7978
  • Normen76
    :D Ne húzd fel magad, nem éri meg. Én nagy érdeklődéssel vártam, figyeltem az SC-t. De egyet ne felejtsétek el.. Játéknak azt nevezzük, amivel lehet játszani.. Nah SC-vel nem lehet.. 5 év alatt sem jutott el odáig. Szerintem még 5 év múlva sem lesz benne közel sem az a tartalom használható, játszható formában mint amit 5 évvel ezelőtt ígértek. Szal itt nem játékról beszélgetünk... A játékokkal az emberek játszanak, nem ódákat zengve vitatkoznak mi lehet, mi lenne, mi lesz ha.... Miközben némely rajongókkal kifizettetik több más játék árát... eh hagyjuk.
    Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.12.17. 08:02:18
  • MasterMason
    De amúgy meg ja, francnak állok le én is vitatkozni ha tudom jól, hogy veletek beszélgetni sajnos nem csak vitatkozni lehet, és hogy mindent támadásként értékeltek.

Szóval egy darabig most megint befejeztem a star citizen topikot...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.12.17. 02:18:29
  • MasterMason
    Én normálisan megjegyeztem egy képről valamit, ezt páran támadásnak vettétek. Pedig ott vannak a linkelt képek, tényleg szögletesek a csövek ott a cockpit-ben, az nem high hanem low poly... Az nem támadás vagy attól nem lesz rosszabb az sc, ha észreveszed vagy elismered ezt. Egyébként meg van ED-ben is bonyolult forma...

De nem is ez a lényeg, azt fogd fel, hogy én ezzel nem bántani akarom az sc-t, ez nem támadást ellene vagy nem rosszindulat.

• Malibutomi
    Hat ha tudod, akkor eszrevenned hogy amiket linkeltel kepeket ED-bol csupa sik felulet, semmi bonyolult geometria -> low poly. De nyugodtan dicsekedj tovabb, ugy fest az hogy mit dolgozol nem segitett a latasodon...bar lehet azzal nincs is gond, fejben a problema, mert ugye SC kodos emlekeidben el ugy hozongesz rola, bolygokat nem is lattad ugy szaroztad oket, szoval alapja annak amit irtal hat...nulla ugye :)

Visszautalva korabbi hozzaszolasodra ahol szamonkerted hogy miert szemelyeskedik veled valaki akkor most magadba szallhatsz ez utana hozzaszolasod utan.

Gyors valtas es ott tartunk hogy az ED szebb lehet ha 1080Ti-vel tolod szetmoddolva :) Ugyes.

Pattog a festek, hu komoly. Ilyet SC is tud, akkor most gyorsan szallj ki a hajobol es szamold meg hany csavar van kidolgozva a kulsejen, SC-ben megteheted ha mar nagyotmodo versennye zulleszted a topikot :)

Ugyhogy gyorsan menj at az "ED az isten" topickba mert ez mar kb odavalo amit muvelsz:)

Utoljára szerkesztette: Malibutomi, 2017.12.17. 01:39:20
  • MasterMason
    Hozzáteszem még azt, hogy sok dologban tényleg nem rossz az sc és nem is azt mondtam, de közel nem látszik, hogy mégis mi a franc kerül azon annyiba, egyszerre indult sc ed-vel kickstarteren és az ed 2.5 millió dolláros támogatással már 3 éve megjelent, azóta portolták ps-re meg xboxra, oszt sc meg még egy bughalmaz és gyakrolatilag még semmit nem lehet vele kezdeni, azt sem lehet tudni, hogy mikor lesz egyáltalán kész...

• MasterMason
    Ami meg azt illeti, itt nem csak az ablakon láthatsz koszt, hanem konkrétan pattoghat le a festék is a hajókról az elhasználódás miatt.

• MasterMason
    Igen, veled ellentétben biztos azért én dolgozok filmeken, mert nem tudom mint jelent a high poly kifejezés...

