Black Desert Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A szokásos közhely, hogy 10 euróért simán megéri még mindig él 😊
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
A life skillek és a felfedezés, meg a questek és a contribution gyújtögetés elmegy jó darabig. Csak idővel bele lehet unni. ELfogynak lassan a felfedeznivalók, a nagyobb worker birodalom és a több nyersanyag több adminisztrációt igényel és minden kis fejlődés már nagyon sok meló lesz. Emellé újként ott van az, hogy alig van ösztönzés. Kisebb szinten veszteséges a termelés. Beleölsz egy rakat erőforrást, hogy hozd a gazdaságosabb szintet. Topos nem leszel, mert lehet sok lusta disznó van/volt a korábbiak közt, de pár kocka azért mindig akad. Meg másfél évnyi előny az lustizós fejlesztésben is sok. Nem igazán tudsz te lenni a legjobb kalmár, horgász, vagy alkimista ezeken a szervereken. A dél amerikai szerver ennyiben jobb most. Kicsi, de elég új is. Tegnap indult az olcsó pakkos elérés. Mondjuk a nagypakkosoknak íg yis van két hétnyi előnye, de ez bőven nem 15 hónap mint az EU-ban.
Az üzleti modell elég felemás lett ennyi idő után. újként nem számít, mert nem vertek át, de régebbi játékosként a váltások igen kellemetlen ízt hagytak a szánkban. Lényegében az alapvető szemétláda megoldások benne vannak ebben az MMO-ban is. Érdemes azért váltani, hogy ugyanazt a genya rendszert kapd? MMO újoncként jó lehet, de váltani kétséges terep. Jobb persze mint más koreai hulladék rendszerek, de "fair" játék olyan 400 euro befektetés után lesz csak. Addig a több pénz több előnyt ad.
Sok eventtel kedveskednek a játékosoknak és érkeznek párhavonta a nagyobb tartalmak. Ez egyrészt jó, másrészt lehet frusztráló. Gürizel, kifarmol az összes játékos 10k ogre ringet egy év alatt, erre jön két heti event és ingyen bedobnak a rendszerbe ugyanennyit. Picit gyomorforgató. Meg szép a bővülés, de picit talán sok is. Ha mindent kézben tartanál, akkor egyre kevésbé lehet ezt tolerálni. A világ nagy és egyre nagyobb. Fél-egy óra utazás is lehet két távolabbi hely közt lóháton vagy hajón. Nem 4, hanem 13 különböző kaszt ellen kellene naprakésznek lenned PvP-ben. Picit kezd kusza lenni a helyzet. Meg inkább lenne 6-8 kiegyensúlyozott kaszt, mint 13-15 alig-alig kiegyensúlyozva. Mondjuk nekem a wizard íg yis bejött. Mások meg sírnak épp emiatt a kaszt miatt. A wizardoknak is megvan az "OP" ellenfele gondolom...
AZ összkép felemás. A játék békés vegetálás némi tömeg PvP-vel bevállalásos alapon stabil szabályokkal és helyszínekkel. Kevés az interakció és ösztönző más játékosokkal való harcra és együttműködésre. A világ szép, csak statikus. Semmi se változik a tevékenységed nyomán (kivéve a siege után a zászlók). Szinte 0 korlátos erőforrás van, vagy ami mégis lenne abból se lehet túl nagy előnyt kovácsolni, mert teljesen agyatlan/törött a fix árszabályozás. A társaság viszont jobb mint más MMO-kban. Nem nagyon lehet közvetlenül és erősen p2w módban nyomulni. Minden drága és az előnyök korlátozottak. Hosszú távon ez a céltalanság és kevés konfliktus picit kisebb játszhatóságot ad szerintem... De ezt embere válogatja. Van akinek bejön évekig ez így is.
Intel Core i7-4770 CPU @3.4GHz 16GB RAM NVIDIA GeForce GTX 970
Az egy vagy két hét alatt játékidőtől függően pont azt a részét nem mutatja meg, ami (nekem) nem tetszik. 😊 Szépen ki van ez találva.
