8811
Dark Souls II
-
1kezdő #7890 A következőt gyakorold be: jön a boss feléd, Te targetolod. Mikor már elég közel van, de még ütőtávon kívül, kezdj el oldalra mozogni, mintha kiakarnád kerülni. A boss persze arra van trenírozva, hogy odamenjen hozzád és üssön. Mikor erre sor kerül, Te már oldalt vagy hozzá képest és nem szembe. Üt, illetve lendít. Ekkor oldalgurulás, lehetőleg a fegyvert tartó oldalon. Ettől többnyire megzavarodik, mert elvesztette a célt, kivéve, ha épp kombót üt, mert akkor le kell hogy fusson a kombó programja. Tehát: csapkodni kezd. Ha kombózik, akkor illemtudóan vonulj félre és várd meg, míg abbahagyja. Kombó után pihizik, na akkor adj neki egyet-kettőt. Ha nem kombózik, akkor zavarba jön a gurulástól, mert újra célt kell keresnie, ekkor üsd meg és tipli.
-
#7889 A fenéket nem tudsz gurulni...:) Legyen 70% vagy 50% alatt a terheltséged és semmi gond nem lesz a gurulással. Az ADP-d meg legyen legalább 15.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.10.21. 22:25:49 -
1kezdő #7888 Ha megölted a smeltert, akkor menj vissza a küzdőtérre és találkozhatsz régi kedves ismerősöddel.:) -
#7887 Igazatok van amúgy. Pajzsos vagyok, gurulni nem tudok. Mivel a támadás kezdetétől az utolsó pillanatig követi a mozgásomat, ezért csak legvégső esetben gurulok, de a középső klikkel sohasem játszok. Tehát targetolom, támad, target off, gurulok, target vissza nagyon nem megy.
Van egy szép nagy pajzsom, ez általában 2 ütésre elég, utána meg a harmadikat beszopom és meghalok és agyfasz :D
Amúgy megcsináltam a smelter demont. Igazából nem is volt nehéz, csak hagynom kellett hogy kicsit többet üsse a segítőt.
Ds1-ben csináltam azt, hogy kétkezes kard kétkézbe fogva. Mindig meghaltam. Aztán rájöttem, hogy mennyire jó a pajzs és azóta csak az.
Amúgy nagyon tetszik a játékban, hogy bele-bele lesek a fegyver leltárba és olyan fegyvereket látok, amiket csak ng+ valahanyasba lehet csak megszerezni. Ez azért jó, mert ez is olyan feelinget ad mint a diablo 2, hogy újrajátszhatom kétszer és még mindig élvezetes lesz.
A lvl 800-as capről nem is beszélve. -
1kezdő #7886 Szerintem Te is pajzsos kari vagy, azaz a pajzsodra hagyatkozol, mert nem igazán megy a gurulás. Nem érzed mikor és milyen irányba kell gurulni és mennyit. Sokszor a boss-tól elfele akarsz ijedtedben elgurulni, pedig inkább felé és mellé kellene, mert akkor nem ér el az ütése. A legtöbb bossnak hosszú a fegyvere és nagyon ügyesnek kell lenni, hogy kijuss az ütőtávból. De ha az ütés irányába gurulsz, akkor a holt tér megvéd és a gurulásból kijőve üthetsz, de van amikor még egyet kell gurulni, mert a boss kettőt üt egymásután. Vagy hármat.:) -
#7885 Hát, pedig lvl91-en már semminek sem kellene problémát okoznia:) Ha greatsword-öt hasznlász, 30 STR, 30 VIT, 30 END A maradékot meg szórd az ADP-re. A pontjaidat újraoszthatod a banyánál a kezdő házban. -
1kezdő #7884 Nem tudom hogy On-line játszol, vagy off. De mindkét esetben kérhetsz segítséget, ha human vagy. Ha off, akkor a boss előtt található a segítség, mely gépi, de elég hogy győzz. Ha On, akkor több segítséged is lehet. Mindkét estben tuti a győzelem, csak hajts.:) De ha rátarti vagy és nem kell a segítség, akkor még sok halál áll előtted. Legyél kemény, mint a szárított teve sz..:) -
#7883 Nah. Nagyjából értem mire akartok kilyukadni, de én most vagy nagyon elfejlesztettem a karakteremet, vagy csak nem játszottam eleget.
Jelenleg lvl 91-es vagyok: str, dex, adp, endurance 20 és 25 között van, egyedül a vita áll 12-őn. (ezért kevés az equip loadom)
Greatsword és egy nagypajzs kombó. 55% környékén szoktam állni CSAK a pajzzsal és a karddal.
