7782
Hivatalos honlap – Magyar oldal – Térkép – Hasznos leírások (angolul) – Felszerelés tervező – Képességek
-
Vicodine #2061 Hat ezt ugattuk mar miota, hogy ott az op..:D -
#2060 Hm, 1.5 óra volt Sausannál, hamarabb kellett volna elkezdenem oda járni :) -
#2059 Nekem fárasztóbb kiszúrni a lelőhelyeket, ha bányászok, a fákat könnyebb megtalálni :D
A PK amúgy Alustinon nem probléma, gyűjtögetés közben még sose támadtak meg. -
mikromanus #2058 VAn a Rhutum orkok környékén is és a Treant forest nagyja is pine. De ez még így is hosszabb idő és elég unalmas is volt. Vagy stresszes a sűrűbb helyeken. A bányászat gyorsabb. Egy csapás és kész. Vagyis egy csapás-hatászünet és kész még a második előtt gathering 5-ön. Az meg elég könnyen tartható. Nekem gathering 3 van alapból (crafted costume item + pet). kajával 4 lehet, worker potikkal meg kaja nélkül is 5. Worker poti nem annyira drága, de a Helmek hajigálják lelkesen, így venni se gyakran kell. A Helmek elég jó farm környék... bár a fránya lvl 60-as gólemek azért néha óvatosságra kényszerítenek...
Az előrendelői costume meg elfedi hogy épp 22-30 DP-m van a craft ruciban, így a PK gyökerek se ütnek meg reflexből.
Mondjuk van pár sap drop mellékes ami 8-10k silverért megy, így az se rossz. Miningon a drágakő drop 1500-9000 silver, a gyakoribb nemesfém drop meg 4-9k silver darabja (néha több is esik)... Meg aztán könnyű szelektálni a végén. Ami nem nemesfém, vagy kő, vagy drágakő, az vendornak, a többi a ládába és kész is. Nem hogy agyalni mi mire jó, mit hova pakoljak mint a gazolósdinál, meg fakezelgetésnél. -
#2057 Tarif felett van pine "erdő". Shining Steel Tool, Elixir of Worker, Gathering ruci és +2 gathering guild buffból és kb 3-4 mp-ig tart csak. -
mikromanus #2056 Pacikat szintezgetek most: Eddig nem csaptak le. remélem ez így is marad!
Én kevesebb energiát költöttem, mert valami hasznosra akartam ellőni, az meg lassú volt és unalmas. Így a fele kipotyogott processingre, meg mezőfejlesztésekre talán. Pine sap vadászat lassúcska volt. Aztán prof 10-en elkezdett minden potyogni mintha kötelező lenne neki. Mining sokkal jobb, meg találtam jó sok követ közel a városhoz. Így már gyorsabb a költés. talán jobban fog menni. Eddig 16 armor és 2 weapon esett. A farmom karbantarásából és pine sapp szürcsögésből jött egy híján mind (az az egyszem véletlen épp mining volt valami drágakő érből). -
#2055 Csak gathering ad új követ. Nekem 200 energiából max 3 kő esett eddig. Most van asszem 1 fegyver és 8 armor. Horgászat amúgy azért jó még mindig, mert estére bent tudod hagyni. -
mikromanus #2054 A horgászat gatheringnek számít az enchant stone drop alapján, vagy ez kimaradt legalább belőle? A lvl 16-20-hoz szükséges shardok gatheringből és saját farmokon farmolásból eshetnek. Igen ritkák és aránytalan sűrűséggel esnek. A weapon-os most 5,5-6 milla a marketplacen, az armoros 1,8-2,1 milla.
