Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

böröczk
És ha egyedül kóricálok, gondolom lényegtelen milyen karival, lecsapnak. 😄 Mármint ,ha többen jönnek nekem, akkor tutira.
Kora reggeli órák milyenek?
Egyébként én Croxuson vagyok, még régebben azt olvastam, az "kevésbé pvp" , mint bizonyos másik szerók. Ebből nem tudom, mennyi igaz.

Kumiho #2179

Nem vagy rákéényszerítve. A "nem megegyezéses" PvP minden módja elég erősen büntetett a játékban. Ez a karmával van jelezve. Ha valakinek negatív a karmája, akkor megtámadják az őrök és ha meghal, akkor jó eséllyel veszíte egy enchant szintet valamelyik itemje. Lehet vannak még "fokozatok" a negatív karmára, de én iknább valós karakterrel nem tesztelném. A karmavesztést ki lehet guild war-ral kerülni, de ha jól tudom, akkor erre csak olyan guild ellen van lehetőség, amelyik részt vett node warban.
Ezen felül 45. szint alatt nem része a karakter a PvP rendszernek. Védett helyzetben van. Nem támadhat mást és őt se támadhatják a játékosok. (de az őrök igen ha negatív a karmája).

Röviden: nem kötelező a PvP és a node war és siegen kívül egy nagy rakás jellegtelen értelmetlen katyvasz az egész.
SzirmosSzisza
Attól függ mit csinálsz és mikor. Ha pl inkább farmolsz, lovakat tenyésztesz, horgászól és társai akkor egyáltalán nincs PvP. Ha szintezel vagy ékszert próbálsz kiütni népszerűbb helyeken csúcsidőben vagy hétvégén (XP event miatt) akkor simán lehet, hogy random letámadnak, ilyenkor meg is tudod védeni magad (ilyen helyből azért nincs sok, sausan, kalóz sziget, ogrék, crescent az ahol általában van PvP is, de napközben simán lehet nyugisan farmolni). Illetve ha csatlakozol guildbe akkor lehet lesz guild/node war, de ez is guild beállítottság függő.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.09.02. 13:51:28

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

böröczk
Koszi a valaszokat es segitseget, lehet, akkor nem adom fel a rangerem. 😊
A video is meggyozo volt.
Alacsonyabb szinten tenyleg az a problemam, hogy pveben nincs nagyon dara-tomeggyilkos skill.

Kesobb egyebkent mennyire kenyszerit a jatek pvpre?

Kumiho #2179

Hali!
Ha valaki tud küldeni egy Guest Pass-t? Mert tervezem a megvételt de előtte ki szeretném probálni.
Magyar leírást tud valaki ajánlani vagy el lehet benne igazodni?
Innen érdemes kódót venni, nem egy nagy összeg?
Utoljára szerkesztette: Dcsifisz, 2016.09.02. 13:25:37
LeonSilver
Hali!

Most volt érkezésem válaszolni 😊
Egészségedre!

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Üdv.
Írtam!
Légy az ami lenni tudsz! Légy Rosszcsont ! Minden másra ott vannak az egyéb guildek.
Szeretnénk értesíteni mindenkit ,hogy EU/ Alustin szerveren a Rosszcsontok klán tagfelvételt hirdet. Fő profilunk a jó kedély és játékszeretet, Guild bossok , napi küldik, Guild ház, ha többen leszünk Node war, de mindenek előtt a játék szeretete a fontos.

TS-en szolgáltatjuk a jó humort és az FB csoportban az információkat. Akit érdekel az a játékban ShadowShiwa néven megtalál.
Állítólag mindenki kap pár elosztogatható guest passt akinek megvan a játék. A kakaós füllentőcsapat nagyon kétségbeesetten akar új balekokat (bocsi, új játékosokat) bevonni a húsdarálóba. Valamivel a bálnákat is etetni kell meg jó ha van olyan aktív játékostömeg aki nem emlékszik a féligazságaikra és hazugságaikra. Meg aztán ha pár újonc megtapad a próbahét után is az tejelni fog szépen. A friss husi többet költ mint a veterán vérmókusok nagyja... Mindek megtartani azt aki beleölt már 1000 órát és 150-1000 eurót a játékba. Ezek már nincsenek rászorulva a pénzes támogató funkciókra. <#vigyor1>

Röviden: akinek kell guest pass az mostanság könnyen kaphat.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.09.02. 10:52:23
LeonSilver
Hali!

