8811
Dark Souls II
-
Az előre/hátra+ütést eléggé időzíteni kell, nem egyszerű előhozni őket. Egyszerre kell lenyomni a két gombot és mégse. Bill-en legalábbis az irány gombot egy negyed mp-el előbb kell lenyomnom mint az ütést.
Egyébként ha két karddal mész, van power instance-ed. Ez annyit jelent, hogy plusz kombókat, sebzést vihetsz be az ellenfélnek, igaz dupla stamina árán. Ehhez az a gombot kell nyomvatartanod egy kis ideig, amivel váltasz az egy kezes és kétkezes mód között. A power instance feltétele, hogy kétszer annyi statodnak kell lennie, mint az adott fegyver követelménye(i). Tehát ha van két katanád aminek 10 str és 10 dex kell, akkor ha van 20 str és 20 dex -ed, bekapcsolható a PI. Különböző fegyverek esetében értelemszerűen a nagyobb értéket kell nézni. -
...Lehet fejleszteni a fegyvereket...? -
Én majdnem jártam úgy, viszont amikor épp beleéltem magam milyen profin betanultam a gurulásos szúrást meg az ilyeneket, nagyon profin belegurultam egy szakadékba.... :D -
Valamelyik fegyverrel forogsz (twinblade, halberd, spear - utóbbi kettő két kézre fogva asszem a 2x nagy ütés esetén), valamelyikkel kaszálsz, szúrsz, hasítasz, stb. Próbáld ki mindet, amit találsz és használd ami neked szimpatikus, kényelmes.
A stat-ok olyan nagyon sokat nem számítanak. Ami nagyot üt az általában lassú,ami kicsit az úgyis gyors fegyver. Az általános különbség a fegyverek között ~30-50 sebzés, ami egy 1000-2000HP-s boss esetén elenyésző. Később tudsz majd bűvölni, extra elementál sebzést adni nekik, stb.
Tehát nincs a játékban konkrét legjobb fegyver, mindegyik jó. Az endgame dex-es PvP játékosok is sokan az alap tőrt használják. Magyarul, ha találsz egy fegyvert, ami nagyon tetszik neked, nem kell aggódnod, hogy le kell cserélned, nyugodtan fejleszd, el fog kísérni a játék végéig. Alapanyagod a játék feléig bőven lesz annyi, hogy 1-2 fegyvert és pár páncél elemet maximumra fejlessz. Utána meg már rengeteg fog esni, ill egy pár végtelen mennyiségben lesz vásárolható.
Több, mint 100 különböző fegyver van a játékban (az inventory-d végtelen), szóval lesz választási lehetőséged:)
-
Rony94 #7646 Az ilyen ütés próbálgatásokkal csak óvatosan. Az első részben egy ilyen miatt véletlenül megsebeztem az egyik NPC-t és kénytelen voltam megölni. -
Már minden ilyet próbálgattam, de még egyszer se jött össze, volt hogy megálltam egy teremben és ütögettem a levegőt kemény fél óráig, de csak a sima ütést, erős ütést, nekifutásból ütést, a gurulásból szúrást sikerült megcsinálnom, a többit nem. Főleg ezt az "előre gomb + nagy ütés" dolgot nem értem, én hiába nyomogattam nem sikerült. (amúgy kontrollerrel játszok). Megjegyezném a játék egy értelmetlenségét, hogy ha két kardal megyek miért nem lehet védekezni... :D A valóságba még könnyebb két kardal védekezni mint egyel, itt meg kihagyták.
