7782
Hivatalos honlap – Magyar oldal – Térkép – Hasznos leírások (angolul) – Felszerelés tervező – Képességek
-
Mirayse #1941 Én is próbálok jó ideje egy livertót szerezni a marketben de sikertelenül.Napi 4-5db kerül be amuletből.Pillanatok alatt elviszik. -
Vicodine #1940 Jo valasztas, mi is ott vagyunk termeszetesen.
Farmolasnal szerintem nincsen jobb penz, sap vagy blood most egyik sem eri meg, hiszen farmolasbol max 10 percenkent kiesik egy encsi, ami ugye onmagaban tobb penz mintha 10 percig gatheringeztem volna vagy vert szivtam volna akar, arrol nem is beszelve, hogy esnek melle a common itemek meg egyebek is, amik jo penz pluszba -
TomStorm #1939 Eladó teljes játék kód van valakinek esetleg?Még nem regisztrált persze és ugye nem trial:) -
gabor696 #1938 Hi,
Mi a Jordine server en vagyunk egyelőre 4en de még elvileg jön 2-4 arc. -
#1937 igen, de csak 5 percig tart az alap, nem critelt verziója -
#1936 Fishing boathoz is kell, szerintem amiatt fogy el hamar. XP potion az stackel a teával? -
mikromanus #1935 A pine sap szerintem gyorsabb/jobb, de persze a farmolás és szörnyirtás még jobb. A pine sap nincs marketplacen és az XP potion alapanyaga, így hamar elmegy maxon. Mondjuk a gagyi árszabályozás miatt ami nincs elég az nem megy fel annyira, így olyan 2000 silverkörül lehet. De könnyebben elérhető és nem csapkodnak hátba munka közben. És igen, ez a Jordine szerveren van így. :) -
#1934 én továbbra is marketplace warriorkodok egy livertoért, nem túl sok sikerrel :D -
Zarache87 #1933 Ranged mobok nem veszesek, de party nelkul halott ugy ha nem vagy full geared lv 57+ XD Mi is amikor oda megyunk egybol megtamadjuk a mar ottlevo csapatott. Persze na nem a top spotokon mert ott a 55+ emberkek vannak :D
Amugy itt ki van Jordine serveren?
Cat02 ma nekem is esett vegre Longbow XD
Aki akar egy kis mellekest most a troll blood ara 2,9k korul van es a gathering is jol fejlodik most.
Utoljára szerkesztette: Zarache87, 2016.05.20. 23:58:34 -
#1932 lvl 45-ös srácnak aki kb 5-ször meghalt a guild boss alatt kiesett a Liverto ... -
mikromanus #1931 Minden terület szét van buffolva most. A "szokásos" contribution túrámon a rhutum orkok is 0,003-0,004%-ot adnak lvl 53-on. Emellett dögivel esik minden enchant stone is. Pine fákat kerestem reggel és belefutottam a gyíkokba amit senki se farmol szinte. 10 perc alatt kb 1-1,5 milla silvernyi suska jött be itemekből. 4 armor, 1 belt, 1 fegyver, 4 enchant stone. A trash drop meg darabja 500+ silver, de ha jó helyen adod le, akkro 1000 silver darabja. És ez az alacsonyabb szintű és könnyű terület. Mediah területen eddig is jók voltak az árak. Majd ma megsasolom a keményebb terep szemetét is. Mindenféle farmolósdiból (mining, farming, gathering) eshet a 15+ enchanthoz szükséges anyag. Az most félmilla darabja és lesz az több is amikor jön a patch. Lehet tartalékolni. Szorgos kis hangya vagyok, de egy rakat dolgot ki kellene szórnom a francba, mert nem lesz helyem a sok szemétnek és a szép csilivili új "később jó lesz" itemeknek. -
#1930 Egyelőre még nem voltam ott, állítólag a ranged mobok miatt para, meg szerintem 10 percen belül le PK-zna egy 5 fős party :D -
Zarache87 #1929 Saussan nagyon OP foleg ha Kusha-ba raksz egy container es wagonnal mesz-be. Par ora farm utan meg kimesz szepen :)
Nekem most ott 10m+ all es meg nemtudtam bevaltani se. -
gabor696 #1928 Igen tudom, hogy ez KR en van, de valszeg ide is jönni fog, legalábbis remélem :) Én abszolute nem vagyok pro csak gondoltam megosztom az infót hátha érdekel valakit és még nem találkozott vele.
