7978
  • Torzonborz
    Szokásos heti atv...
  • grebber
    30 percnyi még létezünk a Squadron 42ről...
  • Norbertboy
    Ez milyen igaz!
  • Caliph
    hát ideje lenne mert a mostani hatalmon lévőkkel nem sokra jutunk :D
  • Torzonborz
    Én úgy tudom, hogy akkor fogják a gyíkemberek átvenni a hatalmat.
  • macleody
    Az 2021-ben jön a bétával
  • Gerileveri
    Szerintem is jó év lesz, de talán nem fogja túlszárnyalni a 2026-os évet amikor 5.2.36-ban bekerül a cipőtisztítás és tésztafőzés modul.
  • RJoco
  • lonvard
    3.2.0-ra durva dolgokat vállaltak be, csak nézem. Avengert is összeklopfolják addigra, számomra legfontosabb. :D Idei év lesz a Star Citizen nagy éve, érzem a zsigereimben. Most hogy elkezdtem nyálazni, hogy mit terveznek. :)

• traz
    Most botlottam ebbe tök véletlenül youtubeon:

• RJoco
    HD Sentinel-lel nézz rá. A normál SSD-ket úgy tudom, hogy kezeli.
    De az is lehet, hogy egyszerűen csak egy lassabb darab. SSD és SSD között is tudnak nagy különbségek lenni a sebességben, vezérlő chip-ben.
  • Hogthar
    Kipróbáltam a virtuális memória beállítását.
    Érdekes módon ha a rendszer lemezre tettem a 16 gigát ugyanúgy fagyott, de ha a +SSD-re amin a Star Citizen is található úgy működik, vagyis úgy tűnik.
    Remélem nem a rendszer lemezemmel van a gond.
    Minden esetre köszönöm a segítséget.
  • MasterMason
    Ha nem vr-al tolod akkor lehet injektálni még a shadereket is, vr-ban az sajnos nem müxik.
  • Torzonborz
    Heh, köszi ki is próbálom.
  • lonvard
    Értelme az lenne, hogy a backerek ki tudnák próbálni élvezhető minőségben, ezáltal motiválva lennének a játékra, illetve vásárlásra. A backerek azon szegmensét meg akiknek már most elég erős gépe van hozzá, hogy tűrhető minőségben futtassa és tesztelje az online verziót, szerintem lehetne motiválni jutalmakkal, hogy ne az offline-t tolják. És abban a pillanatban hogy kész az optimalizált verzió, megszüntetnék az offline-t. Most csak vázoltam egy verziót, hogy hogyan lehetne értelmet adni, de persze ha márciusra kijönnek egy tűrhetően játszható verzióval, akkor nincs értelme. Viszont ha csak 1 év múlva lesz egy ilyen verzió, akkor nagyon sokat nyernének egy offline kipróbálhatóval.
  • MasterMason

• Torzonborz
    Te kerested rossz helyen, PO-Hex-Levski között lehet kereskedni, az outpostokról meg drug labról nem is beszélve.
  • RJoco
    Engem érdekelt volna a kereskedés, de valahogy nem jött össze. Egy fekete dobozos küldinél is 4 ellenfél tanyázott a roncsnál.
    Direkt állomás-állomás közötti szállítással nem találkoztam. De lehet, hogy csak én kerestem rossz helyen.
  • Torzonborz
    Semmi értelme, egyrészt nem lesz ilyen megjelenés után másrészt, és ez a fontosabb, abból semmilyen használható adatot nem nyernek ami segítené a fejlesztést.
  • Hogthar
    Érthető az álláspontjuk, bár igazán beletehetnének ők is egy offline módot az alfa idejére.
  • Torzonborz
    Offline módot csak saját felelősségre, cig álláspontja alapján tos-t sérti így ha kiszúrják simán bannolhatják érte. Persze erre kevés lehet az esély de nem lehetetlen.
  • Hogthar
    Ha nem érdekel a kereskedés és a pénz keresés, ellenben inkább szeretsz felfedezni, próbálkozz az offline móddal.
    Kicsit trükközni kell vele, de nem tűnt nagyon komplikáltnak a beállítása videó alapján.
  • lonvard
    Köszi Shednek az év első fordítását. Kezdtem azt hinni, hogy abbahagyta.

Én kellemesen demotiválódtam a 3.0 számomra játszhatatlan verziójától, így most teljes nyugalomban várom az optimalizálódást. :)
  • RJoco
    Szerintem ne vacakolj a keretekkel.
    Adj meg az egyiken 12 GB-ot min-nek és max-nak egyaránt.
    Így biztos, hogy nem lehet panasza, mert a fizikai fele megvan és az sem okozhat galibát, hogy magának kellene állítgatnia.
    Ha a játék jól fut, akkor esetleg próbálkozhatsz kisebb mérettel is.
    És arra is érdemes még figyelni, hogy az SSD-n 10% szabad hely legyen. Így tudja hozni az előírt sebességet, de az élettartamát is növeled, mert így tudja kényelmesen átpakolgatni a dolgokat, hogy egyformán legyen kihasználva minden szektor.
  • Hogthar
    RJoco: A rendszer lemezem is SSD, még vasárnap beállítottam a rendszer lemezre és +SSD meghajtóra min.:4 GB Max.:8 GB virtuális memóriát, nem volt időm még letesztelni de ma megnézem.
    Gilmoor: 16 GB nem túlzás? min.-re kb 8 GB ot?
  • Gilmoor
    Állíts be 16 GB virtuális memóriát az SSD-re, és minden más meghajtóról tiltsd le a virtuális memóriát.
  • RJoco
    Ha nem állítottál rajta, akkor elvileg a rendszernek kell kezelnie automatikusan. Az meg általában a fizikai memóriád felére állítja be a C meghajtón. De, ha jól tudom, akkor a fájl tényleges mérete csak akkor nő, ha pakolja bele a dolgokat.
    Feladatkezelőben látnod kellene a megfelelő fülön. Vagy a rejtett fájlok között pagefile.sys néven C gyökérben.

