Black Desert Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha Altinova és Heidel össze van kötve node-on keresztül miért nem tudok a warehouse-ból átküldeni cuccot a másikba?Valami még szükséges hozzá?

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Veni, Vidi, Vici
"Greetings adventurers,
Following the recent issues we have encountered with the Node Wars schedule we have decided to run today’s Node War and tomorrow’s Conquest War only for a period of 2 hours, from 20:00 to 22:00 CEST only for the EU servers.
As most of you experienced, once 22:00 CEST passed players were not able to damage the fort anymore. This is a big situation that unfortunately we will not be able to fix in time for today’s node war. So to keep it fair for everybody, the fight will end completely by 22:00 CEST today 24th of June but also tomorrow 25th of June.
We apologize for the short notice, we’re aiming to resolve this before re-enabling the node war feature in the future.
The BDO Team"
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
DonPedro22: Tudod. Japán= manga és anime. Dél-Korea = MMO é RTS őrültek. 😄
A játék jó és egyre jobb, csak sajna pár lényeges dolog sokat csúszott és így elhalt elég sok"PvP" guild. Ha nem kapod meg az adagod 3 hónapig, akkor sokan más szer után néznek. 😊 A héten voltak a "próba" node warok. Ezek a hosszú távú guild célok a játékban. Ez nem végleges most még, de gyakorolni jó volt. A siege-ekkel együt jönnek szerintem az éles harcok. Mondjuk kevés a különbség. Hetente be kell védeni a területeidet guild szinten ha jó a szerver. A játékról annyit, hogy csini, hangulatso, felhasználó és carebear barát. Picit felemás, mert rengeteg mindent tudsz csinálni, de ezek (life skillek) bevétele csak sokadrangú. A legnagyobb haszon a szörnyirtáson van. Ettől még jó és működik. Ár és piacszabályozásban az van ami nálunk volt 1989 előtt. A Nagy és "Okos" állam azt hiszi mindent jobban tud, így szabályoz. A piacon rögzített minimum-maximum árak vannak. Valamennyire változnak a kereslet-kínálat alapján, de rengeteg elbaltázott akad. Van ami régebben rugalmatlan volt, most meg túlárazott (a legjobb minőségű magok és növények a piacon. Olcsón nem adhatod, de nem is veszik). A másik bukta a rugalmatlan és nevetséges maximum ár. Az egyik legjobb fegyvert nem lehet drágán adni például. Ami kikerül azért meg megy a szerencsejáték. Mert ugye egy másodperc alatt huszan nyomnak a vétel gombra (+most van elővétel is). kamu licit van, így az egész egy nagy szerencsejáték. A fejlesztett vérteket és fegvereket is áron alul lehet csak eladni. Erre jön a magas adó (35%). Kb olyan a piac hogy nem érdemes eladásra termelni, de magadnak kötelező, mert a piacon pár dolog egyáltalán nem kapható. A lovakat olcsón veheted, scak a kutya se adja. Mindenki maga tenyészti a paripákat. Meg is éri, mert nagyon hasznosak. Nagy ritkán lehet kapni 1-2 jobbat olcsón, de többnyire az van amit csinálsz.
A PvP felemás. Az "endgame" jó lehet a siege és node warokkal. Közte egy valamennyire szabályozott crimson battlefield van. Városon kívül lehet midnenütt harcolni,d e hasznod semmi nincs belőle. Ha nem mindkét fél beleegyezésével megy a buli (PK, gangek móka), akkor büntetés jár az agresszornak.Lehet guildek közt büntetlenül is háborúzni. Korábban volt PvP halálnál XP vesztés, most már nincs. Lényegében lehet PvP-zni, csak minek. Van a játék kezdete és vége és közte PvP szinten elég kidolgozatlan a dolog.
