8811
Dark Souls II
  • benőmenő
    Én is remélem, hogy lesz legalább vmi új teaser gamescomon, de szerintem inkább a TGS-en lesz majd róla szó bővebben.
  • Kandurex
    egyébként lassan itt a Gamescon nagyon kíváncsi leszek a Bloodborne bemutatóra, ha lesz...

...mert nagyon berzenkedek tőle, egy Demon Souls folytatás lett volna a király
  • benőmenő
    Igen amikor azt mondták a készítők, hogy népszerűbbé akarják tenni a sorcikat még kevesen gondolták, hogy ez alatt már-már játékrombolóan OP-vá balanszolást értették :D
  • 1kezdő
    Nincs itt semmi gond. A játéknak nincs játékerősség szabályzó beállítási lehetősége, ezért tettek bele olyan lehetőséget, hogyha nem akarsz állandóan halni, vagy nem tudsz közelharcban nagyot alakítani, akkor olyan karit építhetsz ami távolról is eredményes. Hogy ez nem olyan játékélmény? De igen! Annak aki nem olyan spiller rögtön. Ha már hozzászokott a légkörhöz, akkor átalakítja a kariját, illetve, indít egy harcost. Hagyni kell a gyengébb játékosokat is élni.

Tinman! Olvass privit Lsz.:)
  • Tinman #6881
    Túl erősek... ráadásul elég hamar.

Pont azon akadtam ki, hogy a játék 1. percében van egy raklap soul arrow-od, amivel kb. végiglövöldözheted azokat a helyszíneket, amik melee-vel, azért pár halált garantálnak. 30 perccel később már a 2. számú erős spell is meglelhető egy ládában. Pusztulgurulminden.

A beinvadelő gép black phantomok el sem tudnak érni soha, nem, hogy kinyírjanak? :-/
  • Kandurex
    pedig a sorcik ilyenek voltak mindig is... talán valami harcrendszer változás kellene a cast típusú karaktereknél
  • Tinman #6879
    Igen... itt a Pyro most azért nem annyira csúcs, de a sorci PvE-ben elég röhejes :-/

Rengeteg olyan hely van a játékban, ahol ha nem tudsz fentről, vagy távolról lövöldözni, akkor bizony nem lesz egyszerű dolgod... u.e. a helyeken egy melee karival kőkeményen küzdesz az életedért.

Eleve a sorci nagyon nagy előnye, hogy nem kell szinte semennyire közel lenned a támadott lényhez, így bizony tetszik-nem tetszik az egész át megy egy kibaxott nagy Call of Duty-ba.

Soha ennyire nem voltam erről ennyire meggyőződve, mint most: Souls játék = MELEE karakter!

Lehet persze próbálgatni később más karikat is just for fun, meg nyilván PvP-ben minden build megtalálhatja a számítását, de PvE az kardosharcoscsapatás, ha full élményt akarsz és katarzist.
  • IMYke2.0.0.0
    Az első részben a Pyro volt ilyen karakter, igaz?
  • Tinman #6877
    :-DDD
  • Tinman #6876
    Hát gyerekek tolom sorcival a játékot (5. végigjátszásom) és a PvE az kb. meghalt.

Van az a sárga üvegecske ami a bal alsó sarokban a 4-es tárgynézetnél alul van... valami Estus flaska vagy mi van ráírva. Na... az mire jó?

Csak azért kérdezem mert sorcival nincs rá szükség, pedig már a játék 60%-a mögöttem van...
  • Laza
    Tök véletlen dumáltam Vendrickel ... anno elnyomtam ott egy Asceticet, de ő még ottmaradt, mondom leverem :) és lát mi van itt :)
  • Laza
    Nézem mi a fenéért kutyulódtak össze a statjaim ... erre a Sunken King korona csinálja ... elvesz 1-1-et a VGR és VIT-ből, és ad 1-1-et az END, STR, DEX, INT, FTH statokhoz.
  • 1kezdő
    Tinman

