104
-
hurkaur #24 -
tomcsa4 #23 Nem egyszerűnn így blokkban kapcsolni a magokat, mint az órajelekkel babrálni?
Más: Sanyikám, képzeld el, hogy a Samu Galaxy S2-je felhasználói élményben már majdnem hozza az iPhone 1 szintjét. De csak majdnem. Persze ha rádobok pár programot, már össze is tojja magát. Nem hiszem, hogy a Google telód annyira más lenne, mivel a szoftverrel van gond és nem a hardverrel. Jó persze a felület testre szabható. Pl ott a Samsung Galaxy Ace. Totálisan pucér Android jár vele, sima a futása. Rákerül pár program, ne adj isten böngészek és már lassú is, mint a BKV buszai. -
csimmasz #22 De akkor nem lehetne fikázni a Droidot, Samsungot, meg mittudom én kit, hisz az iTelefon az évekkel ezelőtt is milyen gyorvolt és csak a Droid szaggat, bla bla bla.
Persze szegénykét nem terheljük olyan vackokkal mint a flash mert hát az az Apple életérzéssel ellentétes, még a végén kéne hozzá vas, persze a Droid minden szart lejátszik meg stb, de az mindig rossz akármi is legyen.
érdekesek az emberek. -
kisedi #21 kvp: Tisztelet a kivételnek. Az 1. HSZ abszolút korrekt! -
kisedi #20 fergusonpapa, NEM követed az eseményeket. Az ANDROID 4.1 tartalmazza a “Project Butter” technológiát ami iPhone-nál gyengébb Androidos hardveren is akadásmentes és stabil futást eredményez. Sőt már úton van a 4.2, amitől idővel az iOS felhasználók kőkőrszakinak érezhetik saját mobiljuk operációs rendszerét.
www.youtube.com/watch?v=FCVMvvXHqxU -
kvp #19 "Hányan NEM Tudnak olvasni. Mindenki ráugrott a főcímre és oltárian égeti magát"
Hat igen. Pedig az elso hozzaszolasban meg azt is leirtam, hogy mirol van szo a cikkben es mit lehetne meg tenni, hogy kevesebb legyen a fogyasztas, azonos teljesitmeny mellett. Persze a legtobb hozzaszolo tenyleg nem olvasta el, se a cikket, se az elso hozzaszolast. -
#18 Tényleg gáz hogy a 3-4 éves iphonenál elért szintet még mindig csak ugy tudták elérni hogy agybafőbe emelik a hardvert. Nekem tényleg mindegy mi van benne csak NE AKADJON, ne legyen bugos és minden ami van rá az jól müködjön. Nem vagyok android ellenes mert ha ezek nem lesznek akkor majd mérlegelek és váltok.
De jelenleg kiszolgál egy régebbi almás model és még egyszer sem volt vele gond :)
Aki meg azt nézi ugyis beszopja hogy ahhh ebbe már anya nyóc mag van :D -
kisedi #17 Hányan NEM Tudnak olvasni. Mindenki ráugrott a főcímre és oltárian égeti magát, Őszerinte mekkora sz*vás a 8 mag egyszerre stb :D
A lényeg h ugyanúgy 4 mag fut, csak sokkal takarékosabb mint a Tegra4
"a chipben négy ARM CortexA-15 mag, valamint szintén négy CortexA-7 mag kapna helyet.A chip két része nem futhat egyszerre.." -
csimmasz #16 Tudom, hogy tudod csak mint kiegészítésként irtam a kommentedre. -
csimmasz #15 Inkább 8 pici mag amik ki be kapcsolnak a teljesítmény függvényében mint egy ami 2GHz es, pedig lasson ott lesznek ha az ütem marad.
-
sanyicks #14 tudom, nem is írtam az ellenkezőjét. pécén is így van nem igazán tudnak nagyot dobni magonkénti teljesítményre, még is ezzel kell szüttyögni mert optimalizálatlan, még maga a legelterjedtem desktop os sem képes rendesen több magot használni, nem hogy a programok. Sok lassabb maggal fogyasztást lehet csökkenteni kevés erősebbhez képest. -
M2 #13 A nyolc magos proci a mobilokban úgy hiányzik mint egy falat kenyér! :-) -
sanyicks #12 a fejedben a képzeletbeli világban riceg röcög az android, meg user errorral esetleg samsung vagy htc gányfelülettel.
