Mass Effect: Andromeda

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát igen, így oldották meg a fejlesztők, hogy ne kelljen választani a négy irányzat között (ME3 vége). Új galaxis, teljesen tiszta lap. A baj csak annyi - amit már mások is megjegyeztek itt -, hogy a sztori szerint a Tejútrendszer rendszereinek alig több mint 1%-át fedezték fel a különböző fajok, vagyis hatalmas potenciál maradt a "hazai terepen" is. Persze értem, hogy miért lépték meg mégis ezt, csak hát nah. 😊

Plusz ha jól emlékszem az oktató videókból, akkor a hosszú távú cél a két galaxis összekapcsolása valamilyen módon. Szuperhosszú jelzőbólyákkal ellátott űrhíd? 😄
Vraaanyek
Nagyon csábító 😛 csak nem tudom eldönteni, hogy nem akarom-e inkább dobozos verzióban, ahogy a többi részt is, hogy tovább bővüljön a gyűjtemény "fizikailag" is... :/

#FartingSquirrel: szerintem ne aggódj, az az érzésem, hogy az eddig megszeretett harcrendszer alapjaiban megmarad, csak bővül több új effekttel, mozdulattal, lehetőséggel 😉

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Hat, remelem, hogy nem ilyen egyszeru, az meg tok kiraly lenne, ha meg a trilogia tortenete is belekeveredeik valahogy, valamennyire. 😊
Na Originen csak 49€ most a delux.
Nem nem. Csak simán felfedezők. Aztán lehet, h kiderül, nem ilyen egyszerű a dolog és még vmi húzódik a háttérben, de a hivatalos infó az, h egy csomó idegent és embert elküldenek a Tejútrendszerből az Androméda-galaxisba, hogy új benépesíthető bolygókat keressenek.
Akkor jó, akkor nem spoilerezte el a 3. végét. Azt hittem már, hogy a Reaperek miatt kellett elhagyni a Tejútat. 😄
PiszkosFred
Inkabb egy spinoff, mint sem folytatas.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Az ME3 történései előtt egy évvel indul be az Andromeda sztorija. Lehetnek utalások egy-két cselekményre az ME1-2-ből és azelőttről, de ennyi.
Röviden: Nem.
Amúgy lehet, hogy hülye kérdés, de az Andromeda a 3.-nak a folytatása lesz, ugye?
...de csak spoilerek nélkül, ha kérhetem, még nem értem a harmadik végére. 😉
hát, azért ME 2 előtt nem kevés fél perces videó volt, karakterekről, fiktív renderelt csatajelenetről, voice actorokról, ha jól rémlik, ezek nagy része a játék előtt került fel: klikk

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Oké, legyen igazad!
Azt azért gondolom, hogy más lesz, csak nem mindegy, hogy miben. 😄 Remélem, hogy a tudományos és a politikai része megmarad. De ja, majd kiderül. 😊
Az eredeti trilógiánál is a harcrendszert mutogatták leginkább a videókban, nem a politikai/párbeszéd vonalat (így a sztorit sem lövik el). Illetve azért rohangálnak mert így jobban lehet mutogatni a képességeket mintha beülne egy fedezék mögé. Plusz legnehezebben csak nem lesz könnyű. 😊 Normalon a többi rész is sétagalopp volt.
Viszont én remélem, hogy "más" lesz mint a trilógia, még egyszer ugyanaz nem lenne jó. Szűk 3 hónap és kiderül. 😊

Why so serious?

Én pont attól félek, hogy ez már más lesz, mint a trilógia. :/

Most játszom a 3. részt (először), és imádom. Alapból az fogott meg az első játékban, hogy milyen kidolgozott világa van, és bár sci-fi, kitalált technológiákkal, mégis mindent megmagyaráznak benne tudományosan. (Most a 3. részben szinte mindent elolvasok a kódexben, de általában még a bolygók leírását is. 😄 ) Illetve a 3. résznek szerintem nagyon izgalmas a története. Tele van politikával (ez már különösen), egy csomó küldetés van benne, aminél úgy érzem, hogy fontos döntéseket kell meghoznom, és szinte folyamatos az izgalom.
Valamint szerintem a harcrendszer is egy fokkal jobb már, mint az előzőben.