Ha manuálisan állítod be, akkor mindegy hova teszed. Én jellemzően meghagyom a C-n. Ha mégis használja, akkor SSD-n így is gyorsabb. De jelenleg is 1 MB-ot használ belőle és reggel óta megy a gép.

A rendszer lemezed is SSD?
  • Hogthar
    Nem nagyon szoktam hozzá nyúlni a virtuális memóriához mert nem értem annyira a rendszerét, mármint értem a lényegét, de mivel 24 giga RAM-om van így feleslegesnek tartottam.
    Na már most ahogy nézem minden meghajtóra külön lehet állítani a virtuális memóriát.
    3 Meghajtó van a gépembe:
    1. A rendszer lemez amin csak a windows van és a programok.
    2. HDD
    3. egy SSD amin a Star Citizen is van.
    A Rendszer lemezt állítsam át 4-8 gigára vagy az a meghajtót ahol a SC is található?
    Esetleg mind kettőt?
  • RJoco
    Adtál elég virtuális memóriát?

Sajnos hiába a sok fizikai memória. Egyes korai hozzáférésű játékok, mint ez is, igényelhetik a nagyobb virtuális memória meglétét. Az lényegtelen, hogy nem használja ki, egyszerűen kell. Én a SpaceEngineers-szel szívtam sokáig, mire rájöttem, hogy mi a baja. Igaz, ott folyamat reklamált a rendszer, hogy kevés a memória, ha nem foglalkoztam vele, akkor zárta a programot. És a játék éppen csak 8 GB körül evett, a többivel együtt is maradt még 4 GB a fizikaiból.
    A megoldást az nyújtotta, hogy 1GB-ról felemeltem a virtuális memóriát 4 GB-ra,
  • Hogthar
    SSD-t használok, hiba kód nincs sajnos, megfagy a kép és nem reagál semmire.
    Olvastam angol fórumokon hogy mások is tapasztaltak hasonlókat, de nem nagyon van rá megoldás.
    Amiket próbáltam eddig:
    Ellenőriztem a fájl épséget, a task manager-ben a prioritást magasra állítottam.
    Próbáltam User.cfg is össze állítani, mivel úgy is fagyott és az fps-ben nem segített inkább ezt hanyagoltam.
    Elméletben a gépem teljesítményével nem kéne, hogy probléma legyen.
    Ti is tapasztaltok hasonlót, vagy ez csak szétszórtan egy-két embernél jelentkezik?
  • Bucser
    Mi a hibakod? nagy valoszinuseggel a szerver doglik meg alattad vagy a HDD nem birja a terhelest ha azt hasznalsz.
  • Hogthar
    3.0 verziónál van valakinek megoldása az állandó fagyásokra?
    Szeretnék kereskedni, de egy 20 perc után kifagy és gyakran veszítem el a szállítmányt.
  • kraven54
    Ha a szerver épp úgy akarja akkor kb semmit. Szerintem várd meg a március végén esedékes frissítést.
  • Caliph
    itt van egy felsorolásféle angolul mit hozott a 3.0

alpha 3.0
  • Torzonborz
    "mi az amit lehet a játékban csinálni"
    Csak azt tudom mondani, amit már korábban is: ha felhőtlen szórakozásra vágysz akkor még felejtsd el. Ez még nem arról szól, vannak vele problémák és sok minden nem végleges.
    Amúgy lista biztos van valahol,pl reddit.
  • Caliph
    arra figyelj ha már most játszani akarsz,hogy a csomagaot amit veszel tartalmazza az alfa/béta hozzáférést(vagy ilyen már nincs? ha veszel egy hajót jár a hozzáférés?)
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.01.15. 12:29:39
  • Fehercsoki
    Van valahol egy lista arról, hogy mi az ami már kész van? Érdekelne, hogy jelenleg mi az amit lehet a játékban csinálni.
  • Bucser
    Git gud mate:-D

egyebkent ha farmolsz egy kis recet tudsz berelni jobb fegyvereket azokat a hangarba fel tudod tenni es mehet a gyakas.

vagy az elejen probalj meg csak deliveu jobokat vallalni?
  • RJoco
    A táblázat alapján én nem találtam.
    És annyira még nincs kész, hogy többet rááldozzak.
  • Fehercsoki
    Hasonló árban van jobb hajó?