7978
  • MasterMason
    Érdekes azért ez az általad belinkelt hajó cockpitjében azért nem mutatkozik meg, van rajta pár panel egyszerű képernyővel oszt csókolom, és olyankor jön a duma, hogy hát az a legolcsóbb hajó cockpitje, és akkor mi van? Mi köze a hajó árának ahhoz?
  • MasterMason
    Itt meg kb olyan, hogy egyrészt a dizájn sokkal jobb az eagle-nek persze ez lehet izlés kérdése is, másrészt hogy ide beraktak két motort az nem pótolja azt, hogy a külseje meg sokkal kevésbé részletgazdagabb mint a fent említett eagle-nek. Amúgy az ed-ben is van kosz az ablakon, sőt a folyamatos használattól szépen lassan kezd elkopottá válni az egész hajó kopik le a festék bizonyos helyeken, kezd egyre viseltesebb lenni stbstb!...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.12.16. 18:24:33
  • MasterMason
    Vegyes azért ez a kép mert pl itt az első kép oké tényleg fasza, de a második már nem! A második képen szerintem az messze van pl ettől realisztikusság tekintetében:
  • Malibutomi
    Jah, ha ugy esik a feny az SC hajok plexijen lathato a szetkent kosz mint a kocsik ablakan ha nem takaritod egy ideig, es tarsai. De linkeltem is egy videot amit tegnap csinaltam.
  • Malibutomi
    Na vajon melyik jobban kidolgozott?

Tessek az altalad linkel M50 hajtomuve ami lathato mert atlatszo a burkolat felette:

Ezt meg csak berakom, vajon ED vagy SC hajok reszletesebbek:

• Diopapa
    Arról nem beszélve, hogy nagyságrendekkel, gyakran eszetlenség határát súrolóan részletesebb az SC-ben levő hajó külső/belső mint ED-ben.. Pl az üvegbe gravírozott feliratokat mondanám, amik csak külső nézetből látszanak, ha odaállsz pár centire az üveghez...
  • Malibutomi
    A kanyonokrol, meg az "SC-ben szuz booygokat lathunk bexsapodasok nelkul" esett le te ugy okoskodsz itt hogy nem is lattad meg a bolygokat, fingod nincs roluk...ennek aztan sok ertelme

Utoljára szerkesztette: Malibutomi, 2017.12.16. 18:00:35
  • Caliph
    Nem vitából,de már kalózkodtam ED-ben: kiválasztottam egy mining laserrel felszerelt szállítóhajót,ami a laser miatt nagy esélyel értékes cargot visz. Interdicteltem supercruiseból,cargo scanner,hopp teli a raktér gyémánttal: hajó megbénít,hatch breaker robot feltöri a raktárat és lám potyog is a cargo ,amit kis felszedő robotokkal bepakolsz magadhoz,aztán irány egy fekete piac és profit.

Jó az Ed is,meg lehet benne találni amit épp csinálni szeretnél,nem csoda hogy 1000 óra után unja valaki. Lehetne jobb? persze! Van festés 5 fontért! Naná! Kötelező megvenni? Nem!

A Star Citizenből még szinte alig láttunk valamit: kevés az fps? majd optimalizálják,tolják bele a tartalmat,és lehet jó lesz. Kötelező előrendelni,hajót ,beacont venni? nem. Ha megjelenik,és jó lesz megveszem. Ha bukik , bugos lesz vagy bármi baja lesz ami miatt nem tetszik ,akkor az én pénzemből nem látnak semmit :)

Továbbra is figyelem a topicot,figyelem hogy haladnak,már eljutottam odáig ha lesz ingyenes hétvége ki is próbálom :D

• MasterMason
    "a legolcsobb kezdo hajo cockpitjat eloveszed"

Nem mindegy, hogy mennyibe kerül a hajó? Mi köze ennek a hajó árához? Amúgy ha kérhetném ne személyeskedjél mert én megint a játékról beszélek..

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.12.16. 16:16:26
  • MasterMason
    Mindenki döntse el maga:

• Bucser
    Mar megbocsass de ugy tunik nem sok mindent tudsz az SC proceduralis folyamatairol.

