Black Desert Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy én 3 hete vagyok itt de csak ritkán látok német spamet, lehet channel függő is mondjuk. Az mondjuk igaz, viszont,hogy Alustinen vannak a legkevesebben, Jordinen meg a legtöbben.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Állítólag azon a casual szerveren erős a germán jelenlét és fossák a mássalhangzókat a chat szobákban. De csak hajrá! Mondjuk a magyar játékosok többsége, vagy az itteniek nagyja ott indult. Ha van önbecsülésed, akkor inkább Jorduin-ra jösz. Itt több az élet. Mondjuk magyarok kevesebben vannak, de jobb az esély némi murira a többiekkel minden időpontban. Láttam magyar guild hirdetést is. A PvP-be belekóstólni akaró korábbi Archeage és más játékból szalajtott guildek közül sokan itt indultak. Lényegesen több aktív játékos van itt...
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.04.27. 10:20:12
Melyik szerón vannak a magyarok többségben ? Bocs h nem olvasok vissza de melózok és csak ennyire van most időm :/
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.04.26. 20:16:34
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Esetleg egy Guest Pass-t tudna valaki adni?
Előre is köszönöm!
Ninja még nem lesz egy darabig úgy néz ki
Amúgy nagy nehezen feltornáztam 15-re a fegyót, utólag szokás szerint olcsóbb lett volna megvenni ...
Az új kasztok állítólag el lettek találva és jó velük játszani. A Melee karaktereknek sincs hátránya. Elég szépen lehet vele aprítani. A bossoknál lehet neccesebb a több bekapott saller miatt, de állítólag cserébe ezért jobb a drop esélyük is (vagyis távolság függően súlyozza a rendszer a "részvételt" a field és world boss killeknél. Távolsági támadásokra és kasztokra kevesebb jár, vagy nehezebb bekerülni a "sokat sebző" csoportba)
Kumiho #2179
Nem hibátlan játék, de kiválóan ötvözi az ázsiai mmo elemeket, a sandbox stílussal.
Kár, hogy a goldsellerek miatt ennyire meg kell vágni játékokat. Pedig azt gondoltam, hogy a B2P modell mellett ilyesmire nincs szükség, bár már Diabloban sem lehet aranyat adni másoknak, pedig az nem is kifejezetten multiplayer. Úgy látszik, ez az új irány.
Csapat scroll bossoknál és guild tevékenységeknél hasznos vagy kötelező. A többi tevékenységnél opcionális. A szörnyfarmot én is soloban tolom. Ha lenne új szerver és mindenki nulláról indulna, akkor azért most már a nagyját csapatban nyomnám. Most már annyira nem számít. Ez a hajó már elúszott. Nincs meg már a verseny illúziója. Nem vagyok versenyképes és mneghatározó erő a szerveren. Azért a hétvégén meglesz a lvl 53 (míg mások 55-56-on vannak már). <#hehe>#hehe>
Standard MMo-s karakterszerepek nincsenek. Minden karakter aktív tömeggyilkos természetéből fakadóan. Egy vagy több buff vag yskill azért akad minden kasztnál amivel segítheti a party tagjait. A Wizard/witch például területre hatóan gyógyíthat (+ a saját egyéni gyógyításával is célozhat elvileg másokat) és casting speed bónuszt is adhat. Emellett viszont ott vannak a pusztító varázslatok is betárazva a botjába.
Sok tárgy esik a szörnyektől. Ha csak PvE és PvP a célod, akkor messzire juthatsz minden "Nem harci" skill és aktivitás nélkül is. A kereskedelem marketplace-hez kötött. Ez nagyon korlátozott. Igazán nagy bevételt nehéz szerezni. "marketplace flip" meg közel lehetetlen. Egyrészt rögzített ár intervallumok vannak és sokszor ezek nagyon életszerűtlenek. Másrészt magas az "adó". Minden marketplace eladás után lejön 35% az árból: A maradék a tied. Ez kb annyit ad, hogy eladni nem nagyon éri meg (jobb esetben a craft anyagköltsége kijön, ha ritka hozzávalók vannak benne, akkor némi hasznot is termel), venni se nagyon mert drága, de craftolni igen. csak ahhoz meg sokmindennel kell foglalkozni. Sok fejlettebb craft vagy termelő tevékenység a szakma szintjéhez kötött. Ha nem vagy "skilled", akkor például XP teát se tudsz "főzni". Vannak a life skilleknek passzív hatásai is. Minnél profibb vagy annál magasabb az "output", vagy annál jobb eséllyel kapsz minőségibb itemet. Emellett van esély rá, hogy a munkád nem használja fel a munkavégzéshez szükséges energiát. ez meg hasznos ha sokmindent akarsz csinálni.