De egyébként (vagy mónikásan egyéPként 😄 ) jól le lehet vele lenni. Csak... 😉"
Mi az a része a játéknak ami nem tetszik neked? Azért kérdem, mert szeretném kipróbálni a játékot, olvasgattam itt sok hozzászólást, és ugye trial keretében érkeznék először, mert nem merek már kipróbálás nélkül mmo-ba kezdeni. Sokat megvettem, hogy aztán 2 hét elteltével soha ne nézzek rá ismét, mert nagyon alulmúlta az elvárásaimat. Vissza ehhez a játékhoz. Megmondom őszintén a grafika a látott videók alapján nekem még sok is. Úgy érzem elveszlik az ember a részletekben. Pár szót írhatnátok, ha nem gond az end game kontent égboltjáról.
Láttam, siege, battleground, és open pvp is van. Ami nálam alap, ha mmo-ba kezdek.
"ok found the solution in a topic in turkish. if you happen to have it, just delete the regedit key at "HKEY_LOCAL_MACHINE/system/Controlset001/services/xhunter1" and restart your computer. delete the whole folder"
valaki tud erre megoldást mert szeretnék tovább játszani?😞
újra raktam a játékot és az se segített...
Utoljára szerkesztette: Niflheim87, 2017.07.13. 10:19:51
Én úgy vagyok vele hogy ennyi pénzért ha leköt 30-40+ órára már jó vagyok , a free to play felhozatal mint mondtam nem épp a legjobb 😄
Sok MMO-ra mondták, hogy könnyű megismerni a harc alapjait, de nehéz kimesterelni (öö... ez hogy fordul magyarra: hard to master?), hát biztos én vagyok béna, de nekem eddig sehol nem sikerült. Ja, nem is, hanem azért mert a kombók profi fűzéséhez keményen bele kellett volna feküdni a játékba. De az nekem már egy második munka, ami köszi de nem kell.
Na a BDO-ban azt érzem, hogy fejlődőképes vagyok, és még élvezem is.
Ami tetszik még az aktív pecázás. Az első játék, amiben eleve nem unalmas, és ha kapás van, akkor sem csak egy kattintás a kifogás, és egy másik a bedobás.
Vissza lehet térni akármikor egy régebbi területre, összehaverkodni az NPC-kel, és akkor további küldetéseket, vagy tudást adnak a világról. Vagy csak azért, hogy néha más napi küldit is csinálj, mint amit már egy ideje tolsz máshol.
Eszméletlen sok mindent lehet csinálni. Ha felfedező típus vagy, akkor sokáig leköt a játék, az tuti.
Alt húzása könnyű. Az eddigi MMO-kban azért kezdtem csak ritkán alt-ot, mert egyszerűen nem volt kedvem újra végigmenni (az elsőre amúgy teljesen frankó, de hosszú) sztorinak. Na itt a fősztori (lol) kb abból áll, hogy a kísérő Black Spirit-ed folyamatosan terel a világban, hogy mikor kit kell szétcsapni, szigorúan az erősebbé válás érdekében. Így az 50-es szint pár nap alatt megvan. Ha a küldetés panelen nem pipálod be a többi fajta küldit (20-as szinttől elérhető), akkor nem is jelzi ki, nincs ami elcsábítson 😊
Pénz szerzése ultrakönnyű, és épp ezért alig van "súlya" a játékmechanizmusban. A többiek ugyan említették a nehézkes enchant-ot, de elég sokféle, elég dúrva cuccokat lehet Market-ből venni, ha nem akarsz ilyennel szórakozni. Persze nem end-gear-nek számító World Boss cuccokat, de na... vehető sok jóság.
Cucc felszedegető Pet-ek beszerzése kötelező, ne is álmodj róla, hogy Market-ben sikerül bid-elned bármikor is, szóval bankkártyát készítheted, de ugye nem is várhatjuk el, hogy a Kakao majd a két szép szemünkért tart fent nekünk szervereket.
Hirtelen ennyi.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

😊
És szép, az tény.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
#5232: elvileg ha simán trialozol + ráhasználsz 7 nap után guest passt akkor 14 napos lesz a trial
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Csak mint ahogy NiceScream írta az idő az a nem mindegy , viszont akkor marad a trial meg próbálom én is aztán így ezek tudatába már sokkalta jobban el tudom dönteni 😄
Én most tök jól elvagyok a GW2-vel. Nem mai játék, de olyan megoldások vannak benne, ami kifejezetten tetszik. Nem egy homokozó, nem annyira szabad, mint BDO és nem is olcsóbb (az 55€-ba kerülő csomit vettem meg) - de ha kevés időm van játszani, akkor sem kell kétségbeesni 😊
Én régebben próbáltam, de a 7 napos vendégkódot csak egyszer engedett használni (nem azonosat természetesen).