Meg a procedurális generálásban is annyira ott vagytok, bár veletek ellentétben én kb 5 éve már készítettem procedurálisan generált városokat pl 1...

Még egyszer leszögezem, arról a hajóról és cockpitröl beszéltünk amit linkelt, képeket tettem egymás mellé és ha az szerintebb szebb, akkor már azt is tudod, hogy miért nem te vagy grafikus és miért nem te dolgozol filmeken... Ez az egyik, a másik fele meg az, hogy hiába lenne szebb meg jobb ha valaki low beállításokkal fog vele játszani...

Szépségről akkor beszélhetünk, ha megvan hozzá a megfelelő hardver. Ezért is mondtam, hogy én speciel 8K-s bolygótextúrákkal 90fps-el tolom VR-al az ED-t...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.12.17. 01:20:45
  • Malibutomi
    Epp azert high poly.
    Ugy tunik nem nagyon vagod mit jelent a kifejezes. ED cockpit: 90% lapos egyenes feluletek, SC cockpit: tele kapcsolokkal, csovekkel, huzalokkal, fogantyukkal, meg mindenfele kutyuvel.

Itt van ket kep a Gladius cockpitrol. Sokszorannyi kutyu van bene mint az ED cockpitban, es mind olyan reszletesen kidolgozva hogy kozelrol is szep legyen.

De szerintem hagyjuk a vitat, mert veled mindenki szembemegy az autopalyan :)
  • Crowley81
    Ne haragudj, de sztem te vagy egyedül akinek az ED szebb mint az SC
  • MasterMason
    Nono az in-engine! Nekem 1080TI van és ugyan ilyen minőségben néz ki minden cockpit fel tudok állni és körbe tudok nézni meg menni is bizonyos pontig oculussal! És ha ez neked szebb...
  • Crowley81
    Jó az ED szeretem, van benne 500 órám, az SC egy alfa "valami" ami még közel sem játék. Ha valamiben, hát kinézetben oda-vissza veri az ED-t, szerintem ezt csak te nem látod. Vagy neked a cobra engine jobban bejön mint a lumberyard...
  • Crowley81
    Az ED elöre renderelt kép az SC meg egy low graf screenshot....szép összehasonlítás :D :D És igy is az SC a szebb szvsz
    Utoljára szerkesztette: Crowley81, 2017.12.16. 22:22:05
  • MasterMason
    Bocs de ez miért high poly? Szögletesek itt a csövek is, és a textúra sem nagyobb méretű mint pl ed-ben.

És bár a cockpitet leszámítva nem néz ki rosszul amit linkeltél, de ezek azért szerintem szebbek, így néz majd ki egy dropshit belülről:

Ez meg a python:

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.12.16. 22:00:20
  • lonvard
    Pedig a szerelem vak.
  • Diopapa
    Én is szeretem, de nem vagyok vak.....
  • lonvard
    Szereti az ED-t, és megvédi. Szerintem aranyos.
  • Diopapa
    Pár saját Caterpillar shot, mert látom szereted a hajót.. :) Ismétlem, a gyártónak ez a stílusa, semmi cicoma, puszta funkcionalitás. De veszett jól néz ki kívül, belül. :)
  • Malibutomi
    En meg azt mondom neked hogy minden hajo cockpitje kb ugyanolyan reszletesen kidolgozott SC-ben, mindegyik joval reszletesebben kidolgozott mint ED-ben :)

Neztem a videot amit linkeltel, van bent 3 szek azon kivul tok sima feluletek mindenhol, SC-ben szerintem egy konzol tobb poligonbol all mint az egesz pilotafulke ED-ben.
    Utoljára szerkesztette: Malibutomi, 2017.12.16. 21:12:00
  • MasterMason
    Akkor neked is újra leírom, én arra a képre mondtam, hogy annál jobb bármelyik hajó cockpitje ed-ben, ez nem jelenti azt, hogy minden hajó belseje jobb ed-ben mint sc-ben. Nem kell végletekben gondolkodni, pl ha azt mondom, hogy azon a képen szar az a bolygó és kurvára nem tűnik realisztikusnak, az nem azt jelenti, hogy minden bolygó szar benne.

