Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem annyira értelmetlen a PK-zás, mert az afk carebearokat vissza lehet fogni jó pár órát ha kiütöd. Az pedig neked előny.
Nem dehogy is, én csak mint ellenvéleményt fogalmaztam meg😊 Nem is haragudtam, jelen pillanatban ennyi időm van😊 Majd ha lesz több jelenkezem megint😊
Anthrax
Itt szerintem az ilyen 55ösön ölöm a 45ösöket,mert de kurva jó vagyok dologra kell gondolni mint értelmetlen pkzás

Ok nelkul pkzni?😄 A pknak lehet olyan oka is, hogy van-e rajta sapka, vagy nincs...Nalam altalaban ez volt mindig a legnyomosabb ok😊
Kata
Nem te voltál az aki ok nélkül pk-zott és azért lett kirakva?

Mindenesetre az elején azért volt nagy fluktuáció, mert rengeteg játékos akart a guildhez csatlakozni, ezért volt az, hogy aki inaktívabbnak mutatkozott, azt lecserélték másra aki nagyon akart játszani. De létre lett hozva a ZIP mint testvér guild ami ugyanúgy működik a mai napig és aki nagyon inaktív, azt átrakják a ZIP-be és a ZIP-ből átvesznek egy embert. Itt nincs szó hardkorságról, ez egyszerűen csak a létszámlimit, különben mindenkit felvennének szívesen.
Az eltávot nem kérni kell, hanem jelezni, így nem raknak ki csak azért mert nem vagy pár napig gépközelben, nem hisznek inaktívnak.

[/cserf][/fülünyúl]

Gilmoor
Szia, igen.

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Mocsok22
Sziasztok!Vásárlásnál Maestro kártyát is elfogad a rendszer?Köszi

%-ban nezve mit jelent az, ha 1-es, 2-es stb stb....a criticalom. Mert azt latom, hogy 5os crittel eleg szepen critelek, de kivancsi lennek %osan ez mit takar
A fegyverem 13-ra 15 próbálkozásra, 14-re 30, 15-re 50. rollra ment fel. Az offhand kisebb szinten többet bukott, de a 14-15 azt hiszem elég hamar meglett. Most épp az Alchemy stone-on bukom a köveket tucatszám. <#hehe>
A hétvégén lett meg az utolsó 15-re húzott armorom is. Meglehetett volna már rég, de nem éreztem sürgősnek. Nekem is luck setem van + agerian armor. Kövekkel nincs kitömve. Sóher vagyok. Meg a Memory kavics ritka nagyon és sajnálnám a meglévőt felhasználni ha kevsebb PvP de több WB kill kisérlet van kilátásban. A WB-k alkalmanként lecsapnak, aztán a veszteség kitört socket szinten fáj...
Elkezdtem a gruni átállást, de hagytam a fenébe. Nekem tetszik a mozgékonyság ás sok "max" stat amit a fortuna / luck ad.

Gilmoor: jaja. De nem vészes. Több ember, gyorsabb guild quest teljesítések, meg a Guild boss is le tud menni izomból. Megéri a kezdeti befektetés. Ha meg már stabil a közösség, akkor onnan csak előnyök vannak. Kisebb létszámnál ugyan kisebb a "Fenntartási költség", de 3-5 emberrel macera pl lenyomni 3-4000 monstert időre. Főként ha néha-néha valamelyikük még offline is...
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.04.18. 13:39:36
Gilmoor
tényleg nem értem minek guild ahhoz, hogy valaki néhanapján pár órára becsatlakozzon játszani?

olvassátok már el könyörgöm.. nincs "ingyen" a guild
hogy működik a guild BDO -ban

NOTE: Clan start with max 15 members and once upgraded to guild it costs 2 guild points per 5 slots.

Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2016.04.18. 13:33:43

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

SzirmosSzisza
Ez alapján pont a RAR a casual 😄

#1629: most Fortuna set van, Grunil szimpi csak marha drága, jelenleg fixen 100k-m van kb, mert a fegyvert próbálom plusszolni (+12 már megvan, de van egy olyan sejtésem, hogy az utolsó 3 nem lesz túl könnyű 😄), ellenben ma végre elkészült a fishing boatom, abból is bejön ~1millió, ha megveszik.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

hát igazából azt nevezem casualnak,h ha nem vagyok pár napig, akkor ne kelljen már szabit kérelmezni😊

BEAST
Gondolom ez attól függ mit nevezel casual-nak, mert ha egy guild nem képes a questjeit farmolni, akkor kb értelme sincsen, de korábbi játékokból kiindulva ezt már sokan "hardcore" jelzővel illetnék. :d

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

ha már guild, alustinon van vmi casual guild, ami szívesen fogad játékosokat?😊

Persze persze, engem pl kiraktak ugy a zipbe(volna) hogy minden nap voltam bent.
Gondolom nem voltam tul HC mert nem voltam nolifer 50+ az elso heten.
Egyebkent enyegtelen csak a masik oldal is szolaljon meg😊)) peace
BEAST
Grunil helm + gloves a +5 AP, a chest és a boots a hp és a kettővel együtt még +2 AP.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Ja, csak a kettes setbonu engem nem győz meg. Extra mana és valamelyik kettes a gruniból? Épp az AP ami hasznosabb szerintem. Az meg "többes" bónusz. Az élet meg hasznos, de van elég. Magasabb szint, sok-sok kaja, más setek amik emellett adnak jobb buffokat is (agerian, gruuni)... Mondjuk ezt (heve) sokan használják... Én inkább a közvetlen előnyt adó (PvP és PvE előny, vagy jobb droprate) dolgokat szeretem... Vagy ennyi sok HP-val már túlélhetőek a WB-ok egyhit csapásai?
BEAST
2 heve + 2 grunil vagy 2 taritas + 2 grunil azért nem szar választások

Szerintem te a Strength Armor of Heve -re gondolsz és nem a Luck setre. A luck Luck és Movement speed statot ad. Én azt használom, bár sehol se említik. Előnye hogy casterként ki tudom az összes key statot maxolni... elvileg. Gyakorlatilag viszont a nagy crystal törési arány halálkor ezt eléggé keresztülkhúzza. Pár kulcs kavics alacsony szinten vagy questből esik leginkább, vagy pedig ritka és azonnal elviszik marketplacen. World bossok ha eltalálnak kb egyhitelnek és 90-100% körül törik is a kavicsok egyike (lehet kevesebb, de ezt nem érzem).
A Heve set extra teherbírást ad. EZ a két "alap" két socketes armor set elég jó, de hosszabb távon kérdésesek. Egyik része a fenti magas socket kitörési esély. A másik az, hogy ezek nem upgradelhetőek. Nincs "kék" verziójuk. Ez meg akár +2AP/darab bukta is lehet.
A Gruni set upgradelhető és elég jó statokat is ad (+életerő, +AP ). EZ két socketes set és lehet upgradelni is. Az Agerian a jó casting speed buff miatt szokott kedvelt lenni. A taritas ellenállást CC effekte és Accuracyt ad. Ezek is hasznosak. A "steel' verzió elvben azonos durability javításnál, gyakorlatilag viszont nem használható egyik a másik sethez. Van még Movement speed armor. Ez alacsony szinten jó lehet, de amúgy semmi extra. Enélkül is kimaxolható a MS.
Két setet épp használhatsz... csak ne egyszerre. Vagy 3+1-ben. A plusz egy mindegy. A 3-as set elég hasznos szokott lenni. Ha két két darabos bónusz kell neked, akkor lehet jó ez is épp.. Na jó, vicceltem. Ennek nem látom értelmét. <#hehe>
Gilmoor
nincs semmi baj a RAR és ZIP klánokkal, indokolatlan és szükségtelen a rossz hírüket kelteni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
nem javallott fikázni sem a RAR-t sem a ZIP-et legfőképp nem olyannak, akinek egyébként úgy is mindegy hol van. Semmi olyan elvárás nincs egyik klánban sem, ami ne volna élhető. Egyáltalán nem HC guild egyik sem. Ha volna fogalma a kritikusoknak arról, hogyan is működik a játékban a guild system akkor talán megértenék azt a pár elvárást amit támasztanak.
Yserac: Egyébiránt megkérdezhetem miért kell guild ahhoz, hogy néhanapján "funolj" egyet?
Vicodine: Te pedig tudhatnád, hisz vagy annyira okos, hogy akit sárral dobálnak, az sáros lesz.
Az én tapasztalataim szerint segítőkészek és a lehetőségekhez képest a legjobb hely ahová kezdőként keveredhet az ember. Persze ehhez a TS használat javasolt, miután elég sok kérdés merülhet fel játék közben.

