98
  • Papichulo
    "a lejáró gugli szerződés hazugság volt"

Ki hazudott? Az Apple?
  • sanyicks
    már kiderült hogy a lejáró gugli szerződés hazugság volt, igazából még 1 évük lett volna...
  • Csaba42
    Úgy látom, nem vetted be a gyógyszeredet. Kérlek, sürgősen pótold. Ezenfelül megmosolyogtató a hozzászólásod, kb. annyit ér, mint a kutyám mai szrtermése.

A hírhez: minden szoftver túl korán érkezik, ha azt nézzük, hogy hibák vannak benne. Nincs tökéletes program, csak tökéletlen user. Nem lehet a végletekig halogatni semmit, mert egyszer késő lesz a megjelenés (lásd Apple iMaps, lejárt a szerződés a Guglival, újat nem akartak kötni senkivel, így kénytelenek voltak megjelentetni - persze, a csökkent szellemi képességű emberek egyből rácuppantak, mint halom légy a lócitromra). Persze, mindig kell a szenzációhajhászás, hogy meglegyen a napi élvezete az alant látható debileknek is.
  • gergely1991
    "Az SSD-t nem kell és NEM IS SZABAD töredezettségmentesíteni! A teljesség igénye néklkül, ha töredezettmentesítünk, az adataink ez adathordozón folyamatosan helyezkednek el. Ez jó a HDD-nek, mert a mozgó fej miatt gyorsabb lesz, de mivel ilyen nincs az SSD-nél, ott tök felesleges, nem lesz gyorsabb!"

Hehe épp erre céloztam.:D
  • frensys
    Így van, túl korán, kell a kutyának se ez a borzalom, win 7 sp1 forever!
  • hurkaur
    Nyilvan, de legalabb latni lehetne valami intezkedest.. Most is csak par kommentje lett torolve es nem a regisztracioja. Tehat ugyanugy zsidozhat tovabbra is egy informatikai oldalon a masik regisztraciojaval, ami eppen nincs atmenetileg kitiltva.
  • fastleslie
    Az SSD-t nem kell és NEM IS SZABAD töredezettségmentesíteni! A teljesség igénye néklkül, ha töredezettmentesítünk, az adataink ez adathordozón folyamatosan helyezkednek el. Ez jó a HDD-nek, mert a mozgó fej miatt gyorsabb lesz, de mivel ilyen nincs az SSD-nél, ott tök felesleges, nem lesz gyorsabb! Viszont ha mindig csak az elejére írunk, elhasználjuk azt úgy, hogy a többire még talán soha sem írt... A Win7 már ismeri az SSD ezen tulajdonságait, és gondolom a Win8 még jobb lesz e téren is...
  • quantum
    Az istenit már, ne dobjátok ki! Vagy küldjétek ki digestben...
  • gergely1991
    Azt olvastam hogy a start menüt kiszedték és ez lesz amit a cikk közepén látok.Windows 7 design-ja még elmegy de ez? Remélem nem gondolták komolyan.

És még valami....
    Nah, várjunk csak, jól értettem, SSD-t töredezettség-mentesíteni? Nem HDD-ken szokták ezt csinálni?
  • zola2000
    a mai dinamikus ipk, proxyk világában végleg bannolni valakit aki nagyon vissza akar mászni esélytelen.
  • hurkaur
    De az is baromi hihetetlen, hogy nem sikerul vegleg kibaszni a picsaba... szint azert sg.hu-n is megvan.
  • TiMoN
    És ez kit érdekel szerinted? Nem tudod felfogni, hogy van valakinek egy véleménye és kész? Hiába linkelsz akármit, attól ez nem fog megváltozni.
  • nextman
    Az, hogy a bing-el keres, illetve a felugro ablakai inditaskor eleg idegesitoek.
  • hurkaur
    A celeron 900 & arakistor cimu szivhez szolo romantikus dramaban nincs olyan, hogy mas velemenye.
  • TiMoN
    Miért kell beszólni? Ha eddig nem vetted volna észre, nem csak a te véleményed létezik a világon.
  • TiMoN
    Nálam is stabil és gyors. Ubuntu-t cseréltem le, mert az boot közbe 10-ből 2-szer megakadt és csak a reset segített.
  • lordsithlord
    Azért érdekesnek találom, hogy annyian szidják a Win8-at. Nem tudom, mi bajuk van szegénykével, mikor stabil és gyors is.

Mióta kijött a stabil vállalati verzió, nálam ez megy élesben. Ennek már több, mint egy hónapja, azóta nem volt problémám vele. Előtte is használtam, csak akkor még csak virtuális gépen, tesztelési célzattal.

