Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mar csak a wizardra lennek kivancsi, mivel awakening miatt majd a witchtol elvileg mar kulonbozni fognak, de kerdes hogy menniyre es miben. Azert nem kapkodjak el a fiuk😄 Mondjuk semmi baj sincsen ezzel, legalabb mindig van mire varni, jonnek az ujabb izgalmak😄
SzirmosSzisza
Pont akkor küldték be redditre is mikor ide írtam, jókor kell kelni :p

Ha valakit érdekel: https://www.twitch.tv/cherryyami/v/88189014 23:30 körül kapja meg az awakening fegyót, utána tesztelgeti a Witchet.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

<#guluszem1><#falbav><#wow1> de en gyorsabb voltam😄
SzirmosSzisza

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

MAi frissites koreaban , forditoval azert par dolgot kilehet venni belole szerintem, aki akarja nezze meg😊
Az awakening skillek masok, mind1 most mit huztal meg mit nem. Am jah, azt az oldalracsuszast neztem, meg gyorsabban skillez, valamivel gyorsabb a mozgasa is, de azert meg messze nem egy ninja.😄 De jo jo...Nagyon tetszetos, es ami a lenyeg, hogy elkepesztoen feelinges😊 Legalabb is nekem, en mindig is szerettem a vazsigazsikat. Most vagyok csak gondban igazan, witchrol rerolloltam kunoichire, de most meg ez annyira tetszik feelingre, hogy mar latom mi lesz a vege <#circling>
SzirmosSzisza
Azért az oldalra csúszás sokkal jobbnak néz ki mint a mostani dash, meg ahogy néztem gömbbel a kezében is tudott teleportálni. Skillek is elég instantnak tűntek. Azt sajnálom egyedül, hogy a földet kapta, abból most sincs 1 se húzva 😄
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.09.05. 12:55:23

Am azt nem tudom lattad-e, de mint a videobol kiderult, a golem meg a masik summon, az nem ugy lesz summon, mint a tamernek ami van, hanem csak a skilljenek az effektje olyan, hogy "kidobja" a summonokat a mobokra azt csokolom😄 Am szerintem nagyon feelinges lett, foleg amikor csettint skillezeskor az bejovos, meg ugy alapbol😄 Am nem lesz sokkal mobilisabb sajna, valamivel talan mintha gyorsabbak lennenek a skillek, jobban lehet vele daralni a video alapjan, de mozgekonyabbnak nagyon minimalisan lesz jobb, de mar varom a tobbi videot meg a skillleirast, hogy jobban lassuk mi is a szitu
SzirmosSzisza
AoE AoE-vel 😄