- Varosok populacioja nagy reszben NPC lesz.
    - A bolygok annyiban proceduralisak, hogy a mesht nem taroljak egy hatalmas reszletes adatfajl formajaban hanem csak a darabjait es a kliens kepes azt osszeilleszteni egy seed wordbol. A letrehozasa ezeknek a helyszineknek hand crafted. Nem csak kattintanak egy gombot hogy legyen 5 paramtere es legyen uj bolygo, hanem uj asseteket hoznak letre szamukra es kezzel helyezik el nagy reszuket a bolygon anelkul hogy tovabbi interakciora kenyszerulnenek vele.
    - Pirating: A hajot szetlovod a cargo kiesik aztan azt ossze is kell gyujteni mielott jonnek a Yardok. Volt egy video ahol Daymar orbitban szetlottek egy catepillart es a roncs es a teljes cargo szetszorodott a felszinen. Hol lattal ilyet ED-ben?

Hajok Cockpitja: a legolcsobb kezdo hajo cockpitjat eloveszed ami utilityben nem nagyobb erteku mint egy Opel Astra kombi. Es probalod osszehasonlitani egy olyan Cockpittal ED-ben amiben kenyszerbol fogsz eltolteni orakat.. mig SC-ben ha nagyobb hajod van akkor valaki mas vezetheti mig te total mashol vagy a hajon es mast csinalsz... Ezt ED mikor fogja megtenni neked?

A biasod elegge meglatszik azon ahogy kommentelsz es amilye dolgokba belekotsz. de ezt mar tudtuk korabbrol is.
  • Paladin
    Senki nem beszélt az érzetről, VR-t ebben nyilván nem lehet überelni, de ennek semmi köze a grafika minőségéhez.

Az ED űrhajóinak nagy része pedig egy geometriai példatár némi polírral. Ha szerinted ezek jobban kidolgozottak, mint az SC hajói, akkor nincs több kérdésem, mert van az a marhaság-szint, amivel már nem érdemes vitatkozni. :)
  • MasterMason
    Én nem láttam még két egyforma rendszer ed-ben! És ha a formáján nem is annyira de mindig van valami eltérés az állomások között is, nincs két egyforma abból sem!...

Amúgy meg ugyan az lesz itt a proc gen városokkal, mint ed-ben a proc gen galaxissal, nem lesz annyi ember hogy be legyen lakva, azért az emberek nagy része dolgozik is.

"Ez technológiai bravúr, ilyet még nem láttunk sehol tudtommal. "

