT-on a játékot, hogy meg sem kell mozdulniuk.

SÕT! Olyan üzenetet is tudok mutatni, melyben angol kommentárt(!) hiányolnak...

Mission impossible.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Nem kell igazság! Jól csinálod -mint írtam- és egyszer azt is írtam, hogy ne hallgass senkire, még rám se!😊 DE! Oda állsz az NPC-hez és végig nézeted velünk a szöveget -persze angolul- és evidens, hogy Magyarországon azt mindenki érti(!)😊 De ha már nézzük, akkor meddig telik, ha egy két rövid összefoglaló mondatban megjegyzed, hogy itt mit mond, vagy mi a lényege. Ülsz csöndbe én és a hozzám hasonló meg nézi a szép angol szöveget. Aztán többnyire hümmögsz egyet és mész tovább. De mondom: ne hallgass rám!😊
Tinman
Nem fogsz tudni mindenki kedvére tenni... olyan nincs.

Volt olyan, aki írt, hogy kevesebb szöveg több akció kellene DaS 1 wt kapcsán... olyan is volt aki p.ü.-ben megírta, hogy csak azért nem nézi mert van kommentár, õt k. nem érdekli a szövegelés. A DaS 2 kapcsán rengeteg olyan üzenet jött, hogy úgy szeretnék látni a WT-t, hogy ott és akkor találkozom vele elõször. Próbáltam megtalálni az egyensúlyt a tapasztalt, mindent ismerõ játékos és az újdonság varázsa között és most néha azt kapom az arcomba, hogy ott az n+1. sarokba van egy +50 lelket adó soul, hát, hogy a faxba van az, hogy én azt nem vettem fel?

Na... tegyél igazságot!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Megnéztem a videód. A Tinmannal ellentétben Te -nekem tetszik- szószátyár vagy, ami azért jó -és itt hívnám Tinman figyelmét!-, mert olyan infót is adsz, ami nekem és még néhány, a kortól némileg elmaradottnak jól jön. Mégpedig azt, hogy az NPC, akivel társalgunk, mit mond, milyen feladatot ad, vagy mit kér. Ezt némileg hiányolom -az egyébként nagyon jó- videóiból Tinmannnál. Ha pár szóban /de tényleg!/ érintené, hogy mit mondott, vagy az a tárgy, amit kapott /talált/ mire lesz jó, az nagyon hasznos lenne. Persze a bossok legyõzésénél nincs fontosabb, de a tárgyak és hasznos dolgok ezt megkönnyíthetik. Persze, ha tudjuk és értjük.😊 Szóval, klassz a látvány, de kellene pár szó infóként ilyen tudatlanoknak mint én.
Tinman
A gülüszemüt csak a kedvetekért csapkodtam karddal, mert az elején megígértem, hogy szinte pure melee wt lesz... amúgy rém kényelmesen szoktam egy fullra felhúzott lightning íjjal leCall of Dark Soulsozni. :-D

A Najkát meg rendre a köcsögömmé szoktam tenni...

Bizonyíték 8:49-tõl:

"Az ottani boss amúgy is a gyíkpuki."

No ne má!:-D
Elõtte azzal a nagy gülüszemûvel kekeckedtél és jól levert a farkával. Ahhoz képest a skorpió maga a harcmûvész. A farkával hátulról adagol, elöl az ollói, plusz a lándzsa. De ha ez nem elég, akkor felszúr a farkán levõ méregkarommal. Ha úgy gondolod közelrõl erõs és távol mész, akkor erõs varázslatot alkalmaz, majd rád ront. Szóval ha õ gyíkpuki, akkor a hozzá képest gyengécske gülüszemû jól lefarkalt barátom.:-D
Tinman
"hogy aki nem ront rád egybõl, azt meg kell becsülni"

DeS-ban ez a taktika elég érdekes eredményt hozna.<#eplus2>

Tinman
A Souls mindig is ilyen volt... direkt ilyen, direkt szívatnak félinfókkal.

A Demon's Souls-t meg se nézd segítség nélkül, mert ott aztán a World és a Character Tendency-vel ledobod a láncot az tuti :-)

Egyébként Tark nem lényeg, megidézhetõ, de csak a gyengék és elesettek idéznek be boss harchoz segítõt. Elnézést a gyengéktõl és elesettektõl. <#banplz>

Az ottani boss amúgy is a gyíkpuki.