Majd még próbálgatom, ha tényleg így kell valahogy sikerülnie kell.... -
1kezdő #7644 Ha minden elsőre, vagy másod és harmadjára összejönne, akkor ez a játék könnyű lenne. De mint Te is tapasztalod, nem könnyű játék. Van, amire logikával kell rájönni, van, amihez nyelvtudás kelletik és van, ami hosszabb gyakorlás, próbálgatás eredménye. Rá fogsz jönni, hogy van a játékban, amit megtudsz tenni és van olyan, amit nem. Ha elég okos vagy, meg ügyes ez sok minden lesz, de ha tehetséges, akkor majdnem minden menni fog. Rajtad áll. Én, vagy itt más, csak az utat mutathatjuk meg, de Neked kell végig menni rajta és ami nagyon jó a játékban, hogyha vétesz és meghalsz, gyorsan feltámadsz. Utána már tapasztaltabb és vélhetően ügyesebb leszel. Próbálgasd a dolgokat és értelmezd.:) -
Minden fegyverrel 10 mozdulatod van:
- kis ütés
- 3x kis ütés
- nagy ütés
- 2x nagy ütés
- gurulás + kis ütés
Majd ugyanezek, ha két kézre fogod a kardot (nem tudom mi az alapértelmezett bill, én Q-t használom erre), többnyire más mozdulatsort eredményeznek, és nagyobb sebzést.
Továbbá vannak a taktikai mozdulatok:
- előre gomb + kis ütés (pajzs áttörés)
- előre gomb + nagy ütés (ugrásból ütés)
- hátra gomb + kis ütés (hátraugrás)
-
Hm, most néztem is egy videót, a srác kardal olyanokat csinál, hogy szúr, meg forog harc közben, ezeket hogy a fenébe csinálja? Azt tudom egyszer kiírja nekem, hogy ugrótámadás, de azt se tudtam melyikek azok a gombok és hiába próbáltam nem jött össze. -
1kezdő #7641 Együtt érzek, mert én sem tudok angolul. Ezért ajánlottam Neked, hogy használd a magyar Wikit, igaz, csak részben segít. A többit Neked kell kitalálni és ha az sem elég, marad két dolog: a kérdés és a You Tube. Pl.: merem ajánlani egy kedves társunkat, kinek nick neve Tinman és ezen a néven végig játszotta a DaS2-öt. Ami lényeges: magyarul és elég részletesen. -
1kezdő #7640 Nem Rony94. Te 20 éves vagy és ez azért sok mindenre magyarázatot ad. Mint ahogy Azerielnek, Neked is van hova fejlődnöd. Lényeg a jó irány.:) -
Rony94 #7639 Akkor én most illetlen voltam? Szörnyű ember vagyok! -
Vagy csak nem tud angolul, és olyat kérdez inkább aki ismeri a játékot. -
Ó, mentem már rossz irányokba nyugi és szenvedtem 5-6 órákat egyedül úgy, hogy fingom nem volt mit csináljak :D -
1kezdő #7636 Igen, igazatok van...a magatok szempontjából. Miért? Mert Ti, ilyen mentalitású emberek vagytok és ezzel semmi baj. Nem kérdezgettek, utána néztek, megtapasztaljátok. De valamit meg kell érteni: nem mindenki olyan, mint Ti. Vannak, akik társasabb, segítséget gyakrabban igénybe vevő. Hogy miért? Csak! Ilyennek teremtette az Isten őket. Vagy csak lusták, de ezt innen nehéz eldönteni. A lényeg: ha valaki úgy dönt, hogy ide fordul és segítséget kér, nem illik ellökni a kezét bármely megfontolásból.
