7978
  • Paladin
    Hát, nemtom mi bugzik. Egyszerűen nem aktív a PTU sor a profilomnál.
    Nem baj, majd túlélem valahogy... :)
  • lonvard
    Én már töltöm is. Ma holdra szállok. Jaj hát nem is tudom mivel kellene először. Szerintem az üzemanyagtöltővel. Még nem is láttam olyan videót, amiben azzal szálltak volna le. Na majd én!

update:

hagytam a digit, megjavult a kapcsolat, és villámgyorsan tölti le, csodálatos. Kimegyek boltba, hozok rágnivalókat, meg valami kaját, közben töltődik, ennek egy jó estének kell lennie, pláne hogy talán 9 óra felé látunk némi SQ42-őt. Ez az igazi karácsony. Még hogy angyalka meg jászol meg tehenek meg Jézus! Piha! :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.22. 17:33:54
  • Torzonborz
    Pedig sokan hozzáférnek már, discordon is többen próbálgatják már. CIG is azt írta, hogy mindenkinek hozzáférhető.
    Passz, lehet nála bugzik vmi.
  • Diopapa
    Hát, havernak nem aktív a PTU, pedig van csomagja.
  • Torzonborz
    Jó, a támogatók, na így megfelel? :P
  • Diopapa
    BTW nem mindenki.. :)
  • Torzonborz
    Tegnapi holiday stream amiben SQ42 gameplay lesz, a 3.0 PTU továbbra is de már mindenki hozzáfér (csodát ne várjatok).
  • Diopapa
    SQ42.... 3.0 még nagyon nincs live képes állapotban...
  • Caliph
    most mi lett áttolva mára? sq42 gameplay vagy 3.0 release?
  • MikX
    És ez mégis milyen gépigény? Ki tud meg ebből bármit is? Ez vmi random akármi. 4 magis proci elég széles tartományban lehet bármi, 4gigas vga is, ez egy nagy bullshit.
  • BEAST #2922
    Eh... nem baj, ha ilyen ütemben halad a játék lesz még időm fejleszteni. :D
  • traz
    Lol, és tényleg. Igaz, nekem ez áll ott : " Windows 7 (64 bit) – Service Pack 1, Windows 8 (64 bit), Windows 10 – Anniversary Update (64 bit)
    DirectX 11 graphics card with 1GB Video RAM
    Quad core CPU
    8GB Memory"

:D
  • JonasSandor
    Igen erre céloztam.
  • lonvard
    SQ42-re biztosan jó lesz ez a gépigény, én csak a multitól izgulok picit. Ramilag erősítenem kell.
  • Torzonborz
    Fent van a hivatalos oldalon is: https://robertsspaceindustries.com/squadron42 itt menj a pledge now részhez és bökj rá a "Show PC Requirements"-re.
    Tádáááá:
    * Windows 7 (64bit) with Service Pack 1, Windows 8 (64bit), Windows 10 - Anniversary Update (64bit)
    * DirectX 11 Graphics Card with 2GB RAM (4GB strongly recommended)
    * Quad Core CPU
    * 16GB+ RAM
    * SSD strongly recommended
  • MikX
    Hát GK-n volt egy cikk, nemtudom honnan szedték, de kb a semmivel egyenlő, ilyet énis hasból leírok, plusz nemtudom mi basz benne rendesen oda :O

OS: 64-bites Windows 7 (SP1), Windows 8, Windows 10 (Anniversary Update)
    GPU: DirectX 11-et támogató VGA, minimum 2 GB memóriával, de a 4GB RAM az erősen ajánlott
    CPU: Valamilyen négymagos processzor
    RAM: 16 GB+
    HDD: A helyigény nem ismert, de a leírás szerint határozottan ajánlott az SSD
  • traz
    Miért, gondolod, van mit? :D
    Bár biztosan jobban értesült helyről szedte mint a RSI honlap, ahol nincsen fent semmi ilyesmi. :)
  • Diopapa
    Nehogy belinkeld, hogy más is lássa :)
  • JonasSandor
    Kijött a gépigény ami rendesen odabasz és ez csak a minimum.
  • lonvard
    Jó tehát magamba szívtam ennek az atmoszféráját, és kis híján elsírtam magam a gyönyörűségtől. Elképzeltem hogy fogok majd bömbölni amikor elkészül a nagy játék, és elkezdem a kampányt.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.20. 19:29:38
  • lonvard
    Még félre is vezetnek baszki. Köszi.
  • Diopapa
    Dehogy nem központi probléma... Több mint egy hete tele van vele az idevágó ph!-s topik, nézz bele.. Az ország minden tájáról..
  • TokraFan
    "Külső nézet nem használható pl harcra ha arra gondoltál és nem is lesz az. "