Sziasztok!

Egy Guest Pass-t tudna valaki küldeni esetleg? 😊

Köszönöm szépen előre is!

Odébb lesz az mire PvP-re mész, bőven lesz időd próbálgatni. Rájössz a softcap utáni lvl 50-51 szintezésnél miről beszélek 😛
SzirmosSzisza
Találtam végül egy random külföldit, funolni jó lesz ez is 😊

Szerintetek 2 ruha setet mennyire para használni? Most egy Fortuna-t használok a dropok/súly miatt, de PvP-re ez használhatatlan lesz (ahogy néztem oda majd Taritas/Grunil kell, de abban meg grindelni problémásabb).

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

SzirmosSzisza
Annak m1, úgyis elveszik mikor megmurdálok :b

Mindegy nekem az jött le. Már másik guildban vagyok ne offoljunk ezen.
Anthrax
Én napi 2-3 órát játszok munkából hazaérve, kb megcsinálom napit, ha van guild quest besegítek, de semmi kötelezőség nincs ebben. Nem HC guild.

Bocs, lehet rosszul fogalmaztam, már nem tudom kivel cseteltem, de ő azt mondta 2 nap az még tolerálható egyénként aktívnak kell lenni. Nem kritikaként írtam, de csak arra tudtam hagyatkozni 😊 Én is játszanám HC módon, ha megtehetném. Mindenesetre nekem az már sok ha szabit kell kivenni egy klántól előre 😄
Anthrax
Az a rész nem neked szolt, a guild működés része szolt hozzád, emiatt elnézést.
Utoljára szerkesztette: Anthrax, 2016.04.16. 09:19:16

En az #1614 -es kommentre reagaltam, ott ami le van irva, azt gondoltam igaz lehet, az alapjan pedig helyes volt a reakciom, nem kell tulreagalni.
Anthrax
Ez nem igaz, tök jó, hogy olyanok írogatnak akik nincsen guildben csak fikázni tudnak.
RAR fullon van 100 fővel,ezért kellett létre hozni a ZIP-t. Ezért oda veszik fel az embert, ha RAR-ba felszabadul hely, akkor aki aktiv és szeret pvpzni és átjönni RAR-ba megteheti. RAR-ból nem kell naponta fent lenned, de ha 1 hétig nem vagy online és nem is szóltál, hogy AFK-ra mész akkor kiraknak, mert ne vegyék el a helyet aktív emberektől.

#1612 Luck azért kell mert a kék fegyver se 100% jön össze, persze zöld fegyver nem törik be,csak a kék kis kövecskét veszted el.

SzirmosSzisza
Ah, akkor nézegetem a többit a magyar oldalon.

Amúgy az wtf, hogy lefeküdtem aludni (in-game ...) és reggelre kaptam 10 energiát? Nem tűnik túl soknak 6 óra alvásért ...

Eloszuro klan, nincs szabadnap...Atya isten, jo nagy balfaszok lehetnek ha egy jatekot ennyire komolyan vesznek es nem a fun az elso..😄
Én úgy tudom luck a drophoz kell és az NPC-kkel való alkudáshoz pl merchant, biztos befolyásol mást is.
RAR-ba nem vesznek fel csak, ha egy előszűrő klánban ZIP megfelelsz. Elég komolyan veszik ott nincs szabadnap, az alapján amit beszélgettem velük.
BEAST
A RAR meg a NoPara guildeket szoktam látni Alustinon. Pontosan nem tudom kit kell zaklatni információért/felvételért, de lehet vannak itt páran ezekből a társaságokból is. 😊

SzirmosSzisza
Luck mi miatt kell? Eltörhet a fegyó vagy 2 lehet belőle?

