Black Desert Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
magyarok meg vagyunk jó sokan😊
Egyre jobban tetszik a játék, azonban két dolog egyelőre bosszantó:
1.: Nem tudom, hogy én gépemmel vagy beállításaimmal van-e probléma, de ha futok egy mob felé és nyomom a támadás gombot, akkor nem csinál semmit... megáll a mob előtt, hatásszünet, majd 4-5. kattintásra elkezdi ütni. Skill használatnál nincs ilyen probléma. Azt egyből ellövi. Elég nehéz így összehúzni a mobokat. Volt valakinek hasonló problémája? Az érdekes az, hogy amikor kezdtem a játékot pár napja nem volt ilyen, most viszont már 3. napja nem tudok grindelni emiatt mert bosszant.. 😊
2.: Hol vannak a Magyarok??😄 Alustinon vagyok, párszor tettem bátortalan kísérleteket, hogy valamelyik magyarral felvegyem a kapcsolatot, de se nicknévbe, se piacozásban, se az én üzimre nem reagálva, mintha egy se volna, pedig ismerve a Magyarokat dugig van a szerver velük.
Vegyetek barátnak ha gondoljátok, nem bánnám, ha lehetne játék közben valakivel kommunikálni is... 😊 Az angolom sajnos csak közepes. Nevem: Gouaren
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Egyszerűen fantasztikus, hogy mennyire összetett ez a játék.
"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"
Az inventory hely questekkel növelhető, valamint pénzes vagy a loyalty-s shopban vehető kieglszítés (192 hely a maximum). A kocsikon elhelyezhetők lomok. A stable-ban vehető 180k két lovasnak azt hiszem 16 helye van. A kisebbeknek kevesebb, a craftoltaknak talán több... (megjegyzem a szekereknek van élettartalma. Nagyon ne húzd az időt teli szekérrel ha nulla közelében van a lifespanja! EZ a life a megtett út függvényében csökken. Ha csak ácsorognak a lovak és a szekér, akkor nem fogy az élete).
Mármint nem tudok bemenni és lepakolni?? Van egy ládám is a kis szobámban, de az meg marha kicsit... Akartam még azt is bérelni, de 10 pont kellene hozzá, az meg egyelőre kell másra 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A mai RU updatehez kepest a class balance is kimaradt.
Itt a RU verzio peldanak, hogy mit kaptunk volna <#rinya>#rinya>
Utoljára szerkesztette: Zarache87, 2016.06.01. 13:09:16
Veni, Vidi, Vici
Ami fontos:
- Players with o or more Karma will no longer lose EXP when they die to another player in PvP.
- Simple Cooking and Simple Alchemy will no longer consume energy even if it is shown in the recipe.
- Additional types of Tier 6 and 7 horses have been added.
Ninja
Illetve ha minden igaz a mai patchben mar 0 pontosak lesznek az auto attack skillek 😊
Utoljára szerkesztette: Zarache87, 2016.06.01. 13:01:35
Veni, Vidi, Vici
Mások a sörrel ülnek ki a kertbe, te meg laptoppal és BDO-val? <#taps>#taps>
BDO: Jordine
t0xikus: köszi, ez megnyugtató így előre is.
mikromanus: valóban, néztem videókat, képeket, és ez elsőre kicsit elvette a kedvem, mert ezeken keresztül nekem is úgy tűnt, hogy eléggé csorbul az élmény, hogy beleélhesse magát az ember a világba... de hátha maga a játékélmény kárpótol majd. 😊
Mindenesetre már töltöm is.
De szerintem erről "győzködhetnénk" 1mást 1ideig so részemről befejezve hogy melyik a jobb vegyél e guest pass-t vagy ne. 😊
Itt egy példa:
Black Desert Online PC Low vs Ultra Graphics Comparison Benchmark
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.05.31. 11:13:58
Ezt tudom ajánlani:
"Ha nem akarod rögön megvenni innen tudsz venni 7day pass-t, vettem már vagy 7-8 at a spanoknak próbálra: Kinguin.net Tehát megbízható 5perc alatt megjön a kód."
