62
  • Ender Wiggin #62
    "már mi is láthatjuk, mit rontottak el a filmben"
    MINDENT. nem mintha kiabálni szeretnék...:-D
  • zombeeka
    #61
    Én meg megköszönném ha nem az én nevemmel ékeskednél! :)
  • W B
    #60
    Lyuly! Vér Pistikék támadása!
    Olvastátok a könyveket? Kétlem. Ha igen, akkor ez a ti véleményetek. Ha nem, akkor mit szóltok bele?
    Könnyebb egy filmet megnézni, mint olvasni. Bocs, hogy vettem a fáradságot, hogy olvassak. Továbbá a könyvek sokkal jobb összképet adnak, mint ha csak a filmek + Prometheus lenne.
    „Simán azt talál ki, amit akar” – Ja azért mond ellent saját magának és az AvP filmeknek.

    Egyszerűen csak habzik a szátok. Bocs, hogy a témához jobban értek. Prometheus vagy könyvek? Melyik a jobb? Könyvek. Mért? Mert sokkal jobb világot mutatnak be. (Kidolgozottságban.) De aki lusta olvasni, azt úgyse tudja meg. Ezért inkább védi a maga kis képzelgését.
    Mért lenne jó alkotás ahol az idegen faj ugyan olyan, mint az ember, csak picit nagyobb? Asylum lenne még elfogadnám. A könyvek legalább eléggé idegennek mutatták be.

    Mindegy is. Én tudom, mit mért mondok, mert meg van a tudás alapom. További jó habzást!
  • Zombee
    #59
    Rühellem a magyarban használt fos internet szlenget, de ez volt az "epic fail". Olyan szerzők művei, akik nem tudtak vagy akartak saját dolgokat kitalálni, így belenyúltak egy sikeres franchise-ba, ami már ki volt találva, és abból kezdtek dolgozni. Ahelyett, hogy egy teljesen új, saját világot alkottak volna. Ja hogy az több kreativitást igényel? Bocs.
  • NEXUS6
    #58
    Ezek ponyvaregények, Ridley Scott meg magaskulturát csinál. Mármint csinált eddig. Simán azt talál ki, amit akar, őt nem kötelezi semmire az, hogy pár műkedvelő pályakezdő írócska milyen más által kitalált univerzumban próbál valami kis fantáziát felmutatni.

    Amúgy viszont szerintem is érdekesebb, ami ezekben a könyvekben van ezekről a lényekről és jobban is illeszkedik az első film hangulatához.
  • W B
    #57
    Ha utána néznél, tudnád, mekkora hülyeséget mondtál. Ezek hivatalos alkotások. És befigyelnek nekem a polcon. Csak hivatalos AvP témájú könyvet veszek. 22 van meg a 24ből. Tán még idén beszerzem a másik két predator könyvet.

    Legközelebb egy matek tanárnak magyarázd meg légy szíves, hogy az öt az páros szám. - Epic FAIL!
  • Zombee
    #56
    Hivatkozási alapnak venni nem hivatalos könyveket, amiket olyan írt, akinek semmi köze a sorozathoz, majd eretnekségnek venni, ha a filmben máshogy van - balgaság.
  • zetortraktor
    #55
    Istenem, ha utánaolvasnál...
  • W B
    #54
    Pilóta - Űrutas (Giff megnevezése: "Akik a Galaxis Peremén Túlról, a Sötétségből Érkeznek", Vagy a pilóták saját nyelvén Mala'kak-nak hívják magukat.) Egy 6-8m magas lény, minek az ormánya mellkas vagy gyomortájékon a testbe becsatlakozik. Továbbá van farkuk. Sőt, játszi könnyedséggel képesek az emberek elméjébe belemászni. A technológiájukkal pedig szó-szó szerint képesek összeolvadni. Nem simán belefekszik, hanem egybeforr a székkel.