Tapasztalataim szerint tényleg stabil. Az, hogy sok program nem indul le rajta, legenda. Valóban, egyes programok, amik nem megfelelően lettek anno leprogramozva (pl. fixált elérési utat használnak valamihez) nem működnek megfelelően, kisebb variálás kell hozzá, hogy működtetni lehessen ezeket. De ezidáig talán ha 2-3 ilyennel találkoztam.

Ami még érdekes benne, az az, hogy egyes Win7-es drivereket nem eszi meg. Érdekesnek találtam ezt pár eszköznél, mikor a Vista drivert meg csont nélkül bevette és hibátlanul le is kezelte vele az adott eszközt. Nem nagyon mentem bele, hogy ez mitől lehet, de feltételezem, hogy itt pedig valamilyen erőforrás hibás megjelölése okozhatja a felmerülő problémákat.

Vannak persze hátrányai is (hogy csak egyet említsek, sok programnál be kell jelölni a helyes futás érdekében, hogy rendszergazdai módban fusson, emiatt pedig minden indításnál engedélyt kér, ráadásul ez nem is teljesen biztonságos megoldás), amik orvoslásra szorulnak a későbbiekben. Gondolom ezekre a bolti verzió megjelenése után igen hamar jön majd a fix.

Ja igen, amit kifelejtettem: az, hogy jelenleg nem jön még ki rá hibajavítás, na az is egy legenda. Nálam az elmúlt időszakban több fix is telepítésre került. Ami bosszantó volt, az az, hogy nem lehetett megnézni, mit is telepít, csendesen, a leálláskor tette fel a frissítéseket. Lehet, hogy ez csak beállítási kérdés, ebbe még nem másztam bele.

Ami még megemlítve szokott lenni: a Start gomb hiánya. Nos, erre már kismillió megoldás van (külső programtól kezdve a gyors registry átíráson át mindenféle variáció), amik megfelelően és probléma mentesen működnek is. A METRO használata pedig messze nem kötelező, már a belépésnél az az első csempe, ami az ember szeme elé ugrik, amivel egy kattintással be lehet lépni a hagyományos asztali felületre.

Összegezve az eddig leírtakat: én részemről egy nagyon jól eltalált oprendszernek látom a Win8-at. Mint minden új rendszernek, ennek is akadnak problémái, amiket orvosolnia kell az MS-nek, de ezek igazából nem égbekiáltó hibák, a működést nem akadályozzák.
  • Inquisitor
    Lefordítom késik az új generációs atom proci tabletbe és ez a hülye MS előbb adta ki a WP8-at, mint ahogy a saját cucck piacra kerül.
  • fergusonpapa
    moderáció
  • bino512
    metro felület nekem telón tökéletesen bevált... de hogy gépen is ezzel barátkozni... hát szerintem esélytelen...
    Tableten persze simán...
  • halgatyó
    Mi történt itt? A 29-es hozzászólsá után az 55-ös jön (meg előtte is van pár lyuk)
    Csak az én gépem bolondult meg (tán le kéne cserélni a jó kis XP-t win8-ra?)
  • [HUN]FaTaL
    Ezt lehet törölni, félreértettem, amit Komolytalan írt. :D
  • [HUN]FaTaL
    "A Win8 lemezkezelése katasztrófa, egy ssd nem éli túl azt ami kap a rendszertől, amennyiben nem állítod le a folyamatos defragot... "

Újabb nagyon okos gondolat, kár hogy win8on az ssd-t nem is tudod defragolni, csak a trimet állítja be, ami minden csak nem folyamatos. Már a win7 is letiltja a defragot, ha ssdre telepíted.
  • [HUN]FaTaL
    " Win7-et csak hibernálni lehet, ha ezt felül akarjuk múlni. "