Amúgy persze, hogy volt a gépemen sc, több tíz giga volt már akkor nulla tartalommal, rengeteg buggal, és akkor töröltem, hogy majd még később ránézek. Jól nézett már ki akkor is a hangár is meg minden, csak éppen semmit nem lehetett vele csinálni. Most nézegessem a textúrákat?!

Jön valami újítás akkor mindig ránézek, de most 3.0-nál is olvasom, hogy framerate gondok vannak mindenkinél.

Egyébként anno ezt írtam, hogy Braben ezért csinálta jól, mert csinált egy alapot amivel el lehetett indulni, lehetett kereskedni harcolni stbstb. Itt is ezt kéne, hogy valami érdemi produktum jöjjön, hogy lehessen vele valamit kezdeni. Ne csak nézelődni.

• kraven54
    A legnagyobb baj hogy nem veszitek észre hogy csak "húz" titeket

51 hozzászólás azt hittem történt valami de.... (don't feed)
  • Malibutomi
    Amugy te lattad mar az SC valaha? Probaltad? Mert a linkelt videodon a hajobelsok nagyon low polik az SC-hez kepest.
    Nem azt mondom hogy csunyak, es teljesen megfelelnek a celnak, de ahhoz hogy valaki azt mondja jobban neznek ki es jobban kidolgozottak mint az SC hajobelsok tenyleg valamilyen szembetegsegben kell szenvedni es ezt most kotekedes nelkul mondom.
  • MasterMason
    Félre ne értsd, de ha nem érdekelne ez a játék akkor eszem ágában nem volna ide írni. Én szeretem az űrszimulátorokat, néha néha egy kicsit felcukkolok valakit, aztán ha megjelenik a játék szétloccsantom a buciját is. Amugy megvenném én is, ha már lehetne vele kezdeni valamit, kereskedni, vagy tényleg lehetne valamit csinálni, de önmagában az hogy szép, egyébként mindig is az volt, az egyelöre még elég kevés.

Bugoknál meg kevés dolgot utálok jobban.

• lonvard
    Meg talán az is különbség, hogy az ED-t megcsinálták arra a cockpitos verzióra, és úgy mókolják most át valami SC-szerűre, az SC meg koncepcionálisan készül így. SC-ben nem azért bejárható egy űrhajó, hogy letudják, hogy van bejárható űrhajójuk, hanem azért, mert teljes élményt akarnak adni, és a helységek logikusan vannak összerakva, funkciójuk van, a hajókban ott lesznek a szerelhető kütyük, a felszerelés nem csak dísz hanem használni lehet, semmi sem csak szimbolikus. Az ED csak árnyéka lehet egy kész SC-nek.
  • Diopapa
    Viszont ő legalább megvette az SC-t és úgy nem érdekli...
  • MasterMason
    De semmiféle elfogultság itt nincs, én több pozitívumot írtam erről a játékról mint te, legtöbb esetben a grafikában, de ami a fos az fos és ez a cockpit tényleg az, és ennél tényleg jobb bármely cockpit ed-ben, ebbő te is azt vezetted le, hogy akkor én biztos azt állítom, hogy minden cockpit jobb. Hagyjál már felejts el légyszíves.
  • Diopapa
    Ez egy Drake szállító, mit vársz? 111.5 m hosszú és az utolsó csavarig ki van dolgozva, bejárható.. nem tudom értelmezni, hogy semmi részletesség nincs... Látszik a burkolatban a hőszigetelés, futnak a kábelek, megvan a gépészeti szekció a motorral, stb..
  • lonvard
    Szerintem az Elite 1. része picivel még szebb is, mint az SC lesz. Néhol leesik a poligonszám, ezt elismerem, de 150 millió dollár különbség tuti nincs. :)