Gyakorlatilag minden játékban ezt látod, procedurálisan generálják a szinteket és minden egyebet... Ami a minőséget illeti, el ne hidd már, hogy mások ne tudnának marha nagy textúrákat meg nagy felbontású modellekkel teletömni egy játékot, csak a kiadók többsége a hardver eladások adataiból tudja azt is, hogy az emberek és játékosok úgy kb 90%-a olyan hardverekkel rendelkezik, amelyek nem fogják elvinni ha megtömnek egy játékot mint a kacsát...
  • Diopapa
    Hát, Star Trek Onlineban van hasonló, de úgy viszonyulnak egymáshoz mint a lovaskocsi meg a Ferrari... :)
  • TokraFan
    Én kifejezetten örülök a procgen-nek, ha azt jól megoldják, hatalmas lehetőségek vannak benne. Sőt, egy iliyen játékhoz jobbat el sem tudok képzelni, mert mindig pont az volt a baj ezeknél a játékoknál -Elite-nél is, X-eknél is-, hogy kézzel lehetetlen annyi jó minőségű és főleg, változatos modellt készíteni, ami hitelessé teszi a sandbox érzést. Mert az elég hülyén hat, hogy 400milliárd csillagrendszer van, de bárhová mész, ugyanaz van mindenhol. Ugyanazok a bolygótextúrák, ugyanazok az állomások stb. Ez nem reális. Proc.gennel ez kicsit kitolható. Nyilván ismétlődni fognak assetek így is, de a random keverés miatt még így is közelebb állunk a valóság modelezéséhez. Különösen attól esett le az állam, hogyan a belső tereket is random generálják. Ez technológiai bravúr, ilyet még nem láttunk sehol tudtommal.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.12.16. 15:31:53
  • MasterMason
    Őszintén szólva alig várom már, hogy valami játszható dolgot tartalmat is láthassunk sc-ben, mert ahogy nézem sok mindent nem lehet benne csinálni? Lehet kereskedni, lehet van mit fosztogatni? Lehet benne fejlődni hajókat vásárolni? Akkor mitől van benne már most több, mint ed-ben?
  • MasterMason
    Ilyen alapon akkor egy féle autó létezik, hiszen mindegyiknek négy kereke van. :D Amugy nincs bajom a proc generált dolgokkal, csak jelzem, hogy a teljes kézzel készült tartalomtól, hogyan jutottunk el a generálásig. Már anno mondtam ebben a topikban, hogy képtelenség lesz 100 várost lemodellezni ehhez a játékhoz, akkor mindenki azzal erősködött, hogy de és azért lesz jobb mint bármi mert nem proc generált lesz.
  • TokraFan
    Ez jól hangzik, csak az a bibi, hogy egy instance-ban nem a 400milliárdot mozgatja, hanem csak azt az egyet ahol éppen vagy. Ez Elite-ben ez kimerül egy állomásban, pár hajóban, néhány planétában. Nézd meg mit látsz egy adott helyszínen SC-ben, és mit látsz Elite-ben. Ez a lényeg, nem az, hogy összesen hány rendszer van.
  • TokraFan
    Kézzel készült részek is lesznek, másrészt, még így is sokkal hangulatosabb egy procgen várost nézni a rengeteg épülettel és NPC-vel, mint 3-4db felszínre lehányt modellt, ahol meg sem kísérlik megteremteni egy lakott város vagy akár csak egy párszáz fővel üzemeltetett bázis atmoszféráját. De azt sem értem, hogy a procgen zavar téged SC-ben annak ellenére, hogy baromi szép dolgokat mutattak már most is vele, miközben az Elite 2 féle bázisával meg nincs bajod. Az SC-ben már most sokkal változatosabb dolgokat látok, mint az a kétféle nyomorult levélbedobós bázis szegény Elite-ben. Pont ez a része lehetne legkevésbé vitat tárgya szerintem.
  • MasterMason
    "picivel több tartalmat kell mozgatnia az engine-nek"

Na ja, azért elit-ben mégiscsak 100 rendszer van az sc 400 milliárd csillagot meg megszámlálhatatlan bolygót tartalmazó univerzumában.
  • MasterMason
    "Kb. 200 órát még élveztem is"

Gondolom utána még valaki fegyvert fogott a fejedhez, hogy folytasd, hát 800 órát még bele kellett tenni eröszakkal mert ha egyszer megkérdezik megvan e a játék, akkor szép kerek ezres számnak ki kell kerekedjen belőle.
  • MasterMason
    Ehhez képest egyetlen hajóroncs volt csak a diopapa által linkelt marha szép bolygó képen.- Meg amugy is, ha megnézed minden épület gyak ugyan olyan. Arról nem is beszélve, hogy a "kézzel készült" tartalomtól > városoktól eljutottunk mára a procedurális városokig, kis változtatással de ugyanazok az épületek vannak gyakorlatilag egymás mögé meg mellé kopizva.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.12.16. 15:17:02
  • TokraFan
    Halkan jegyezném meg, hogy az SC egyelőre PTU, az ED pedig egy megjelent játék (ha késznek nem is nevezném). Másrészt, picivel több tartalmat kell mozgatnia az engine-nek, mint az Elite-ben.
  • TokraFan
    Kb. 200 órát még élveztem is. A többi ugrálással ment A-ból B-be, B-ből C-be, és így tovább. Egy X3-ba 3000 óra után sem unatkoztam, olyannyira, hogy kínomban ismét feltettem, amíg nem jön az X4 és az SC.
  • TokraFan
    Grafika témához:
    Feszíni épületek Eliteben
    Felszíni épületek SC-ben
    Felszíni bázisbelső SC-ben
  • MasterMason
    Nem is értem, hogy a francba tudtál abba az állításod szerint üres játékba 1000+ órát beletenni?!
  • MasterMason
    ED-ben 32, sc-ben még a framerate-t sem tudja kezelni nemhogy több embert... Legalábbis állítások szerint azért van diavetítés mindenkinél, mert valami ingyenes áruházból kukázta CR a netkodot.
  • Diopapa
    Azért nézz utána ED-ben hány embert képes kezelni egy instance, és SC-ben már most hány embert...
  • MasterMason
    ED-ben azért bármikor találsz ilyet, bár igaz, hogy a legtöbb esetben npc-k, de hát olyan ez egy ekkora galaxisban mint sc-ben lesz a nagy városok. Élő emberrel ünnepnapokon lehet majd összefutni, amikor nem dolgoznak az emberek.
  • TokraFan
    LOL :-D 1000+ órám van benne...
  • Diopapa
    Ez már most is megtörténhetne ellenben az ED-vel, ahol mondjuk ez sosem lesz...
  • MasterMason
    Lőnél egy pár olyan képet is ahol egy nagy intenzitású zónában akár 30-40 hajó is lövi egymást lézer meg egyéb fegyverekkel?!