Nagyon várom már az Andromedát, ugyanakkor félek is tőle. A harcrendszer a látottak alapján eléggé más lesz, és nekem nem tetszik az, hogy rambo módjára rohangálsz a golyózápor közepén. Az előző részekben taktikázni kellett, fedezék nélkül pedig esélyed sem volt. Az tetszett.
Aztán nagyon félek attól, hogy ez már kevésbé lesz ilyen intellektuális, a háttérbe szorulnak a tudományos magyarázatok. Mégpedig azért, mert azzal elveszítenek egy bizonyos réteget, akik számára unalmas volt a trilógia. (Ismerek ilyet.) Mert "nincs benne akció" meg "unalmas"; meg túl hülye ahhoz, hogy felfogja a szöveget, ami le van írva. Vannak ilyen emebrek. És azzal, hogy közérthetőbbé teszik, illetve akciódúsabbá (amire szerintem az eddigi gameplay videók jó példák voltak), azokat az embereket is elérik, akiknek a "jó játék" fogalmát a kilőtt skúló/mp és a robbanások/perc változók határozzák meg.

Szóval én nagyon félek attól, hogy elszakadnak a hagyományktól, amik a Mass Effectett Mass Effectté tették, és valami tömegfogyasztásra alkalmas, 2017-es sztenderdeknek megfelelő moslék lesz, de adja az Ég, hogy ne legyen igazam!!
Vraaanyek
Ez érdekes, mert noha sokmindent még nem mutattak, és a legutóbbi trailertől pl. sokkal többet vártam, nekem brutálisan hozza a ME érzést, gyönyörű a látvány, szerintem brutál helyszínek lesznek, a kis gépfrissítésnek hála nem is kell leadnom belőle várhatóan 😛 Tetszik a harcrendszer, a story-tól meg nem félek egyáltalán, hogy bugyuta lenne 😛 😛 - én március 23-ig is alig bírok várni, nemhogy leárazásig 😮
Esetleg május végén, az EA születésnapján tudok komolyabb leárazást elképzelni, de addig meg várjon a hóhér 😄
Utoljára szerkesztette: Vraaanyek, 2017.01.09. 13:02:46

irigyellek, sajnos nekem az eddig látottak nagyon elvették a kedvemet, szóval valószínűleg nem lesz megvéve az első leárazásig, pedig nagyon odavagyok a trilógiáért, még N7-es hoodiem is van 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Vraaanyek
Számomra nem lehet annyira elrontva a játék, hogy ne Preorder legyen...No Mans Sky-t beszívtam én is anno, az a pénz most nagyon hiányzik, de itt a Collector's Edition is alap...

Természetesen, én szerettem. 😊 Voltak hibái de számomra még így is év játéka volt anno.

Why so serious?

MerlinW
Az alapjáték után még úgy érzed költenél a játékra?😊

[merlinw.org]

9gagről 😊

For all thinking about Mass Effect: Andromeda preorder...

Ma hajnalban végignéztem újra az összes eddig megjelent trailert, de nálam még mindig a Nexus bemutatása videó viszi a pálmát. Érdekes, mert pont nem teljes gameplay élmény.
Arról lecsúsztam anno, szóval maradt a 20 eurós... Alapjáték megvolt már, kár hogy azt ilyenkor nem lehet elajándékozni. 😊

Why so serious?

TBTPumpa
Game-n 5 fontért adták ezt december elején (EU GotY verzió). Alapjáték 0day megvolt már, a DLC-k pedig megértek ennyi pénzt. <#idiota>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.01.08. 11:58:30

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

DA:I-ből is van full DLC-s kiadás, most volt akciós, 20 euro originen, tudom, mert be is szereztem gyorsan. 😊

Why so serious?