Nah igen mondjuk az hogy el lehet vele lenni csak meddig ugye 😄
EgyéPként 😄 , régebben a warframe volt az ami megfogott ot durván 1 évig nyomtuk klánnal csak utána az is unalmas volt de majd most kap egy jó kis update-et majd 😄
Az egy vagy két hét alatt játékidőtől függően pont azt a részét nem mutatja meg, ami (nekem) nem tetszik. 😊 Szépen ki van ez találva.
De egyébként (vagy mónikásan egyéPként 😄 ) jól le lehet vele lenni. Csak... 😉
Mindenesetre nagyon gondolkozós a játék megvétele most akkor a trial megpróbáljuk még hogy gyakorlatba hogy is megy ez az egész dolog 😄
Amúgy szerintem az első 1-2 hónap marha jó a BDO-val, mikor az ember még felfedez, minden új neki, nem véletlenül áll egész jól Steamen is, később az ember jobban átlátja majd és el tudja dönteni, hogy kell-e ez neki, illetve akkor is lehet úgy játszani, hogy napi pár óra játékkal élvezhető legyen.
#5222: gurulj fel master 8-ig amíg nem nerfelik az 500 méter alatti XP-t 😄
A brazil verzió meg kicsi és átlátható még. Kézben lehet tartani a birodalmadat, nincsenek nagy eltérések és van "súlya" a tevékenységednek. Lenyomsz 2-3 óra masszív trade runt és bent vagy a top30-ban. 😄
Meg nem minden nyuikhaj noob van master szinten life skillből (jelenleg Artisan 2 a top 2-3 life skillen, de van artisan alatti top is). Murisabb így azért. Meg kisebb a világ is. Ez ugyan szarul hangzik, de nem kell fél órát utazni hogy valamit csinálj és mindig van társaság bárhova is mész. nem csak sausan-pirate kombó...
Maga a BDO is tetszik. Ez a teljesen nyitott világ marha jó. De van ami nem tetszik, nagyon nem és ezért nem játszom vele.
Egy vagy két hónapja már a napi cuccokért sem lépek be 😄
MMO viszonylatban ez a fejlődési rendszer és fejlesztősdi-enchant még "puhány" kategóriának számít. A gyors "softcap" elérés azért lehet bent, hogy viszonylag kicsi legyen a belépési korlát a játékba. Hamar el lehessen érni azt a szintet ahol már elég jó a karakter, a többi meg ugyan nem lehetetlen, de lassú és egyre kisebb előnyt ad amiatt időarányosan. A "büntető" enchant is ilyen. A túlhúzott (túl erős) accessory itemek mondjuk alapból is el vannak cseszve így kis szinten is szopatásszámba megy a fejlesztésük, de a normál felszelés fejlesztése könnyű és kevésbé büntet mint egyéb rendszerek. Nincs item megsemmisülés és downgrade 15-ig és ha sokat sz*psz, akkor a következő próbák egyre jobb eséllyel lesznek sikeresek.
Magasabb enchant szintenegyre kisebb az esély és egyre nagyobb a költség. Persze PRI-DUO-TRI még nem vészes, de a magasabb szint már nagyon gáz. Ennek is ugyanaz az oka, mint a nagyon nehéz magas karakterszint-könnyű belépőszint kombónak. Kevésbé szakad el a mezőny és nem lehetetlen a bekapcsolódás a játékba később se. Mondjuk egy év előnynél azért az a szivatós fejlesztési rendszer is elég előnyt ad, hogy az újoncok előnye csak idézőjelben szerepeljen, de így se olyan gáz mint más MMO-kban.