Tegnap este én is belefutottam egy ilyen gring place be, s tényleg lehet vele jönni mint az állat 26ról 30 ra olyan másfél óra volt vagy inkább csak 1, eddig csak quest eltem meg ismerkedtem a játékkal, sose voltam egy nagy grindet most meg már öreg is vagyok hozzá :D. De azért 1-2 órát bírom. -
#1927 Ez egyelőre a koreai változatban van csak, nem tudni mikor jön nyugatra. Amúgy igazi profitot mindig is a grind jelentett, főleg most, hogy duplázták a turn-in-ek árát. (most nekem 53-on óránként 1.5 millió megvan, úgy, hogy lenne 2 millió is csak nem bírok el annyi aranyat, de állítólag ennek duplája/triplája is simán megvan rendes gearrel Sausan-nál) -
gabor696 #1926 Yola,
Találtam ma egy ilyet ami welcome for me :) mivel afk fishing et még nerfelik, s ha igazi profit ot akarsz csinálni akkor igenis üljél ott és nyomkodd :)
"Warning: Autofishing has been nerfed in KR as of today's patch self.blackdesertonline
submitted 18 hours ago * by oqwnM
You may want to hold off on +ing your Balenos Rods
Hotspots have been replaced with spots that move every ~30 min with seagulls over them to indicate theyre a good spot
There are reports of blue-only hotspots still existing but still, its a significant nerf in silver per inventory
Edit: Some more info
Fishing as whole is not dead. Active fishing probably got slightly buffed, because the seagull spots only catch yellows. It's still inferior to grinding even with imperial trading in terms of silver, but nevertheless active fishing is probably better now.
In my opinion, with the new ocean contents coming out, exploring ocean for gathering/whale hunting and fishing when you find the occasional seagull spot is what Pearl Abyss wants fishing to be"
Forrás -
gabor696 #1925 Szépen vagy ecsém :), én még sokszor csak pislogok hogy mivan hogyvan, craft még nem 100% ban kerek számomra, de majd rájövök. Tegnap este még sleep előtt elkecskéztünk spannal az E betüs kikötővárosba (észak-nyugaton) hogy elkezdjük a fishing boat ot, szeretünk cepálni :) Az elején örültem is mint majom a farkának hogy 2x is kiesett ilyen ancient kavics amit el is vittek azonnal 500k/db. (tojáshéj seggel még jó pénz az :) ) -
#1924 Én most processing + cookingot akarom felnyomni Artisanra, aztán valszeg az alkímia jön. Elég durván kifogyott nálunk AH-ból a Flax, meg első nap a Milk Tea is hirtelen eltűnt a piacról. Amúgy az a durva, hogy Alustin ugye a "legnéptelenebb" de még így is kb lehetetlen néha grind helyet találni (főleg mikor xp bónusz van), a többi szerverbe bele se merek gondolni. -
mikromanus #1923 A "Bőrszekér" az most jó lesz és egyre inkább az. Igazi troll sok jó alázós skillel. :)
Jó kis health buffot kapott. Jobban bírja majd a strapát az első sorokban is harcoknál...
Én is sokat pepecselek. Meg elég sok szintezést kihagytam az utóbbi 1-2 héten. Contributionra gyúrtam, aztán nem volt kedvem sokat pepecselni a monsterekkel meg Pünkösd környékén beesett pár nap offline is. Ha komolyabban vettem volna a szintezést, akkor az 55-56 meglehetne már. Majd most. Visszajött a kompenzációs buffnyi segítség ebben a hónapban megspékelve némi life skill bónusszal. Meg esik már "carebear" life skillekből a következő upgradekhez szükséges anyag is. Azt hiszem ráállok a vér és fanedv csapolásra, meg nyomatok egy kis alchemy upgradet xp potion craftal. Az 1-1,5 hónapnyi kihagyás alkímiában kezd látszani. Néha már nem vagyok a channelen a top3 alkimista közt... Kicsit túlhúztam az elején. -
gabor696 #1922 Ázodervasz :) Mi kb másfél hete kezdtük csak, level 25 vagyok mert annyi minden reszletes szarság van a game be hogy kb 3-4 napot csak a városokban töltöttem tátott szájjal és nézegetve hogy mi minden részletes és apró dolog van amivel lehet szarakodni. :)
Harcrendszer szerintem überkirály lett, én nagyon élvezem (Berserker) oszt majd meglátjuk mi lesz belőle késöbb. -
mikromanus #1921 Maradtam a Konvictban Archeage-ból váltásnál. Picit passzívra sikeredett a kezdés, de aztán csatlakoztam a kazuár-social guild részhez és jobb lett. Azt' beolvadtunk a nagy hardcore guildbe és elhalt a lelkesedés. Mondjuk annyira nem vészes meg akkor jött ki a két új kaszt és amiatt tűnt el napokra mindenki. Mindenre találni társat, segítséget. Ha nem lennék ennyire antiszociális és érdekelne komolyabban a hentelés premium területeken, akkor sokkal előrébb lennék, de így se rossz (lvl 53,33). Csak sokat pof@znak. Én meg inkébb csak csapódok és kussolok. Fenét kell telefosni minden csatornát lényegteeln infókkal. Olyan 70-100. lehet pont alapján a guildünk.