Ennek ellenére jó muri és veszett sok ideig el lehet vele lenni. p2w elég kevés van és az se durva. Kisebb előnyöket kaphatsz. Például petet ami szedi a lomokat a hullábólés kisebb buffokat ad, costume ami xp és nem közvetlen harci érték növelő előnyöket ad (pl gyorsabb gyűjtögetés, több XP adott területen). Ami a legdurvább az talán a lovaknál a breeding reset (ha fizetsz többször pároztathatod a lovakat) és a halálnál használható pénzes ital, ami azonnal feltámaszt és nem buksz XP-t (szörnyek ha lecsapnak, akkor van XP bukta és a nagyobb bossok le is csapnak könnyedén ha elérnek).
A fenti kép talán kicsit riasztó,d e a játék jó és egyre jobb lesz.Ha most lenne szerver indulás új karakterekkel (vagy indítanának ilen szervert), akkor szerintem rengeteg játékos megtapadna és nem is lenne akkora elvándorlás mint ami az "Öreg" szervereken eddig volt a késő tartalmak miatti. A 30 ojrót szerintem megéri simán. Én mondjuk nagyobb pakkot szereztem be indulás előtt. 😄
Már megint peccsel... 858 mega
Hol lehet megnézni, hogy mit javít? A fórumon csak az előzőt látom (juni 22)
"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Bár sárgák, de nem a japók fejlesztik. Koreai a dev (Pearl Abyss).
Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |
Amúgy érdekes volt ma a node war, volt 1 csomó node ahol erőd egyáltalán nem épült, a mi nodeunknál is csak a mienk, szóval rekordidejű 1 másodperces komoly csata volt 😄 (nem tudom, hogy szerver létszám, péntek vagy amiatt, hogy holnap lezárják megint a csatákat)
(Sharp Alchemy stone of Defense. Azt hiszem ennél egy szinttel lejjebbről húzva már buktánál downgradel a kő, tehát elég mázli.)
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.06.23. 15:03:08
Egy adott tipusú itemből eladhastz bármennyit. Az a fontos, hogy induláskor ne legyél a 100% limiten vagy felette. Egyszer jól meg is szivattam magam ezzel amikor a silvertömeg elárasztott, felmentem 156% súlyra és 200 méterre volt a szekér. Iszonyat hosszú 200 méter volt. 😄
Én a szemetet öntöm bele a storage-ba egy-egy településnél. Később megy egyben a beváltás. elsődlegesen a Kala tó környéki itemekkel játszom ezt, mert azt két helyen lehet beváltani a Western Guard Camp meg több lóvét ad.
Más: besatnyult a Guildünk és morcik a vezérek. valószínüleg oszlás lesz. Vagy casual guild leszünk. Kissé nagy lett az inaktivitás. Van ugyan keménymag, de úgy nem muris, hogy 5-10 aktív van, meg néha némi alulképzett casuál és elvernek mint jég a termést. Majd elválik. Szerintem guildváltás lesz.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.06.23. 14:50:21
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.06.23. 14:40:27
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Meg vehetsz weight limit pakkokat "ólcsón". Pearl shopban van 200, 150, meg 50-escsomag. Meg talán 100lt is. Ezekből-1-1 használható a karakteren. Vehetsz a Loyalty shopban is. Az elég költséges, de azt hiszem ott nincs mennyiségi limit. Csak fel kell markolni a napi loyaltyt hozzá (és nem elkölteni másra).
Használhatsz life alchemy stonet is. Az is ad extra teherbírást. A rum is adott, csak azt ellopták. 😊
#2173: azért nem mindegy, hogy 5 disco run kell hozzá vagy elég csak 2-3!
#2175: amúgy sunyiban azt is átalakították, az utolsó boss már nem dob fixen memory fragmentet, ellenben állítólag a bundleből több jön.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.06.22. 13:47:22
De legalább a memory fragment jó drága. 700k alatt nem nagyon van. Ancient tekercsdarabkákból picit olcsóbb lesz a végén ha megvan az ötös party, de amúgy kellemesen drága. Mondjuk laza farmmal napi 1-1 ancient scroll kijön kb dropból is.
Meg a +15 liverto is kifuitott max durabilityre végre.
Amugy pofas a video csak a letszam volt zavaro benne ami persze nem a ti hibatok.
