Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SzirmosSzisza
Te amúgy játszol még? Vagy mi alapján írod a kritikát?😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Mielott a topikban elburjanzik a trollkodas kene nekunk ide egy aktiv hazigazda.
Meg akkor mar betudnank rakni hasznos linkeket is vegre a fejlecbe.

@mikromanus
Ne haragudj, de a kutyat nem erdekli, hogy kaptal egy kitiltast. Szerezzel inkabb baratokat. Nagyon mokas dolog.<#banplz>

Veni, Vidi, Vici

A magyarok passzívak. Nemzetközi fórumon azért spamelem a javaslataimat (pl ne irjámáennyifaszságotkiscsikó!), de sokan nem tolerálják a kritikát. Kaptam is 24 óra tiltást, ami 26 lett, mert szar az időszámításuk (GMT-vel számolja a tioltás 24 óráját, de helyi dőt veszik kezdetnek... GMT-ben. Így a téli CET az +2 óra...). SZóval nem kell aggódni! Jut belőlem mindenkinek. <#eplus2>
SzirmosSzisza
Guild hajója igen, a trading shipet bárki megépíthető magának.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

BEAST
Nagyon remélem, hogy nem. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

AnuluWork
Mármint a Margoria, gondolom. 😊

Csak a guildeknek lehet majd nagy hajója?
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.01.14. 10:03:22

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Áááá, végre elsz egy kis időm játszani 😊 Nézem ezt az új eventet - qrva jóóóó 😊
Mikro Archage annyira szar, hogy csak erre a forumra tudsz mar irogatni? 😄
Mar kezd unalmas lenni a nyavogasod. Felfogtuk nem tetszik a game el lehet menni. Esetleg nincsen senkise aki meghalgatna vagy mi 😛
Leleptel azokkal akik feladtak a jatekot es kamu indokot barkacsoltak maguknak azota is nyusziitesz forumon (sajnos).

Veni, Vidi, Vici

AnuluWork
😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.01.13. 20:55:47

AnuluWork
Megint találtam egy naive workert a munkásaim között, holott profnál szarabb sosem volt. Ez most mi? Pontosabban mi már megint, mert korábban is volt naive workerem és annál se tudtam hogyan került oda. 😄

Akkor ez a probléma azt jelzi, hogy a játék népszerű és nincs gond a népességgel? én meg azt hittem amikor tapasztaltam hogy a játék halódik és még ez is szar. Sok volt a frusztráció és el se indítottam legközelebb a pacifuttatást, majd nem is maradtam online, majd be se léptem. Akkor én ezt teljesen félreértettem. Francba. Most már mindegy. <#hehe>
SzirmosSzisza
Ha nagy a lag, akkor töltőképernyő szokott lenni, ilyenkor az autopath leáll.

Azért a lagok is jók voltak, vagy a siege/node war és egyéb állapotváltások a területen (ha ilyenek voltak/vannak). Ötből négy alkalommal napközben AFK futásban elakadt az előre tesztelt útvonalon a szekér. Vagy falnak mentek és egyhelyben caplattak, vagy a karakter a földön ácsorgott, a szekerem meg kétszáz méterrel menetirányban előtte volt. Hogy ezt hogy hozta össze a rendszer... ? 😊
Az enyéim minden apróságban megbotlanak vagy beleakadnak és akkor persze az összes létező nemlétező mob elindul falatozni ami bizonyítéka annak, hogy az agró nem probléma ebben a játékban 😄 Úgyhogy a t betűs indítás néha nem jött be és a fürdőszobai tevékenység után mikor visszatértem indulhattam resselni a közeli istállóba. Szóval begyűjtöttem néhány death számot és bizony ez erőteljesen leviszi az árát, de lehet mást is .. Szóval jó lenne ha ez az automatikus magától resetelős dolog működne! 😛
Korábban "magától" nem resetelődött. Az "előfizetői kamupacim" (hamisan magasabb szintűként adták el nekünk) be is szedett pár elfekvést. Mindenben képes volt elhullani, de a lelkes úszni próbálása a leggyakoribb problémák közt volt. 😊
SzirmosSzisza
A rendes fegyver valahány %-a beleszámít, de az adatlapon ez nem látszik (ha jól rémlik 40-50 körül, de a patch noteban se volt pontos szám).

A lóban nem vagyok biztos, nekem olyasmi rémlik, hogy hetente/havonta resetelődik ingyen, de lehet csak akkor volt ez mikor bejött a lóverseny.

