4237
mea.jpg
  • TBTPumpa
    Gamergate 2017 incoming
  • Barnez
    Nekem az a bajom, hogy sokan a reddit posztok alapján szarozzák az egész játékot, és anélkül, hogy kipróbálnák. Pl. pewdiepie. A másik pedig, hogy már a csapból is ez a gyűlölet hullám folyik.
  • yesname #2467
    Animáció és arcok szarok? Azok. Akkor miért ne mehetne a szarozás ezekre vonatkozólag? (Nem az egészére nézve.) Nem értelek. Az egész összhatásra nézve nem jogos. Akik azt szarozzák azok vagy:
    1. Kipróbálták és jogosan, mert nekik nem tetszik.
    2. Menjenek a francba, ha ki se próbálták.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.18. 22:16:34
  • yesname #2466
    Ah. Oké. Az SG nálam Firefox-ban sok képet nem mutat és olyankor üres a poszt vagy hiányos. Megnéztem amire hivatkozol Edge-ben. Így már oké. Elnézést.
  • lwb
    Szolgálati közlemény: Eos végét nem engedi a Trial akkor sem, ha 10 órán belül vagyunk még. Szóval nem érdemes sietni, nem csak időlimit van.
  • Vraaanyek
    Hihetetlen, ami szerencsétlen játék körül megy... eddig se volt kérdés, de nem csak kicsiny hazánkban megy a sz.rozó mentalitás,de inkább nem minősítem, mert aztán lesz nekem bünti meg jajjajj... ;) :D :D mindenesetre a trial végére érve "fanboy"-ként is beleütköztem érdekes hibákba, noha nekem az animáció nem rontja el ennyire a játékot, ehhez tény, hogy kell egy minimális elfogultság, de azt objektíven is tudom, hogy kérdés nélkül megveszem, és minden pillanatát élvezni fogom :)
  • Pares
    Nem. Legközelebb mielőtt elkezded keverni a szezont a fazonnal, azt nézd meg, hogy mire válaszoltam.
  • Doom 4
  • TBTPumpa
    Hivatalos közlemény:
  • PiszkosFred
    Egyetertek.
  • lwb
    Bobby Ewing is kijött a zuhany alól, ne feledd. Meg Ripleynek sem volt végső megoldás a halál, ha jól emlékszem, jött egy negyedik rész is. De a legjobb példa talán az Uncharted, amit a ND már temetett a Drake's Deception után (úgy is promózták, mintha meghalna benne Drake). Aztán csak kijött a 4. rész és hál' Istennek, mert a második legjobb az egész szériából.

A pénz nagy úr, és ha az Andromeda nem váltja be a reményeket, akkor vissza fognak nyúlni a cash cow-hoz. Szerintem.
  • MrAndree
    Annak mondjuk én nem örülnék, az Andromeda rengeteg lehetőséget rejt már csak a helyszín miatt is szóval maradjanak csak itt. :)
  • PiszkosFred
    Hat, ha mar Maximust is fel akarjak (fogjak) tamasztani es Luc Besson is hamarosan bejelenti a Leon folytatasat, akkor Shep is reaktivalhato lesz valahogy, manapsag mar a halal sem biztos :D
  • yesname #2456
    Kevered a szezont a fazonnal. Amiért itt hisztiznek az igaz.
  • lwb
    Nekem mondjuk az Arkham Knights hiba nélkül ment pc-n, jó frame rate-tel. Ami megölte az a kurva batmobil volt. Az MEA egyelőre OK, nyomában nem ér az első háromnak, de ugye csak 7-8 órája tolom. Majd még meglátom.

Ha most kéne nagy pénzben fogadnom, akkor azt mondanám, hogy pár év múlva szorgos kezek a Bionál kikaparják Shepardot a crucible romjai alól és az új rész végén ott figyel majd egy nagy négyes. :)
  • TDC Geronimo
    Amúgy ahogy nézem/olvasom pont a legeleje a leggyengébb része a játéknak és pont ezt így berakni EA accessbe nem volt egy bölcs döntés. Csinálhatták volna azt, mint TF2nél, hogy nem kerül bele ea accessbe. Jobban jártak volna. Csak hát gondolom EA ebből is pénzt akart látni, mert jól tudták, hogy rengetegen fognak előfizetni 1 hónapra csak ME miatt. Csak nehogy fordítva süljön el
    Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2017.03.18. 21:18:26
  • MrAndree
    Nem fog, Arkham Knightból sem csak a PCs balhé maradt meg, hanem, hogy jó játék volt egy elbaszott porttal. Csak ugye még a népek nagy részének nincs a kezében a játék aztán valamivel el kell ütni az időt.
  • TDC Geronimo
    Tényleg szomorú már, ami a játék körül megy. Remélem megjelenés után a többség, aki játszik vele nem erre fog majd emlékezni.
  • lwb
    Hehe, mondjuk ez így még rosszabb a Biora nézve. A csinoska cosplayernek még elnéztem volna a bénázást, na de egy profi csapatnak? Ennyi pénzből? :)
  • PiszkosFred
    Miert kell Pakisztani pelda? Errol szo ma Magyarorszag, megosztott minden, alhirek, lejarato kampanyok, hazugsagok, a bologato ostoba nep meg elhiszi "hiszen a teve bemondta" :D Ugyanilyen ostobak vagyunk mi is a net elott ulve, mert egy fasz ir egy cikket valahol, azt belinkeled redditre, faszbukra es kesz is, onnantol nincs visszaut. Az, hogy igaz vagy sem, mar senkit sem erdekel.