Ha még nem kaptál, akkor küldj egy izenetet.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Üdv.
Guest Pass-t esetleg valaki tudna adni?
Olyan 5-6 elefántunk lehet most és lassan nem akartunk már guild házat, erre meg benyomnak valami tier 2 ormányost valamikor a jövőben. Aljaskodó banda rászorítaná a népet a költekezésre. De még így is maradt 1,4 milliárd a guild kasszában. 😊
SzirmosSzisza
Yup, de ebből minket a kereskedőhajó érint csak, guild házunk úgyse lesz, anélkül meg nem lehet guild hajó se :/

Ma végre meglett ez is, lassan beérem ékszerben a 2-3 hónappal ezelőtti átlag feletti szintet 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

A hajózás csapatmuri lesz. A kereskedőhajó építés egyedi, de a hadihajó azt hiszem guild vagy csapat. Vagy az ágyúkezelés lesz ilyen. A kereskedőgályán a workerek lesznek a matrózok és lesz hozzá külön skill is. Vagy valami ilyesmi volt a legutóbbi tengeres előzetesben vagy a gamescomon...
SzirmosSzisza
Minket legutóbb megtámadott Sausannál egy 220+ AP-s wizard, ott kellett 4 ember, hogy le tudjuk gyűrni 😄

Amúgy valami coop dolog tényleg fasza lenne, elvileg Koreában terveznek ilyen professiont, de egy sima trade ban feloldás is segítene.

Tekintve hogy node war/siege guild vagyunk, így eléggé csapat orientáltak vagyunk. A szörnyfarm viszont faék. Vagy mi vagyunk túltápoltak, vagy a játék ilyen, de nagyon nem követeli meg a csapatjátékot. Emellé jön még a legújabb PvP nerf is (bent van már?). Eddig "csak" PvE halálkor jött a degrade negatív karmánál. Most már állítólag a PvP halálnál is. Sokat nekem eddig se számított, de azért ez vicc kategória. (a PvE-set szerettem a sok sikeres enchant baleset miatt 14-15 failstack halmozásnál). Az hogy csapatban jó és ha dumáltok az jó az nem teszi a játékot magát jobbá. Ott a node war és a siege, de azon felül kb nincs is igazán csapatjátékra ösztönzés. Jó, az elefánt "építés" csapatmunka, de nem kell party hozzá.
Azert, mert nagyon fasza kari es tapos elegge, bar nem jobban mint egy masik class, csak ranged meg melle, es igy siegen is pl jobban kiaknazhato akarcsak a wizard. Az meg, hogy kuno nem rossz pvpre...ez mindegyik karirol elmondhato, mindegyik jo pvpre😄 Csak mas style, kinek mi all kezre, ninja-kuno-ranger ezek a legnehezebbek, de ha jol hasznalja oket az ember, akkor nagyon nehez eltalalni oket. Az meg, h official forumon miket irnak, semmit sem jelent, ott allandoan "omg wtf this fkn op class" "p2w" "cheaters" meg hasonlo szavak szoktak elhangozni a bena es jatszani nem tudo playerek szajabol, meg akik kotekedni akarnak csak😄
SzirmosSzisza
40-45-től kapja meg azokat a skilleket amiket kell használni. Ezeket tanuld meg és kb ennyi vele a PvE:

böröczk
Akkor miért a rangert ajnározzák annyira hivatalos fórumon? Amúgy a vicc, hogy a legtöbb ilyen vagy sima rpg játékokban mindig az íjász, ranger klasszokat preferáltam, itt meg valahogy nem jön át..
Van mellette egy kuno és a sorc, mindkettővel jobban élveztem eddig a pve-t, mindhárom kb 35-ös.
Nem tudok dönteni, melyik legyen a main. De ha azt mondjátok, a kuno nem olyan rossz később pvp-re se (nem tudom ezen része mennyire fog még érdekelni), akkor lehet, azt húzom tovább.