Lovak elhalálozásának számlálóját csak fizetős módszerrel lehet lenullázni?
Más kérdésem is lenne, az awakening fegyó AP -ja külön számolandó az elsődleges fegyó ap-tól vagy valahol számít mindkettő együttesen?
Utoljára szerkesztette: huntamas, 2017.01.13. 13:01:12
SzirmosSzisza

Tsurata
#4078 Oceán frissítés, Margoria Expansion amiben 3 új tengeri boss, guildes csatahajók, vízalatti kincskeresés és az új vízalatti világ volt(lett volna, nálunk még semmi nincs bent csak a vízalatti világ revamp).

#4077 Igen az új herding rendszerrel nem rossz, viszont a Tier 9-es lovakat újra fel kell húzni level 1-ről és csak 3 képességgel indulnak.
Utoljára szerkesztette: Tsurata, 2017.01.11. 20:51:05

“Creativity is to discover a question that has never been asked. If one brings up an idiosyncratic question, the answer he gives will necessarily be unique as well.”

AnuluWork
Mi az a Margoria content?

Koszi de azt tudom mar milyen lesz megcsinalni a t9est sajna..😊
Viszont azota haverral beszeltem, es megnyugtatott, hogy bar magat a t9est megcsinalni tenyleg nem lesz egyszeru, de a hozza valo "alapanyagot" konnyitik, mivel t6-t8ig egyszerubb lesz majd lovakhoz jutni, es igy akkor nem lesz annyira atomdurva mint azt elsore gondoltuk szerencsere.
Tsurata
#4069 Még aznap este frissítettem a guideot a magyar oldalon is. Itt megtalálod a teljes T9 leírást

Mai napon érkező frissítés NA/EU verzióra: Awakened Boss Summon tekercsek útmutatója
Utoljára szerkesztette: Tsurata, 2017.01.11. 13:13:25

“Creativity is to discover a question that has never been asked. If one brings up an idiosyncratic question, the answer he gives will necessarily be unique as well.”

A ló upgrade törekvéseknél nem a skill reset a muri vagy a "p2w" aminek van értelme, hanem a breeding reset. Felhúzni egy lovat iszonyat idő. Ha a végén többet próbálkozhatsz agy jobb ló "legyártásával", akkor az hasznos tud lenni. Több esély a T6-7-8-9 (?) lovakra azonos idő alatt. Nice. 😊
A Sons Of Anarchy Guild várja a jelentkezőket akik szeretnének egy hangulatos csapatban játszani.Egy teljesen kötelezettség mentes guild vagyunk.Tapasztaltakkal és kezdőkkel is tele.Kizárólag a jó humor az elvárás.Amennyiben felkeltettem az érdeklődésedet írj ingame.

Info: Mirayse,Huncutka,Nussika,Nohirea,Tiwaria,Ceridgweni

U.i: Hölgyek jelentkezését is várjuk hogy a már így is fennálló női uralmat erősítsék ;D
SzirmosSzisza

Bocsi hogy közbeszólok az új horseról szóló eszmecseréről, de pontosan mi ez a fishing totem?
Hat ha viszont tenyleg baromi nehez lesz megcsinalni, akkor max nem lesz t9 azt annyi, vegul is a jelenlegi t6ossal is fullosan elvagyok, sprint+instant accel van, az a lenyeg azt csumi😄
MaskimXul
A lényeg, az hogy T9-hez kell egy tökéletes T8 (courser) . Tökéletes jelen esetben a legritkább/legértékesebb skilleket jelenti.
Ha ez megvan, akkor próbálhatsz belőle csinálni T9-et, ami vagy sikerül, vagy nem. Mint az alchemy stone és fishing totem.
Ha nem sikerül, akkor xp-t vesztesz.
Ami nem teljesen egyértelmű, hogy pontosan mennyit? Lehet, hogy a T8 visszaesik lvl0-ra skillek nélkül (csak nem, ez elég durva lenne) vagy a lvl30 fölötti extra xp-t bukod, ami a T9 próbálkozáshoz kell.