A karakterszintezésnél magasabb szinten marad a "statikus" XP% fejlődés life skilleken? csak mert 0,001% egy gathering akció és ez nem változott lvl 51-54 közt. Ha marad ez folyamatosan, akkor lvl 60-61 közt meglehetsz gatheringből 2-3 hónap alatt egy szörny leölése nélkül is. <#eplus2>#eplus2>
A játék szép és statikus. Nincs meg benne az, hogy ha valamit módosítasz, akkor annak nyoma marad a világban. Ha kivágsz egy fát, akkor a képe ott marad. A farmok és házak instancoltak. Azaz bármennyi felhasználó használhatja ugyanazt a házat vagy területet.
Ha szintet akarsz lépni, akkor grind központú a játék. Fő karakterszinthez a legtöbb XP szörnyek leöléséből jön. A questek és egyéb tevékenységek más erőforrást fejlesztenek. Jobb lesz a life skilled, több pontot tudsz épület és mező fejlesztésekbe fektetni, több energiát tudsz elraktározni és elhasználni, stb.
A kereskedelem zárt. Nincs P2P kereskedelem. Ez szépen le is zárja a nem tervezett p2w lehetőségeket. Goldseller és közvetlen pénzért high-end gear nincs a játékban. Persze karaktert el lehet adni épp accountostól, de az elég rizikós. Az account trade is illegális. Így egy fokkal kevésbé lesz toxikus a közösség.
P2W van ugyan a játékban, de enyhébb mint más honosított koreai fosok esetében. Korlátosabb mit kaphatsz pénzért és a legtöbb előnyhöz játszani is kell. Meg jó drága is minden, így kevesebben vetemednek rá a közvetlenebb pénzváltósdira. Más oldalról tekinthető ez nem p2w játéknak, csak kissé drága. Ha belelőttél 2-500 eurót, akkor onnan már tényleg nem ad sokat a plusz pénz. <#hehe>#hehe>
A játék open World. Nincsenek dungeonok a szokásos formában. Persze vannak bossok, barlangok, kazamaták és ősi romok is, de minden nyílt. Bárki bármikor arra kószálhat, vagy igény szerint hátbalőhet ha épp guild warotok van egymás közt. Nincsenek zárt cső dungeonok. Egy aréna PvP van kötött területtel össz-vissz, és ennyi. No meg a siege és node war is picit szabályozott keretben megy, de érthető is. Ha ostromot vezetsz, akkor nem a világ másik felén fogsz beleszólni a csatába.
Teleport nincs. Mindenhova lovon, vagy gyalog mehetsz. Vagy hajózhatsz is. A jobb pacik elég fontosak lesznek idővel ha nem akarsz röghöz kötött lenni.
Ha mindig ugyanazt a szörnyet ölöd naphosszat, akkor monoton lesz a játék. Ha viszont picit mindből, akkor nem vészes. Meg ha másra is gyúrsz. Mehet bármi. Worker és node hálózat kiépítés, life skillezgetés, felfedezés. Amihez kedved van.
A PvP viszont elég korlátos. Kis léptékben nincs célja és nem ad semmit, csak büntet a rendszer. Nagyobb szinten ott a céltalan guild war, ami annyit tesz, hogy a cél guildet lecsaphatod és nem kapsz büntetést. Vagy ottt a csőaréna PvP. Meg a node war és siege az extrém nagy csapatoknak. kicsi-közepes szinten kb semmi cél és előny. A csapat PvP igyan jó lehet, de ott meg nyomorék a rendszer. A legnagyobb egység az ötfős party. Nincs raid, nincs érdemi célzott buffolás, vagy feltámasztás (a skill megvan, csak nem lehet célozni vele).
Ha szereted, hogy egy bizonyos szintig hamar el lehet jutni (56) viszont utána egy-egy szint meglépése játékidőtől függően több hét vagy akár hónap lehet, akkor itt a helyed! Ha szereted magad szopatni az enchantolással, akkor is. És a többi, és a többi...
Én az összes karit kipróbáltam, van a mi kifejezetten tetszik, sőt már-már szerethetőek a karakterek.
A sandbox az itt tényleg az. Nemes egyszerűséggel azt csinálsz, amit akarsz. Nagyon szép a játék - aki az ellenkezőjét állítja, az hazudik.
De vannak benne olyan szintű szopatások, hogy még az élettől is elmegy az ember kedve.