Hogy miért mondok ilyeneket? Mert én meg ilyen vagyok.:) -
Rony94 #7635 +1
Én is ezen az "ösvényen" mentem és milyen jó érzés is volt mikor egyedül játszottam ki a játékot. :) -
Ne fogjátok a kezét! Hadd élvezze egyedül. Ha "rossz irányba" megy, akkor is. -
Zozo0122 #7633 Jó az irány. -
Most elmentem arra amerre azok a nagy pajzsos fazonok vannak, meg buzogányos. 400 soul egy és elég lomhák. -
Zozo0122 #7631 Igen, a Pursuer :) Az egyik kedvencem, de egyelőre őt hagyd, keress másik útvonalat, később majd le tudod még őt ölni. -
A másodikig jutottam el eddig, de nem tudom jó irányba mentem-e, egy nagydarab páncélos pajzsos kardos fazon aki lebegni is tud. Egyenlőre úgytűnt, hogy lehetetlen még. :D -
Zozo0122 #7629 Hamar bele fogsz jönni :) Olyan 200-500 halál után az ember már elég rutinossá válik :D Aztán majd várjuk a beszámolókat a diadalmas boss mészárlásokról :) -
Most már azért kezd átláthatóbb lenni :) A magyar dark souls wikiről meg nem is tudtam o.O -
1kezdő #7627 A következőt javaslom, két dolog: az egyik, hogy végig próbálgatsz mindent és tanulmányozod /én is tanulgattam.:) A másik, hogy van egy magyar DaS wiki magyarul. Ez persze nem a DaS2-ről szól, de van sok hasonlóság /nem minden!/. E kettőből és a rendkívüli találékonyságodból szerintem megoldod. Ha már mindent megnéztél és kipróbáltál és még ekkor sem frankó minden, akkor megint próbálj kérdezni.
Nézd! Én elég béna vagyok, de ha nekem ment, neked gördülni fog. Sok sikert!:) -
Zozo0122 #7626 Na jó. Kis gyorstalpaló, kinevelünk itt belőled egy újabb fanatikust :) Szóval:
az alap tulajdonságok:
Vigor - életerő
Endurance - ez a legfontosabb!!! ez határozza meg a staminádat és mivel mindent staminából csinálsz ebből sok KELL
Vitality - fontos, a terhelhetőségedet határozza meg, nagyon nem mind1, hogy lassú vagy vagy gyors
Attunement - a varázslat slotok számát növeli + gyorsítja a varázslást
Strength - erő, sok fegyvernél igen magas követelmény
Dexterity - ügyesség, szintén magas követelmény szokott lenni a gyorsabb fegyvereknél
Adaptability - fontos lehet, legfontosabb előnye, hogy megnöveli a gurulásnál a sebezhetetlenség idejét - amikor gurulsz nem kapsz be találatot
Intelligence - varázslatoknál követelmény és sötét varázslatoknál
Faith - csodáknál követelmény és sötét varázslatoknál
Ami nagyon fontos az elején: ENDURANCE, vigor, vitality és VAGY strenght, VAGY dexterity VAGY intelligence és/vagy faith mondjuk kezdetnek, tőled függ, hogy mit szeretnél kihozni a kariból.
FEGYVEREK: különböző skálázódás van: strenght,dexterity,intelligence és faithre
E,D,C,B,A,S tehát az S a legjobb, azaz ha egy dexre S-el skálázódó fegyvert forgatsz akkor annál nagyobb + sebzést kap minél magasabb a dex értéked és így tovább a többi statnál is.
Egyébként a menükben mindent el is tudsz olvasni, jobb gomb és helpre menj :)
-
Baaz, meg van... Vak vagyok... -
Inventory-ban kiválasztod a fegyvert és lent mutatja, hogy mi kell hozzá. str, dex, stb. pirossal jelzi ami problémás nálad. -
nyomsz egy T billentyűt és kapsz tooltippet az ikonokhoz. -
Nem találom ezt a dolgot, hogy megmutatja mi kell hozzá, csak azt találom, hogy milyen tulajdonságokból vesz le, mert nem tudom hordani. -
Azok azt jelzik? Nem tudom értelmezni mert nem az van ott, hogy erő meg ilyenek, hanem egy ikon... én meg nem tudom, nekem abból nem esik le, hogy melyik mit jelent. :D -
1kezdő #7620 Ha PC-vel játszol, akkor Esc gomb, majd a megjelenő menüből az első a kard. Klikk rá és amelyik kezedbe fognád a kardot, oda klikk. Megjelennek a fegyverek, melyeken egyenként végig viszed a kurzort. Amelyiken épp rajta van, annak alul megmutatja, hogy milyen tudás, erő kell, hogy használni tudjad. Ezenkívül sok mindent még megmutat a másik oldalon. Tanulmányozd. Remélem, tudtam segíteni. -
Bloodborne? :D Az durva cucc, elvileg a demot a játékosok 5%-a vitte végig. (volt szerencsém látni a végén a bosst, hát iszonyatos!)