De addig is amíg ez megtörténik, még picit majd cukkollak kicsit még egy párszor. Aztán ha megjelenik sc és jó lesz, akkor játszunk egy jót, ha szar lesz vagy nem készül el akkor meg örökké hallgathatod majd, hogy én megmondtam!

• MasterMason
    De releváns mert ahogy te is látod vagy láthatod, teljesen más, van térérzet és tényleg össze sem lehet hasonlítani. Én arról beszéltem, hogy nézd meg pl eagle formáját a dizájn-t meg magát az egészet, tényleg jobb és részletesebb mint sc-ben a hajók legtöbbje...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.12.16. 14:18:51
  • JonasSandor
    Nincs még full hd-s monitorom csak egy ősrégi 1280:1024-es 5:4-arányú monitorom, full hd-ra nézegettem összehasonlító vidiket és nagyon sok játék éppenhogy eléri a 30-at.
  • Paladin
    OR nagyon fasza ami az immersiont illeti, de a grafikai minőségnél éppen rohadtul nem érv, amikor eleve gyengébb minőséget tud megjeleníteni.
    Az egyetlen oka pont a rift, hogy az ED-et egyáltalán elővettem egy időre megint, és a támogatása, és annak minősége nagy érv az ED mellett. De egy grafikai minőségről szóló vitában a rift mint olyan pont totál nem releváns.
  • Diopapa
    Ez egy Drake hajó, aminek a lényege az olcsóság és a funkcionalitás. Minden burkolatlan, szögletes. Pl Aurora közelről úgy, hogy még tele van grafikai bugokkal, de az MFD-k működnek és legalább nem ugyan olyan minden hajóban mint pl ED-ben.. :P Javaslom megtekinteni a kesztyűn a varrást.. Saját shotok, low grafikán...

Bónuszként egy csávó aki elmélyülten tanulmányozza a gázóriást...

Ezeket meg tegnap lőttem, SC-ben a totálkáros hajók is jobban néznek mint mint ED-ben az épek.. :D

• MasterMason
    Nézd, bizony össze se lehet hasonlítani riftes meg a monitoros játékot, eagle úgy néz ki OR-el kívülről is, hogy bármely hajó elbújhat mellette sc-ben...
  • MasterMason
    Nehogy azt mond már, hogy ettől el kéne ájulni vagy hogy ennél a kockpitnél nem jobb bármelyik hajó ed-ben? Hagyjuk már... Persze mint mondtam vannak szép dolgok sc-ben, de pl ed vannak a különböző bolygókon hatalmas kanyonok és mégiscsak látszik, hogy csapódtak be különböző aszteroidák is, ahhoz képest sc-ben gyakorlatilag szűz bolygókat láttunk eddig. Szóval nézd meg ezt a képet, ugyan mi a franctól lenne ez szebb ED-él?

• Diopapa
    Mer' nem próbáltad OR-el!
  • Paladin
    De komolyan, vannak érdemei az ED-nek, de hogy szebb lenne mint az SC? Valami vagy a szemeddel, vagy az értékeléseddel nincs rendben.
    Eléggé hidegen hagy mindkét cucc, de azért vannak egyértelmű dolgok, és hogy kinézetben az SC durván ráver az ED-re, az nem kérdés.