De ha megöltem -mert megöltem!-, akkor minek a sírkõ, ahol szintén gyûrûvel a kis kacsómon beszélget csak velem? Így már nem tudom megidézni? Nekem a szelleme is jó, csak harcoljon! /ez most vicc akart lenni/😊
Na persze! Csak hogy itt van egy kis baki. A játékos felülrõl érkezik, ergo, a homár nem is ronthat rád, mert ahhoz le kellene jönnöd. Stratégiailag te felül vagy, ezért a kezdõ csapást butaság lenne kihagyni. No, én itt tévedtem. Rosszul értékeltem. De ha ez nem egy társalgós rák lett volna, hanem egy ellen, akkor jó lett volna a döntés.😊
Ryder7
Quelaag testvére óta tudjuk, hogy ha valaki "..." vagy "...?"-al beszél velünk ahhoz gyûrû kell. 😄 De persze, nem mindenki játszott Dark Souls I-el és épp ezért, ahogy Gegey is mondta, ha valami nem ront rád, akkor te se ronts rá.

Vedd meg a macskától Majulában a Ring of Whispers-t, azzal menj vissza a sírkövéhez tedd fel, idézd meg beszélgess vele aztán meg tudod idézni a Scorpioness Najka harchoz. Legalább is, ha nem ölöd meg akkor igen, nem tudod, hogy így érvényes-e az idézõjel.

(Ha érdekel, itt van az én videóm a bossról.)

"Wiki-t nem akarok használni az elsõ végigjátszásnál"
Ezért respect jár. Én is így játszottam ki mindkét részt. Egyedül az ellenfelek neveiért néztem fel néha Wiki-re.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

gerey
Kezdõ Souls játékos vagyok én is, de annyit leszûrtem, hogy aki nem ront rád egybõl, azt meg kell becsülni. Az meg, hogy a gyûrû nálam volt, csak annak köszönhetem, hogy aki árulja az egyik kedvenc NPC-m, valamint mindennek elolvasom a leírását. Ami elég sokszor megkönnyíti az ember életét. Wiki-t nem akarok használni az elsõ végigjátszásnál, így biztos van amit kihagyok én is.

Feleségem, egy beszélgetésben felvetette hogy, "hogy találták fel a húslevest?". Én -mivel fingom nincs-, azt válaszoltam, hogy egy unatkozó szakács, esetleg háziasszony kikisérletezte. Ez a kis történet tegnap jutott eszembe, mert néztem Tinman videóját, egész pontosan a 39.-et, amiben többek között meglátogatott egy kentaur homárt, bazi nagy ollókkal. Én csak "olló kezû Edwardnak" neveztem el. Na már most! Tinman már tudhatott valahonnan valamit, mert azonnal mondta, hogy ezzel a homárral beszélgetni kell majd. Részemrõl ekkor egy bosszús felkiáltás, mert én föntrõl ráugrottam és végeztem vele. Most a "húsleves" kérdése merül fel. Honnan tudhattam volna, hogy ez a szörny beszélgetni akar velem? Honnan a fenébõl tudhatnám, hogy neki egy bizonyos gyûrû kell, mert ha szóba állok vele, akkor a következõ felírat jelenik meg: "...". Ebbõl azonnal tudnom kell, hogy gyûrû és hogy melyik? Most ne abból induljunk ki, hogy utána olvasok, vagy hogy Pl. megnézem Tinman videóját. Hanem abból, hogy valaki megveszi a játékot és leül játszani vele és eljut a bazi nagy homárhoz. Hát neki minden eszébe jut az ollóját és méretét látva, csak a barátságos társalgás nem. De mondjuk véletlenül rájön és olvassa a "..."-t. Legalább megszólalna és mondjuk kérdené, hogy: "hol az a bizonyos gyûrû?" Akkor futás megkeresni. De így?