Volt magyar guildünk még előző MMO-ban (Palinka Traders), csak aztán elvándorolt a lelkes de nem túl kitart hangadó része a csapatnak, én meg annyira nem vagyok vezéralkat é smás se azok közül aki maradt, így az feloszlott és mentünk nemzetközibe. -
gabor696 #1920 Hi Mikro,
Mi is a Jordine server-en vagyunk, jelenleg 4-en de a héten vagy max jöv héten még jön 2-4 régi arc. Nektek van már saját guild vagy csatlakoztál valami international-ba or guildless vagy? :) -
Sonarius #1919 Köszi a válaszokat!
Az angollal semmi problémám, csak szeretek magyarokkal játszani. És a saját anyanyelvemen azért mindig jobb együtt kalandozni másokkal. -
mikromanus #1918 Alustinon több a magyar... vagy nagyobb a hangjuk. :)
A croxus és Alustinnak kevesebb játékosa van. A legnépesebb szerver a Jorduin. valamit valamiért. Nálunk is vannak magyarok a jorduin-on és a guildemben is akad 1-2, de ez inkább nemzetközi szerver. Van pár "nemzeti" guild ami szelektál, de inkább tört angolsággal diskurálunk mert azt mindenki érti... jobb esetben. -
Mirayse #1917 Továbbra is vannak nagy létszámú magyar guildek az Alustin szerveren.A többire nincs rálátásom.Én ezt javasolnám.Régebben erős volt a német jelenlét,de már nem "vészes".Egyre több más nemzetiségű guild alakul. -
Sonarius #1916 Jó tudni. :)
Én próba előtt nem mertem belevágni. Sok játékra költöttem már úgy, hogy pénzkidobásnak éreztem.
Kicsit féltem attól is, hogy mára már alább hagyott a lelkesedés, de látom itt is aktívak az emberek.
Még egy kérdés: még mindig az Alustinra érdemes menni, ha magyarok közt szeretnék leginkább játszani? -
#1915 szívesen én megvetem 7 nap után nem bántam meg nagyon jól elvagyok vele 1 hét után lvl 30 vagyok mert minden küldit csinálok -
Sonarius #1914 Köszönöm Dropnak a kódot és a gyors reakciót! :)
Máris próbálom :D -
#1913 szia ment privát -
Sonarius #1912 Sziasztok!
Tudom, késő lehet egy kicsit, de most lenne időm foglalkozni a játékkal.
Évek óta követem a BDO fejlesztését, de bizonyos dolgok (játékmenet, irányítás, gépi teljesítmény) miatt elbizonytalanodtam.
Ha valakinek van elfekvőben guest pass-a, megköszönném. Így vétel előtt kipróbálhatnám.
Köszi előre is! :) -
#1911 Nem találtam, de rossz helyen kerestem. Bal felül kell a farm ikonra kattintani és ott lehet menedzselni, térképről nem. Elvileg csak gazolni meg bogarat küldeni lehet, aratni/magolni nem. -
mikromanus #1910 MIért? Fut a szerver. Mondjuk mindegy, mert még melóhelyen vagyok... Akkor lassan lehet szedelőzködni, mert a kötelesség az nagy úr :D
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.05.18. 16:37:05 -
#1909 Szerintem a rovar/gaz irtást végzik, de én nem találtam meg, hogyan lehetne őket oda küldeni. -
mikromanus #1908 Hinnye az betyár. Eddig is nagy troll volt a melák, de most még rosszabb lesz. Lehet túléli a bossok 1hit támadásait is majd?
Addig meg elkap, földhözvagdos, megtapos és még túl is éli a jogos visszavágásomat. Hm-hm...
Azért jön az anyag dögivel. Extra xp, minden csicska szörny dobhat már black stonet, workereket rá lehet állítani a kertjeimre... (bár nem tudom mit csinálnak ott, mert vegyesen kellene magot szedni és gyümölcsöt szüretelni. Talán szedegeti le a rovarokat?) -
#1907 Hm, fórum alapján Berserkerek kaptak kb 500 extra HP-t, az azért nem kevés. -
#1906 18-ig lehet forceolni, 19, 20-ra meg elvileg eltörhet a fegyver, szal az felejtős :D -
#1905 júni 1 +20 enchantok, ójaj -
#1904 http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/85867-patch-notes-may-18th/
http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/85931-valencia-part-1-is-coming-to-bdo/
Valencia 1 június 1, Siege június 15, addig XP bónusz meg minden bónusz. -
mikromanus #1903 - rengeteg napi küldetés van (22-24 óránként megújulnak, vagy szerver óra szerint napváltáskor frissülnek. Némelyik eg yrás cd-s). Sose fogy el a contribution. A questekért contribution XP-t kapsz. Elég XP összegyűjtésével kapsz 1-1 contribution pontot. 256 pontig elég gyorsan lehet szedegetni a pontokat. Onnan eléggé belassul (2-4* annyi XP kell egy ponthoz). Calpheonban 1620 CXP szedhető naponta össze. Nyugat Calpheonban a tó körül 1400, NPC kisérgetős questek 600 CXP-t adnak Calpheontó északra a troll területen. Ezek a nagyobbak. Mediah-ban is van pár quest de azokat annyira nem ismerem (black spirit napiak 2*200, a farmokon 100-100 CXp-k)
- ami kasztspecifikus az a fegyver és az offhand fegyver vagy pajzs. A többi majd mindegyik karakternél azonos. Persze lehet tankot is építeni, de a többség azért sebzésre, meg esetleg némi accuracy-ra gyúr. Google docs-ban van egy "BDO biblia". Esetleg megsasolhatod. Vagy a BD Foundry lapon is elég jó összefoglalók vannak.