+infó: szerintem minden professionnál ez van, de a kulcs szintek magasabb szinten Professional 5 (állítólag) és professional 10. Gatheringnél 1-2 napja lettem prof 10. Minden tevékenységből több "rare item esik. Sap szívásból például monks branch, valami vbloody knot, lumb, leaf, bark. A mennyiség is több. Korábban 1-3 jött szívásonként, most 2-4. Mining még jobb. Eddig egyfajta nemesfém eshetett ha mázlim volt. Most akár több is. Volt olyan, hogy esett platina és ezüst is. emellett már drágakövek is potyognak sima kőfejtésből is. Olyan mintha mezei felszereléssel is "lucky" lennék, csak bőségesebb a drop ami mázlinál kijön. Ha ez így megy tovább artisan és masteren is, akkro nagyon megérheti egy professiont húzni sokkal erősebben... már egy prof, ami nem horgászat. -
#2053 Mondjuk most a relicek miatt eléggé megéri! -
Vicodine #2052 AFK fishinget en mar joideje nem toltam, egyszeruen vannak fontosabb dolgok amiket afkban csinalok, lovat huzok stb...Nem jon onnan sok love, ha bemkolom es bentmarad a karim egesz ejjel, nem visznek ki a partra a hajok stb...akkor is max 1 milla jon, de ez 3bol 1x, tobbi esetben kimegy alolam a hajo, es neha van h 100k sem jon be....Masik helyeken meg le pkznak, szoval hosszutavon nem annyira op az a fishing tema. -
mikromanus #2051 Ha a két kereskedő közti területek nincsenek összekapcsolva, akkor minden 30% áron megy el és nem érvényesül semmilyen bónusz. Ez az eset a garantáltan bukta üzleti fogás példázata. Kösd össze avárosokat/kereskedelmi utakat, aztán dől a lé. Mondjuk ezzel épp nem sok. Saját pakkokon (crate) jobb haszon lehet. Itt csak az a 25-40% árfolyameltérés és a távolság bónusz játszik. Az meg ilyen 1-2k értékű itemeken nem tétel. Több suskát szerzel ha lecsapsz pár farkast, vagy rókát és kizsívod a vérét. Vagy a Pine tree nedvet szívogassad szürcsölgető fecsivel! Az fixen adja a 2000-2100 silvert darabján. Persze ha szintezed a trade skilledet és ez az elérhető legjobb módszer, akkor teljesen jó ez is... csak kapcsold be a kereskedelembe a végpontokat!
©Vicodine: sok szempontból a life skillek mindegyike vázlat jellegű más játékokhoz képest. eleinte mindenképp. Sok pepecseléssel jár és amit alapból kínál az szart se ad (lásd a fenti óriási kereskedelmi pakkok a maguk párszáz silveres hasznával ha jól csináljuk). Később ugyan elég jó lesz ha már beleöltél temérdek időt és energiát és nag yívben kerülöd a játék "valós élet"/NPC szereplői által kínált portékákat. De még így is sokadrangú az egyszerű mész és csapod az ellent és fosztod a hullát agyatlan barbár hack and slash játékhoz képest. Jó kiegészítő, de jövedelem az nem igazán ebből jön. Emellé bevágnak egy (számomra) gusztustalan fishing rendszert és kész is vagynk. AFK horgászattal több jöhet mind aktív más life skillel. Nonemár. Emellett ad egy rakat knowledge-t is. Én akkro se használom.
Ha az alárendelt szerepen túlteszed magad, meg hogy mással időarányosan sokkal több jön, akkro viszont a többség nagyon szórakoztató tud lenni. Ugyan nem váltja ki a komolyabb hentet ha gyorsan akarsz fejlődni, de elég szép kiegészítő lehet. Ha meg túlhúzod a dolgot, akkro akár még meg is cáfolhatja a fenti sokadrangú szerepre vonatkozó állításomat. A worker hordák és a masszív crate kereskedelem mellett azért egyesek elég szép teljesítményre képesek.
Ami hátrány valamilyen szempontból: nincs érdemi PvP ösztönző. A jobb helyekért PK-zás annyira nem komoly tartalom. Az erőforrások korlátlanok sok szempontból, vagy nagyon bőségesek. Van dögivel minden anyag. A ritkásabb picit szűkös, de alapanyaghiány nem nagyon van. Ha lecsapsz egy kalmárt, akkor az fekszik, de te viszont nem nyersz semmit (?). Nincs az, hogy leütöd és viszed a szekerét és a vagyont, mint más játékokban. Minden föld és házhasználat "szabad" és korlátlan. Nem korlátos. Nincs verseny, hogy ki szerezze meg. EZ se generál PvP-t.