Hála a magasságos mittomén kinek!!!
  • lonvard
    OFF, csak morgok

Kib@szott digi. Nem tudom ajánlani. Most amellett, hogy 770 megás kapcsolatnál 8 megával töltök csak, még ráadásul egyáltalán nem stabil a szolgáltatás. Bekapcsolom reggel a gépet, és nincs net. Fél óra múlva van, de 15 percenként elmegy pár percre, és egész nap, és napok óta, és a központban azt mondják semmi probléma, nem szerelik vagy ilyesmi. Telekomosba visszadugom, folyamatos a netelérés. A supportjuk telefonon közölte, hogy reseteljem a routert, másban nem tud segíteni. Hát az anyátokat. Lemondom az előfizetést. Pedig úgy bíztam benne. De hát ilyen ez a felnőttélet. Próbálkozunk, kudarcot vallunk, új utakat keresünk.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.18. 20:46:19
  • MasterMason
    Kb mint a freelancer cockpitje sc-ben. De nem tökmindegy?!
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.12.17. 22:20:19
  • MasterMason
  • mike01010101
    Köszi az infokat.
  • lonvard
    Hopp, Star Marine nem indul el. Find Match megnyomása után sötét képernyő. Pedig ez még az előző kártyával is eldöcögött. Ti el tudjátok indítani?
  • lonvard
    Tényleg, megyek FPS-ezni. Még nem teszteltem az új kártyámmal a 2.6.akárhányat. :D
  • lonvard
    Jah, nagyon nagyon fontos egy ilyen homokozóban, hogy hány féle szinten lehet fejlődni, mert aki elér egy fejlődési szintet az utána időpocsékolásnak érzi hogy azon játsszon. Mount & Blade-et szoktam erre felhozni, hogy single player homokozó, de több száz órát abba is bele lehet pakolni, mert lehet fejleszteni a karakter skilljeit, kap tapasztalati pontot, lehet fejleszteni a csapattársak skilljeit, lehet pénzt gyűjtve fejleszteni a saját felszerelést, lehet fejleszteni a csapattársak felszerelését, aztán lehet fejleszteni saját hadsereget, lehet fejleszteni saját várat, várost, aztán várakat, városokat, aztán nemeseket magunk köré gyűjtve egész birodalmat kell menedzselni és háborúba szállni más királyságokkal. Amikor az ember már sok száz órát beleölt, akkor jut el odáig, hogy van egy királysága. És akkor még le kellene győzni egyenként a többit. Nem jutottam a végére a játéknak.

Na többek között ezért nagy előrelépés, amit a pioneerral a Chrisék kitaláltak. A kolóniák fejlesztése egy újabb szint, amire elbszhatjuk az időnket és pénzünket. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.17. 20:12:18
  • Torzonborz
    Hangárban? Nem, kicsit le vagy maradva. :D
    AC-ban lehet vanduul, pirate swarmozni, pvpzni, versenyezni, Star Marine-ban fps móka megy.
    PU-ben mászkálhatsz 2 állomáson meg repkedhetsz a nagy semmiben, a 3.0 meg itt van a kanyarban abban már bolygóra lehet leszállni.
    Külső nézet nem használható pl harcra ha arra gondoltál és nem is lesz az.
  • mike01010101
    Egy-két kérdés: Ha most megvenném az alapcsomagot (kb 57 $) mit kapnék? Csak a hangárban járkálhatok vagy vannak már bolygók is? Mennyire használható a külső nézet? köszi.
  • TokraFan
    Én ezért játszom mai napig inkább X3-al. Nem szép már enyhén szólva, de ED-ben megvan az összes hajóm amit meg akartam venni, kb. 1 milliárd a számlámon amit nem tuok már elkölteni semmire, marha unalmas volt rangot húzni, de azt is kimaxoltam. Egyszerűen nincs több tartalom a játékban. A bányászat borzalmasan unalmas, azt hanyagolom. Felfedezni sincs sok értelme, mert ha láttál 30rendszert, láttad mindet, maximum a planéták száma és a keringési pályák változnak. Nincs semmi izgalmas a felfedeésben, nincs értelme kimászni egy távoli bolygóra, mert semmi extrát nem rejt a játék, nem lehet találni egyedi technológiákat, akármiket...