A kell még pár item is, fishing/gathering/imperial trading/horse race és mob loot-ból szerezhető.
‘Courser’ system added on horses.
If the horse between tier 1 and 8 learnt all skills below, will categorized as a Courser.
Tier 1~2: Charge
Tier 3~4: Charge, Drift
Tier 5~6: Charge, Drift, Sprint
Tier 7: Charge, Drift, Sprint, Instant Accel, Sideways Move
Tier 8: Charge, Drift, Sprint, Instant Accel, Sideways Move, S: Instant Accel, S: Sideways Move.
Courser will have an icon at the horse info window, and the price for sell, breed and imperial trade will increase.
The result from the breeding between coursers will have 2 birth skills.
The result from the breeding between a courser and a regular horse will have 1 or 2 birth skill(s).
You can train Tier 8 courser level 30 from NPC Gula at the Stonetail Hill town.
After the train is over, you can try awakening.
● Item added for training the courser. The items will have the same effect of ‘courser HP training +1%’.
Pure breath of forest: obtain from the monster drop
Rainbow crystal fruit: exchange with 10 seals of imperial trade
Windy turban seaweed: obtain from fishing.
Dark blue hoof: obtain from gathering.
● Item added for courser awakening.
The items can be ontained from Stonetail hill NPC by exchanging the seal of imperial horse training and horse race.
● New horse Aduanott added.
Aduanott downhills from the high with its cool wings.
If the courser’s (lv 30 tier 8) training reaches 200%, you can try awakening from Stonetail hill by using the horse awakening stone.
When the awakening success, the horse changes to Aduanott, if it fails, the training amount goes 0. (When you use the crone stone, you will save 50% of the training.)
Aduanott has the differentiate unique skill than other horses.
Spirit of Courser: it will recover a certain amount of HP and stamina automatically when parking.
Double leap: You can double jump after learning the needed skill.
S: Charge: You can double charge after learning the needed skill.
Aduanott can get the skills below with a certain chance when level up.
Wing of wind: You can use it during double leap. Fall damage decrease 100% for a certain time.
Wing of freedom: You can turn during the skill, Wing of wind.

Ezt a reszt valaki leforditana neklem pls😄 Legalabb a lenyeges reszet
MaskimXul
Ez igaz. Ha eleget próbálkozol, akkor a full pen gear is elérhető fizetés nélkül <#circling>

T9 lovas KR patch notes
SzirmosSzisza
Ha szerencsés vagy simán kidobhatja a szükséges skilleket, csak sokat kell próbálkozni <#idiota>

Linkeld mar be a patch notest pls mert erdekelne engem is, hogy ha tenyleg nem valtoztatnak semmin.
MaskimXul
Korea alapján már lehet tudni, hogy mi változik a ló rendszeren.
Röviden összefoglalva: T9 = p2w.

Nem rinyálok egyébként, ha nagyon érdekelnének a lovak akkor játszanék my little pony online-t nem bdo-t.
Csak gondoltam megkíméllek a csalódástól, mivel azt hiszed, hogy a legjobb lovat fizetés nélkül is meg lehet szerezni.
Annak mi ertelme van, hogy kitorlok egy skillt, de nem kapok ujat helyette? Veszek mondjuk 10 kupont, kitorlok vele 10 skillt, es nem skillje a lovamnak?? Az ugy akkor rendben van😄 Amugy meg kar elore rinyalni, mert nyilvan a rendszeren is valtoztatni fognak az uj lovak bejovetelekor, azt kell majd megnezni milyen valtozasok lesznek.
MaskimXul
Az a kupon csak kitöröl egy skillt, de újat nem ad helyette. Sok sikert a T9-hez 😄
700 loyalitibe kerul egy kupon. Most nekem van 26k loyalitim, szoval ingyen probalkozom, szarok en a shopra😄
MaskimXul
A T9 ló az tényleg nagyon p2w. Ha neked skill change kuponok nélkül összejön egy fejlesztésre alkalmas t8 emberi időn belül, akkor akár 0 failstackes pen ogre ringeket is csinálhatsz, mivel te vagy a legszerencsésebb játékos 😊
Lesz meg 2 fele t9, szoval lehet a masik kettore is hamarosan sokan fognak keszulni, mert ha a pega ennyire op, gondolom masik ketto is az lesz
SzirmosSzisza
Mióta emelték az árat szoktak piacra is rakni néha, bár sztem mindenki készül a pegazusra, szóval egyből meg is veszik, hogy legyen esély rá.