    Az eredeti pilóta koncepció két részre ágazik. Aliens trilógia és az Aliens: Eredendő bűn elképzelésére. Aliens trilógiához kapcsolódik/kapcsolható a könyvek-képregények úgy 70-80%-a, plusz ez volt előbb. De mind két kép abban egységes, hogy nem egy kopasz űrember.

    Egyetlen elfogadható dolog számomra, hogy a pilóták lemásoltak az embert és eme "mérnököket" használják szolgának. De előre látom, hogy nem ez lesz a második részben. Igazából a rendező saját magával mondott ellent, még a pilóta méreteit tekintve is. Amikor megláttam az első képeket a filmből, azt amin a mérnöknek csak lába látszik és a főszereplő fele csoszog, én rögtön írtam, hogy az a pilóta. Többiek: Túl kicsi ahhoz. - Én kérek elnézést, hogy előre láttam, hogy el lesz kúrva a film.

    AvP2 filmben is van pilóta koponya

    Hivatkozási alapjaim:
    Aliens: Idegenek a Földön
    Aliens: Apokalipszis
    Aliens: Acéltojás
    Aliens: Eredendő bűn
  • Macropus Rufus
    #53
    pontosan:




    ezen lehet jól látni megkor ais volt a lény akkor (a kép bal alsó sarkában az űrhajós van)


    amit még észrevettem: maga az űrhajó belseje sem hasonlít arra ami a prometheusban volt. Ahhol a Jockey űlt ott nem volt más (pl. kryo kapszulla), csak ez a szék a belekövesedett(!) lénnyel.
  • Macropus Rufus
    #52
    vajon a folytatásokból az is kiderűl mit keresett az űrhajón egy létra? :)
    vagy mikor is hizták oda? ui. a létra nélkül nincs kinyitva az ajtó ahhol a levágott fejű idegen van, nem tlaálják meg azokat a hengereket, stb. A létra a film szepontjából jelentőséggel bír, még sem térnek ki rá, hogy hogy a fenébe kerűlt hozzájuk egy legalább 5-6m magas létra
    (arról, hogy miért oda tették az ajtó nyitót már ne is beszéljünk)
    a folytatásokból ki fog derűlni, hogy a droid mikor hol és hogyan tanúlt meg egy idegen nyelvet (az a bizonyos kő nélkűl az egyiptomi írások csak képek lennének még most is, tehát hol az a kő a filmből?)
    no meg, hogy miért is van benne alien ha semmi köze hozzá?
    a folytatásból az is ki fog derűlni, hogy hogyan tudja a csaj vezetni azt az idegen űrhajót?

    Az alien szálat inkább nem is feszegetem...
  • cateran
    #51
    "Az pedig, hogy ő írta sokak szerint minden idők legjobb sorozatát, nem hiszem, hogy bűn lenne."
    Ahhahha...Igy ertheto az eszbonto menyisegu logkai hiba, ami mar a hiperszar Lostot is erosen jellemezte.
  • Axlkenobi
    #50
    Prométheusz - forgatókönyv: Jon Spaihts és Damon Lindelof
    Z Világháború - forgatókönyv: Matthew Carnahan és Damon Lindelof

    A Prométheusznál pedig a végső, Lindelof-szkript is be van linkelve.
  • zetortraktor
    #49
    "a world war z-nek is ő írta a forgatókönyvét (fogom is a fejemet az első trailer alapján)"

    Ú, ez fájó FAIL. Foghatod a fejed, mert nem ő írta a World War Z forgatókönyvét. Mint ahogy a Prometheusét sem ő írta, baszki, hát be van linkelve a szkript, miért nem olvasod el?

