8811
Dark Souls II
  • Rony94
    SOHA nem idézek be senkit. Az a puncik eszköze. Én nem vagyok punci. :)
  • Myselor
    hogy tudd farmolni őket + nehézség kb 10 alkalom után eltünnek az elsőben ott mindig respawnoltak :D
  • Ozzyehh
    egy kérdés, mi értelme van annak, hogy respawnolnak a mobok????????????? van valami oka, hogy ezt így csinálták meg? vagy csak a nehézség miatt??
  • MerlinW
    Be, persze. Kicsit közelebb kell menni, (hogy ne sugárral támadjon), majd hátrálni és mikor karmolászik, lehet lövöldözni. A Soul Spear 500-akat sebez rajta (kb 6 lövésből megvan). Tehát fáj neki a mágia (kardot is érdemes nála mágiával buffolni). A pókok nem ellenfelek, hiszen 10 méterről ki lehet őket lőni, az elején meg egy Dark Storm vagy Fire Storm elintézi mindet.
  • davidka003
    2 fejű pók boss ölhető varázslattal? Betalál a fejéhez?
  • MerlinW
    Az általam többnyire használt spell-ek 7 slotban:

sorcery:
    - great soul arrow
    - heavy soul arrow
    - soul spear
    - homing soul mass
    - dark orb

miracle:
    - lighning spear

pyro:
    - chaos storm

Boss-oknál persze mindig azokat pakolom be, amik kellenek oda. Mytha ellen pl pyromancy teljes tárházát:)
    Eddig egyedül Shaded Woods-ban találkoztam ellenfelekkel, akik teljesen immúnisak a varázslatokra (alig 100-at sebez rajtuk mind).

Arra kell figyelni, hogy nagyon hozzá kell szokni a varázsláshoz. Teljesen más a játékmechanika így. Mint első mágus karakterem rengetegszer haltam, mert próbáltam a jól bevált közelharci taktikáimat követni. Csak mindig azt felejtettem el, hogy egyrészt szinte 0 a fizikai védelmem, 0 a HP-m és 2x tovább tart egy cast, mint karddal egy suhintás:) Szóval a cél itt az, hogy minél távolabb maradj az ellenfeleidtől:) Gyáva kergetőzés mesterfokon:)

Harcosként a játék eleje nehéz. Mágusként nagyon könnyű, viszont itt a játék közepe az ami nehéz, hiszen sokkal lassabban erősödnek a spell-ek, mint az közelharci fegyverek. Továbbá tudnod kell, hogy ki mire allergiás. Míg az acélt mindenki utálja, a 4 fajta mágia (fire, lightning, magic, dark) ellen mindenki tud védekezni:) Szóval más élmény, nekem ez is tetszik, bár a tankos megoldás még mindig élvezetesebb. Ez viszont sokkal látványosabb:)
  • MerlinW
    Az általam többnyire használt spellek 7 slotban:

sorcery:
    - great soul arrow
    - heavy soul arrow
    - soul spear
    - homing soul mass
    - dark orb

miracle:
    - lighning spear

pyro:
    - chaos storm

Boss-oknál persze mindig azokat pakolom be, amik kellenek oda. Mytha ellen pl pyromancy teljes tárházát:)
    Eddig egyedül Shaded Woods-ban találkoztam ellenfelekkel, akik teljesen immunisak a varázslatokra (alig 100-at sebez rajtuk mind).

Arra kell figyelni, hogy nagyon hozzá kell szokni a varázsláshoz. Teljesen más a játékmechanika így. Mint első mágus karakterem rengetegszer haltam, mert próbáltam a jól bevált közelharci taktikáimat követni. Csak mindig azt felejtettem el, hogy egyrészt szinte 0 a fizikai védelmem, 0 a HP-m és 2x tovább tart egy cast, mint karddal egy suhintás:) Szóval a cél itt az, hogy minél távolabb maradj az ellenfeleidtől:) Gyáva kergetőzés mesterfokon:)
  • MerlinW
    Az alap soul arrow-ból tudsz venni kettőt (később a többiből is ha kell/futja rá). Ha lesz két slot-od (elég hamar), akkor 60-at lőhetsz majd belőle. Ahogy emeled az ATN-t úgy emelkedik majd az ellőhető spellek száma is. Ha elfogynak a spellek, - ahogy alább is írták - bonfire újratölti, valamint van 5-6 fajta ital/gaz ami feltölti őket. A különböző spellek követelményei INT értéken alapulnak. Valamennyi FTH sem árt, mert pl a Lighning Spear miracle igen jó barát, főleg vizes területeken.