Guest pass-t nem sikerült beszerezni (kuncsorogni meg nem szeretek), ezért próbálom ezen az úton (is) megtudni. 😊
Valaki tudna segíteni, hogy érdemes-e belevágni a játékba 4 GB RAM és egy Amd HD 8600/8700M videókártya mellett? (laptopról van tehát szó)
Eddigi tájékozódásom alapján nem vagyok benne biztos, hogy élvezhető lenne - 30 FPS, low-medium nekem megfelel, de néhol azt írták, hogy hasonló konfig még ezt sem tudja tartani.. Viszont a megadott min. gépigény szerint nem kéne hogy gondot okozzon.
A PK amúgy Alustinon nem probléma, gyűjtögetés közben még sose támadtak meg.
Az előrendelői costume meg elfedi hogy épp 22-30 DP-m van a craft ruciban, így a PK gyökerek se ütnek meg reflexből.
Mondjuk van pár sap drop mellékes ami 8-10k silverért megy, így az se rossz. Miningon a drágakő drop 1500-9000 silver, a gyakoribb nemesfém drop meg 4-9k silver darabja (néha több is esik)... Meg aztán könnyű szelektálni a végén. Ami nem nemesfém, vagy kő, vagy drágakő, az vendornak, a többi a ládába és kész is. Nem hogy agyalni mi mire jó, mit hova pakoljak mint a gazolósdinál, meg fakezelgetésnél.
Én kevesebb energiát költöttem, mert valami hasznosra akartam ellőni, az meg lassú volt és unalmas. Így a fele kipotyogott processingre, meg mezőfejlesztésekre talán. Pine sap vadászat lassúcska volt. Aztán prof 10-en elkezdett minden potyogni mintha kötelező lenne neki. Mining sokkal jobb, meg találtam jó sok követ közel a városhoz. Így már gyorsabb a költés. talán jobban fog menni. Eddig 16 armor és 2 weapon esett. A farmom karbantarásából és pine sapp szürcsögésből jött egy híján mind (az az egyszem véletlen épp mining volt valami drágakő érből).
+infó: szerintem minden professionnál ez van, de a kulcs szintek magasabb szinten Professional 5 (állítólag) és professional 10. Gatheringnél 1-2 napja lettem prof 10. Minden tevékenységből több "rare item esik. Sap szívásból például monks branch, valami vbloody knot, lumb, leaf, bark. A mennyiség is több. Korábban 1-3 jött szívásonként, most 2-4. Mining még jobb. Eddig egyfajta nemesfém eshetett ha mázlim volt. Most akár több is. Volt olyan, hogy esett platina és ezüst is. emellett már drágakövek is potyognak sima kőfejtésből is. Olyan mintha mezei felszereléssel is "lucky" lennék, csak bőségesebb a drop ami mázlinál kijön. Ha ez így megy tovább artisan és masteren is, akkro nagyon megérheti egy professiont húzni sokkal erősebben... már egy prof, ami nem horgászat.
©Vicodine: sok szempontból a life skillek mindegyike vázlat jellegű más játékokhoz képest. eleinte mindenképp. Sok pepecseléssel jár és amit alapból kínál az szart se ad (lásd a fenti óriási kereskedelmi pakkok a maguk párszáz silveres hasznával ha jól csináljuk). Később ugyan elég jó lesz ha már beleöltél temérdek időt és energiát és nag yívben kerülöd a játék "valós élet"/NPC szereplői által kínált portékákat. De még így is sokadrangú az egyszerű mész és csapod az ellent és fosztod a hullát agyatlan barbár hack and slash játékhoz képest. Jó kiegészítő, de jövedelem az nem igazán ebből jön. Emellé bevágnak egy (számomra) gusztustalan fishing rendszert és kész is vagynk. AFK horgászattal több jöhet mind aktív más life skillel. Nonemár. Emellett ad egy rakat knowledge-t is. Én akkro se használom.
Ha az alárendelt szerepen túlteszed magad, meg hogy mással időarányosan sokkal több jön, akkro viszont a többség nagyon szórakoztató tud lenni. Ugyan nem váltja ki a komolyabb hentet ha gyorsan akarsz fejlődni, de elég szép kiegészítő lehet. Ha meg túlhúzod a dolgot, akkro akár még meg is cáfolhatja a fenti sokadrangú szerepre vonatkozó állításomat. A worker hordák és a masszív crate kereskedelem mellett azért egyesek elég szép teljesítményre képesek.
