8811
Dark Souls II
-
#7610 Túl pesszimista vagy. -
1kezdő #7609 Szeretem ha ilyeneket írsz, mert megmosolyogtatsz.:) "Matiné, meg művészfilm":D
Művészfilm az, amit senki nem ért, de úgy tesz. Az meg igazán pikáns, amikor egy programozó egy virtuális játék kapcsán a valóságról beszél.:D
Az, hogy ki, mivel játsszon és ki a keményvonalas játékos, azt egyrészt ne mondja meg senki és egyébként is nézőpont kérdése. Én pl. nem tartom magam keményvonalasnak, mert egyrészt már tudom hogy nem lapos a föld, másrészt a magam módján egész jól elboldogulok ezen "csak keményvonalasoknak" készített JÁTÉKKAL. Mert ugye játék?
Szóval azt mondod legyen fair a játék. De hisz ez a játék pont nem erről szól. A boss-ok mindent megtehetnek: varázsolnak, rengeteg életük van és ha megközelíted őket, akkor erős az ütésük. Ha kell beidéznek másik játékost, vagy egy másik boss-t és olykor láthatatlanok. Szóval csupa fair dolgot tesznek. A keményvonalasok ilyenkor helyeselnek, mert így lesz nehéz a játék, de a varázsló nehogy már nagyobbat lőjön, mert az nem járja.
A varázsló mindig erősebb és ez evidens. Mindig az volt és mindig az lesz. Egy szál kardal a varázslóval szemben meztelen vagy és lassú. Persze, ha megerőszakoljuk a játékot, akkor bármi lehet, de akkor egyáltalán minek van szükség a varázslóra?:) -
#7608 De nem nem nem és nem! :) Ez nem az a játék. Ez nem a függetlenség napja, hanem a Mulholland Drive. Az egyik egy matiné, a másik egy művészfilm. Előbbit mindenki szívesen nézi, utóbbit meg csak az arra fogékonyak.
A balanszolás mindentől eltekintve szükséges volt kellett és ez így most tökéletes, a DLC adott egy rakás gyűrűt meg fegyvert amivel majdnem elérhető a régi szint, viszont a lényeg,hogy nem egyszerre. Vagy lightninggallősz nagyon nagyot és semmi mással, vagy dark-al, stb.
Az látszik, hogy nem nagyon PvP-zel, mert akkor nem írnál ilyeneket. A varázslókkal az volt a gond régen, hogy ha egyszer eltaláltak, meghaltál. Erre ne mondjad már hogy fair. Valamint gondolj bele a közelharcos és a 10 méterről lövöldöző, rohangáló varázsló lehetőségeibe. Igenis a mágus rohangáljon és sebezzen fele annyit, mint a közelharcos, lévén elméletben - még ha ez nincs is így - nekik 2x annyi támadási lehetőségük van, mint a kétkezes társaiknak.
Nekem van mindkét kasztból karakterem és akármit mondasz, ez így jó, ahogy most van. Az örök téma meg hogy aki nem olyan ügyes, meg akinek nincs ideje, meg aki így akarja, meg úgy akarja... az nem ezzel a játékkal játszik! A fejlesztők kerek perec megmondták minden DeS/DaS játéknál, hogy ezt a sorozatot a keményvonalas játékosoknak készítették. Nem lesz benne nehézségi szint, nem lesz benne térkép, nem lesz semmi könnyítés. A játék ilyen, ha nem megy játszol mással.
Tehát ja, mi nem fogunk közös nevezőre jutni, mert neked teljesen más képed van erről a sorozatról, mint a valóság
-
1kezdő #7607 Igazad lehet. Én azt figyeltem meg, hogy a háttérben a kutya játszik, csak elakarják hitetni, hogy a gyerek az.:D -
#7606 Hát aki már játszott valaha PvP-t a DS-ekben, annak ez nem PvP, hanem vicc ... érdekes mód nem látjuk hogy jönnek be, csak már ott vannak ... simán szerintem meg van játszva, leteszi haver a jelet, ő meg behívja.