Kumiho #2179

SzirmosSzisza
Wizard erőforrása hiába jó, ha 30 percenként kell javítani a botot, az energiamentesség meg Koreában nagyon régóta úgy van és nem fog elcseszni semmit. Processing miatt is sírtak mikor be lett vezetve, de semmi se változott.

Te mennyire aktivan csapatjatekot uzol BDOban, mennyit dumalsz jatek kozben havrokkal, mentek el funolni egyutt(nem a node warra meg hasonlo guildes esemenyekre gondolok, hanem haveri cucclikra)? Mert aki ekkora agyatlan faszsagot ir mint te, az gyanitom valamit kihagyott a jatekbol...

Cat02: ezt a p2wes dolgot meg szerintem tenyleg kiveseztuk, mint kiderult, olyan valtozast tettek be a shopba, amire meg a leg elvetemultebben p2wt kiabalo hulye kisgyerekek sem mondhatjak azt, hogy p2w, mar lfgn is mindenki elismerte ezt, es nincsen kevesebb jatekos egyaltalan, sot...
SzirmosSzisza
Vehetsz marketplaceről is, bár tudom ellene vagy a p2w-nek 😊

A "melee" karakterek nem olyan rosszak. A zerker sokat bír és nem is olyan lomha mint amilyennek gondolnám a bamba tekintete alapján. 😊
A warrior és valkyr se volt rossz. Most kapott a warrior egy awakeninget, így meg OP lesz szerintem jó darabig. Ami ezekben eddig hasznos volt az az erős és gyakori CC skill használat. A zerker arra nagyon jó, hogy kiüsse vagy kiemelje a nagyot sebző lomha karaktereket. Van ugyan resistre lehetőség, de az szánalmasan gyenge, vagy nem igazán működik. Max 60-60% resist lehet PvP -ben egy CC csoport ellen, de zerkernél nem érzem, hogy bármit is számítana az a 60% vagy az alap 20%. A sorcinak is jó a CC-je. Hosszú időre kiüt és nekem úgy tűnt területre hat (stun ez a fejfogó facepalm animáció vagy mifene?). A wizard-witch jó ugyan, de nagyon sérülékeny a többihez képest a skillek hosszú animációja miatt. A rangerben szerintem az a jó, hogy amellett hogy jó távolról meg tudja szórni az ellent nincs annyira lekötve. Nagyon mozgékony karakter. A manát viszont nagyon zabálja állítólag. A wizard erőforrás felhasználásban picit kedvezőbb. Meg support skillekben is... annak ellenére milyen nyomorék a support skill aktiválás és targeting a BDO-ban...
Valahogy ez a patch már nem hozott lázba. Az "előfizetős pakk" lejárt és én ennek a cégnek egy ganyi vasat nem fogok többet fizetni. Meg persze szétcseszik a szakmákat újra. Ezúttal az alkímia és főzőcske energiaigénye megy a kukába. nem tudom minek tartják meg a maradékot. Totál felesleges. Az awakening meg iszonyat durva sebzést tud majd kiosztani. Az hogy nem egyszerre jön egy kalap fossá konvertálja az amúgy se túl pöpec class balanszot. A hétvégi siege és node warokba még belekontárkodok . Talén még tudom lassítani az ellent. Másra nem érzem, hogy kedvem lenne időt szánni. Lassan részemről jön a végleges kasza a BDO-ra. Még az Archeage-ban is több és élvezetesebb az "interakció", pedig ott aztán semmi balansz nincs és a szerverek is elég deglettek...
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.09.01. 13:14:02
Ranger end game pvpben nehez, amikor mar azert az enemy elegge kemeny, ott mar nagyon jol kell ugrabugralni, illetve sok olyan sklillje van, ami dobal es ki kell szamolni gyorsba hova erkezel es ugy folytatni a combot.