Honnan szeditek ezeket a faszságokat? Win7-et ki lehet kapcsolni, win8at is, ha letiltod a hibernálást.
  • kvp
    Nem optimalizal, hanem kinullazas helyett eldobhatonak jelzi a torolt blokkokat. Ezzel az irasi muveletek felet megsporolja, tehat torolt file-ok eseten fele akkora terheles eri az ssd-t. Egyebkent ilyen a regi eeprom-okon is volt. Most mar a windows is tamogatja az ata parancskeszleten keresztul. Mellekhataskent mivel a torles nem akkor zajlik amikor irunk a blokkba, hanem joval korabban, ezert valamivel gyorsabb lesz a meghajto. Egy elolre torolt blokkba iras kb. annyi ideig tart mint egy olvasas. Sok ember pont ezert hiszi, hogy lassult az ssd-je, mert amikor elfogynak a gyarilag torolt blokkok, akkor tenyleg belassul. Ez a takaritas pont ezt a problemat oldja meg. Arrol nem beszelve, hogy a tisztitott drive teljes backup-ja is gyorsabb, mert a torolt blokkokat nem kell kiolvasni, kapasbol tudja a vezerlo, hogy uresek es csak 0-bol allnak.
  • narumon
    A trim-et régi oprendszereken is ajánlatos bekapcsolni, amelyik nem tudja ott firmwareből meg driverrel kell mahinálni.
  • MacropusRufus
    nem is azt írtam. Mert az MS szerint sem töredezetség mentesíti, csak optimalizálja. Feleslegesen.
  • Garfield
    De, de kell.
  • Garfield
    Izé, inkább ez

Mellesleg érdekes módon eszerint pont, hogy előnyös,
  • senki687
    Hol kell ezt beállítani? Nem találom én sem.
  • Garfield
    Nem töredezettségmentesíti az SSD-t
  • Zoliz
    Ha ezt az OS-t valaki igy félkészen megveszi támogatva ezt a debil állatot Microsoft Elnoke! azt meg kell kövezni.
  • MacropusRufus
    bocsi, hogy belekoty, de sajnos igaza van. A Win8 lemezkezelése katasztrófa, egy ssd nem éli túl azt ami kap a rendszertől, amennyiben nem állítod le a folyamatos defragot... Márpedig egy átlag user azt sem tudja, hogy az mia náthástúró, ergo: nem fogja kikapcsolni és így 1-2 év és az ssd mehet a szemétbe. Tudom, a defrag nem töredezetség mentesít csak optimalizál, de akkor is folyamatos i/o müveletet hajtatt végre az ssd-vel akkor is amikor nem kell (elve nem kell ssd optimalizálni.). Tehát jóval hamarabb ki fog purcanni mint ha ez a nyamvad defrag nem piszkálná még optimalizálás szinten sem (mer nem kell)
  • scarabeus86
    Nekem az Xp (32 és 64 bites változat) tetszenek a legjobban, mert gyorsak és kicsi az "étvágyuk". Vistát is szeretem, SP1-es és SP2-es verzió teljesen rendben van, csak kicsit lassan bootol be; Win7 is jó lenne, csak az meg még lassabban bootol, majdnem dupla annyi idő alatt, mint az Xp-k (nincs SSD-m). Win8 számomra felejtős, mivel telepítés közben állandóan kifagy, képtelen teljesen feltelepülni, nem tudom miért, pedig jó gépem van. Virtuális gépen bezzeg gond nélkül fut a 8-as, így azon tudnám csak használni, de úgy meg minek, ráadásul az aerot kivették belőle, így meg nem olyan szép. (Metrot ne is említsem...). Talán a Win9 majd megint jó lesz. :)
  • senki687
    Kifejezetten írtam, hogy felhasználói szemmel.

De ez már valóban nyomós érv.

Legutóbb 6.0-s ie alá írtam javasrcipt-et (saját célra) és azt valóban kinlódás volt úgy megírni, hogy fusson az a kód, ami a többi böngészőn gond nélkül működött. Egy ismerősöm mondta, hogy ez már a múlté, én pedig kapásból elhittem neki, mert eltelt azóta jópár év és jópár verzió.
  • narumon
    Nekem sikerül már 3 éve SSD-vel hiba nélkül használnom de hát itt mindenki tudja, hogy folyamatosan kamuzol mindenről :)
  • DrFantastikus
    AKKOR MEEERT eroltetik es kenyszeritik a Desktopra ? ?

mert a nagysokasagnak' meg nem tapickolos a Monitorja !! ugyebar, es egy jodarabig nem is lesz.
  • hurkaur
    Ellenben, ha megszokod, hasznalhato asztali gepeken is. (szerintem)
  • inkvisitor
    A metro bevallottan nem az asztali Pc-kre készült. A cél itt már a tablet piac volt.
  • DrFantastikus
    a Vista egy ganely volt , igyigaz ,, a 7 -es egy beta, a 8-as mar egesz joo lenne a GANELY METRO nelkul !!!!!

Kiaz Uristen faxa adta a fejukbe a Micro'nak hogy a vilagon eggyetlen embernek szuksege lenne egy ilyen undorito ! ganely ! tragya ! Metro ocsmanysagra ? ? ? ? ? ? ? honnan a faxombol koholtak ? ? ? Elmebeteg Autista Vadbarmok. ! ! !