Most megszereztem a Dull Embert, odaadtam a papónak és jelenleg azon agyalok, hogy mi a francot fejlesszek. A Greatsword kurva nagyot sebez, de lassú és nehéz. Más fegyver viszont a közelébe se ér a sebzést tekintve...a Zweihander párezer shard után olyan lesz mint az aktuális Greatswordom, de akkor meg kidobtam az összes kövemet azért, hogy 10 kilóval könyebb legyen a fegyverem (és semmi több).
Igazából arra jöttem rá, hogy varázsolni kéne...de most kezdem el érezni, hogy milyen kibaszott lassú is a fejlődés már. közel 10 ezer lélek egy szintlépés, és alig bírok összekaparni 20-30 ezret.
Meg kéne ölnöm a Royal Ratot a Rottent és a Smelter Demont. Akkor jobb kedvem lenne, de sajnos ez a három szarrakás még mindig kifog rajtam...smelter demon az élete 20%án valahogy mindig eltalál a lángoló szarjával és meghalok...ha nem próbáltam meg hússzor akkor egyszer sem. Kezdek tanácstalan lenni mert nem fejlődtem semmit 4-5 óra gameplay óta. -
#7882 Astetic égetés csak az adott bonfire területén emeli a szintet. A játék végén minden emelkedik+1-el, az is amit már egyszer emeltél astetic-el (tehát az +2 lesz ha már egyszer emelted +1-re). Valamint játék végén értelemszerűen minden reset-elődik, elvesznek a kulcsok, quest item-ek, minden láda, boss, stb újraéled. Továbbá a játék végén indított valódi NG+ hoz új játékmenetbeli fícsöröket, mint rengeteg fantomot, nehezebb bossfight-okat, új fajta ellenfeleket.
Páncél nélkül célszerű dex karaktert kreálni. (DEX, END, ADP minden mennyiségben) Gyorsan mozogsz, ütsz, jobb kitérés, könnyű páncélzat.
Tank karakterrel, (VGR, VIT, END, STR, ~15-20 ADP) nehéz páncélban meg értelemszerűen 3x annyi ütést élsz túl.
Utóbbival egyszerűbb a játék, a "tolvaj"szerű karakterrel nem árt a rutin, lévén maximum 2 ütést bír. Jó kombó lehet még a tolvaj-mágus kombó, 20 pontig felfejleszted a tolvajt, majd elkezdesz pakolászni az ATN/FTH, INT statokra is.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.10.21. 13:37:04 -
1kezdő #7881 Akkor több mint valószínű kissé még fejlesztened kell azt, amit Myselor javasolt. Ugyanis, amikor gurulsz, akkor egy rövid ideig elérhetetlen vagy az ellenfél ütésének. Ez az elérhetetlenség annál nagyobb, minél magasabb az adaptability. Ha kicsi és valószínűen kicsi, akkor a gurulás időzítése mérnöki pontosságúnak kell lenni és ezért ritkán sikerül. Még valami: amikor -és most csak erről a boss-ról beszélek- elgurulsz mellette, ne jelöld ki. Azért nem fontos kijelölni, mert így könnyebben eltudsz mellette haladni. A gurulásból visszacsapás már nem gond, mert akkora a cél, hogy nem lehet elvéteni.
A gurulást akkorra időzítsd, amikor megindítja az ütést. Kétségtelen, hogy némi hidegvér és jó reflex szükséges. De ezt lehet fejleszteni. Itt a pánik rossz tanácsadó. Gondold először végig fejben, aztán valósítsd meg...barátom.:) -
#7880 kell fejleszteni azt is olyan 12 pont-tól már összejön ha több van még jobb. a gurulást.adaptability-re kell raknod 12+nál már jó lesz szembe át tudsz gurulni a kardcsapásokon is :D -
#7879 Barátom, az az elgurulás ha 10ből 3szor összejön...nem bírok gurulgatni. Valamiért mindig telibevág.
MerlinW köszönöm a válaszokat! Tehát így lehet ng+ba lépni, hogy Bonefire Asteticet égetek? Vagy a játék végén minden átfordul magától?