Beesett egy sprint skill az egyik pacimon és felfejlesztés után nagyon ráindultam. Iszonyat gyors, pedig cska T3 vadlovacska. gyorsan be is szereztem pár pacit még, hogy haverkodhasson. Meg a kárpótlás T5 mellé is kell majd társ, hogy OP T6-7-8-9-10-eim legyenek majd. Ha ilyen a többi skill is, akkor az nagyon muris. Úgy elsuhanok a többi mezei igásállat és lónak gúnyolt sárdagasztó mellett, mintha állnának. Sprint nélkül nem is ló a ló. Sose éred be egy egyszerű normál sebességgel. A lovas wizardról azt mondják nagyon OP. Majd tesztelem. Pár lovas észrevétel ami nekem nem volt egyértelmű:
- minden városban 3 lónyi hely van. Nem megosztott a keret. Ha ennél több helyet akarsz használni, akkor kell csak extra épület bérlés CP-ért
- a limit felett is el lehet szállásolni lovakat egy-egy településen (vagy kocsit). A remote verziós betétellel mindenképp bemegy, viszont lemegy 1-re az életereje. Gyógyítani/javítani kell használat előtt majd (olcsó).
- kocsi, vagy új ló regisztrálása nem lehet ha az adott helyen a bent levő lovak elérték a maximális számot.
- a kocsidhoz kapcsolhatsz saját lovat is. A befogott saját lovak ugyanúgy szinteződnek a táv alapján mintha külön használnád őket. Így lehet 2, vagy akár 4 lovat is egyszerre fejleszteni.
- a kocsiba fogott lovak nem sérülnek, bár ezt jelzi a rendszer ha találatot kap a szekér. A szekér viszont sérül. Mondjuk nem tudom mi van ha megsemmisül a kocsi, de nem is akarom tesztelni.
- a kocsiba fogott lovaknak nem csökken a staminája. Répaköltség nélkül bármennyit futtathatod őket. AFK szintezésre ez is hasznos. (a kocsinak viszont táv alapján csökken a durability-je és nem lehet helyreállítani)
Trade:
- közvetlen küldhetsz itemeket gépi karavánnal. Legfeljebb 100 item lehet úton. Szállíttathatsz saját trade crate pakkokat is. Gépi szállításnál 1 crate = 1 hely a cargo shipen, vagy kocsin. Saját szekéren az azonos crate azonos helyről egy helyet foglal. Ebben az esetben a súly/teherbíró képesség a korlátozás. A 180k-s kétlovas szekér 630 egységnyi (font? Kg?) terhet cipelhet. Ez 21 crate.
- ha kocsin vagy lovon utazol, akkor a túlterheltség bónusz nem számít. Nem csökken a ló/szekér sebessége.
- trade pakkal nem tudsz felülni a szekérre. Vagy a szekéren viszed csak a pakkokat, vagy magad cipeled (azt hiszem szamár viszont eltűr így is, de ezt sose teszteltem). -
Pupuci #2050
Értem... illetve nem :D
Még annyit árulj el kérlek, hogy mi ez és hogyan lehet összekötni a nodeokat :)
Aztán befogom az arcomat egy darabig, Isten bizony :D -
#2049 Ennyit lehet tudni, részletes infó nincs még sajna. -
Vicodine #2048 Egy masik kerdesem is lenne:D Van olyas vki, aki szokott neha dct kapni? Mert a tokom kivan, hogy megyek a mapon, beall a kep, es ujra kell inditani a klienst mert befagyott, nem is dc ha ugy veszem, hanem fagyas. Napi 3-4 alkalommal tutira eljatsza -
Vicodine #2047 En is igy vagyok ezzel, de a vicc az egeszben, h nem elsore, hanem kb 3ik nekifutasra:d Elso 2 alkalommal azonnal uninstall,h mi ez ma, de aztan rajottem, h nem szar, hanem szokatlan, mert meroben elter sok mas mmotol, de amikor mar kezdtem az egesszet atlatni, jobban mentek mar a dolgok, egyre jobban megtetszett, es most mar en is ugy latom, hogy ez vmi baszott jora sikerult game:) Az elsore altalam lefikazott skill-kombat rendszer is az eddig latott legjobb, csak azt is meg kellett szokni, de nagyon op cucc ha az ember rutinosan iranyit vele, egy secre sem kell a skillbarra(?) figyelni, csak a fightra, es a gomb kombinaciok is nagyon esszeruen vannak alapbol beallitva.