Na mind1. Kinyírtam, most egy sírkõ ékeskedik a helyén és 2.500-ért meglehet idézni egy ima keretében, persze minden idézés ennyibe kerül büntibõl. A "..." persze most is ott van és kell a gyûrû, hogy szóba álljon velem. Persze nem értem mit mond, de legalább elmondja a magáét. Hogy ez a szellemszerû beszélgetés ugyanannyit ér, mintha még élve beszélgettem volna vele, azt nem tudom. Talán lesz valaki itt, aki ezt is tudja és lesz kedves leírja. Mindenesetre fontos lehetett, ha a játék készítõk sírkövet készítettek neki azért, hogy mégis csak lehessen beszélgetni vele.

A "Nagy Dark Souls Isten" nyugosztalaja. Összeakadt egy tudatlan játékossal.:-D
Myselor
hát ez azért nagyon durva,azért mondom mi ez .vicc 😄 nembírnám ezt így
Gondolom a felvétel miatt kapcsolta be a 60 fps-t, én is így csinálom az elsõ résznél mikor készítem a végigjátszást, mert sokkal stabilabb képfrissítése van így 😊
Ryder7
És én csak ülök itt, és nyomom 25-tel 😄

Az ilyentõl megy el a kedvem a játéktól,levegõt ütve kopik,minden téren valami szivatás van.

Asus TUF H570, i5 11400, 16 Gb ram, RX570, 1Tb HDD, 250Gb SSD, CTG 550W

Tinman
Nyi-há-há.

Tinman
Bár a videón nem látod, de 60 FPS mellett tolom.

60 FPS cirka 2x nagyobb kardkopás. El. Van. Baxva.

Mást is zavar...

Kb. felétõl élesben is láthatod a 30 FPS vs 60 FPS gondot a durability függvényében:

Ez a gyors kopás feature nekem nem jön be. Az oké hogy ettõl nehezebb lett egy picivel a játék, de.....ehh. Meg ez nem reális. Nekem ne mondja meg senki sem hogy a valóságban is így volt hogy az ember beleütött 5-öt a fába/falba és már lehet is újrakovácsolni. Fõleg a szamuráj kardokról hallottam hogy nagyon (DE NAGYON) durván megkovácsolják hogy rohadt erõs és masszív kard legyen.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Myselor
de nem érted nekem is ugyanez a kard volt és nem volt ilyen gyors kopás ez a vicc 😄
A Greatswordok gyorsan törnke, fõleg az erõs csapás használatakor. Amúgy nekem ez a gyors fegyverkopás feature nagyon bejön 😊 Nehogymár ha beleverek mások fémpáncéljába erõbõl akkor ne csorbuljon ki a fegyver. Vagy ha a falba vagy bármi. Jó kis dolog ez, remélem megtartják. Akinek meg van esze, az úgysem egyetlen fegyverrel nyomul, hanem legalább van egy pót fegyvere meg egy jó íja, én kész arzenált szoktam felvonultatni a Dark Souls játékok végére 😊
Myselor
amúgy tinman neked hogy a fenébe törik így a kardod?komolyan nem értem olyan jót nevetek hogy nem jutsz el a sentinerekig a legközelebbi bonfire-tõl mert eltörik a kard.vicc 😊 nekem nem volt ennyire rossz
Lunki88
Valaki mindig talál valami új bugot. 😄
Myselor
pontosan ha a giants lordsnál el lõsz egyet a többi emlékbe is tudsz farmolni és ott is van 1 bonfire ascetic
gerey
Oh a mocskosrohadtéletbe, de jól esett mikor végre megpusztult. 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Akkor szerintem a Glass Knightra emlékeztem csak akkor 3at ad nem 5öt. Ezt a Giant Lordosat most nem értem. Azt tudom, hogy van ott egy de ugye ahhoz, hogy azt felvegyem eleve elnyomok egyet mindig, tehát több sosem lesz. Vhogy nem esik le a logikája ennek. Miként vennék fel emiatt egy másik emlékben is egyet? Ha a giant lordnál ellövök egy asceticet akkor az összes többi emlékben is tudok újra farmolni?
Myselor
farmold a giant lordot ott és egy másik emléket elnyomsz egy asceticet aztán leölöd a giant lordot ott felvezsel egyet alapbol tehát mintha nem is használtál volna és egy másik emlékbe is van egy ,párszor megcsinálod és lesz egy csomo
Ryder7
Ötöt sehol se lehet felvenni.