Amúgy jelenleg egy sima Greatsworddal tolom asszem ötig fejlesztettem, és egy pajzzsal. Se páncél se semmi. Nem látom sok értelmét, csak lassítanak. -
1kezdő #7878 Elnézést, de az előbbi üzenet Mr no NaMe-nek szólt. Sorry!:) -
1kezdő #7877 Figyelj: menj be a dagadékhoz, akár meztelenül, egy szál karddal. Nem kell pajzs. Mikor elindul feléd, indulj Te is és amikor üt, akkor gurulj el mellette a fegyver oldalon. Ha kijöttél a gurulásbólfordulj vissza és üsd meg, aztán tűnés onnan. Ezt csináld addig, amíg meg nem döglik. A lényeg, hogy olyan helyet válassz, ahol nem gurulsz bele a tűzbe. Ha megölted, állj mellé és köpd le, majd lazán sétálj tovább. Én így tettem.:) -
#7876 A fene, kösze -
#7875 kell ám -
#7874 DS1 ben a pyro használatához kell attune slot? Help! -
#7873 Igaz, igaz, olyat se látunk még, plusz a fegyverek is elég korlátozottnak tűnik, mintha classonként lenne pár fajta és ennyi. Eleddig a grafikán és hangulaton kívül, mintha csak visszalépés lenne a BB... -
Esmun #7872 (Kandurex
Én mágiát sem láttam még a Bloodborne-ben. Pedig nehéz elképzelni, hogy lemondjanak róla.) -
#7871 - 3 fokozata van a terheltségnek. <25% <50% <70%. Értelemszerűen minél kisebb a terhetésged, annál gyorsabban mozogsz. A vitality stat-al tudod növelni a teherbírásodat. Minden tárgy, páncélnak van súlya, jobb oldali panel alján látod, valamint a terheltségedet is mikor kijelülsz egy elemet.
- 10x ölhetsz meg minden ellenfelet, utána eltűnek. Bonfire astetic-el újra lehet őket teremeteni, de ugyanakkor az adott terület NG+, NG++, stb-re ugrik, tehát nehezebb lesz.
- A gurulás "sebességét" (nem sebesség, hanem amolyan kitérési értékét) az Agility stat-al tudod növelni =kisebb eséllyel talál el egy támadás.
- A parazsat, a fentről lövöldöző íjjász platformján találod. Körbe kell menni és átugrani.
- Shardokat a fegyverekre használd el először, a páncélokra csak miután készen vannak a használni kívánt fegyvereid.
A helyszíneket ugye saját tetszésed szerint járod be, tehát nem sorrendben (balról-jobbra) nyílnak meg. A területek másik fele csak lesz elérhető, ha meggyújtottad mind a 4 primal bonfire-t.(Rotten, Sinner, Iron King, és Duke's Dear Freja). Továbbá vannak eldugott bonfire-ök, pl ott is ahol most vagy. Mikor Rotten-hez mész ne balra fordulj, hanem jobbra a szakadék peremén. Valamint a kukacok környékén van két barlang is a szakadék pereme alatt.
- A videókon a srácok valószínűleg NG+-ban játszanak, azaz már végigvitték a játékot egyszer és újrakezdték. Ilyenkor minden cuccodat, szintedet viheted magaddal.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.10.20. 18:19:27 -
#7870 Sziasztok!
Hülyén hangzik de elakadtam. Nem csak a végigjátszásban, de úgymond a játékban is. Sokmindent nem értek. Nézegetem a videókat és olyan cucca van némely embernek, és olyan kibaszott gyorsak páncélban, hogy még ha tízszer olyan gyors lennék meztelenül akkor se tudnék olyan gyorsan elgurulni egy ütés elől.
Nem értem hogy működik a farmolás. Jelenleg Black Gulch csodálatos vendégszeretetét élvezem és a Rotten című bossal szopok mert egyszerűen nem gyors a karakterem meztelenül se. Farmoltam Large Titanite shardokért a féreg szarokat, de 15 bonefire után 3 pocsolyából már csak egy pocsolyából ugranak fel. Korlátozott a szörnyek újrapopolása?
Iron Keep is kiesett, 20 óra játék után még mindig nem vittem tüzet a basztíjos kovácsnak. Most én vagy nagyon elmentem valami mellett, vagy nem tudom. Nézem a játék helyszíneit, az első 4-5-6 megvan, aztán 5 nincs meg és megint megvan 3. Annak a helyszínnek nem tudom a nevét, ahol ilyen törpök vannak, és valami baszott nagy mérgező patkányszerűséget kéne megölni, és minden tele van kövekkel nyitható rejtett ajtókkal.
Bocsánat, hogy laikusként írkálok de majdnem 5 nap kiesett a játékból és ez mégjobban rátesz arra, hogy totál el vagyok tévedve. Nem tudom merre induljak el.. -
#7869 Ez tényleg zseniális:) -
Rony94 #7868 Hát ez murva jó! (bocs ha már volt) -
#7867 Bloodborne -nön morfondíroztam, hogy hogy is lesz benne a ruházat, páncélzat kérdése, mert ugye eleddig egyszerű, korhű, kalap, köppenybe szaladgáltak a bemutatókon, viszont mivel ugye modernebb szférába kerültünk át, hogyan is lesz ez a megoldás? Ugye talpig acélban valahogy eltérne a játék stílusától... vagy ezt is kukázzák, mint a pajzs dolgot?