Valaki talalt mar rola infot, hogy az a kieg, amiben majd jon wizard/witch awakening, az mikor jon ki koreaban? Illetve mik lesznek az elteresek wiz/witch kozott? Mivel 2-2 mas elementet hasznalnak majd, ezert lesz elteres a skillekben ez tuti, csak eddig semmi infot nem sikerult osszegoogliznom a temarol, de mas hatha latott mar vmit. -
Mirayse #2046 A node összekötés hiánya miatt csak 30% :) -
Pupuci #2045 Hát nem egyszerű ez a játék és ettől nagyszerű :) Komolyan tetszik, hogy ennyire összetett és nem csak klikk ide-klikk oda és minden oké.
Próbáltam ezt az árúszállítást - olyat buktam, mint a rottenbiller (sokat vesztettem rajta - egyelőre nem értem miért) de egyáltalán nem bosszantott fel.
Én annak idején qrva sokat toltam a lineage2-t. Még bétán kezdtem, aztán némi off (akkor még havidíjas volt).
Aztán jöttek a free szerverek. HSC meg mit tudom én mi (Beast, Venom, Véranyó, Azgi, Harbo, Abra, stb..).
Utána sok stuffot kipróbáltam, de egyik sem fogott meg igazán. Ez viszont tetszik :)
ÉS akkor a bukta. Mielőtt megvettem a cuccot (lentebbi hsz-ben a kép) akkor minden jónak tűnt. Aztán darabján buktam közel 800-at (-759) :D Tanulópénz..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Vicodine #2044 Bargainal akarmennyiszer probalkozhatsz amig van energyd. Nekem volt olyan, hogy elment vagy 80 energye mire beadta, volt hogy elsore, de nem volt limit -
mikromanus #2043 A munkásokat 10 szintenként egyszer tesztelheted. Egyszerre egy teszt mehet csak. HA sikeres, akkor egy kategóriával jobb lesz és első szintű. Azaz ha sikeres, akkor ha eléri a 10. szintet újra próbálkozhat. persze csak ja nem maxos. A skillek resetelődnek és jobb statjaik lesznek alapból is.
Trade-néla bargain még emelhet az áron. Elég lutri hogy sikerül-e. 5 energiáért győzködheted az árust. Háromszor próbálkozhatsz egyensúlyba hozni a mérleget a minijátékban. Ha sikeres, akkor jobb árat számít a pakkokra. A távbónusz az most azt hiszem max 55% lehet. Az árfolyam meg talán 130%. Ha sokat adnak el ugyanabból, akkor lemegy ez a 130. -
#2042 Alapvetően igen, picit többért, mert kapsz távolság bónuszt is. Ellenben abban sajnos nem vagyok biztos, hogy kell-e invesztálni CP-t 2 pontba/össze kell-e legyenek kötve. Halaknál tuti, sima trade itemnél passz. -
Pupuci #2041 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ahh... Akkor jól gondolom, hogy ezt a first aid kitet megveszem itt 1072 ezüstért és a Wester Guard campban pedig el adom 1859 ezüstért? -
#2040 Ahogy eddig néztem max 1-2 alkalommal tudnak belevágni a promotion testbe, utána kuka vagy worker exchange, ha nem felel meg olyan színűnek. -
#2039 Azt nem tudod, hogy lehet őket akárhányszor? Nekem van 1-2 kék/zöld akiknél a promote gomb szürke és a többinél is van 1 szám (gondolom, hogy hányszor lehet).