Huhh, lemaradtam a legjobb popcorn factor időszakról? Francba. 😄
Azért megjegyezném, hogy a PvP a BDO-ban elég csökevény. Kb semmi értelme az esetek többségében. A farm helyeken lehet izmozni, de ha nem tudnak guild wart indítani, akkor elég ha csak visszamész húszsszor és nem hagyod élni a kis csökött ellent. Ha lemegy minuszba a karmája, akkor vége a dalnak. Izmozhat még, de ha egyszer lenyomják, akkor bukja valamelyik itemjén az enchant szintet (-1). Az magasabb szinten elég kemény lesz.
Ha meg nem hagyod "hatékonyan" farmolni ha gyilkolászna téged, akkor még nem is éri meg neki. A PvP nem ad semmit a node warokon és siegen kívül. Ha a másik fél is belemegy, vagy rászorítod a gvg-re az ellent, akkor csak annyit érsz el, hogy nem veszítesz (karmát és enchant szintet). Nincs aktív jutalmazás. Az open world PvP-t a kakaós-gyöngyöcskés csávók teljesen elkriminalizálják. 0 reward - max bünti.
Ha nem cseszegeted a többi farmolót, akkor nem nagyon szoktak szívózni. Ugyan egyik-másik hely jó XP-t ad, de ha sokan mennek rá, akkor szart se ér ez az elméleti előny. Nyugodtan választhatsz gyengébb ellent is. Vagy épp erősebbet ha a loot a fontosabb és van elég sebzésed. Az erős célpontokon még annyi tömeg sincs mint a "második legjobB" farm spotokon. A gyengébb ellen (pl helmek) azért is jó, mert gyors és mert az ottani pk seggfejek nem számítanak komoly ellenállásra. Volt olyan, hogy a területsebzés ami a mobokra ment elvitte szerencsétlen gyökereket. De azért csak jöttek vissza PK módban és kuncsorogtak a repetáért. <#alien> (ha pk módban vannak, akkor zsabadon üthetőek és nincs karma vesztés).
Valahol láttam egy awakening ütemezést. Persze lehet csak spekuláció, de a wizardot úgy karácson ykörnyékére jelezték. Decemberben jön Archeage-ben a fresh start szerver, a BDO-ra meg nem fizetek semmit + a wizard ez alapján jó ideig csak "futottak még" kategória lesz aki jó a csapatban mer' gyógyít, azt csá'. Ez így nem pálya. A PvP is kiesett a hétre, mert aljas módon elnyomtuk az összes ellent a siege-ben és most már királyok vagyunk Serenidában... Eh, túl jók vagyunk. Felemás érzés. Mert a tömeges PvP-n kívül most valahogy a többi része a játéknak nem vonz. Azért be kell majd ugranom pár órára, mert még a végén kihajítanak a francba a potyautas magatartásom miatt. <#hehe>
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.09.05. 10:45:53
SzirmosSzisza
Orb (meg többi awakening alapján) valami közelharci lesz, de a petekkel nem tudom, hogy menne a gyors váltogatás a 2 között, siethetének vele ott Koreában 😄

BEAST
Aranyos. Viszont erről jut eszembe, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a witch, majd a wizard awakening cucca. Remélem nem pet class lesz a vége, mint ahogy azt páran találgatják, hanem valami más amivel kicsit életképesebbek lehetnek 1v1 harcokban is. 😄

Node war és egyéb nagycsapatos témák esélytelenek és ha nem muszáj nem "kezdenék" valamit mást.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

SzirmosSzisza
Felugrott a nyakamba :3
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.09.04. 18:20:26

Naja ketto egyutt nem megy 😄 Viszont tudom ajanlani, hogy valakivel parban probald csinalni a farmot mert akkor kevesebb partyelixirt kell egyedul hasznalnod igy meg egyutt sokkal konyebb 😊

Veni, Vidi, Vici

SzirmosSzisza
Ah, utána nézek majd akkor hova is kell pakolni, köszi a linket. Az a para, hogy kéne a master processing is, de ha elkezdek 58-ra grindelni ott kint akkor nem lesz meg 😄
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.09.04. 10:39:50

141/214-el konnyeden olok ott pedig acc offhand van. Az egyetlen rossz dolog ha betevedsz masok teruletere mert nem nezik joszemmel ott se. Itt egy kis leiras a spotokrol igy nem para ha elkuldenek masik spotra. Ja acc offhand-et viszont ajanlom oda mert neha megpobaljak erovel elvennii a helyedet es akkor pvphez joljon nagyon 😄

Tanacsnak csak annyi, hogy a hajon vidd at a lovadat es abba rakjad a bandanat mig a hajoba a coinokat, Illetve a hajot mindig rakjad el minden toltes utan mert eloszeretettel verik szet(mivel a benne leveo coin-t meglehet szerezni).

Veni, Vidi, Vici

SzirmosSzisza
Ha dingelem 57-et szerintem én is átnézek a kalózokhoz, kb mennyi AP/DP illik oda, hogy lehessen solozni?

Vaddisznonal mar en is pkztam 😄 Mert a bnukoja 2 perc bekes gatheringeles utan mar elkezdte szedni azokat is amiket en oltem le.
Saussan meg egy tragya hely lett mert sok a guild nelkuli ez miatt a bunko siman kitol egy 5 fos csapatott a karma bombingal utana meg tovabb nyulkal a mobokba. En ezert probalok szolni nekik eloszor mert ha molgom 80% az esely a karma bombingra <#boxer> Igazabol pont erre kene valami, hogy ezek az emberek se usszak meg.
Szerencsere Valencia regiot es pirate islandot kerulik ezek a nyomik.