Btw tudna valaki ajánlani klánt Alustin szerveren? Egyedül uncsi a grind 😊

Anthrax
Kéket zöldből nem olyan nehéz, kell megfelelő ház, ami a sorban átalában 4-5 , így olyan 10-12 contri pont kell hozzá. Ezenkivül kell egy human worker magas luck értékkel és egy weapon vagy armor stone (nem blackstone,pontos nevét most nem tudom) amit AH-ból veszel vagy craftolsz.
Viszont érdemes elöbb 15 felfejleszteni a cuccaidat és utána csinálni kéket belőle, mert kéket nehezebb pluszolni. Max durát javitani meg csak zöld+pénz vagy kékkel lehet szintén.

A kiképzés teszi.. 😊

BEAST
Az összes így van jelölve, legalábbis azt hiszem. 😊

SzirmosSzisza
Ó basszus, vak vagyok, tényleg 😄 A hullámvonal jelenet bármit is vagy csak az összes AP így van jelölve?

BEAST
A különbség, hogy az egyik AP azaz a támadás/sebzés pontja a másik a DP pedig a védelemé.

Megnézheted melyik statot adja itt, keresd ki a másikat és azon is nézd meg. Enchantolni tudod próbaképp.
Utoljára szerkesztette: Yserac, 2016.04.14. 21:27:27
SzirmosSzisza
Itt azt a tudást hogyan lehetne feloldani? Arra gondoltam, hogy ha elérem, akkor megjelenik a párbeszédnél alul, de nem jelent meg semmi.

A másik kérdés, hogy ezek közül melyik a jobb? Árban egyik jóval nagyobb, de mi a különbség a 4 és 4~4 között?

A harmadik kérdés: kristályokat mennyire szöszmötölős/erőforrás igényes csinálni? Illetve kék fegyókat zöldből?

böröczk
Szegeny feher kiscica hogy eli tul a lavamezo kozepen? :,D

Kumiho #2179

sajnos idő hiányában (új munka) nem tudok játszani e remek játékkal.Ha kell vkinek jutányos áron eladom az accot.Van egy max karim mellette rengeteg blackstone, grunil armor , sok-sk millió silver.Akit érdekel írjon PM-et.
Sebzés kell és kerülni hogy eltaláljon. Elég könnyen kiismerhetőek. Nekem most 108 AP és 160 DP van (+yuria weaponnal együtt talán olyan 28 Accuracy és lvl 52 vagyok). A szint sokat számít. HA nagyobb a szörny szintje, akkor több accuracy kellhet hogy érdemben sebezni tudd. Sokat elvétesz ha magasabba szintje (nem jelzett).
Ok nem szó szoros értelemben co-op, mint más játékokban, itt csak recommended co-op a küldetés feliratnál. Jó cuccal persze lemegy csak lassan, nem hatékony. De értettétek a lényeget, hogy mondjuk lvl 50-nek van írva, csak épp sokkal erősebb.

Ogréket milyen item stat-tól vagy class-al lehet jól szólózni?
Utoljára szerkesztette: Yserac, 2016.04.13. 23:32:24
BEAST
Nem feltétlenül csak a bossokra igaz ez. A küklopszokat és az ogrékat is simán lehet solozni, csak eltart egy darabig. Pedig csak "sima" mobok. 😄

Nincs olyan hogy coopra van tervezve egy PvE terület. Egyszerűen több sebzést visz be több ember és így magasabb nehézségű ellenfeleket is le tudnak győzni a játékosok partyban mint ami kényelmes/hatékony még soloban. A bossok mondjuk partyra vannak tervezve. Soloban elunod az életed soloban mire győzöl. Már ha győöl. +a partyban egy scrollból mindenki profitál. Azonos ráfordítással több haszon 😊
Akkor nehéz pontosan behatárolni. Alap területen is, ahogy halad feljebb az ember egyre gyakoribbak az olyan területek, amik co-op-ra vannak tervezve.