Az, hogy kijelöli a karaktert, emóciókat nyom, egyebek, biztos hogy más keze is benne van, persze lehet átadja a gyereknek nyomogatni azt az egy gombot, ez sem derül ki ... de tuti meg van játszva ... én rendszeresen látok 3,5 éves kislányt játszani ... itthon ... de nem ilyen játékokkal :) -
#7605 Há, végre sikerült beállítgatni :D Végigpróbáltam minden beállítást ami ott bal allul van, egyet leszámítva mint használhatatlan, annál is a gombok egy része teljesen össze volt kutyulva, de a Dpad működött, és most már fasza. :D -
#7604 Igen, ezt használom én is, de a Dpadal nem lehet csinálni semmit. -
#7603 A színe miatt? Nem lehetett látni, nekem meg azt mondták, hogy a tűznél van, ennyi... -
raja #7602 Parancsolj:
http://www.youtube.com/watch?v=prA2sZzL5cM -
raja #7601 Szerintem ez nem a te játékod:) -
#7600 Ó basszus, francért zöld a köpenye, beleolvad a háttérbe... xD -
raja #7599 Elszokott bóklászni a perem széléhez:)
Ott van az hidd el! -
#7598 Az, hogy nincs ott aminek lennie kell az nem függ a tudástól :D Amúgy az x360ce beállítását vágja valaki? -
1kezdő #7597 Még sokat kell tanulnod...:D -
#7596 Lehet hogy törlöm a mentéseket és újrakezdem, mivel minden mentésnél visszajön az összes lény nem oszt nem szoroz. -
#7595 Nálam nincs ott, istenbizony. :/ -
Keveqiah #7594 Majula, ott sertepertél a tábortűz körül. Nekünk készíti az ebédet. Néha meg csak a kilátásban gyönyörködik. -
1kezdő #7593 Válaszolok, bár kétlem, hogy valaha is egy nézőpontra kerülünk. Nem kezdeném a hatásvadász és kissé lekezelő sóhajjal.:)
Amit írsz a Te szempontodból és a hasonló mentalitással játszók szempontjából igaz.
Mi kell ehhez az igazsághoz: az előző játékok ismerete, ami kialakította egyrészt a rutint és az erre a játékra jellemző reflexeket. Ha ez már megvan, akkor a magabiztosság nagy lesz és megvan az alap a játék nehezítéséért való könyörgésre. A probléma ott van, hogy nem mindenki rendelkezik ezekkel és ha nem, akkor osztályrészük a kudarcok sorozata, ami egy játékot nem igazán tesz vonzóvá.
Persze a válasz erre: hogy mi is megszenvedtük, akkor szenvedjen más is! De ez nem válasz, ez az én központúság kifejezése. Nekem nehéz, tehát másnak is az legyen. Ha sokat bukok, más is bukjon. Persze, megint hallom a választ: "nekem már olyan, de olyan könnyű. Nem is értem mi ez a sírás?"
Ez a kijelentés olyasmi, mint amikor egy zöldsapkás tengerészgyalogos nem érti, hogy a gyakorlópályán szenvedő civilek, mit nyafognak, ő félkézzel teljesíti.
Nem ebből kellene kiindulni. Az, hogy volt benne könnyítés, még nem jelentette azt, hogy aki nem akart azzal élni, annak muszáj legyen. Menjen karddal és úgy nehezíthessen önnön helyzetén, ahogy csak akar. Az igazi probléma, hogy a játékkal egy időben a PvP is ott van és visszahat a játékra. A kardost könnyen öli a varázsló. De ezen lehetett volna azzal segíteni, hogy aki belép a PvP területére, ott a varázserő azonnal a megadott szintre redukálódik és kész.
Az, hogy én a saját gépemen hogyan ölöm meg a sárkányt, teljesen magánügy és senkinek nem okoz gondot. A lényeg a választás lehetősége, mely megadatott az embernek. Ezt elvenni, vagy csökkenteni nem bölcs és nem is illik. -
#7592 Nekem sincs baja, csak nem tudom hogy kell beállítani, amit autómatikusan beállít az meg nem jó, nincs befogás és ha menübe vagy inventoryba akarok turkálni mindig a billentyűzetér kell nyúlnom, más baja nincs.