Ami hátrány valamilyen szempontból: nincs érdemi PvP ösztönző. A jobb helyekért PK-zás annyira nem komoly tartalom. Az erőforrások korlátlanok sok szempontból, vagy nagyon bőségesek. Van dögivel minden anyag. A ritkásabb picit szűkös, de alapanyaghiány nem nagyon van. Ha lecsapsz egy kalmárt, akkor az fekszik, de te viszont nem nyersz semmit (?). Nincs az, hogy leütöd és viszed a szekerét és a vagyont, mint más játékokban. Minden föld és házhasználat "szabad" és korlátlan. Nem korlátos. Nincs verseny, hogy ki szerezze meg. EZ se generál PvP-t.
Beesett egy sprint skill az egyik pacimon és felfejlesztés után nagyon ráindultam. Iszonyat gyors, pedig cska T3 vadlovacska. gyorsan be is szereztem pár pacit még, hogy haverkodhasson. Meg a kárpótlás T5 mellé is kell majd társ, hogy OP T6-7-8-9-10-eim legyenek majd. Ha ilyen a többi skill is, akkor az nagyon muris. Úgy elsuhanok a többi mezei igásállat és lónak gúnyolt sárdagasztó mellett, mintha állnának. Sprint nélkül nem is ló a ló. Sose éred be egy egyszerű normál sebességgel. A lovas wizardról azt mondják nagyon OP. Majd tesztelem. Pár lovas észrevétel ami nekem nem volt egyértelmű:
- minden városban 3 lónyi hely van. Nem megosztott a keret. Ha ennél több helyet akarsz használni, akkor kell csak extra épület bérlés CP-ért
- a limit felett is el lehet szállásolni lovakat egy-egy településen (vagy kocsit). A remote verziós betétellel mindenképp bemegy, viszont lemegy 1-re az életereje. Gyógyítani/javítani kell használat előtt majd (olcsó).
- kocsi, vagy új ló regisztrálása nem lehet ha az adott helyen a bent levő lovak elérték a maximális számot.
- a kocsidhoz kapcsolhatsz saját lovat is. A befogott saját lovak ugyanúgy szinteződnek a táv alapján mintha külön használnád őket. Így lehet 2, vagy akár 4 lovat is egyszerre fejleszteni.
- a kocsiba fogott lovak nem sérülnek, bár ezt jelzi a rendszer ha találatot kap a szekér. A szekér viszont sérül. Mondjuk nem tudom mi van ha megsemmisül a kocsi, de nem is akarom tesztelni.
- a kocsiba fogott lovaknak nem csökken a staminája. Répaköltség nélkül bármennyit futtathatod őket. AFK szintezésre ez is hasznos. (a kocsinak viszont táv alapján csökken a durability-je és nem lehet helyreállítani)
Trade:
- közvetlen küldhetsz itemeket gépi karavánnal. Legfeljebb 100 item lehet úton. Szállíttathatsz saját trade crate pakkokat is. Gépi szállításnál 1 crate = 1 hely a cargo shipen, vagy kocsin. Saját szekéren az azonos crate azonos helyről egy helyet foglal. Ebben az esetben a súly/teherbíró képesség a korlátozás. A 180k-s kétlovas szekér 630 egységnyi (font? Kg?) terhet cipelhet. Ez 21 crate.
- ha kocsin vagy lovon utazol, akkor a túlterheltség bónusz nem számít. Nem csökken a ló/szekér sebessége.
- trade pakkal nem tudsz felülni a szekérre. Vagy a szekéren viszed csak a pakkokat, vagy magad cipeled (azt hiszem szamár viszont eltűr így is, de ezt sose teszteltem).
Értem... illetve nem 😄
Még annyit árulj el kérlek, hogy mi ez és hogyan lehet összekötni a nodeokat 😊
Aztán befogom az arcomat egy darabig, Isten bizony 😄