Nem olyan regen irtam FB-n a peldat: "Olyan ez, mint poenbol/bosszubol megvadolni az alsos tesitanart, hogy zalkatta a csajokat. Fel ev mulva persze kiderul, hogy kamu, de a kovetkezo 10-20 evben o lesz "a tanar, akinek volt egy pedofil ugye..." - es kesz is, viszlat pedagogus palya, isten hozott a biztonsagi orok vilagaban."
  • Pares
    Fél perc guglizással utána lehetett járni az igazságnak... Undorító. Az egész pontosan arra emlékeztet, mint amikor Pakisztánban az egyik városban elterjedt az a hír egy nőről, hogy elégetett egy Koránt, a dühös és agyatlan csőcselék erre kérdés nélkül meglincselte. Később kiderült, hogy nem égette el...
    "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik." Ezt láthatjuk most is.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.03.18. 21:11:46
  • BreakDown89
    Hát tudom, hogy a negatív reklám is reklám, de szerintem ezért az animációs részleget elég keményen picsán fogják rúgni. Úgy fest jogosan. :)
  • Pares
    Az, hogy valami gond van az emberi arcokkal, elég nyilvánvaló, de ugyan azt mondhatnám én is, hogy ezt kihasználva egyesek elvakultan és túlságosan felfújva a dolgot az egész játékot ezen az egy dolgon keresztül minősítik. És pontosan ebbe látom belekapcsolódni az emberek EA iránti gyűlöletét...
  • MrAndree
    Pedig igaza van, a net ezt csinálja folyton, fog egy AAA címet amiben kiszed valamit ami rossz és elindít egy olyan szintű gyűlöletkampányt ami már röhejes. Nem mentegetve a készítőket mert ezt tényleg elrontották, de azért a reakció bődületesen túl van tolva...
  • TDC Geronimo
    bio twitterről...

• yesname #2444
    "sokan az EA iránt érzett gyűlöletüket most ezen élik ki"
    Nem. A régebbi részekben is sokkal jobb volt és ez nevetséges. Ne legyetek elvakultak, hogy minden szarral mentegetitek ami rossz. Ez szánalmas. EL kell ismerni és kész. Nem a mentegetésére előhozni másokat.
    De ettől még a hangulata és a játék egésze jó lehet.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.18. 20:54:48
  • Pares
    Nem rég fejeztem be a trilógiát, az is tele volt mindenféle (sokszor nevetséges, máskor zavaró és kiábrándító) grafikai hibákkal, csak arról már nyilván megfeledkeztek az emberek. Ettől még rendkívül jó játékok, ahogy az Andromeda is az lehet, még ha nem is javítják az arcokat (amit kétlek, szerintem már az is elég lenne, ha a szemekkel csinálnának valamit).
  • Doom 4
    Ezt soha többet nem akarom látni xD

Amúgy tényleg, nem hiszem el, hogy olyan nehéz vagy olyan drága lenne Mocapet használni... És még csak azt se mondahtják, hogy sok idő lenne max +1 alkalommal elmondatják a szinkron színészekkel a szöveget...
  • Pares
    "Az a baj, hogy ez az animaciokon valo porges elnyomja magat a gameplayt, az elmenyt, mindent. Ez persze nem gatolja meg azokat a szorakozasban, akik pentektol folytatjak a kalandokat, de a forumokat erdemes lesz elkerulni a kovetkezo idoszakban, mert ez a szar nem hogy csokkeni fog, hanem meg most jon majd a java, amikor az osszes media beszall, mert kell neki is egy szelet a tortabol :D"