Van 3 a Looking Glass Knight boss után, 3 Dragon Shrine-ban, és Navlaan árul 10-et. Illetve még ma van 4 a ládában a Majulaban lévõ házban, ahol a térképes faszi van. ( a DLC miatt )

Valaki nem emlékszik arra a helyre ahol vagy 5 bonfire asceticet lehetett felvenni? Lehet keverem az öregapóval, de mintha valami azt dobta volna. Dark Lurkeres barlangokat teljesen kifarmoltam és lassan kifogyok teljesen az asceticekbõl.
A játék átfordítása is nagyszerû ötlet, fõleg ha megvalósításba is torkollik. DE! A Wiki ennél is fontosabb, mert nem csak a történetet meséli el érthetõen, de meg is magyarázza mi-hol, mit-hol és miért. Mi-micsoda és hol-hogyan kell alkalmazni. A sok eszköz, tárgy használatának leírása hozzáértõen -mert érteni kell hozzá- nagyon fontos. Ezer és egy dolog, amit csak azok értik, akik ebben a világban szocializálódtak. Sok olyan angol kifejezés van, amit csak körül írni lehet magyarul, mert direkt fordításban nem érthetõ. Nem kis munka, ezért kellene kollektíve elkészíteni, AZOKNAK, akik nagyon értik mind e világot és persze az angolt is.
Solid Snake
Remek ötlet, itt tuti segíteni fognak a profik <#law>: magyarítások
Ryder7
Szerintem ha már csak magyar felirat lenne a játékhoz, már akkor is sokkal többen foglalkoznának vele. Én nagyon szívesen vállalnám a fordítást és úgy Isten igazából nincs is olyan tömérdek szöveg benne, mint például egy Skyrimben, csak nem tudom hol kezdjem el (hol találom meg a fájlokat és mivel szerkesztem õket), illetve hogy tudna összeférni egy fordítás a Steam verzióval.

Ötletek esetleg?

Köszönöm a válaszokat és szívesen fogadnám a kapcsolódó értelmezéseket...szükség van rájuk és nem csak nekem, lévén, sajnos a munka nagysága miatt nem készül(t) magyar Dark Souls 2 Wiki. Ha lenne, szerintem sokkal többen foglalkoznának ezzel a játékkal.

Véleményem szerint egy magyar wiki-t úgy kellene elindítani, hogy mindenki hozzáírhatna a témához, de persze volna egy szerkesztõ, aki odafigyelne és a baromságokat eltávolítaná és tiltaná ki az azt írogatót /mert azért vannak páran/.
Ryder7
Renders fegyvernél (kard, bárd, íjak, stb) a fegyver scaling-je. Ezt egy betû jelzi, ahol a legjobb az S, majd A, B, C, D és E.

Ha egy fegyvernek van ilyen skálázódása, akkor ha adott dologba teszel pontokat (strength fegyvernél pl strengthbe) akkor nõ a damage-ed is azzal a fegyverrel. Ezért érdemes, egy S, A vagy B-s fegyvert kimaxolni, valamint azt a szkillt felvinni amivel jól skálázódik.

MerlinW pedig nagyon jól leírta azt, hogy hogyan mûködnek a varázslatok és társaik.

MerlinW
Amennyit a használni kívánt varázslat igényel. Lent írja. Varázslatot (sorcery) csak staff-al tudsz cast-olni, bájolást (miracle) pedig csak chime-al. A varázsfegyvereknek is figyelni kell a tulajdonságait, hiszen az egyik csak Dark-ra ad bónuszt, másik csak mágiára, a harmadik mindkettõre, csak keveset. Továbbá van olyan dark mágia amit csak chime-al, és van amit csak staff-al lõhetsz el.

[merlinw.org]

MerlinW
Amikor szintet lépsz mindig mutatja - kiszinezi neked azokat a tulajdonságokat, amikre hatással van. ADP a gurulás/kitérés sebességét és a poise-t (stabilitás) növeli.

Int és Faith "hatással" vannak egymásra, ha megnézed ugyanazokat a statokat növelik, annyi a különbség, hogy a Faith a lighning-ot, az Int a Dark-ot növeli. Értelemszerûen a sebzésed a fegyveredtõl és arra adott bónusztól függ.

[merlinw.org]