Az aukciós hát szopatás például - még akkor is viszonylag keveset kapsz a cuccodért, ha van value pakkod - ha meg nincs egyszerűen lenyúlás az egész. Vagy az, hogy ha nincs napi sok-sok órád játszani, akkor 56 után egy-egy szintlépés több hétig is eltart.
Egy rakás karakterem van (talán csak kettő nincs, warrior, meg az a qrva rusnya zerk) de már hónapok óta nem játszom a fenti okok miatt.
Most szabin vagyok, de egyébként qrva korán kelek (3-kor) és va, hogy csak délután 5 körül érek haza - nagyon kevés időm van játszani. Egyszerűen nincs humorom olyan mobokat öldösni, amik adnak mondjuk 0.001% xp-t, jó esetben.
Egyébként nekem személy szerint az sem tetszik, hogy teszem azt bekapcsolva hagyod a gépet, miközben a paraszt afk horgászik.
Ez csak egy és csak a saját véleményem, nem kell vele egyetérteni - csak elmondtam, hogy én hogyan látom.
A többiek is majd elmondják, hogy nekik meg mi tetszik benne 😉
A napokban elkezdtem gondolkozni azon hogy kellene valami normális mmo ami tulajdonképpen egy stressz levezető lenne 😄
Szóval számomra eddig a neverwinter volt az ami letudott kötni egy jó ideig de azóta semmi így gondoltam rá nézek a black desert-re.
Tudom van 7 napos trial de arra is kíváncsi vagyok aki már jó ideje benne van hogy mit is gondold a játékról .
Igazából az érdekelne mennyire grind a játék szóval a Tera-val is játszottam és ott már azért több óra után már unalmas volt az egyhuzamban lévő grind 😄
Viszont itt érdekelne hogy nem-e túl monoton esetleg a játék ?
Illetve olvastam hogy nincs dungeon akkor itt mi is van ? 😄
Elnézést ha tudatlan kérdéseket teszek fel de mmo szinten nagyon amatőr vagyok 😄
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2017.07.10. 00:32:00
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Ellenben a zöld awa fegyót nem lehet sárgázni csak a kéket arra figyelj.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2017.07.09. 10:14:51
#5199: +0-ás ékszert aligha lehet jobb itemnek nevezni 😊
Mellesleg ha nem totál rövid az agya mindenkinek és van suskája, akkor szépen bevásárol (ha van miből). Idővel kifogy a lom, aztán visszamegy az ára. Ha meg nem, akkor is sokat kell felrobbantani a jobb itemekhez. Már ha a bizsukról van szó.
De szerintem is idióta eza rendszer. Kicsit segít egyben tartani a mezőnyt (?), de ritka szar érzés. Gürizel a jobb itemért, aztán pár hét múlva mindenkihez hozzávágnak egy ugyanolyat aki belép. Szerintem ez is szánalmas kategória.
Van azért undorítóbb rendszer, ne aggódj. Csak nézz szét a Trion háza táján! Ott ugyan nincs komolyabb market sarc, de mivel teljesen "szabad" minden, így teljesen nyitott a p2w -re. Emiatt persze elég toxikus a "Community" is, meg halódnak a szerverek. Pedig az egyik legjobb rendszer lehetne az Archeage. A gazdaság + PvP lehetőségek szerintem elég jók benne. csak a fene nagy "nyitottság" és a gyökér p2w RM marketplace szétcsesz mindent. Ehhez képest a BDo felhasználóbarátabb. Csak kevesebb benne az ösztönző a játékosok közti "Interakciókra" (PVP). ..
Ennél undorítóbb rendszer kevés van.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.07.07. 06:11:14
Mondjuk sok mindent nem lehet mondani a teljes játékosállományról. Eddig csak az előfizetők játszhatnak. A közepes pakkal tegnap óta, a nagy pakkal nyolc napja. 3 channellel indultak, majd 4 lett, majd a közepes pakkal most talán 6 darab van eddig (mind "'terhelt"😉. Az olcsójánosok még nincsenek is a játékban. Akkor lesz nagy rinya ha azok is betoppannak. Akkor nagyobb lehet a terheltség. meg a sértettség is, mert valljuk be 7-14 nap előny az irreálisan durva eleinte...