Akkor a 60. részről: örömmel konstatáltam, hogy nem vetted ki az ejtőernyős kiképzés első nehéz lépéseit. Hát, nem vennélek fel a Delta force elit egységbe, mert az első bevetésen szörnyethalnál, de a kitartásod kifogástalan. :)
  • Kandurex
    he? néztem az 58 -ast de nincs benne ez a buzi szöveg :D
  • Laza
    27:20-nál jobb ... 'El ne tűnj ... ez az ... a francbaaaa' :)
  • Tinman #6870
  • Solid Snake
    Gyáva vagy
  • Tinman #6868
    25:12-nél ott is a válaszom :-)
  • Solid Snake
    Jeronióóóó
  • Terawatt
    Srácok ezt a vidit látnotok kell. Twitch tv-s szóval azt szerintem nem lehet rendesen embedelni, így ott a link. :)
  • Tinman #6865
    Berúgom a Vengarl +5-ös szettel, mind az egy szemét... hát nehogymá ne hassa meg :-)
  • 1kezdő
    Akkor nézzük egy pillanatra a jelenetet: pajzs előre tartva, fej leszegve. A troll nem hatódik meg eme tartástól, lévén sokkal nagyobb és jelentősen erősebb. Lágyan -már amennyire egy trolltól ez telik- a szemedbe néz és a két karodnál fogva felemel. Mivel a kezeiddel tudsz csak harcolni, elképzelhetetlen egy kombó. Ha ezt a játék lehetővé tenné, akkor a következőt tehetnéd: mikor felemel, hogy megcsócsáljon, Te orrba fejelnéd és ezzel egy időben tökön rúgnád. Ekkor eldobna és már jöhetne a csoda kombó.:)
  • Tinman #6863
    Igen, tudom, meg is oldottam, de NG+-on már... sajna a videóban a múlt van.
  • MerlinW
    Az Aida-s NPC hitman quest-jét meg lehet csinálni úgy, hogy senkit nem bántasz. A sunset staff nálad van, a toll is, a kalapot odaadja a muki, ha beszélsz vele, a létrát meg megveheted a csókától Majulában.
  • Tinman #6861
    Nem QTE-re gondoltam, hanem combóra... írtam is :-)
  • Solid Snake
    :)
  • benőmenő
    Azért a gow 1-2 karikapüföléseinél én Kratos minden fájdalmát/erőfeszítését átéreztem, de valóban erősen kilógna a játékból bármiféle qte.
  • 1kezdő
    Értem, amire célzol, de most gondolj bele, hogy az milyen röhejes lenne, ha fej nélkül, vagy csontig leszopogatott fejjel kellene tovább játszanod. Na, akkor inkább a halál.:)
    Az meg egyenesen sértés lenne a Dark Souls-ban, ha a dagi bekapja a fejed és erre kiírná a játék, hogy nyomja meg a nagy E gombot, ha szabadulni akar.:((
  • benőmenő
    Az egynél hallottam olyan urban legendet, ha a shoulder gombokat püfölöd hamarabb elengednek, de én nem vettem észre ilyesmit.
    Elég buta megoldás, de legalább viszonylag kevés ellenfél képes ilyenre.
  • Tinman #6856
    Ez a másik amit nem értek.

Ezernyi konzolos játékkal játszottam már és a játékvilágban bizony eléggé bevált szokás, hogy az ilyen megragadós/elkapós támadásból valamilyen kombóval ki lehet jönni. A DaS ebben is kivétel.

A legröhejesebb pedig az, hogy feltartott pajzsot, staminát ignorál teljesen és full életről is véged.
  • Tinman #6855
    Fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú :-)

Epic gif! Thx!
  • 1kezdő
    Isten őrizz, hogy kivágd! Ez a sava-borsa. Különben sablonossá válna. Humor nélkül a világ és ez a játék is unalmassá válna. Ezek a dagik -többek közt- teszik élvezhetőbbé a játékot. Ahogy megcsócsál, vagy rád fekszik, az maga a gyönyör. Ahogy a profi játékos -mint Te- nézik értelmesen, hogy a pufi leszopogatja a fejét a hero-nak, az egy darkos humor.
  • Solid Snake
    Á dehogy
  • Tinman #6852
    Megtehetném, hogy kivágom az ilyesmit, de inkább benne hagyom, hadd lássátok, hogy 2 végigvitellel korábban, miket szenvedtem :-)

Talán ez arra is jó, hogy adott részen tényleg óvatosan, vagy akár leCallofDarksoulsozva mennek tovább a népek.