Amúgy, azt a nőt akinél a pontokat lehet elosztani még mindig nem találom. Nem lehet hogy valami bug? -
raja #7591 Én is azt használom nekem semmi baja.(x360ce) -
#7590 Amúgy hogy tudnék kontrollerrel normálisan játszani? Mert annyira megoldották a pc portot, hogy most már kontrollerrel nem lehet játszani. Valamennyire sikerült beállítanom egy "x360ce" nevű kis programmal, de ennél se tudom beállítani, hogy a Dpadel váltakoztassam a menüben a dolgokat és a befogást se tudom beállítani. Valami ötlet? Vagy van valakinek ehhez valami jó beállítása? -
#7589 Még annyit, hogy van egy lvl500-as karakterem és ugyanúgy kiprucant bármelyik mob vagy boss, ha nem figyelek, mint lvl1-en. Annyi hogy 1-2 ütéssel többet bírok, és 50-100-al több sebzést viszek be. -
#7588 Ehhh...[sóhajt]
- A varázslatok igenis túl erősek voltak. Mármint szerintem erősnek nevezhetjük őket, ha egy DaS játékban az uolsó boss-t, vagy akár az ancient dragon-t 3-4 lövésből padlóra küldöm. Úgyhogy jah. A balanszolás jó lett, hiszen ennek pont így kell működnie. Közeharci fegyver erősebbet üt, hiszen kockázatvállalás van mögötte, ott a karakter kartávolságban folyamatos veszélyben. A mágiának kisebbet kell sebeznie, hiszen ott az egyetlen cél, hogy távol maradj az ellenféltől. Szerintem ez teljesen logikus és így működik minden más RPG-ben.
- "Újdonsággal nem tudtak szolgálni a három DLC-ben, csak a grafikai ábrázolás változott és hogy nehezebbé vált."
Nem igaz. Mindhárom DLC temérdek újdonságot hozott, változatos - szerintem az alapjátékon túlmutató - pályadizájnt, új technikákat, a balanszolást kiegészítő, valamint a PvP-t magasabb szintre emelő felszereléseket, fegyvereket. Ha a fórumtársak emlegetett boss-os problémát nem említjük, nálam egyenértékű lett ez a 3DLC az első rész DLC-jével. Nehezebb pedig nem lett, sőt... a harmadik DLC-t bonfire-höz való leülés nélkül halál nélkül söpörtem ki. Első halálom az Ivory King-nél volt. Ha van egy 2-300-at sebző fegyvered (az alapjáték fele), onnantól gyakorlatilag nem változik a játék nehézsége az adott NG-ben, mindenkinél ugyanolyan esélyed van. Mondom ezt 8 végigjátszás után.
"hogy megaláztak valakit játék közben csak azért, mert nem ismerte a pályát."
Erre most kérdezhetném, hogy eddig mivel játszottál?:D
-
#7587 igen megjavul és az estus flask is feltöltődik amit a csajtól kapsz .majula nevű helyen szintén nála kell elosztani a pontokat ilyen falucska,zöld köpenyes csaj -
#7586 Mert a tűznél megjavul a fegyver? -
1kezdő #7585 Négy lehetőség közül választhatsz:
1, Önállóan haladsz, mert rátarti vagy.
2, Segítséget kérsz...mondjuk itt, vagy máshol.
3, DaS2 Wiki, amennyiben némileg tudsz angolul.
4, YT videók
Ne hagyd, hogy eltörjön a fegyvered, ezért többet menj vissza a tábortűzhöz, majd amikor már több használható fegyód van, akkor inkább elkalandozhatsz. -
#7584 Nem feltétlen magára a világra értettem a reálisat, hanem a szituációkra. :D A valóságban is meglehetne könnyen dögleni egy ilyen helyen és az életben se tudsz mindent előre kiszámítani.
Amúgy én ott hagytam abba nemrég, hogy eltört már minden fegyverem és egy törött kard darabbal kellett császkálnom és nem találtam újat (szerintem ez is reális)... És akkor még arra se jöttem rá, hogy a pontjaimat hol kell elosztani. Máig nem tudnám ha valaki nem mondja el, hogy vissza kell menni valami nőhöz (akit viszont nem tudom hol van). -
1kezdő #7583 Reális? Inkább a pszichikumra próbálnak hatni. Félelmet kelteni. Pl.: Óriási katonák és bossok, akiről azt feltételezed, hogy akkorát ütnek, hogy menten véged. Akkora kardjaik és egyéb gyilkoló eszközeik vannak, hogy semmi nem állíthatná meg az erejüket. Erre, amikor elé tartod a pajzsot, nem történik semmi. Véleményem szerint csak látszólagos a realitás, csak olyan érzetet kelt. Ami más játéktól megkülönbözteti, hogy itt nehezebb a karidat életben tartani. Több a váratlan, kivédhetetlen halál.