#2035 van egy olyan gomb ott a terméknél, hogy market price, arra kattolva meg tudod nézni 1 energiáért, hogy mennyiért tudod eladni másik helyen (%-ban), illetve kapsz bónuszt arra is, ha minél messzebbre viszed
#2037:
- ultimate skilledet tudod ellőni, ha 100%-on van
- alapvetően nem sokat, lehet bankolni a játékban, azt lehet aranyrudakkal, illetve ha 2 város között akarsz pénzt vinni kényelmesebb, mert kb-ban pár milliónál többet nem bírsz el egyszerre
- ugyanúgy meghívod a black spiritet és ahol berakod ki is tudod venni, bár nekem az rémlik nem marad meg a kavacs -
Mirayse #2038 Szia!
Az arany tömb átváltásra jó.Átváltod a silvert "aranyrúdra".Így könnyebb mozgatni,nagy vagyonnál elég jól jön.
A köveket úgy tudod kivenni ahogy belerakod,tehát ha előhívod a black spiritet. (,)
Lehet de nem egyszerű.....múltkor volt egy event azon lehetett egy "sólymot" ... lehetséges hogy a közeljövőben is lesz hasonló event.
Illetve van még egy lehetőség,ha eléred az 5ezer óra játékidőt egy kutya vagy macska közül választhatsz .... ez borzalmasan sok idő...
Én 1 hónap játék után kb 200 óránál járok....(kb fele afk idő). -
#2037 Nekem 2 melósom van akik szedegetik a krumpli... :D Amiből sörike és liszt lesz a petkajához...
Felmerült pár kérdés így lvl 30 után...
-Az a Black Spirit's fütyi mire jó, ami gyűlik az ölések után?
-Az arannyal mit lehet kezdeni, amit a raktárosnál lehet venni?
-A cuccokból hogyan lehet kikaparni a belerakott követ(nem enchant)?
Még valami: Ingame nem lehet petet szerezni valahogy csak valódi pénzért?
Aki Alustin szerón van, annak: DrHentes
Utoljára szerkesztette: Titan, 2016.05.29. 19:42:13 -
Vicodine #2036 En meg nem allok ugy CPvel, hogy annyi nodeot huzzak a munkasokkal sajna, de szep lassan azert gyulik! -
Pupuci #2035 Ami mindenképpen tetszik az az, hogy nagyon összetett a játék.
A lineage2 (régi, szép amnéziás idők...) ehhez képest faékgyökkettő volt.
Már két paraszt nekem is tolja az ipart. Az egyik krumplival küszködik, a másik meg valami növényt termeszt.
Még egy kérdésem lenne (egyelőre :D ).
Szállítok cuccot az egyik városból a másikba, komoly szamárháton.
De itt mit kell nézni? Honnan tudom, hogy x városban mit éri megvenni, ami y városban drágább??
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#2034 Nálam lassan 45-50 munkás robotol, többségük skilled/prof vagy már artisan. Igaz egy részük parkolópályán van, így legalább váltásban tudnak dolgozni, könnyebb etetni és promotálni őket. :D -
Vicodine #2033 Zoldeket vettem, ezeket tudomasom szerint kilehet huzni majd goldra, illetve tuti, mert mar van par ami nagyobb szintu es ott vilagit is az ikon h kenhetem neki a promot. De meg nem, elobb felhuzom 30asra oket aztan. -
#2032 http://urzasarchives.com/bdo/guides/how-to-world-field-boss-black-desert-online/ fasza leírás, bár imho picit HC-nak kell lenni hozzá (alul lehet lapozni, több oldalas) -
#2031 Érdemes legalább zöld-kéket venni az elején, a sima fehéret nem lehet promotálni. Bár persze a prof/artisan a legjobb, de ahhoz nagy mákk kell. Amúgy én most úgy állok, hogy van 10-20k nyersi, de csak gyűjtöm őket és nem kraftolok semmit :D -