Egyébként azok a trollok, akárcsak a Pursuer előszúrós/cursed támadása erősen csaló. Nem is van ott, de odahúz a progi, látszik, hogy az animáció sem helyes így ebben a formában... magyarul: rosszul van megoldva ebben a 2 esetben a hitbox. Ez bug, illene javítani, mert röhejes a Pursuer kardja is, ahogy szinte oldalról beletol az engine a kardba.
  • 1kezdő
    Tinman

Néztem /qva jó/ az 58-ast. Hát öregem minden pénzt megérsz! A teremben az a kalitkás troll. Azt hittem behugyozok...
    Oda mész, persze előtte mondod, hogy vigyázni kell vele /mintha nem tudnánk/, aztán elkap és a következőt mondja a troll: adj egy puszit és megmondom, hogy kettőnk közül ki a b... DD Nagyon csíplek, csak így tovább!:)
  • Tinman #6850
    Melee-vel rém egyszerű volt: Folyamatos mozgás és partizán vágások a gyengéken. Haláluk után full staminával, szembe Havel-el, 2-3-as csapása van utána 1 mp-ed van ütni. Én lazán blokkolom a 2-3-as ütését, majd csapok egyet. Goto 10.

Csak elsőre volt picit ijesztő, de nagy a terep, jól bejárható és van idő mindig gyógyítani is.
  • Laza
    Mozgok én folyamatosan, de ezt a Havel armoros mocskot már a Darklurker előtti barlangokban is utáltam, pedig ott egyedül jött ... kva gyorsan mozog és olyanokat csap azzal a foggal, hogy rossz nézni :)

Csak egyszer voltam bent ennél a bossnál, ráadásul volt nálam 150k lélek, már nem tudtam a barlangból visszamenni, nem működik lent a toll, úgyhogy ezt meg kell csinálni. Szerintem nekivetkőzöm :)
  • 1kezdő
    Még valamit említenék: Egyszer, hasonló kérdésekkel felszerelkezve ellátogattam az angol nyelven íródott Dark Souls 2 Wiki oldalra, hogy megtudjam mitől lesz és mennyivel gyorsabb a varázslatom? Nos, nem mondom hogy nem tudtam meg ezt-azt, de a pontos értéket olyan matematikai képlet alapján számoltatják a géppel, hogy csak néztem, mint "Rozi a moziban". Több szorzat és osztat eredménye a varázslat ismétlődésének ideje. Gondolom, hogy az ütések ereje is hasonló számítások összértéke alapján jön létre. Ha jó matematikus vagy, vagy van affinitásod ilyen képletekhez és persze tudsz angolul, máris nyerő vagy.:)
  • Mozes
    Köszi Skaccok a válaszokat, sokat segítettek, nyomom tovább ennek fényében :)
  • benőmenő
    Nem érdemes eldobni őket, mivel amíg nem equipeled őket a súlyuk sem számít és bizonyos helyzetekben jobban működhet egy megszokottól eltérő páncél szett, gyűrű, vagy akár fegyver is (amik egyébként is törnek, mint a ropi).
    Ha nagyon zavar a sok "görgetés" a tábortüzeknél van item box a feleslegesnek tartott itemeknek, esetleg később lesz npc, aki lelkekért cserébe megvesz tőled cuccokat, de nevetséges összegekért.
    A varázslatokat nem vágom annyira, de elég sok mindentől függ a sebézsük (int, faith szintje a karinak, illetve kezedben lévő chime, pyro kesztyű, stb.).