Sorcery spellek használatához Stave/Staff kell, míg a miracle-ökhöz Chime (a sok kis patkányos "boss" után van egy klassz disk chime, egy 80-as pajzs, amivel tudsz varázsolni, így nem kell cserélgetni a fegyvert állandóan)

Az én mágusom most így néz ki lvl 115-ön:

VGR 10
    END 12
    VIT 12
    ATN 35
    STR 10
    DEX 9 (DEX és STR csak azért van feltolva ennyire, hogy tudjam használni a fire sword-öt. Jól jön néha, amíg nincs AOE spelled)
    ADP 10
    INT 44
    FTH 32

Ruha:
    Lion Mage szett +4 (növeli a cast speed-et, Najka bejárattal szemben kőszobor mögötti ládában - Yore kell -)
    Hex robe szett fejes +2 (növeli a spell-ek számát - Huntsman Corpse fele a széken ülő faszi adja ha van 20 int és 20 faith-ed)

Fegyverek:
    Sorcerer's Staff +10
    Priest's Chime +6
    Pyromancy Gloves / Dark Pyromancy Gloves +6

Pajzs:
    Leather Shield +4 / Disk Chime +2

Állandó gyűrűk:
    Chloranthy Ring (stamina regen)
    Clear Bluestone Ring (+20% casting speed)
    Southern Ritual Band (+1 ATN slot)

A negyedik meg ha kell Binding, valamilyen Resistance, covenant ring, egyéb.

A terheltségemet mindig 30% alatt tartom.
  • Myselor
    ezt érdemes megnézni xd
    SPOILER lehet
  • Lunki88
    Nagyon fognak szeretni pvp-ben. :) Én legalábbis gyűlölöm a fajtájukat. :D
  • Fpocok
    Nem
    Megveszel egy lövöldöző spellt, amit mondjuk 10-szer tudsz csinálni. Ha elfogyott, akkor a bonfirehöz ülve újratöltödik, illetve lehet enni ilyen virágot, ami ad vissza pár töltést. Illetve ha kétszer is megveszed a spellt (mert meglehet két külön helyen), kétszer tudod berakni (kétszer annyi helyet foglal) és akkor sokkal többet tudsz pewpew.
  • Ozzyehh
    Még 1 uccsó kérdés nagyon szimpatizálok a sorcival, hogy kell használni? mármint mindig meg kell venni a spelleket?
  • Myselor
    hát akkor már mindegy :D
  • Fpocok
    Egyszer :D
  • Myselor
    nem baj az :D elvagy vele ^^ de úgyis végigvitted már nem?:)
  • Fpocok
    Hülye vagyok, tudom, de nem izgat :D
  • Myselor
    te mindig ezt csinálod tee :"D
  • Fpocok
    Ja és deprived.
  • Fpocok
    Hirtelen felindulásomban úgy döntöttem, hogy kitörlöm a 60 órás karakteremet és újat kezdek. Megpróbálom úgy, hogy belépek az OP covenantba.
  • Laza
    Ha még nem tört el, akkor a tűznél leülve maxra megy ... ha eltört akkor a kovácsnál.
  • Fpocok
  • MerlinW
    Használjuk már azt a [ spoiler ] [ /spoiler ] tag-et legalább a shard lelőhelye résznél...
  • MerlinW
    Csak a két PvE covenant-ot: Company of Champions és Pilgrims of Dark Ha az első tagja vagy nehezebb lesz a játék és nem tudsz idézni sem, A másik pedig a Darklurkeres dungeon. A többi 7 covenant az co-op és PvP, azokat nem tudod offline.
  • MerlinW
    4 órás tournamentet is csinált:) Laza 13 millió lélek van a zsebében xD

• MerlinW
    Ezt néztem régebben, ez az amit csak kontrollerrel lehet megcsinálni:) Bill+egérrel sajna képtelenség.
  • MerlinW
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Harvest Valley, második bonefire után méregtó, átmész a hídon, majd balra fordulsz, nem egyenesen a "bálna" fele. Kis barlangászás és egy oltár tárul eléd. Ott tudsz csatlakozni.
    A szép a dologban, hogy ha viseled a covenant gyűrűt, hollow-ként is tudsz jelet lerakni. Ha megölitek a boss-t / végzel a co-op rohangálással, automatikusan emberré változol. Nem is használok effigy-t mióta ebben a covenant-ban vagyok:)
  • Myselor
    hát ha szeretnél farmolj sose árt egy kis szint lépés cuccok nem igazán kellenek,estus flask shardokat érdemes gyüjteni pl a boszinál ha felmész a lépcsön az ajtot ami bevan zárva betudod verni,ott van egy a ládába,egy pedig majulában a kutnál a követ megütöd és feljön,aztán tudod a csajnál akinél levelupolsz fejlödsz meg uppolja az estus flaskodat is.érdemes kicsit farmolni talán az elején mivel nekem is új volt a játék és elég sokat bénáztam én is farmolgattam szépen az elején level 28 voltam az első bossnál asszem :D ha nehéznek érzed maradj és fejlödj kicsit:)
  • Ozzyehh
    csak mert elég nehéz és arra gondoltam, hogy nem vettem elég cuccot vagy nem leveluppoltam eleget és még csak az elején tartok :S
  • Ozzyehh
    és a lelkeket farmolnom kéne?
  • Myselor
    bonfire-nél magától megjavulnak a cuccaid de ha eltörik akkor a kovácsnál vagy repair powderrel inventoryból:)
  • Ozzyehh
    hogy a fenébe tudom javítani acuccaimat emberek?:)
  • Laza
    Mármint, hogy térdig méregben kell vele harcolni? Van rá megoldás ... max idézz be vkit és megmutatja ;)
  • Laza
    A híd lenyitásnak pont az a lényege, hogy hosszabb lesz az út, de Te is át tudsz menni hogy ne menj bele a cuccokba ... a vízesés pedig csak számodra nem akadály :) a másik helyen majd pont ugyanígy van, hogy kényszerítheted hosszabb útra ha kitolsz a járatba egy falat ... persze neked is hosszabb lesz az út.