Nekem a valóságban 1 ősrégi maggal sem a guglis android :)
"Meg a telefon is gyorsabb." Azt mondtátok hogy az 3gs is olyan szmúsz hogy az hihetetlen. Akkor most nem az mégsem? :D -
M2 #11 Amennyiben ájfososok = képzeletbeli manók a fejedben, akkor igen, igazad van. :-) -
#10 Meg a telefon is gyorsabb. Ami itt nem feltétlenül mondható el. Mert ugye ezeknek az androidos telefonoknak emelik a hardver specifikációit agyba-főbe aki meg marketing számoknak hisz az be is nyalja - de még mindig ott tartanak, hogy a rendszer az csak riceg-röcög rajta. Nem is tudom milyen hardvernél fogjuk elérni, hogy utolérjen egy régi iphone-t smooth-ságban. -
csimmasz #9 Pont, hogy mobilon nem nagyon van más megoldás mint a több mag.
Telefonba nehéz 3GHz es procit rakni nem úgy mint pc-be ott is minnél nagyobb a frekvencia annál nagyobb a veszteség ami hővé változik.
Az itelefonosok közül csak a kevésbé bölcsek szajkózzák a sok mag miatti aggodalmukat, pedig az idő közeleg amikor az új telója az applenek is sokmagoslesz.
Vagy pálcás golyókkal mint az abakusz. -
sanyicks #8 nyoc magra éppen optimalizálni kell, ez nem megy a pc oldalon, ahol még mindig az a lényeg hogy 1 mag a lehető leggyorsabb legyen mert még mindig alig használja ki valami a több magot ;) -
sanyicks #7 Ezt az ájfososok szokták mondani, ugye vegyél iphone5-öt mert gyorsabb a processzor mint a régiben ;) -
hurkaur #6 ezaz nyoc mag optimalizalni minek%!! igenytelen platform -
muerte2 #5 Dehogy fogjak, addigra az iphone mar muzeumban lesz. :D -
Linkout #4 Mint ahogy a PC guruk is mondják a magukét, a linuxosok a windowsosokra köpködnek, a windowsosok nem is értik miért jó paracssorból installálni stb... guruk mindig lesznek, de azt meg kell érteni, hogy a rohanó világban használni szeretnél valamit és nem faragni éjjel-nappal. Ki kell szemelni acélodnak megfelelő eszközt és használni. -
#3 droid guruk évek után is fogják mondani hogy de hát ebben 64 magos proci van.. jobb mint a te 32 magos ájfosod. -
Linkout #2 Egyszer Steve Jobs mondta egy interjúban, hogy egy idő után senkit nem érdekel mi van benne, a készülék úgy lesz meghatározva, hogy van egy eszköz, ami jó valamire. A processzorok számát, a ramot stb senki nem figyeli egy szint felett...
Ebben kénytelen vagyok igazat adni neki. -
kvp #1 Regen ezt hivtak aszimetrikus multiprocesszor technologianak. Ennel szerintem tobb ertelme lenne egy valtoztathato orajelu processzor kifejlesztesenek, de a jelenlegi arm-ok nem kepesek a statikus mukododesre. Ez azt jelenti, hogy az ilyen cpu-kban megallithato az orajel es akarmeddig maradhat allo helyzetben. Utoljara az intel gyartott ilyen processzorokat. A megoldas elonye, hogy az orajel akar par hertz is lehet, amikor nincs szukseg nagy teljesitmenyre. Hatranya, hogy a statikus magok tobbet fogyasztanak es nagyobbak mint a dinamikus magok, ahol viszont par orajel kimaradasa is kisuti a cpu-t, tehat teljes ujraindulast okoz.
A ket megoldas kozotti atmenet a dinamikus mag hasznalata kis mertekben valtoztathato orajellel vagy a magok szelektiv lekapcsolasanak lehetosege. Ez utobbi ket technologiat hasznalja jelenleg az intel. Lehet, hogy az arm fele megoldas egyfajta hibrid probalkozas, aminek akkor van ertelme ha mind a 8 mag kepes egyszerre mukodni es szelektiven lehet lekapcsolni mind a 8 magot, akar ugy is, hogy 1 gyors es 1 lassu mag marad. Egyebkent ez utobbi megoldast hasznalja sok ugyancsak arm alapu nintendo kezi konzol is, mar a 80-as evek ota.