A ninja meg kuno szinten baszott durva karik, bar a dmguk meg lesz kb masfelszerezve, de most is tudnak apritani, illetve egyszeruen nem lehet oket sehogy eltalalni, baszott gyorsak, es ha valaki jol tolja a ccket es faszan helyezkedik, szepen leszedi az ellent.
böröczk
Allitolag rangerrel nehez az elejen.
En is mostanaban inditottam egyet, a fenti allitast csak ala tudom tamasztani 😄 35-os most, de meg mindig docogos a farmolas vele. Nem szeretnem elkaszalni, mert nagyon dicserik. A ninja allitolag nem jo (bar pveben en nagyon elveztem, suhint egyet, es hullanak a nepek), a sorceressre rauntam.

Kumiho #2179

Kezdetek óta rangerel tolom.Nem érezném hogy nehéz class.Bár a többire nincs nagy rálátásom.Pvp-re eddig kevés alkalmam volt.Pve re viszont tökéletes választás.Irtózatosan lehet vele darálni.
SzirmosSzisza
Youtubeon keress rá, hogy Hakurai és nézd meg a rangeres videóit, van kb 3 skillje, azt kell nyomatni, egyik legjobb PvE class.

Hat ha izleseket nezunk, akkor persze, lehet bizonyos classok valakiknek nem tetszenek, de hasznossagra egyik sem kulonb a masiktol. Most jelenleg a berserker a legdurvabb, ha 1v1et nezunk, de pl mas szituban meg masik kari hasznosabb stb...Rangerek nagyon kemenyek tudnak lenni, de a ninja/kuno mellett a legnehezebb, azert hagytam abba, mert nagyon durvan kell vele mozogni, ha nem vagy vele op, akkor levagnak mint a cocat, mivel a ccje keves, viszont ranged...
Szerinted 😉
De ugye kinek-mi. Nekem például a berzerker az.
A ranger meg... nehézkes. Persze lehet, hogy én csinálom rosszul és egy terminátor a ranger, de ezt eléggé kétlem.
Nem hinnem, hogy van a jatekban fos karakter
Srácok.
A ranger ennyire fosch, vagy én nem értek hozzá?? (jó, tudom 😄 láma vagyok hozzá. Ettől függetlenül mi a vélemény róla?)
SzirmosSzisza

SzirmosSzisza

Akkor meg minek mmo, bankartya az alap, kesobb a p2w tartalom eleresehez nelkulozhetetlen <#papakacsint><#zavart2>
SzirmosSzisza
Gondolom nincs bankkártyája 😊

Mar bocsi, de minek a lemezes valtozat? Tenyleg annyira fontos folosleges szemetet gyartani, amikor le is lehet tolteni ???
Szia!Szerintem nem! 😊 legalábbis nem hallottam róla.
Sziasztok. Lehet kapni már lemezes változatban nem tudni?
SzirmosSzisza

BEAST
Marha jól hangzik! :d

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

WhiteStar
Wow... bonyolultnak tűnik

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

SzirmosSzisza
https://youtu.be/LBskpES-zwA

úgy néz ki lesz co-op profession \o/

Ez is faszán néz ki
"It's the new Epheria Ship introduced recently in KR. It requires 21 days minimum to build (daily quests for plans) and a shed load of amterials. Around 3220 work processes to give some idea.
Good thing is that this is built solo so no guild gating like with the Galley for PvP, Sea Monsters etc.
The Epheria Ship is for trading and you will be able to assign 4 workers with specific skills to the ship each giving a different buff."

Ej-ej. Talán nem csak azt az MMA-tr kellene spamelni. Az eszi a munkaeszközt. 😄
SzirmosSzisza
Processing meg alchemy questek meg vannak csinálva (arti 9, arti 1), lehet nekiállok majd a cookingnak is lassan. Valszeg az lesz, hogy elnyomom a drop chance növelőt, megvárom míg az altok szereznek energiát aztán nekiesek a bárányoknak lucky toollal.

Night vendorhoz azért nem akarok menni, mert nem vagyok 100-150 milla felett és ha akörül kidobná a Bheget szomorú lennék 😄

Amúgy annyira nem jó a (még) Kzarka, AP ugye ugyanaz, accuracy picit jobb, annyi, hogy felszabadul 1 helmet slot (casting speed), de cserébe pápá 1 kesztyű slot (crit chance, és így is csak 4-es lesz max, míg pl livertoval lehet 2xcasting speed sisakban, 1 crit a kesztyűben + 1 casting a kesztyűben és meg is van mindkettő maxon).