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2014.10.20. 12:57:27 -
1kezdő #7866 Sci-fi= fantasztikus (tudom, tehát: ányos) és nem elvárás. Ilyet nem várhat el senki, de képzelegni a szebb jövőről azért nem bűn.:D
A szebb jövőt mindjárt be is mutattad: nem kérdezte senki, csak úgy beírtad ami az eszedbe jutott és már valakinek segítettél is és minden ilyen segítségért köszönet jár.
Anno Tinman barátunknál hiányoltam kissé, hogy amikor talált valamilyen tárgyat, vagy beszélt/hallgatott valakit/, ha egy mondatban is, de jelezhette volna, hogy mit tud az a tárgy, vagy miről beszélt az illető. Persze a legtöbb dolgot ki lehet találni/rá lehet jönni és végig lehet játszani. De az az egy mondat is tud segíteni...ha már magyarul készül Uram bocsá':)
De ismét jelzem: ez csak fantasztikum.:) -
#7865 Bonfire astetic-et akárhányszor használhatod, mindig emel egyet az NG-n (NG+X), és a a legtöbb loot is visszakerül. Így akármennyi lightning spear-ed (vagy bármi más) lehet, 10 slot-ba betéve magas statok mellett, akár 100-at is lőhetsz vele.
Monjuk felesleges, 20 bőven elég, a spell visszaállító növények/itókákból rengeteg van a játékban. -
Zozo0122 #7864 Miket ki nem tudsz találni :D De nem várható el MerlinW-től, hogy mindig random bedobjon tárgyakat leírással, bár biztos, hogy jó néhány a fejében van :D Ennyi erővel csak az írhat ide, aki a hozzászólása után a kezdőkre odafigyelve elhint egy tárgyinfót :D Vagy egy érdekességet, vagy bármit. De akkor itt egy véletlenszerű:
Traveling Merchant Hat: a játék elején már megvehető a boszorkánytól, és érdemes is, mert megnöveli az item discoveryt azaz az esélyt, hogy az elhullott ellenfelek dobnak valamit. A játék elején nagyon jó :) -
1kezdő #7863 Szeretném kiemelni és egyben meg is köszönni MerlinW (egyfajta)karitatív segítségét, melyet hozzám hasonló "kezdő(k) irányába kifejt.
Ez volt idáig a gyakorlatias megközelítés. Most jöjjön a a sci-fi:
Legutóbbi hozzászólásában, több hasznos információ mellett, megjelöli a nevén nevezve a tárgyat (Lion robe) és hozzáteszi, hogy milyen tulajdonsággal rendelkezik. Eme hasznos dolgot -és most kissé haza szólok- a játék speciális nyelvét nem ismerők nagy örömére gyakran ismételhetné, még akkor is, ha nem erre irányul a kérdés.
Mondjuk a gyakorlatban ez úgy nézne ki, hogy válaszolna az aktuális kérdésre, majd -mint egy mellékesen- hozzá tenné az általa véletlenül kiválasztott tárgy nevét és hasznos rendeltetését. -
Zozo0122 #7862 Nem csalás az, NG+ sokban már egy raklap Lightning Speared lehet és nagyon magas ATN+FTH :) Láttam én már 30 Soul Speart is :D -
raja #7861 Köszi a választ.
Akkor amit láttam a YouTube-t 32 akkor valószínű csalás!? -
#7860 - növeled az ATN, FTH statodat (pár pontonként nő egyet a cast-olható spellek száma)
- veszel/szerzel több ugyanolyan varázslatot és berakod mindet.
- Ruhát (pl. Lion robe), gyűrűt használva növelheted a számukat 1-2-vel.
~30-40ATN, 40FTH és 2 Lightning Spear-el kb 20-at lőhetsz el. -
#7859 Pár kommenttel lejjebb? -
raja #7858 Miként lehet a spell cast-t növelni PL. a Lightning Spear alapból 3?
De látom a neten,hogy valakinek 15 is van egy slotban! -
1kezdő #7857 Ahogy mondod...igaz, egy büdös szót sem értettem, de attól még igaz.
Üdv újra itt!:) -
#7856 Minden egyes szava igaz.
Köszönet benőmenőnek! -
Esmun #7855 Pedig volt közte egy-két jó ötlet:). -
Zozo0122 #7854 Na azért -
#7853 Kiderült, hogy csak trollkodás volt. Csak az eleje igaz... -
Esmun #7852 Decreased movement speed and stamina regeneration in Frigid Outskirts, if player is not wearing a fur-lined chest piece.
Ancient Soldier Varg, Afflicted Graverobber, and Cerah the Old Explorer have been replaced by three Mushroom Parents with Bone Fists
Ancient Dragon now drops Legendary Soul, used to craft a new fire-elemented ultra-greatsword that scales with number of Human Effigies held
Ezek komolyak? -
Rony94 #7851 Állítólag az Action a legjobb felvevő program (persze a ShadowPlay után).