Az irányításnak két fő vonulata van:
1, Jól tudod kezelni az irányító szerkezetet és kellően gyors a reflexed. Ezzel elugrálsz a csapások elől.
2, Ennek ellenkezője, ami lassabb haladást, óvatosságot és a távolsági fegyverek gyakrabb használatát eredményezi. -
#7582 Szerintem, a játék mocskosul reális, túlságosan... :D Sokan ezért nem boldogulnak vele. Mondjuk én se, de az irányítás miatt, amire sokan azt mondják rettenetes, sokan pedig, hogy meg kell szokni, de bizonyos mértékig nem tudom megszokni a hülye megoldásokat. De ráfogom arra, hogy rohadtul ügyesnek kell lenni... :D -
1kezdő #7581 Nem lett jobb, más lett. Kezdetben vala egy elképzelés, melyet tett követett és lett a DaS2. Ezt még a romantika hatotta át. A romantikusoknak ez megfelelt, de az ortodoxok támadták folyamatosan, hogy túl van erősítve a varázsló. Persze ők is varázslóval nyomultak többségében, hisz a konformizmus azért kellemes is tud lenni. Ez a bort iszom, de vizet prédikálok hozzáállás meghozta gyümölcsét és jöttek a patch-ek, melyekben elgyengítették a varázslót és a papot, meg még pár dolgot. Kijavítottak egy-két hibát, de a romantikának már lőttek. Újdonsággal nem tudtak szolgálni a három DLC-ben, csak a grafikai ábrázolás változott és hogy nehezebbé vált.
Nagyon tetszett, de egyben el is szomorított az a jelenet, mely a harmadik DLC-t elkezdő játékos, első nekifutását örökítette meg. A játékos teljes harci díszben futott neki. Szinte minden fegyver és páncél, valamint varázslat és magas tulajdonságok álltak a rendelkezésére. Látszott a kamera kezelésén, hogy ennek tudatában van és teljesen el is van telve önnön nagyságától. Ennek megfelelően magabiztosan hatolt be a területre, illetve a bosshoz, a láthatatlan tigrishez. Megalázó volt a veresége és a kiszolgáltatottsága. Akkor ott elveszítette a magabiztosságát, több százmillió lelket, melyet gyűjtögetett, hogy látható bizonysága legyen az ő nagyságának. Szóval, tetszett, de egyben el is szomorított, hogy megaláztak valakit játék közben csak azért, mert nem ismerte a pályát. -
lammaer #7580 Itt találsz a steames ár feléért is....
link -
#7579 Kár :/ Igen, én is az árcsökkenést várom, dlc nélkül is elfogadnám simán. Kitudja, talán steamen pont benne lesz egyszer ebben a 75%-os leárazásban ha mázlim van. Amúgy nem igen akar lemenni az ára. ...
Ja meg az érdekelne, hogy eddig az 1.01-es verziót próbáltam, most meg látom elvileg 1.06-nál tart. Miben lett jobb? -
#7578 biztos van,én twitchen néztem :) -
Zozo0122 #7577 Nem lehet megoldani. Amúgy vedd meg, nagyon megéri, főleg most, hogy végre minden tartalom kinn van a játékhoz. (minden DLC) Bár lehet érdemesebb várni egy árcsökkenésre, egyben az egész elég húzósan jöhet most ki. -
Zozo0122 #7576 Van videó? :) -
#7575 Hali
Az lenne a kérdésem, hogy valahogy meglehet-e oldani a co-op-ot tört verzióval? (ha van ennek warez fórumja nyugodtan irányítsatok oda, én nem találtam) -
#7574 nagyon érdekes volt a bossfight mostmár gyenge pontja is van.meg nagyon hangulatos csak kár hogy ennyi van benne:) -
#7573 nézitek amúgy a bloodborne alpha streamet?:) -
#7572 Vagy vadakat terelő juhász...
A lényeg, hogy a kislány élvezte, nem kényszerből nyomta, és mivel ő maga is nextgen, a mobiltelefon-konzol vezérlő-internet-tapiképernyő korába születve, a geekség nem is annyira távoli jövő számára. -
Zozo0122 #7571 Vagy felnő és visszatér a Dark Soulshoz és ő lesz a legnagyobb "lag backstab girl" a földön:D