X3-ban meg ha ronda is, és bolygóra se lehet ugyan leszállni, de komplett flottákat hozhatok össze, teljes gazdasági birodalmat tudok kiépíteni, gyárakkkal, főhadiszállással, saját bányákkal, keresdekőhajókkal, műholdszerdszerrel, stb. Ha kedvem szottyan, katonákat képzek ki és hajókat foglalok el, vagy kalózokat irtok. ED-ben nagyjából két cél van. Elérni egy nagyobb hajót és azt felszerelni/mérnöközni és rangot húzni. Se birodalmat építeni, se flottát birtokolni és menedzselni, se építkezni nem lehet. Amíg nem jön az SC, addig X4-el fogok játszani. Remélem nem b*szarintja el az Egosoft.
  • TokraFan
    Főként sárga és szürke textúrákat látok, részletek nélkül. 0.46-nál például, az a szürke cockpit "pult", egy darab egyszínű szürkeség, még a textúrával sem akarták megtörni kicsit, nemhogy modell szintjén kidolgozni a részleteket.
  • MasterMason
    Ne magadból indulj ki... A személyeskedésed a gyűlöletből fakad, én legalább nem csak a véleményem hanem még az igazi nevem meg az arcom is vállalom veled ellentétben. Nyilván az a troll aki még nevét arcát sem vállalja. Szóval veled akkor itt egy életre be is fejeztem a társalgást, szokd meg a gondolatot kedves Bucser elvtárs, hogy demokráciában mindenkinek lehet véleménye.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.12.17. 16:25:19
  • Bucser
    Oreg te nem beszelgetni jossz ide hanem trollkodni es a nyilvanvalo hulyeseget vedeni...
  • Bucser
    Jajj hat te ugyanaz a szemely vagy mint a Kandris nevu gyoker akinek mindig a legnagyobb volt az arca itt az SG-n es soha nem lehetett masnak igaza?

Hat mar megbocsass de trollokkal nem foglalkozom... Mindig elfelejtem...
  • Bucser
    Erdekelne, hoogy mennyire lehet korbejarni a hajokat ED- ben... Azaz hanyzor szembesulz azzal hogyan nez ki a hajo belseje cockpittol eltekintve?

Az ED-b en egy hajo vagy az SC-ben pedig egy szmeely aki a hajoban ul. Ha ezt a kulonbseget scaleben nem tudod felfogni akkor nyilvanvaloan felesleges a vita...
  • traz
    "Miközben némely rajongókkal kifizettetik több más játék árát... eh hagyjuk."

Azért ne beszéljünk már faszságokat. Mi az hogy "kifizettetik"? Mindenki nagyjából annyit fizetett és fizet, amennyit akart, senki nem kényszerít senkit semmire. Az, ha valaki hülye és olyan baromságokra költi a pénzét amire egyébként nem volna szüksége és amúgy esetleg meg sem engedhetné magának szívfájdalom nélkül, egyéni probléma...

"Hi László XXXXX,

Your payment of $30.00 USD (via Stripe (Credit card)) for order #EPTJOYMQFC7OH has been received. The order is currently being processed."

Én relative korai (de nem az első 100K közötti!) backerként ennyit fizettem, és remélhetőleg majd valamikor kapok érte két játékot, egy MMOt és egy single playert. Megjegyzem, én nem elsősorban az MMO miatt fizettem elő. :D

Később még kíváncsiságból megspékeltem a dolgot 5 dollárral az alfa teszt elérésért (ha vártam volna egy-két évet, ingyen megkaptam volna :D)
    Mondjuk ez felesleges volt, mert úgy vagyok vele hogy előbb készítsék el nagyjából, aztán majd kipróbálom - szerintem a két kezemen meg tudom számolni hogy az évek során hányszor logoltam be és csináltam valamit öt percnél tovább. :D

Ugyanakkor :

"Welcome traz

Thank you for registering with Elite: Dangerous Backers and contributing to this exciting project.

Once logged in to the Backers' site you can check your profile, review your rewards and send gifts. Also, after email newsletters are sent you will also be able to view online copies and read exclusive articles."

Ez 35 angol fontomba került, picit húzósnak éreztem az után hogy nem sokkal backingeltem a SC-re. Igaz, abból a szempontból nem fair az összehasonlítás hogy valószínűleg az utolsó kedvezményes backerek egyike lehettem, az első 10K megúszta 20 fonttal.
    Itt egyáltalán nem egy MMOért fizettem, hanem az Elite-ért. Néhány nappal később jött a hír hogy a progi MMO lesz, nem singleplayer. Volt is nagy balhé a júzerek körében, én egy vállrándítással elintéztem, nekem úgy is jó végülis...

Aztán kaptam egy "kész" progit, amiről néhány óra alatt bebizonyosodott hogy azért lett belőle MMO, mert baromira ÜRES, ellenben kellett a pénz a Frontiernek, ezért hát gyorsan kinevezték annak és piacra dobták. Aztán elkezdték hegesztgetni hogy pl a júzerek kommunikálni is tudjanak egymással. Vagy egyáltalán találkozni és interakcióba lépni, mert hát valljuk be, ezek olyan minimum követelmények hogy ezek nélkül minimum magyar politikusnak kell lennie az embernek hogy MMOnak nevezzen valamit anélkül hogy leégne a bőr a pofájáról...