Lovat többnyire magadnak húzol. vagyis ez volt korábban a menet. Mivel a jobbakat vagy nem is adják el, vagy kb lehetetlen időben lecsapni rájuk. Ha meg elbagatelizálná valaki a ovak jelentőségét az még nem találkozott horse wizarddal, vagy kihagyta a node warokat és jó eséllyel a GvG-t is. A jól felfejlesztett magas Tier-en levő paci elég tápos jószág. Megrohanod az ellent, beugrassz a barrikádok mögé, szétnézel és kiugrasz. Néha ilyen is volt. Vagy mire a zsenge védelem a helszínre ér már szétrúgja egyik oldalon a védelmet pár paci. Aztán persze elnyargalnak mire lecsapnád a sátánfajzatokat. 😄

edit: én szórakozásból a gatheringes és talán a farmingos rucikat upgradelgettem. Talán DUO-ig jutottam mindegyikkel. Igen stresszes meló, mert simán elfüstöl buktánál a meglévő kelme. Olyan mint a gyűrűk-fülbevalók-nyaklánc upgrade. De a +2 lvl már érezhető és nagyon hasznos.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.01.10. 14:30:27
Ja ezt vagesz, csak a shopposat nem eri meg, ahhoz mar tenyleg fanatikusnak kell lenni😄 Sima 5%-osat vettem, de meg regebben a jatek elejen huztam par lovat, es t6ig full egyszeru, akkor meg az 5%osat sem toltam neki. Amugy meg a p2w-es lotenyesztesrol annyit, hogy ha kiszamolod, hogy afkban lovat huzzal-e, vagy inkabb pecazol, akkor a pecaban sokkal nagyobb a haszon, ugy nem is eri meg lovakat huzni szerintem, 40-60 milla egy t7es, de mire azt kihozod ugy, hogy 100% profit legyen, annyi ido alatt pecabol jobban jon a lovetta.
Annyiban fontos a ló XP, hogy a ló szintlépései után kapod a life skill XP-t. Tehát ha "magadat" szinteznéd, akkor is sokat számít. vagy tévedek?
Itt a crafted verzió. 5-40% horse XP (bár ez olyan accessory fajta upgrades, így TET-PEN-re nagyon nem érdemes számítani):

EZ meg a "p2w" costume (+20%)

A kettő mehet egyszerre is és összeadódik, mert más slotokat használnak

Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.01.10. 14:20:01
Jah brokerbol vettem mar horse exps ruhat, shopos az nem kell mi a fasznak, igy is elegge gyorsan maxon van egy lo, egyedul t7nel kell kicsit izzadni de az sem veszes, ezert rohadtul nem eri meg 20% os ruhat megvenni annyi perlert😄 Na fasza lesz ez kiraly, most ezzel a lovas temaval jok a kilatasok, mert a kozlekedes a leggyorsabb loval is neha nehezkes a-b pontok kozt, de igy akar kesobb egy t9essel a fokarim is lehet a bossos kari is egyben mert pillanat alatt ott lehet lenni barhol, ez nagyon baba😛

Mikro, mar megint mirol beszelsz, hogy ki a pro meg le lettel tolva, mire akarsz ezzel celozni hogy mar megint mi nem tetszik?😄D Ha arra celzol, hogy nem voltam biztos a life exps dologban, akkor sry, eddig a gatheringen kivul nem nagyon foglalkoztam csak hebe-hoba ilyen lifeos dolgokkal😄
SzirmosSzisza
A sima life skill az a traininget növeli, a pacihoz a rucid vedd (Trainer valami a neve), azzal a ló is több XP-t kap.

Hát... ti vagytok a pro playerek. Én le lettem tolva, hogy itt osztom az észt pedig már azt se tudom hol is van a merrehányóra. <#vigyor1>
De alapjában igen, a horse xp life skill. Ha nagyon neki akarsz gyűrkőzni, akkor van szép fizetős ruci is hozzá, ami ugye nem p2w mert a ló nem nagy bevétel és mer' a 20-40% life skil/lóupgradel xp az nem számít. No, de a rinyát szedd ki az előzőből és ott a válasz. A többi csak a morcos öregúr zsémbes szóhasználata.<#ticking>
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.01.10. 13:50:48
Lehet neki is allok most lovakkal baszakodni, kerdesem az, hogy a horse exp az life expnek szamit meg? Csak hogy milyen kajat hasznaljak amikor huzom
Kicsit idetlenul nez ki , hogy atskinelte a pegasust egy normal lo skinre, de ettol fuggetlenul a pegasussal valo kozlekedes enyhen szolva is durva es hasznos lesz!
AnuluWork
Azt hittem az a V gomb, az emergency, mert az nem működött ...

SzirmosSzisza
Én se azt mondom, hogy rossz pénz, csak ANNYIRA nem jó 😄

Most 12 óra grind után esett kb 4 kék, 1 vörös füles meg 10 kék gyűrű, szal van pénz, de imho nem annyira világmegváltó azért.