Egyébként a két játék közti különbség abban mutatkozik meg mindenki számára egyértelműen, hogy az ED engem nem érdekel, és még csak le se töltöttem, az SC-t meg már meg is vettem. Ez a bizonyíték! :D Mert mért? Mert engem nem az izgat, hogy döcögök egy űrhajóban a cockpitot bámulva és eladok valamit, engem egy nyitott világú Mass Effect érdekel szimulátorszerűen irányítható teljesen bejárható űrhajókkal, építkezéssel, túlélősdivel, és ha ezen belül eljátszom a kereskedőt az úgy már érdekel, mert ott már kereskedőnek lenni csak egy állomás a karrierben. Egyszerűen a potenciál a két játékban ég és föld. Star Citizenben elkezded egy aurorában, és a végére összeraksz egy kapitál csatahajót komplett legénységgel, meg lesz egy pioneerod és építed a kolóniádat. Nekem speciel szerényebb terveim vannak, nekem egyelőre a carrack az álmom. Kimenni a mélyűrbe, leszállni egy totál felfedezetlen naprendszerben amit én fedeztem fel a jump point szkennelő masinámmal, és akkor leszállni az egyik bolygón ahol én vagyok az első, és meginni egy kávét az automatából, mégpedig úgy, hogy kényelmesen leülök a székembe, és kortyolok egy nagyot.

• MasterMason
    Hát hogy jól felcukkoljalak.

A probléma egyébként tényleg azzal van, hogy végletekben gondolkozol. Pl ha azt mondom, hogy az egyik képen amit belinkelték, hát bocs tök fos a textúra semmi részletesség itt a hajó belsejében nincs meg hogy ennél jobb az ed-ben bármelyik hajó, és akkor ezt te levetíted arra, hogy szerintem minden egyes hajó belseje rosszabb sc-ben mint ed-ben.

Nem ezt mondtam, hanem azt, hogy azon a bizonyos képen elég fos a hajó cockpitje és hogy annál tényleg bármelyik jobb ed-ben. És ez igaz is, erre jön az, hogy hát az olcsó hajó, meg hogy akkor szerintem biztos minden hajó belseje szebb...

• Paladin
    Leszarom, hogy scam-e vagy nem az sc, nem vagyok nagy rajongója, erős fenntartásaim vannak azzal kapcsolatban, lesz-e belőle valami.

Viszont ha valaki ennyire nyilvánvalóan elfogult, mint te, hogy még azt a kevés egyértelmű pozitívumát se látja, ami van, azt nem tudom másnak értékelni, elvakult utálónak.
  • Diopapa
    " Azért 150 millió dollárnyi különbség tuti nincs. "

Tényleg nem tudom, miért beszélgetek veled...
  • MasterMason
    Amit belinkeltél az csúnyább is, emellett itt van pár cocpitröl videó, nézd meg mondjuk a 20 másodperctöl azt a több emeletes cockpitet... Azért 150 millió dollárnyi különbség tuti nincs.

• Diopapa
    egész eddig a hajókra panaszkodtál... hogy rondábbak az sc hajók meg nem elég részletesek.. akkor találd ki, hogy mivel van gond... hater meg biztos nem vagyok, bétában megvettem az ED-t, a lifetime passt, trader toolt fejlesztettem hozzá stb...
  • MasterMason
    Ami a textúrát illeti, pl ED bolygó textúrák meg egyéb textúrák is nem mind ugyan de procedurálisak és akár 16K-ig is fel lehet tolni csak bírja a géped, na most miért is nincs sehol az akár 16K-s textúrával az ED sc-hez képest?!

Vagy nézd meg a bolygó gyűrűrendszereit, hol van attól az SC? Most komolyan? Persze nem azt mondom, hogy ne lenne olyan amiben nem részletesebb SC, de elég vegyes az a kép...