Az olvasztással meg az a baj, hogy ahhoz is pénz kell, amit egyelőre gyűjtök nem költök 😄 (ráadásul tegnap még bepróbáltam egy DUO-t is, szal 60-ra esett a dura, amivel grindelni eléggé rossz, főleg, hogy kb 30 perc alatt leesik 70 dura)

Van egy rakat life skill quest ami ad hard és sharp shardokat. Mondjuk ahhoz jó magas szint is kell (Alchemy, cooking, gathering, Processing).
Vagy mehet a gathering kifulladásig, vagy a homokásózás a sivatagban. Vagy a gamble a night vendornál. Alkalmanként fél-harmad áron adja ezeket is. Az enchant stone event miatt most a "normál" enchant stone nem akkora üzlet mint korábban, de a shardok még mindig jó áron vannak. Csak ez gamble. Nekem kizárólag axe és bow esett normálisabb áron a night vendornál. Kzarka meg szerintem még egyszer se dobott semmit. Mondjuk nem is sokszor járok arra, meg késve is érkezek. Lehet emiatt. A staff meg persze 250-350 mill akörül esik be néhanapján ami azért kacagtató. No mindegy. Jó a Liverto is egy darabig. 188AP-250DP van most +pár "Hidden" AP (+22) socketekben és az grunil seten.

Vagy probálkozhatsz menőbb acessory beolvasztásával is, de az annyira nem nagy buli most hog ytöbben ismerik a cselt. A scaria (?) necklace hard shardot ad, a mark of shadow meg sharpot. Csak a MoS nem mindig, így ez inkább veszteséges üzlet mint jó buli.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.08.17. 09:49:09
BEAST
nagyon szép, ha nekem is összejönne egy kzarka staff biztos a wizardot folytatnám én is 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

SzirmosSzisza
40-50 millióval később (+ kő ami volt egy csomó, igazából csak 3 sharp + a sok javítás volt ennyi). Lassan el kéne kezdeni izzítani a lucyk toolokat, hogy legyenek kövek, mert elfogyott mind 😄

A lázadozó polgárok semlegesítése Calpheonban is elegendő. Lehetőleg alacsony szintű karakterrel. Csak kell azért a gyilkolgatáshoz felszerelés, de nem illik meghalni se benne. Ha átpakolod a main karakter cuccait, akkor elég könnyen megy. Pozitív karmánál az itemekre nincs veszély. Kisebb negatívban elég random. -1000 alatt viszont már olyan háromból kettő halál downgreade. Vagy ennél is "Jobb" az arány. Arra azért figyelj a negatív farm után, hogy ne hagyj fent olyasmit amit nem akarsz lebutítani! 😄
Alapból elég melós a dolog. A polgárok -8 karmát adnak halálonként azt hiszem 5-6 szintet simán be lehet zsákolni alacsony karakterrel is mire meglesz a hatása. Az őrök buták mint a föld. Kb akkor csaőpnak le ha hagyod vagy elalszol a billentyűzeten. Könnyű kikerülni a csapásaikat ha nem akarsz meghalni. AZ alacsony karakter arra "kell", hogy ne kelljen sokat időznöd a downgrade -nél mire behal a karakter. Meg a nagyobbak jó eséllyel több pozitív karmát halmoztak fel.
SzirmosSzisza
Van 2 +15-ös Hevém meg egy +15-ös Grunilom, szerintem egyik alton nekiállok lassan ölni a pacikat 😄

No igen. A 15 FSfelett már rizikós a dolog. Én olyan 18-20-ig szoktam húzni a failstacket 14-es itemen. Aztán jönnek a PRI-DUO kisérletek, majd a DUO-TRI-k. Aljas módon néha sikeres lesz és bukik a FS. LvL 15 item balesetnél erre van a berserkerem -1000 karmával. Felaggatja a szar 15-öseket, kimegy a városba és széttépik az őrök. Bamm, -1 szint egy itemen. Legalább valami haszna van ennek az elcseszett karma rendszernek is. <#eplus2>