Amugy a videoban levo agyu messzirol is betalal 2 emberrel megoldhato a celzas es akkor biztonsagban allhat az agyutok ha esetleg ellenalasba utkoznetek.
Attol fuggetlenul szivesen varok meg videokat mert lehet lesz olyan taktikai huzasotok amit erdemes bevetni nalunk is. Sohase lehet tudni mikor tanul az ember.
@Lord_Giga ahogy irtam no offense latom nagyon magadra vetted. Amugy mar a Jordine serveren vagyok mivel az a legnepesebb server es ezert is valasztottuk azt haverjaimmal. Az meg, hogy a magyarok hova akarnak gyulni azt miden magyar maga eldonti koszi puszi <#crazya>#crazya>
@Cat 02 Bronze dagger ap-ja amugy most meglett emelve 8-al szoval alapbol 11ap-t ad. Bossolason kivul mar seholse se hasznalom a steel daggert a patch ota max kisebb mobokon.
Utoljára szerkesztette: Zarache87, 2016.06.22. 13:13:49
Veni, Vidi, Vici
Livertot amúgy most sikerült venni, csak felhúzni el fog tartani egy darabig.
Mi amúgy 10-en jelentünk meg a siege waron, aztán jött egy 50 fős "zerg" (tudom, 50 az még nem az) és széjjel vert minket (volt lángszóró meg rakétavető is, de ammo az nem 😄).
A létszámból ide vagy oda, az élményből így sem von le semmit. A lényeg, hogy jól szórakozzanak a résztvevők.
Nálatok milyen létszámban képviseltették magukat a klánok?
The gods have disconnected you ...
Milyen alacsony létszámról beszélsz? 😊
Azon az alsó területen 6 klán volt, mellette párhuzamosan a többi terülten is ment a harc, az erősebbek és nagyobb létszámú erők legyőzésre nem volt idő.
Nagyon örülsz, hogy a magyarok nem tudnak egy helyen összegyűlni, akkor plz tényleg menjél a jordán szerverre.
Ez egy tesztnap volt, azért nem látsz kiépítve semmit, az meg hogy kihalt szerver kevés guild, kevés létszám, valami fals infók vannak a fejekben. Meg annyi hogy egy jó erőddel, védelemmel, pár emberrel meg lehet fogni 50 embert simán, mint minket az utsó előtti.
Az agyu es az elefant csak 50% HP-ig kepes a sebzesre onnet mar emberek sebzik.
Amugy nagy tomegnel nem is a fortress vagy az emberek jelentik a problemat hanem a langszoro amit eloszerettel hasznalnak 😄
Amugy nem feltetlenul lesz sikeres a foglalas. Nalunk is az elso war-on mi irtottunk ki majdnem mindenkit csak az utolso guildhez mar nem ertunk oda. Mert persze csak par guild volt aktiv a maradek arra jatszott, hogy varnak meg ha utolag fel is lettek morzsolva.
De Cat az elaruom, hogy nagyobb letszammal sokkalta izgalmasabb foleg amikor mar a felderito csapatok is 5-10 emberbol allnak es ossze ugranak 😄 Illetve nem csak ossze ugranak az emberek hanem harapofogo-tol kezdve a hunok taktikai menekuleseig eleg sok mindent ellehet jatszani 😊 Vagy a 3. fel becsatlakozasa tud meg mokas lenni.
Veni, Vidi, Vici
Most nagyon orulok, hogy a Jordine servert valaszottam mert ahogy nezem ott a letszamokat meg siege weaponokre se kell kolteni mert egy rendes vedelmet se tudnak kiepiteni az emberek.
Koszi a videot, de sajnos nagyon unalmas volt az alocsony letszam miatt es foleg az enemy reszerol. Valahogy nem igazan erzem a War-t igy a videobol sajnos. Szimplan csak a kihalt serveren a "nagyobb" guildek a meg kisebb guildeket siman elnyomjak letszammal.
Nem a RAR-t akarom leszolni ezzel csak a letszam amit latni a videoban teljesen kiabrandito.