Még ezt is elnéztem volna, mert alapvetően tetszett a progi kinézete, tetszettek a hangok, érezhető volt az egyes hajómodellek közötti különbség és élvezetes a repülésmodell. Egész tűrhető volt kereskedni, mondjuk a C64-es eliteben többféle cucc volt, és nem kellett semmilyen 3rd party segédprogram ahhoz hogy jól keressen az ember. Pontosabban szólva, ahhoz hogy a külső segítséget használó júzerhez képest ne a töredékét keresse az ember.

A harcokkal is jól elvoltam (szigorúan single player szempontból, mert multiban tolva annyi játékosinterakcióval találkoztam hogy állandóan belémrepült valami idióta le/felszállás közben), de különösebb cél hiányában egy idő után meguntam a random pirate hentelést, inkább elmentem explorálni. Szerepel is a nevem pár száz rendszer összes objektumán. :) Ellenben egy idő után az végképp unalmas lett - pedig egy szerintem bármilyen űrhajós játékban alapvetően ennek kéne hosszútávon a legérdekesebbnek lennie, pláne ha elméletileg többmilliárd felfedezésre váró rendszer van benne!), főleg miután kiderült hogy az univerzumban a lakott területet elhagyva... nincsen semmi. Mondjuk gyönyörű semmi amiről tényleg szép screenshotokat lehet készíteni és hetekig elnézegetni őket, de ez a lényegen nem változtat. Egy hónapig elvoltam a játékkal, aztán meguntam.

Ezzel nem is lett volna semmi gondom, ellenben azal már hogy utána kijött hozzá a Horizons kiegészítő gyakorlatilag egy teljes játék árán, beígérvén nagyjából azokat az alapfunkciókat (vagy legalábbis nagy részüket) amiket az ember az ELITE címszó alatt alapból elvárt ismervén az előzményeket - ha csak kiadnak egy Elite Frontiert a mai grafikával, engem már megvettek volna kilóra... - , azzal a kiegészítéssel hogy várhatóan majd 1-2 évente lehúzzák az ember egy játék árával season pass címszóval. Na ekkor mondtam magamban hogy kapja be David Braben, nekem ennyi elég volt. De akkor most ki is akarja kifizettetni az emberrel több más játék árát?

De ha már pénzről beszélünk, egy érdekesség :

"Pledge £40 or more
    Your name* forms part of the naming database (so your name will be one of those used randomly for non-player in-game characters), plus all rewards above.

Pledge £500 or more
    Have a space station named* after you, plus all rewards above.

Pledge £750 or more
    Have a planet named* after you, and an invitation to the UK launch party, plus all rewards above.

Pledge £1,500 or more
    Be a “Commander Jameson” - have a reserved commander name* xxxx Jameson (eg Commander Peter Jameson etc) – first come first served on the forenames - plus all rewards above.

Pledge £3,000 or more
    Have a frontier star system named* after you, and a 'special thanks' game credit, plus all rewards above.

Pledge £4,500 or more
    The writer’s pack: The right to write one piece of written fiction set in the Elite: Dangerous world, and (subject to reasonable approval of the content) release it commercially, without paying Frontier further royalties, independently of the game. This category includes all the rewards above. Frontier will cooperate to allow the system name, commander name, planet name, planet description, space station names to be positioned and used in a way to support the fiction within the game. Frontier will also help publicise your title at the time of release of “Elite: Dangerous”, as long as it is finished at that point, alongside the official sequel to “The Dark Wheel”.

Pledge £5,000
    Dinner with myself and the key team members in Cambridge, Have a central star system named* after you, plus all rewards above.

Pledge £5,000
    Name the secret founder's system*. This includes all the benefits of the £3,000 pledge tier."

Most akkor melyik csapat a lehúzósabb?
    Nem igazán értem az embereket. Azon megy a hiszti, hogy az egyik proginak miért jött be egy olyan üzleti modell (jól dokumentáltan, nyilvánosan) az ami a másiknak nem (teljes titoktartás mellett, BÁRMILYEN információ nélkül)...
    Azt is viccesnek tartom, hogy egy alfa állapotban lévő progin a tartalom hiányát kéri számon valaki - pont akkor amikor éppen egy rakás content érkezése áll a küszöbön -, miközben szó nélkül szemet huny egy évek óta készként eladott, mi több többször eladott progi tartalmi hiányosságai felett.
    Egyébként pontosan milyen öt évvel ezelőtti ígéret be nem tartását reklamáljátok? Leszámítva persze hogy még mindig nem készült el a program. :D
  • Diopapa
    Az egyik shoton amit csináltam ott van egy Behring fegyver a hajón és ha nagyon közelről nézed, látod a rányomott sorozatszámot... :) Kicsit beteg...