MerlinW
Ugyanazt csinálják, mint eddig a ME, DA sorozatokkal (kivéve a DA😮-t). (EJ topikban pont ez a téma). 60€-nyi DLC, de sosem lesz komplett kiadás, mert miért ne szívassák a népet...
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.08. 04:21:51

[merlinw.org]

Gondolom, h annyi és olyan árú DLC-ket fognak kiadni mellé, h ha Season Passban nem érné meg nekik árulni. Ugyanis vagy pofátlanul magas árat kéne elkérniük érte, vagy sokkal olcsóbb lenne, mint külön megvenni a DLC-ket, az ugye meg nekik nem jó.
PiszkosFred
Hat remelem meggondoljak magukat a kovetkezo hetekben es lesz SP az olyan lusta es kenyelmes embereknek, mint en. 😊

TBTPumpa

TBTPumpa
Mass Effect: Andromeda will support Nvidia Ansel, HDR, and Facebook Live broadcasting.

"PS4 and XBox One – 1080p and 900p respectively. All are at 30 fps. PC has uncapped framerate.
The game will supposedly run at 1800p with “checkerboard rendering” on the PS4 Pro, according to an article on Eurogamer. Essentially the PS4 Pro doesn’t have the actual under-the-hood horsepower to output at native 2160p, which is usually the standard resolution for 4K gaming."
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.01.07. 19:19:11

MerlinW
Erre a videóra várt a játékosközösség. Köszönjük EA! 😊

[merlinw.org]

TBTPumpa

PiszkosFred
Hat, kapott hideget-meleget az arc animacioja az elso hosszabb trailer utan (nekem sem tetszett a gyurmaszeru akarmi), amelyre irtak a sracok, hogy az a video egy korabbi verzioval keszult es azota is dolgoznak az animaciokon ezerrel. Gondolom ezert inkabb egyelore nem eroltetik a dolgot, pedig tenyleg johetne valami lassan mutatoba.

Most már marhára érik egy olyan gameplay, ami az elejétől a végéig bemutat egy küldetést - vagy legalább egy hosszabb részletet belőle. Minimum valami mellékküldetésből meríthetnének valamit, engem az nyugtatna meg igazán. Elég volt már a hentelésből. Két és fél hónap múlva érkezik, és nem láttam egy egészséges párbeszédet a játékból. Pedig szerintem ez a ME legnagyobb erőssége - a történet, a beszélgetés. Számomra legalább is.
Utoljára szerkesztette: BreakDown89, 2017.01.05. 21:32:59
Doom 4
A második rész "hackelgetése" nem voltt, rossz csak amikor már a 10+ végig játszásnál vagy, rohadt unalmas. Ezt például szerintem tök jól csinálták a háromban, amikor, ha valamit ki kellet nyitni de zárva volt, akkor automatikusan az Omni-toolal megcsinálta a karakter. Én pont így képzeltem el anno a kettő idején egy optimális megoldást. Ezek a minijáékok is csak azért vannak, hogy hosszabb legyen a játék 😄 Nem úgy mint a W3 Gwentje xD

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

nekem igen, legutoljára ilyen (számomra) szórakoztató minijátékot a Wiz 8-banl áttam 😊

Engem is. 😄 A második részé nekem tetszett, de ahogy hallottam az se jött be különösebben senkinek rajtam kívül. Harmadikra el is hagyták.

Why so serious?

PiszkosFred
Hat, reszemrol soha a budos eletben ne lassam tobbet azt a "frogger szeru" hacking interfeszt, amit a ME1 hasznalt 😄 Az oruletbe kergetett vele.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.01.05. 11:12:46

Mármint a zárnyitási rendszerre gondolsz? Amit mindenki utált, ezért a másodikban lecserélték. Azt még jobban utálta mindenki, a bolygó szkennelgetéssel együtt, ki is szedték nagyrészt mindkettőt a harmadik részre. Ami nem jó, arra nincs szükség szerintem.

Why so serious?

Igazad lenne, ha lenne miről vitatkozni, lehet másnak más a jó ezt nem is írtam, de itt nincs min vitatkozni, mert még azt a kevés pluszt is ami az első részben volt mint a kicsit komplikáltad ajtók, computerek, azt is kiölték belőle. Tehát a nincsen, nincs értelme vitatkozni, nem magasabb szintről beszélünk. Abból mára semmi nem maradt amiről beszélünk. Nem javítottak rajta hanem törölték. Elhiszem tetszik neked, és nem is gond. És nem is Baldurs Gateről beszélünk, azt talán te is ismered bőven több potenciál volt ebben mint ami mára lett belőle. EA az halálos ítélet volt semmi több. Ezt a funcom látta is ezért nem ment bele. Ahogy Gregéket olvastam nekik sajnos nem volt választásuk.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.05. 10:37:14

Azért légyszíves ne állítsuk be úgy, hogy amit Te igényelsz az a "magasabb" szint, akinek meg ez nem hiányzik az beéri a szarral. Ízlésről diskurálunk, én nem nyilatkozok lekezelően senkiről akinek ma is Baldur's Gate kellene.