A legbecstelenebb, mikor a középső vizes rész bejáratánál megállsz az ajtó mellett és mikor kijönnek a kezdőhelyről a népek akkor kapják a kombót a hátukba :) beálltam és befogattam a kamerát, hogy lássam mikor jön ... még odaát volt de már tudtam lockolni ... sokaknak ez a hátbatámadás pecsételte meg nálam a sorsát :D igazából senki sem jutott messzebb a vizes résznél, mert ott vártam és ott ment a harc ... na meg nem tudják, hogy megmenekülnek ha elsprintelnek a tábortűzhöz ... meg harcolni egyébként is jobb :)
  • Myselor
    offline-ban is lehet amúgy csinálni a covenantokat?
  • Tinman #4094
    Ma cirka 2 órát toltam patkányos covenantba.

Érdekes tapasztalatokra tettem szert:

1. A becstelen küzdelem nagyrészt mindig az én halálommal végződött. Charma is a bitch. :-D

2. A becsületesebb fajta elég jól ment, volt, hogy zsinórban 5 küzdelmet nyertem tábortűz használata nélkül!

3. Vagy lag, vagy én nemtom, de, hogy a varázslatok evade ellenére is durván betalálnak, pedig a környékén sem vagyok az kemény. Tudom, van homing, de ez nem az volt... ez a villámszórós volt. Baromi sokan tolták ellenem és egyszerűen nem tudtam soha kikerülni hiába evadeltem.

4. Első blikkre jópofának tűnik a tower defense téma. De nagyon el van szabva:

a, Lenyitod a hidat magaddal cseszel ki, mert nagyobb mozgásteret adsz neki.
    b, Lenyitod a másikat, csak megkönnyíted a dolgát, de durván!
    c, Semmi értelme a híd közeli lockstone-t is feloldani, egyszerűen vízesés jön, aminek zéró haszna.
    d, Ahol 3 Lockstone is van semmi értelme őket aktiválni, mert SOHA SENKI NEM MEGY ARRA! SOHA! Még véletlenül sem!
    e, A tábortűz közelében levő lockstone-t semmi értelme aktiválni, mert csak magaddal cseszel ki... minden alkalommal, ha arra jársz durván ránt az összes rajtad levő cucc durability-jén lefelé... az ellenfeled a legszerencsésebb esetben sem fog pont abban a tócsában táncolni.
    f, Miért nem lehet kiszedni a lockstone-okat? Tök hülyeség, hogy ha pl. módosítanék -ha már tower defense jelleg- akkor majd NG+-ban tudok csak tiszta lappal kezdeni :-(
    g, Bmeg! 5 perceket kell várnom állandóan a köv. harcig!? Addig SEMMIT nem tudok csinálni elvégre azon a részen az ellenfelek "velem" vannak. Már kínomban asszony Barátok Köztjét néztem fél szemmel -.-

Amennyire bejött ez a rész, most így jobban belemélyedve annyira zavar, hogy az ötlet REMEK volt, de elbaxták.

Még kb. 15 farok és meglesz a Rank3, addig feltétlenül itt leszek.
  • berci73
    No akkor hajrá, én meg megyek a Rat-ekhez, egy kicsit patkánykodni... :-)
  • berci73
    Az is igaz, hogy ha nem mutatod meg, akkor, lehet, hogy sokan kihagyták volna... minden OK...
  • Terawatt
    Nehéz nem úgy olvasni atopicot , hogy ne legyen benne spoiler. Ha mindent abba raknánk akkor nem maradna sok minden azon kívül. Látsz egy boss nevet, jó van ilyen is, majd kiderül ki az mi az hol van mit tud stb és ennyi. ^^, "mindent", erősnek érzem, sorry ha nagy szpojlőr volt neked :)
  • Myselor
    sikerült haladok vele.de kell még faithre pár pont még csak 15 körül van intellect 30.majd még fejlödgetek :)) a többi is optimális maradt olyan amilyen volt csak kicsit mágiára is raktam most:)
  • berci73
    Terawatt, ne lőj le mindent... egyébként szuper a videó, nagyon élveztem... hihetetlen a figura... :-)