- a kis piros-fekete haramia ikon a kis (nem piros) haramiákat jelöli. Ha trade pakkot cipelsz, vagy szamáron/kocsin csomagot viszel, akkor ezeken a pontokon előugrik pár rosszarcú bandita és megkisérel megvámolni. A kocsik és talán a szamár is simán lesprinteli őket. 1-2 ütést talán bevisznek. Ha nem akadsz el, akkro nem szoktak veszélyesek lenni. Ha pakk van a hátadon, akkor ne állj meg semmiképp, mert ilyenkor elérhetetlen a harc (és a fegyvered).
- a trade managernél adhatod el a kereskedelmi pakkokat. A pakkokat veheted más kereskedőknél, eshet pár szörnyekből, vagy farmoláskor is (gathering, mining, farming). Emellett a megtermelt növényekből és gombákból csináltathatsz a felbérelt munkásaiddal kereskedelmi csomagokat (crate). Ez is eladható. Az adott kereskedőnél van minden pakknak egy árfolyama annak függvényében hogy mennyire gyakori a cucc amit el akarsz adni. EMellett a drop vag ycraft helye és az eladás helye is bónuszként szerepel. Ha messzebb adod el, akkor többet kapsz érte. Győzködheted még a kalmárt (bargain). Ez szerintem teljesen véletlenszerű kimenetet ad. Ha mázlid van, akkor jobb áron veszi meg a cuccaidat, ha nem akkor csak bukod a befektetett 5 energia pontod.
- a lovak szintlépéskor véletlenszerűen kaphatnak képességet. Egyrészt véletlen kapnak-e és az is hogy mit. Valamilyen itemmel lehet növelni az esélyét annak, hogy egy adott skill kerüljön a lóra, de ez szerintem nincs bent a játékban a mi régiónkban (a stable manager-nél viszont látszik a "Helye"). A lovak szintet a megtett út után kapnak. Adott távonként xp-t kapnak. Ha elér a maxra, akkor szintet lép. Az endurance/staminája a lónak viszont fogy ha fut. "újratölteni" répával lehet. Alap répa az istállókban vehető a stable managertől, vagy a marketplacen. Magból termelhetsz is jobb minőségű répát a saját farmodon (farmot meg CP-ért bérelhetsz).
-a városon és pár apró védett területen felül minden zóna pvp zóna. Alacsony szintűek védelem alatt vannak. 45. szint alatt nem támadható a karakter és nem is támadhat másokat. -
Zarache87 #1902 Hello
-A CP pontok csak kuldibol tudod csinalni, de vannak repeat kuldik erre a celra kesobb.
-Igen jol latod a gear nem szint fuggo, de a full grunil setten kivul karakter fuggo melyik 2 armor-t rakod ossze. Illetve a Sorces a Witch/Wizard is jol jar ha a kesztyu es a sapka 2 slotos.
-A piros csukjas ikonok azok a NPC banditak a tengeren meg a kalozok akik a tradereket tamadjak meg.
-F2-ben van leairas a crafthoz
-A trade manager npc a trade-es itemek eladasasra es vetelere jo. Igy kesobb kereskedszhetsz tobb NPC kozott.
-Lovaknal csak azokat a skilleket lehet kepezni amit automatan megtanult a lo. pl.: Ha a lovad megtanulta a Start Accel-t akkor ismetleg vele addig a skillt amig nem lesz 100%
-Lv45-tol barmikor megtamadhatnak ha nem vagy safe zonaban, de az pk ha nem flagesz fel elotte alt+c-el igy neki karma kerul az mig te vigan vedekezhetsz. Persze van a karma nelkuli GvG illetve a Red Battlefield ami kimondottan PvP hely.
Gear CalculatorDaily Quests
Wizard Help
Wizard Guide
Map Help
Skill Awakening List
Utoljára szerkesztette: Zarache87, 2016.05.18. 10:58:07