Why so serious?

Ez igaz ezért írtam ez lehetett volna egy lehetőség ha már ilyen irányba mentek. Ami elkerülhetetlen volt. De legalább tartalmilag is bővült volna. De hát minek ha nincs igény magasabb szintre nem is fogják törni magukat. Hiszen így is eladnak 4-5 milliót.

Ez kifejezetten az első rész utáni gondolatok, a tech és a különböző még létező classok alapján. Rengeteg lehetőség lett volna a játékban. Ebből nagyon nagyon sokat ki lehetett volna hozni, de ahogy a Da után is látható volt 2010-től belépett az új nemzedék és őket kezdték el kiszolgálni, a minimális igényszintet. Lett belőle egy zúzda semmi több. Az meg, hogy jük a karakterek meg a történet az meg maradvány a régi Bioból, még a második vonal is nagyon jó. De ahogy nézem, az EA egyre kevésbé hajlandó ezért is fizetni. Idő kérdése és az se lesz. Ahogy már pár vezető író ott is hagyta őket.

Az mindig is a történetben jelent meg náluk, nem játékmenetben. BWnél sose volt alternatívája a harcnak, maximum annak, hogy mit döntesz adott döntési szituációkban. De ahol harcolni kellett ott mindig is harcolni kellett, ME 1ben se "lopakodhattál" el az ellenfelek mellett, Kotorban meg aztán még annyira se. Maximum megijesztetted/meggyőzted őket, amikor a játék lehetőséget adott rá, hogy gondolják át a dolgot, akkor nem volt harc. De ilyen meg igen valószínű, hogy itt is lesz.

Why so serious?

jarlaxxe
Ezt sokan mondják és sok igazság van benne, hogy a BW ott b@]szta el, hogy eladta magát az EA-nak amióta ott vannak nagyon látszik, hogy csak a pénzre hajtanak és nem a minöségre.

Nekem tudod mi a gondom ezzel, egy rpg attól is lehetne igazán jó, ha lehetőséged van többféleképpen megoldani valamit, ez főleg az ilyen solo rpgkben mint az FNV is, lehetne megoldani. Szégyen egyes kalandjátékok mint a Tomb Raider is próbál ilyen lehetőséget biztosítani, ettől is lesz lehetőséged többféle karaktert alakítani. Enélkül ez csak egy sima akció játék rpg elemekkel. A mai technika mellett ez megoldható lenne. Az ME3 már régen nem rpg volt zúzda remek karakterekkel és történettel.

wedge31
Szerintem inkább csinálhatnának olyan játékokat mint régen amikor a legjobb játékaik készültek.

De most már nem kell crpg-t csinálniuk az EA nem is engedné nekik, ök tudnának egy witcher szinvonalú akció rpg-t is csinálni ha nagyon akarnának de ugy tünik nem akarnak.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

PiszkosFred
Igy sok ev tavlatabol: a Kotor fele rendszert mar elhagytak, de a ME2/3 fele harcrendszert meg nem ertek el.

Na ez egy korrekt egyenes vélemény.

Én utálom máig, látszik rajta, hogy nem tudja eldönteni, hogy sima RPG vagy akció RPG legyen, tipikusan beesik két szék közül az asztal alá. A másodikra sikerült rendes fedezékrendszert és lövöldözést belerakni, élvezetesebb is lett. De én szeretem a mostani BW-t, persze maradhattak volna annál amit régen csináltak és gyárthatnának ők is pár százezer embernek Pillars of Eternity-t (oké, szerettem azt is de amiket én szeretek egy játékban az mind hiányzik belőle) de inkább csinálják csak tovább a nagy költségvetésű AAA cuccokat.

Why so serious?