Vannak házak. Ezek "instancoltak": Ez azt jelenti, hogy ugyanazt a házat korlátlan számú játékos is használhatja. A legjobban felszerelt házakba be is tudsz kukkantani (ajtó elé állva kiválaszthatod kinek a házába akarsz benézni. Aztán ajtó kinyílik, te meg csorgathatod a nyálad a a gazdagság láttán). A házakk lehetnek saját lakások. Ezeket berendezheted szépen, meg itt tudsz craftolgatni (alkímia, főzés). Itt tud a karakter aludni is (saját ágyban persze). Az alvás gyorsabb energia regenerációt ad és igen haszos lehet. Vannak más háztípusok is. A storage extra helyet ad a városi raktárban. elég hasznos mert sok-sok szemetet el kell néha pakolni. A többi ház craft és fejlesztéshez, valamint kereskedelmi csomagokhoz kell. Ezek mindegyike munkásfüggő. Csak és kizárólag a saját felbérelt munkásaid dolgozhatnak bennük. A munkások külön fejlődnek. Idővel jobbak lesznek. Aludni is kell nekik. Egy-egy munkás elcsövezik városonként, de a többinek adnod kell lakást (Lodging a házak közt). Megvétel után ingyen dolgoztathatod a melósokat. Idővel picit elfáradnak és kell nekik a folyékony kenyér hogy újra megjöjjön a munkakedv (Igen, sörrel kell itatni őket).
Fejlődés. Minden "ága" a skilljeidnek és tevékenységednek külön fejlődik. Egy a közös. A karakter szint: ezt valamennyire minden tevékenység fejleszti, de a PvE a legjelentősebb hajtóerő. A craft elenyésző tapasztalatot ad. Külön vannak buffok a karakterszintre, a life skillekre (némelyikre azon belül is külön-külön) és a combat skillekre.
No, de akkor alaposabban:
- karakterszint és xp: a karakterszint nő. magasabb szint életképesebb karakter és több elérhető harci skill. Alacsonyabb szintű ellen accuracy penalityt kap. Ez azt jelenti, hogy nagyobb az esély hogy a támadása el se találja a magasabb szintűt, a magasabb szintű viszont ellenkezőleg: könnyebben eltalálja az alacsonyabb szintűt. XP buffra event és rewardok közül van pár. Ingame craftban a Milk Tea ad +8% buffot
- combat skill: a harci skillek szintezése. Időnként (megfelelő combat XP begyűjtésekor) combat pontot kapsz. ezekből vásárolhatóak és upgradelhetőek a harci skillek. Újraskillezésre nincs ingyen mód . rewardból 50-es szinte kapsz egy resetet és kb ennyi. minden további újrarollolás már pénzes piacon szerezhető be.
- contribution: kapcsolat, befolyás leginkább. Erre is xp gyűlik, kelő XP meg pontot ad. A contribution pontok (CP) alkalmasak arra, hogyösszekapcsold a területeket (kereskedelemben hasznos és jobb a drop). emellett ebből bérelhetsz házakat, farmokat és NPC-ktől itemeket is
- energy: fő erőforrásod. Minden termelő aktivitás alap erőforrása. Használhatod még mező (node) fejlesztésekre. Elsődlegesen a szörnyölés droprate bónuszának felel ez meg. Ellőheted NPC-vel való kapcsolatok fejlesztésére is (Amity minigame). A munkások bérlése is energiába kerül és az esetleges ismeretek resetje is (ha a random ismeret szintje szar, akkor újrarollolhatod). A maximum energia szinted ismeretek begyűjtésével növekszik. ezek lehetnek helyek, történetek, szörnyek ismerete.