Nézegess obsidian videókat, meg menj be high intensity zonákba és nézd meg milyen az, ha röccenés nélkül egy rakás hajó gyepálja egymást ed-ben...

Haterek meg ti vagytok...
  • Diopapa
    Nem azt mondják, hogy mennyi idő alatt (bár megnyugtatlak, az ED sem 2 év alatt készült el és ott eleve megvolt a csapat, saját, kész engine-jük volt, mondjam még?) Hanem hogy nyilvánvaló tényekkel vitatkozol. Se polygonszámban, sem textúra, sem semmilyen részletességben nincs az ED a fasorban sem az SC-hez képest. Persze, nem ettől lesz jó vagy rossz egy játék.. De az ED megjelent már több éve és alig került bele plusz tartalom. Erről beszélj inkább...

De legyen még pár kép a Sabreról (light fighter) és a Prospectorrol (bányász hajó). Ismét saját, ismét low grafika.. Ha nem látod, ne csodálkozz, ha haternek neveznek :)
    Utoljára szerkesztette: Diopapa, 2017.12.16. 19:22:38
  • MasterMason
    Én speciel fel tudok állni oculussal és körbe tudok járni a hajó belsejében ed-ben már most is, és bizony nem néz ki rosszul, mindezt mondom 90fps mellett vr támogatással! Lehet nincs igazam, de én nem látok eget verő minőségbeli különbséget a cockpiteket illetően sem, hogy mi lesz a hajó többi részében ha bejárható lesz, az más tészta ahogy a dizájn is, az lehet ízlés kérdése is, de mint mondtam vr támogatással kurva jó minőségben normális fps-el játszható az egyik játék, a másik per pillanat még vr nélkül is nagyon komoly gondokkal küszködik. Az egyikkel 3 éve lehet normálisan játszani, kereskedni, felfedezni, kalózkodni, harcolni stbstb.

• Malibutomi
    Ne izgulj mire az ED is ilyen reszletesen kidolgozott hajokat tud felmutatni + a space legs kiegeszitot (szoval a hajok full belseje is kidolgozott lesz (bar szerintem ezt ejteni fogjak, vagy jobb esetben joval egyszerubb lesz mint SC) addigra kb ugyanott lesznek idoben. :)

• MasterMason
    De milyen hater? Miről beszélsz te? Miért emberek személyét támadjátok ha véleménye van? Miért lenne gyűlölet leszögezni pl azt a tényt, hogy 160 millió dollárból 7 éve készül és sehol sincs még, míg a 2 millió dolláros kickstarter támogatásból készült játék az ED már 3 éve megjelent?...

Ez nem gyűlölet, jobb helyeken azért el mondani a véleményt, lehet vitatkozni is akár, én nem a személyetekbe támadlak titeket, én a játékról beszélek...
  • Malibutomi
    Itt egy video ebben van par bolygokozeli / felszini repules, itt latszik, hogy mindegyik televan meteorbecsapodasokkal, kanyonokkal, hegyekkel stb:

• Paladin
    Pont ezt akartam mondani. Az Eagle egyébként valóban egyike a normálisan kinéző ED hajóknak. Hogy melyik a szebb, az ízlés dolga, de hogy az SC-s sokkal szebben van kidolgozva, az még a linkelt képeken is látszik. Már persze ha nem elszánt hater valaki. :)
  • Malibutomi
    Tovabbra is a dizajnon lovagolsz, az izles dolga.

A reszletgazdagsagra meg nezd meg a vidot. Sehol nincs ehhez a reszletesseghez az ED. Ha majd hozol egy kepet videot ahol megmutatsz egy nagy hajo fegyveren egy kisujj meretu raragasztott matricat, akkor beszelgetunk reszletessegrol.

Meg a te belinkelt ket kepedrol is latszik hogy az SC hajo minimum ketszer de lehet sokszor annyi poligonbol all :)
    Utoljára szerkesztette: Malibutomi, 2017.12.16. 18:36:20