Vicodine #2030 Nekem most 13 munkas uzi az ipart es par korso sorert vert izzadnak:D De jo mani lesz ez, mar most is szep lassan csurog a profit belole, pedig a tok alap lvl1-es munkasokat vettem meg, amik meg elegge hurkale szinten gyujtik a cuccost, de majd ha lvl 30-as goldos lesz mindegyik, akkor meg mar remelem csak ugy omlik majd befele a sok anyag amibol majd sok faszanyossagot csinalok es lesz mani mani. Nekem marhara tetszik, hogy sokmindenbol lehet profitot csinalni. Termeszetesen azert a farmolas a legjobb igy is, de ha pl azt nezem, hogy munkasoknal csak rakattintok h igyak meg a sort, es repeat begyujtes, aztan jodarabig elvannak ujra, es azert nagyon a kisujjamat sem mozditom azt par milla becsusszan itt-ott..., azert az tetszik. -
#2029 http://dulfy.net/2016/03/03/black-desert-online-horse-taming-and-breeding-guide/ itt van egy fasza guide a ló befogáshoz. http://dulfy.net/2016/03/01/black-desert-node-management-and-hiring-workers-basic-guide/ ez meg a munkásokhoz :D
Amúgy alapvetően minden városban alapból lehet 1 munkásod, ha többet szeretnél, akkor kell házakat venni és a Lodging opciót kiválasztani. Ahhoz, hogy tudj küldeni valahova munkást össze kell, hogy legyen kötve a várossal a node. Illetve nem elég a nodeot aktiválni, hanem az "alnode"-ot is kell (pl csákány vagy fa ikonja van). Először marha bonyolultnak tűnik, de kiküldesz 1-2 munkást és belejössz. Én anno hajót akartam építeni és ahhoz néztem mi kell, meg alakítottam ki a dolgokat hamar összeálltak a dolgok. -
Uniel #2028 munkásokat a Work Supervisor-nál (csákány ikon a map-on) tudsz felbérelni. bányász területeket a Node Managernél tudod aktiválni, oda kell menni hozzá beszélni vele és Contribution pontért aktiválni tudod, Contribution pontokat a küldikért kapsz.A map-on ha rákattintasz az aktivált bányára (farm, favágóhely stb.) beadja, hogy melyik munkást akarod oda küldeni.
A ló befogáshoz szükséges "trainer" skilled a lovad szint lépésével növekszik, tehát sokat kell lovagolni, vagy lovas kocsizni, valamint a befogáshoz kötél és cukor is kell meg min. lvl20as szint a karakterednek.
-
Pupuci #2027 Remélem tényleg megoldódik majd :)
Elnézést a tapasztalt, szkilles fórumozóktól - ők inkább el se olvassák.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Srácok, hogy lehet munkásokat felbérelni vagy egyáltalán valamit csináltatni velük? Például lel lehet küldeni bányászni vagy növényt gyűjteni? És cuccot szállítani egyik helyről a másikra? Emlékeim szerint (már régen játszottam vele) a Silkroadban szögegyszerű volt. Vagy lehet erről valahol olvasni? És még valami. Van lovam... de találkoztam egy vadlóval. Nosza, vettem kötelet, hogy befogom... de azt írja, hogy lv5-ös szelidítő vagy mi képesség kell hozzá. De honnan legyen olyanom? :D Fogjak be tücsköket vagy mi? Kössz és ne legyél ideges a hülye kérdések miatt ;) -
p2501 #2026 Nekem is ez volt mikor kipróbáltam a játékot, de csak az első 2-3 loggin-nál utána magától eltünt a jelenség.. szerintem valami bug. -
Vicodine #2025 Nalam ezt meg nem csinalta. Eleinte volt olyan, hogy amikor dcztem, mert veilaban van hot spotnal 1-2 bugos map resz, amin ha athaladsz dct kapsz, es a dc elott ha atallitottam vmit akkor az a beallitas eltunt, de skillbarnal, vagy quick slot mind1 is, annal meg nem. -
Pupuci #2024 Igen, az a rész. De minden eltűnik róla, a pósönök is. -
#2023 Az 1-9-ig a rész? Nekem megmarad. Amúgy a legtöbb skillt el lehet sütni kombóval, érdemesebb úgy használni, mert egyrészt marad hely a quick sloton másrészt kevesebb manát fogyasztanak. -
Pupuci #2022 Srácok.
Ez most bug vagy fícsör, hogy kilépek a játékból. Aztán amikor legközelebb belépek, akkor a quci slot tök üres.
Qrvára bosszantó.