Berta Sándor

Túl korán érkezik a Windows 8?

Érdekes véleményt fogalmazott meg az Intel első embere a konszern tajvani munkatársaival folytatott beszélgetésen. Az információkat a jelen lévő dolgozók egyike szivárogtatta ki a Bloomberg hírügynökségnek.

Paul Otellini, az Intel vezérigazgatója a megbeszélésen közölte: a Windows 8 azelőtt jelenik meg, hogy teljes mértékben elkészült volna, így alighanem még túl sok hibát tartalmazhat. Az üzletembernek az a meggyőződése, hogy az operációs rendszert számos ponton tovább kellene fejleszteni, illetve javításra szorulna. Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a megjelenési időpont jó és a Microsoft még a hivatalos bemutatás után is javíthat a Windows 8 funkcióin.

A Bloomberg álláspontja szerint az Intel vezetőjének kritikája visszatükröződik számos elemző véleményében. Az utóbbiak már hónapokkal ezelőtt azt mondták, hogy aggályaik vannak amiatt, mert a PC-gyártóknak és a fejlesztőknek nem hagyott túl sok időt a szoftveróriás. Ugyanakkor augusztus elején kiderült, hogy 30 000 Microsoft-dolgozó tesztelte a Windows 8 Release Preview kiadását. Alig egy héttel később már felbukkant olyan információ, hogy a konszern gőzerővel dolgozik a Windows új, Blue kódnevű csomagján, viszont azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez egy új szoftververzió, esetleg szervizcsomag vagy új funkciókat is tartalmazó kiadás lesz-e.


Mark Martin, a Microsoft szóvivője igyekezett megnyugtatni a közvéleményt és azt mondta, hogy az előzetes változatot már több, mint 16 millióan használják, a Windows 8 pedig a társaság történetének legtöbbet tesztelt operációs rendszere. Mint ismeretes, a Windows 8 új hivatalosan október 26-tól és négy verzióban lesz elérhető. Az x86/x64 PC-kre és notebookokra a Windows 8 és a Windows 8 Pro kiadást lehet majd telepíteni, ezenkívül lesz egy Windows RT nevű változat is, amit az ARM processzorokkal ellátott készülékekhez adnak ki. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban Windows 8 Enterprise néven érkezik a kifejezetten nagyvállalatoknak szánt operációs rendszer.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #98
    "a lejáró gugli szerződés hazugság volt"

    Ki hazudott? Az Apple?
  • sanyicks #97
    már kiderült hogy a lejáró gugli szerződés hazugság volt, igazából még 1 évük lett volna...
  • Csaba42 #96
    Úgy látom, nem vetted be a gyógyszeredet. Kérlek, sürgősen pótold. Ezenfelül megmosolyogtató a hozzászólásod, kb. annyit ér, mint a kutyám mai szrtermése.

    A hírhez: minden szoftver túl korán érkezik, ha azt nézzük, hogy hibák vannak benne. Nincs tökéletes program, csak tökéletlen user. Nem lehet a végletekig halogatni semmit, mert egyszer késő lesz a megjelenés (lásd Apple iMaps, lejárt a szerződés a Guglival, újat nem akartak kötni senkivel, így kénytelenek voltak megjelentetni - persze, a csökkent szellemi képességű emberek egyből rácuppantak, mint halom légy a lócitromra). Persze, mindig kell a szenzációhajhászás, hogy meglegyen a napi élvezete az alant látható debileknek is.
  • gergely1991 #94
    "Az SSD-t nem kell és NEM IS SZABAD töredezettségmentesíteni! A teljesség igénye néklkül, ha töredezettmentesítünk, az adataink ez adathordozón folyamatosan helyezkednek el. Ez jó a HDD-nek, mert a mozgó fej miatt gyorsabb lesz, de mivel ilyen nincs az SSD-nél, ott tök felesleges, nem lesz gyorsabb!"

    Hehe épp erre céloztam.:D
  • frensys #93
    Így van, túl korán, kell a kutyának se ez a borzalom, win 7 sp1 forever!
  • hurkaur #92
    Nyilvan, de legalabb latni lehetne valami intezkedest.. Most is csak par kommentje lett torolve es nem a regisztracioja. Tehat ugyanugy zsidozhat tovabbra is egy informatikai oldalon a masik regisztraciojaval, ami eppen nincs atmenetileg kitiltva.
  • fastleslie #91
    Az SSD-t nem kell és NEM IS SZABAD töredezettségmentesíteni! A teljesség igénye néklkül, ha töredezettmentesítünk, az adataink ez adathordozón folyamatosan helyezkednek el. Ez jó a HDD-nek, mert a mozgó fej miatt gyorsabb lesz, de mivel ilyen nincs az SSD-nél, ott tök felesleges, nem lesz gyorsabb! Viszont ha mindig csak az elejére írunk, elhasználjuk azt úgy, hogy a többire még talán soha sem írt... A Win7 már ismeri az SSD ezen tulajdonságait, és gondolom a Win8 még jobb lesz e téren is...
  • quantum #90
    Az istenit már, ne dobjátok ki! Vagy küldjétek ki digestben...
  • gergely1991 #89
    Azt olvastam hogy a start menüt kiszedték és ez lesz amit a cikk közepén látok.Windows 7 design-ja még elmegy de ez? Remélem nem gondolták komolyan.

    És még valami....
    Nah, várjunk csak, jól értettem, SSD-t töredezettség-mentesíteni? Nem HDD-ken szokták ezt csinálni?
  • zola2000 #88
    a mai dinamikus ipk, proxyk világában végleg bannolni valakit aki nagyon vissza akar mászni esélytelen.