Már most is minden ezzel van tele, mindenki ezen lovagol, a játék maradék 90%-áról, ami meg szvsz baromi jól néz ki, szinte szó sem esik. Aztán aki meg nem követte nyomon az eseményeket, az meg értetlenül kukucskál ki a fejéből, hogy akkor ez most tényleg ilyen szar lesz?
    Igazából nekem olyan érzésem van, hogy sokan az EA iránt érzett gyűlöletüket most ezen élik ki. Az internet néha (gyakran) egy undorító pöcegödör tud lenni.
  • PiszkosFred
    Tenyleg, az Inquisitionban a lefele gorbulo szajak valami hihetetlen komikusak voltak :D Pedig akkor vagy fajt a karakternek eppen valami, vagy sirasra kerszult, barmelyik is, nem volt vicces a szitu, megis az lett.
  • lwb
    Ez egy bug, amit majd javítanak. Volt ilyesmi az AC Unityban is, kipeccselték és már nincs. A MEA más tészta.
  • MrAndree
    Szemek, illetve amikor mosolyogni kéne, vagy szenvedni az nagyon szarul néz ki. Ez már az Inqusitionban is így volt, csak ott ezekből jóval kevesebb volt, ott még maradtak a statikus arcoknál, de amikor egy karakter ritkán mosolygott vagy fájt neki valami akkor az ott is szörnyen nézett ki. Itt annyi a különbség, hogy míg ott 20 óránként volt ilyen, itt 20 percenként. Gondolom azt akarták, hogy az arcok közvetítsenek érzelmeket, csak nem jött be.
  • Fpocok
    JÉZUS EREJE! MILYEN BORZALOM EZ?
    Ezek után mondjátok azt, hogy szar az animáció a játékban :D
  • lwb
    Nem kell ezt túlgondolni, annyi történt, hogy a Bio 40 millióból képtelen volt azt csinálni, amit pl. a Witcher 3 csinált, meg a legtöbb modern játék: hogy motion capture-t használt az arc animációkra is. Ehelyett ők a 10 éves szoftveres arcanimálási technikát alkalmazták, ami ma már elavult és vicces egy AAA játéknál.

Nálam a grafika nem minden, ezért nekem egyelőre ez a legkisebb bajom a játékkal.
  • Pares
    Nem tudom a játékon belül megnézni a stáblistát, de az IMDB-n egyáltalán nem szerepel a neve:

IMDB Mass Effect: Andromeda Full Cast & Crew

Animation Department
    Maxwell Adams ... cinematic animator
    Tyson Bradock ... animator
    Shwan Khalid ... motion capture animator: EA Canada
    Patrick Sinclair ... animation director
    Jeff Wong ... motion capture animator: EA Canada

Gondolom nem teljes a lista, viszont ha meg sincs említve, akkor nem lehet olyan fontos ember. Egyébként is nyilvánvalóan nem csak egy ember a felelős az animációkért, de hát tudjuk, hogy egyszerűbb habzó szájjal szapulni valamit vagy valakit, mint utána nézni a dolgoknak.

A problémára visszatérve az objektívabb videókból én úgy szűrtem le, hogy igazából csak az emberi arcokkal van gond (azok közül sem mindegyikkel), amiben valószínűleg közrejátszik az Uncanny valley jelenség is. Ahogy néztem azt a néhány videót meg képet, amit körbe-körbe osztogatnak meg az emberek, leginkább a szemekkel van a gond, de a megvilágítás és a smink is közre játszhat.
  • MrAndree
    Én szeretek. Túlélem a default női Ryderrel is, de örültem volna ha kicsit testre szabhatom. De akkor az most kimarad.
  • wedge31
    Nekem nincs bajom a default férfi karival az összes eddigi részt avval toltam le, persze ha valaki szeret alkotni akkor ez a hiba nagyon zavaró lehet.
  • yesname #2432
    Gondolom a kreátor is azokon a skeletonokon és modelleken alapszik, amik az animáció alapját is képezik. Összefügg a kettő.
  • PiszkosFred
    Hat, lehet javitani, de ahhoz ido kell es nem biztos, hogy megeri nekik, mert a baj megtortent, a javitashoz szuksges ido es penz nem biztos, hogy rendelkezesre all egy olyan jateknal, amely meg sem jelent es mindenki szidja habzo szajjal. En speciel leszarnam, foglalkoznek tovabb azokkal, amelyeket terveztem (DLC-k) es ha esetleg lesz majd egy kovetkezo ME resz Frostbite motorral, akkor ott mar maskent csinalnam az animaciokat. Ahogy Pete Hines szokta mondani a Bethesdanal, "akinek nem tetszik, ne vegye meg, nem kotelezo vele jatszani" :)

• MrAndree
    Röhejes de amúgy engem spec az jobban zavar, hogy a karakter kreátor iszonyt fapados, kevés lehetőséggel és így nem lehet rendesen karakter kreálni. Például akármilyen kicsire húzod a csúszkákat benne, még minimumon is olyan vastag állkapcsú nők vannak mint Arnie unokahúga... Na ez például javítható lenne szóval remélem ezen viszont dolgoznak, különben marad a default Ryder.