Egy kérdés visszatérve a dark soulsra: Elkezdtem poénból egy Sorcerert, hogy majd harcost csinálok belőle, egyik kezében kardal másikban varázsbottal, de mindegyik kardra azt írja nem tetszik neki... Sajna a játék nem arról híres hogy megmondja miért és hogyan... De mit kéne és meddig fejlesztenem ahhoz, hogy egy egykezes kardot tudjon használni? Már ha lehetséges. -
Zozo0122 #7618 Nekem is jobban tetszene pajzzsal. De van hangulata ennek is. Valahogy nekem a 2004-es Van Helsing jut eszembe erről a karakterről...:D -
Ami negatívum hogy a hullák még mindig rongybabaként "ugrálnak" a földön. Ezt még a DaS-nak elnéztem, de itt már igazán javíthatták volna.
Utoljára szerkesztette: Lunki88, 2014.10.03. 19:08:58 -
Úgy tűnik, hogy a pajzs hiányát próbálják kompenzálni az instant stamina regen-nel (a hp poti is azonnal gyógyít). Mondjuk nekem a pajzsos megoldás még mindig jobban tetszik, mint ez a DmC-s csúszkálás. -
1kezdő #7615 Ránézésre Darkosabb, mint a DaS2 és mintha nehezebb is volna. Ha ez így van, akkor egy fejlődéstörténetnek vagyunk tanúi, hogy lehet egyre brutálisabb grafika és öldöklést előállítani.
Azért finoman mindig ott a PS 4 :) -
Zozo0122 #7614 A Bloodborne egyre jobban tetszik...itt ez a régebbi trailer, hát brutálisak benne a bossok :) Meg a helyszínek is.
Ez meg az alpha gameplay, 2 órán át :)
-
Rony94 #7613 Kiforgatod a szavait, inkább tényleg zárjátok a témát! -
1kezdő #7612 Igazad van, nem tartozom a művészfilmeket kedvelők közé, ami persze nem jelenti azt, hogy úgy 10%-ban ne születne maradandó alkotás. Ezeket szívesen megnézem, mert van mondani valója, azt képes értelmesen /nem elvontan/ közölni. A többitől óvjon az ég!:)
Eddigi életem folyamán több ezer filmet volt szerencsém megtekinteni. Jelen pillanatban Kb. 6-700 film van a háttértárolómon, ami többnyire Xvid formátumban is 1 terabyte méretű.
Szóval -szerinted- az a film elgondolkodtató, ami művészfilm. Akkor, -csak a hasamra ütve- megemlíteném Chaplin-t, a nagy nevettetőt és annak is a "Modern idők" 1936-ban bemutatott filmjét, mely még néma film volt. Nem volt "művész film". Akkor szerinted nem is volt elgondolkodtató? Hmm?:)
A film, magában művészet. Van, amikor nyilvánvaló az üzenete és nem kell agyalni rajta, van amikor bonyolultabb és a mondani való mélyebben rejlik, de ha az egyszerű ember nem képes megérteni, hogy mi az üzenete...na akkor mondjuk, hogy elba...ta. -
Te is megmosolyogtatsz:)
A művészfilm az ami elgondolkodtat és van aki nem érti. Mert van egy célközönsége, nyilvánvalóan nem tartozol közéjük (no offense, távol álljon tőlem). Na mindegy, szerintem zárjuk le a témát, nem vagyunk egy hullámhosszon:)