    Az pedig, hogy ő írta sokak szerint minden idők legjobb sorozatát, nem hiszem, hogy bűn lenne.
  • zombeeka
    #48
    Foghatod is a fejed..én is majdnem zokokgtam rajta! Hogy lehet egy olyan témát így elrontani amiben annyi lehetséges és esetleg sikeresebb potenciál van!
  • zombeeka
    #47
    Bocsánat ha megbántok vkit a filmről alkotott véleményemmel,de szerintem ez a film egy borzasztóan elrontott "alkotás"! Mondhatni,h ratyi az egész!
  • koschwarz
    #46
    damon lindelof egy hatásvadász pancser forgatókönyvíró, (többek között) ez volt a baj. tessék csak megtekinteni a lost c. sorozatot...
    és a world war z-nek is ő írta a forgatókönyvét (fogom is a fejemet az első trailer alapján).
  • wraithLord
    #45
    A fűfélék (pázsitfüvek, amibe a fű is tartozik), a földtörténeti újidőben jelentek meg - a paleocén-eocén körül (tehát 65-50 millió évvel ezelőtt).
    Nem mintha nem lenne tökmindegy, mivel az állat és növényvilág még az egysejtű élet idejében váltak szét, az pedig kicsit messze van a zárvatermő egyszikű növények (mint pl. a "fű") idejétől... (ami amúgy jelenleg a növények evolúciójának csúcsa) :D
    Magyarul kb. az eukarióta élet kezdete és a növényvilág legújabb rendszertani csoportjának kialakulása között eltelt idő a differencia a két dolog között. ...nagyobb nem is lehetne... :D
  • W B
    #44
    Az, hogy a pilóták nem kopasz űremberek. Egyetlen elfogadható dolog az lenne, hogy ami a filmben van, azt a pilóták másolták az emberekről szolgának.

    torreadorz:
    Ha jól emlékszem a fű félek a kréta korban jelentek meg. (középső vagy felső, nem tudom már) Tehát a jelenet ha a Földön játszódik, legkésőbb még a dínók idejében. amúgy meg az ember és "fű" genetikailag kimutathatóan rokonok. Tehát igen, eme teremtés elem is vérzik, de nagyon.


    ddt500:
    Az első alienben lévő pilóta hulla nagyobb mint ami a prometheusban van. Jelentősen nagyobb.
  • Chris05
    #43
    Nyilván a növényeket nem a tervezők "tették" oda, hiszen már ott voltak az érkezésükkor. Ezt akartam írni.
  • Chris05
    #42
    Rossz helyre ment :D
  • wraithLord
    #41
    Akkor jól gondolja... De amit írsz, az most hogy jön ide? Akár mondhatnám úgyis, hogy DAFUQ?
  • Chris05
    #40
    Szerintem arra gondol, hogy a növényeknek is van DNS-e és az embernek is és minden másnak itt. Szerintem :D
  • wraithLord
    #39
    Ja, csak a fűfélék a ma létező egyik legfejlettebb növénycsoport... Enyhén szólva nem egészen akkor jelentek meg, amikor a növény- és állatvilág (és gombavilágok) elváltak egymástól... :D

    Akárhogy is nézzük, a "teremtés" jelenet megszámlálhatatlan sebből vérzik. Tömény baromság... De most hadd ne részletezzem... (:
  • ddt500
    #38
    Itt sem voltak emberméretűek nem zavar? 3-4m magasak voltak.
  • Laza
    #37
    Akkor meg lehet csak felgyorsították vagy az választotta szét a növény és állatvilág különválását :)
  • noland
    #36
    a film túl dekoratív volt (giccs?) , a történetet tekintve nem volt benne elég zúzás, és tele volt nyúlásokkal (függetlenség napja, a dolog)
    Olyannyira nyitva maradtak szálak, hogy nem 2 hanem legalább 100 folytatás kellene a befejezéshez.
  • torreadorz
    #35
    Amivel ugye az a gond, hogy akkor miért van már fü a bolygón? :D
    kép

    Jó kis film volt ez, csak annyi vele a gond hogy gyakorlatilag nincs olyan jelenete ami ne fulladna önellentmondásba de legalábbis abszurditásba.