Veni, Vidi, Vici
Serendia-ban, az Eastern Gateway node-ot szemeltük ki a (az első csatára) teszt céljára. Rajtunk kívül még másik 5 klán is így döntött. Ezért 20 órakor, mikor elindult a harc 6 torony állt, és várta a seregeket. Igyekeztünk legjobb tudásunk szerint helytállni. És bár a miénk megmaradt, de "csak" 3 klán táborát tudtuk elpusztítani a rendelkezésre álló idő alatt, ezért a node ezen az estén nem talált gazdára. Ettől függetlenül remek móka volt.
The gods have disconnected you ...
volt pár balance változás és ezért cserébe napi 3-3 teljes skill reset itemet lehet venni a loyalty shopban darabját 1 loyaltyért (naponta 100 jár alanyi jogon loyaltyból,tehát belefér). Van még teljes awekning skill reset is szintén napi szinten. Meg egy pakknyi festék talán, de az accountonként egy összesen.
Balance változásban wizardról tudok nyilatkozni: Az most nagyon pöpec. Instant mana visszatöltés van a skilljéből. Törölték alassú cast animációt. Így veszett pörgős. Emellé jött a nagy cd-s "ultimate" skillek castolási idejére superarmor. Azt hiszem ez extra védelmet jelent és nem tudnak cc-zni (nem lehet megszakítani a castolást). Persze nem tesztelt. Lehet csak előről jövő támadásra hat de hátbabökésre nem.
A ranger is egy hasonló lassú skilljére kapott védelmet. Nem tudom hogy mikor változott, de az ultimate magic arrowon most nincs CD. Elég kegyetlen sebzést tud kiosztani így már.
A berserker kapott sok-sok damage buffot, meg az új kasztok is (mondjuk lehet csak a kevésbé használt skillekre). A warriort érzékenyen érintő változás, hogy nincs több lánc CC. Lassan agyat is kell növeszteniük és nem 10-20 másodperc easy cc és kill csak az élete a gankernek.
A sorc egyik bugos skilljét javították. Állítólag így már annyira nem OP mint eddig. Megy is a sírás rívás.
A korábban lvl 55-60 közt elérhető passzív skillek elérhetőek lvl 50-55 közt. Ez 700 HP-t jelent ha lvl 55 vagy. Ezért is jó a skill reset lehetőség most.
Most mennek a test node warok. Node war, siege és red battlefielden a névrejtés a treant costume-ről nem hat. A sok suttyó kisírta magának a kompenzációt, így vissza lehet váltani azt hiszem pearl-re, vagy kapsz pár pearlt kárpótlásul ha nemrég vetted a göncöt. Open world PvP-ben simán jó és a guild jelzés warokon most se él, így azért elég hasznos.
Megszűnt az altinova-epheria port tengeri kereskedelmi út. Altinovából már csak tarifba lehet szállítani. ez picit gagyi.
A "True" dye-ok eladhatóak a marketplace-n. Ez így picit p2w azért. Meg köcsögség is, mert az eredeti patch notesban nem volt benne és később egészítették csak ki. Addig meg bevásárolhattál pár dolgot a nagy bizalom jegyében amit nem tettél volna ha látod milyen gyökérséget tuszkolnak megint le a torkunkon.
Elérhető a T4 reform stone. 10 db T3 reform stone, meg black stone shard kell hozzá. A T3-hoz meg black crystal, az meg igen ritka. Cserébe viszont garantáltan ultimate-ra fejlesztheted az armorodat, vagy a yuria fegyvered (vagy az offhand fegyvert).
A szörnyeknek kevesebb a HP-ja és több XP-t adnak.
A random szintenkénti HP és MP értékeket kivezették a rendszerből. Így lett egy rakat extra HP/MP sokaknak
Az új driver telepítése után csont nélkül megy.
http://kailee.atw.hu/egyeb/index.html: KaileeAdmiral Word of Warships Legendák by Kailee
http://kailee.atw.hu/egyeb/index.html: KaileeAdmiral Word of Warships Legendák by Kailee