Life skillek: a termelő tevékenységek. A legtöbb tevékenység külön szinteződik, de vannak tevékenységcsoportok is. Különállóak: fishing, gathering, alcehmy, cooking, taming, processing, farming.
A gathering magába foglalja a virágszedést, állatok megnyúzását (bőr), vagy húsért a feldarabolásukat, a bányászatot. Aprocessing minden feldolgozó tevékenységet magába foglal. Fémmegmunkálás ugyanúgy benne van, mint deszkakészítés és a gyógyitalok fejlesztése is.
Azt ennyi... röviden. Ugye nem sok ?<#ticking>#ticking>
Phasing nincs, serverenkénti channelek vannak, de ezeken belül az egész világ egy nagy nyitott játszótér.
A városokban contribution pontokért tudsz épületeket/műhelyeket bérelni, többek közt ilyen házakban tudod elszállásolni az npc munkásaidat is, akiket különféle pontokra el tudod küldeni nyersanyagot gyűjteni vagy cuccokal összekalapálni. A városokban lehet saját házad is, ahol a cooking/alchemy skilljeidet használhatod, vagy egyszerűen lakberendezőset játszhatsz.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Utoljára szerkesztette: Yserac, 2016.04.21. 18:19:44
A barlang gondolom az Abandoned Monastery alatti rész ahol elég nagyot ütnek a mobok a környező területhez képest. Az elég prémium kategória. Ott esik a Mark of Shadows ring. Soloban veszélyes az élet. Csatlakozz valami népesebb guildhez! A no guild az sokaknak jelzés arra, hogy nem tudsz segítséget hozni ellene. Nincs elrettentő erő vagy ok az óvatoskodásra.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.04.21. 13:27:29
Imho eléggé idegesítő, mikor grindelsz és random hátbapk-znak vagy lovat idomítasz és megölnek (mindkettő tegnap volt), de az új kedvenc mikor lemegyek csinálni a dailyt és srác leöl majd közli, hogy ez az Ő helye (fél barlang) menjen innen (mondjuk neki esett tegnap 5-6 Shadow Ring, szal jól megy neki). Így újoncként elég szar felzárkózni. (najó, csak salty vagyok, lesz majd jobb is 😄)
Itt az eventhez a fórumbejegyzés
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
cat 02: igen. Ezek esnek idővel. Az earring seal/token farmmal kiváltható. Egy-egy quest teljesíthető a Hexe Sanctuary-ban és az Abandoned Monasteryben hozzá (befejezés után 1-1 óra CD). A "Normál drop" earring is eshet. Nekem addigra lett meg az első amikorra a seal-es-questes másodikat kifarmoltam kb. Ennek most növelték a dropját a mai patch-csel és most már dobhatja a Hexe-s scroll boss is.
Beast: a token, vag yseal azonos mindkét helyen és mindkét questben. Használható ringre és earringre is a kapott item. A városban indítható necklace farmolós tokenes quest viszont egyedi és nem kombinálható a többi accessory alapanyaggal.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.04.20. 12:59:55
Illetve Mediah-ba érdemes átmenni (legalább energia miatt?) ? Küldetés még nem volt oda ezért az egész terület nincs felfedezve.
The gods have disconnected you ...
Utoljára szerkesztette: Vicodine, 2016.04.20. 10:48:20
- bukik 1-1% XP-t. Ez magasabb szinten már elég sok időkiesés lehet a fejlődésben
- kitörhetnek a socketből a kristályok. Ez egyrészt kényelmetlen míg pótlod, másrészt erőforrás bukta, harmadrészt a jobb kavicsokat elég nehezen lehet összevakarni néha, mert korlátozott a marketplace árazás és nagyon alacsonyra van rögzítve. Így a keresettebb köveket azonnal elviszik.
Azért néha az AFK emberek legyilkolása indokolt eljárás. Azt a gyereket például szó nélkül leütném és odalökném az út szélére pihenni aki linkelt egy képet a horgászfogásáról. Tele azonos é sjónak tűnő halakkal és 160 inventory space-je volt. No, ez megérdemli a törödést. . 😄
Utoljára szerkesztette: Vicodine, 2016.04.20. 09:37:57
Utoljára szerkesztette: Yserac, 2016.04.19. 22:20:07