    Tulajdonképpen ez egy gagyi Asylum jellegü film volt, ami jól meg volt hypolva és sok pénzt öltek a grafikába, de ha bárki belegondol akkor kb. olyan szintü baromságok voltak benne mint amikor a megacápában a cápa lekapja a 10 km magas repülő jumbo jetet...
  • Laza
    #34
    Mi a baj, hogy nem ormányos? :)
    Az exoskeletonja az volt :)
  • Laza
    #33
    Szerintem nem kellett sok fantázia ahhoz, hogy rájöjj, mikor az elején elkezdődik kirajzolódni a DNS lánc és megindul az élet fejlődése, akkor a földi életről van szó.
  • Inquisitor
    #31
    "az imdb nem mérvadó. a kultursznobok minden fingásra nyomják a 10-est"

    És az IMDB rendszerre magasan tesz rá, mivel az 1-es és 10-es értékeléseket más súlyozásban veszi számításba.
  • sola
    #30
    A Prometheus legalább akkora fhos volt mint az Alien4 pedig amiatt is ideges voltam, hogy lehúztak egy mozijegy árával.

    Ez a film az Alien 1-2 olyan szintű meggyalázása, hogy a Scott helyében én most szépen bocsánatot kérnék és megigérném, hogy többet a közelébe sem megyek az Alien-es sztoriknak.
  • W B
    #29
    Ez a fő gond a Prometheus-szal.
    Konkrétan drága rendező bácsi magasról szart mindenre. Innentől azon hisztizni, hogy hülye a két liba, mert a patkó hajó elől oldalra kellet volna futni, nem simogatunk idegen kígyószerű lényeket, eltévedünk holott mi vagyunk a térképész geológusok stb. Az egész film gyökereiben van elbaszva.

    Sarki kocsma űr skinheadje csinálták az embert... elegem van ebből a gyökérségből, hogy az ember idegenek csinálták.
    Olvastam szinte az összes könyvet és képregényt. Prometheus úgy szar ahogy van.
  • caius marius
    #28
    Na ez az! Szóról szóra!
    :D
  • Sippie
    #27
    Prométeusz Kínzó kérdések
    Ennyi :D
  • wolruf
    #26
    Nézzétek meg tényleg a kivágott jeleneteket (Scott papa szerint persze ezzel nem lenne rendezői, mert szerinte az értelmetlen, értelmezhetetlen verzió a rendezői). Sokat ad hozzá a filmhez, egy-két dolgot még emészthetővé is tesz. Amúgy a film számomra is csalódás és egy szóval mondva gagyi :)
  • csimmasz
    #25
    Nekem az sem világos hogy miért lett ilyen az utazó?
    Mintha az alienbe az lv426-on nem emberméretűek lettek volna hanem óriásiak, vagy rosszul emlékszem?
  • montyx
    #24
    Nono, én is ezt hittem a Transformers 1 után, hogy nincs lejjebb, ezután csak jobb jöhet... hát mindig van lejjebb!
  • Prof William
    #23
    Maga a a film nem volt olyan rossz sztem, de a két hülye tudóstól a hideg rázott...

    Elsőre akkor aMikor mint két rossz primadonna valami közepes felfedezéstől rinyáltak, hogy "fúú mi nem erre szerződtünk megyünk is vissza a hajóra EGYEDÜL!"
    Sztán persze a HiperGPS-es, Sisakkamerás, 3D-s térképes, 2097-ben sikerült úgy eltévedniük, mint egy csapat kanos tininek a Kristály-Tónál.

    Az ismeretlen életforma taperolás már csak hab a tortán... Tudom én hogy ki kellett nyírni valakit, hogy lássuk, komoly a helyzet de legalább ne ilyen fájdalmasan klisés módon tették volna ezt.
  • Molnibalage
    #22
    Azt ugye vágod, hogy ezt is ő rendezte...? Nekem speciel bejött és köze nincs az ismert filmjeihez, semmilyen szinten.