Veni, Vidi, Vici

SzirmosSzisza
Ogre respawnja 10-15 perc és 10 van. Sausannál pl azért zavaró, mert ahogy mentek körbe partyval a mobokon mindig pont van mit ölni, de ha egy külsős megöl egy csoportot, akkor gyorsabban mennétek a következő csoportra ami lehet nem spawnol még ami felborítja az egészet. Vaddisznóknál engem eddig egyszer pk-ztak le, pedig kb minden nap ott gatheringezek, lehet valakinek pont olyan napja volt.

Azokbol csak 10 db van es joval hosszabb a respawn mint 15mp. Illetve a 10-bol csak 8 vna lent altalaban. Amugy meg ezek dobjak az ogre ringet ezert pkznak le ha probalkozol ott.

Veni, Vidi, Vici

böröczk
Atyagatya, azokról a mobokról beszélünk, amik 15 mp után újra spawnolnak? 😛 De értem én, vérszemet kapnék én is, ha előttem lezúznák a vaddisznókat.

Kumiho #2179

Az korrekt 😄 gondolom ledöbbentek hogy annyira nem is janik 😄 kellemes meglepetés lehetett számukra.
SzirmosSzisza
Én legutóbb tök udvariasan láttam, hogy vannak a spoton és mentem mellé, erre jött 2 jani és pk-zta az ott levőket, gondoltam akkor odaállok, hátha rám pk-znak (én nem szeretek flagelni, fogyjon az Ő karmájuk), 2-en elkezdtek ütni és 5 mp alatt lement kb 200 életem, picit elszámolták magukat 😄
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.09.03. 15:09:17

Velem is rendszeresen amperkodnak ha ogrézom vagy sausanba vagyok.Sajnos elkell viselni ha erősebb és lenyom,ilyen a világ.Amúgy harmatgyengén nem is érdemes ilyen helyekre menni,az a minimum ha oda-vissza alapon te is megtudod keseríteni az életét.Így a tuti 😄
Az anyazas miatt valahogy igy latlak most

Valaki azert kerhetne egy warn-t erre a tuadatlan gumicsizma zsonglorre.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Valahogy igy erezhetted magad a postod utan <#banplz>

@Cat02 valami ilyesmire gondoltal? 😄

Utoljára szerkesztette: Zarache87, 2016.09.03. 14:15:12

Veni, Vidi, Vici

SzirmosSzisza
Ogrénél csodálkozni a PK-n eléggé árulkodó jel, hogy még a tojáshéj ott van valahol 😄

Ok befejeztem veled, szeretem, ha valakivel lehet jokat fightolni, de te tenyleg annyira sotet vagy, hogy nem lehet. Ne irj vissza pls te se, amugy sem errol szol ez a forum, de veled a jatek tartalmarol nem lehet megvitatni dolgokat mert vagy jatszod a picsadat, vagy tenyleg ekkora idiota vagy, es ezt halal komolyan mondom nem lehet egyertelmuen eldonteni, mert bar komolynak nez ki a dolog, masreszrol ott van a teny, hogy sajat magatol egy ember ennyire hulye nem lehet..XD Na szevasz kisfiam jo jatekot, bizom benne, hogy meg sokszor leolnek es elhagyod ezt a nem neked valo jatekot, de tudom ajanlani a wowot!
Ostoba vagy. Nem várt meg semmit, elment. Én meg visszamentem és levágtam az ogrét.
Ez az egyik.
A másik meg az, hogy otthon a jó édes anyáddal beszélj így.
"Épp ogrét abáltam, varázslóval. Jött a paraszt, leugrott a lóról, elkapott, kétszer földhöz vágott (berzerkerrel), felült a pacira és továbbment." Baszod, te most komolyan beszelsz ember?😄 Te tenyleg ekkora ****** vagy, vagy csak csinalod a picsadat?😄 Ha ogret olsz, akkor azon kell csodalkozni, ha nem olnek le erte😄 Ha nem olnek le, akkor eppen szerencsed van, mert kifogtad, orulj neki, de abban ne bizzal, hogy artatlanul leolhetsz egy ogret😄 Istenem, es ezen rinyaltal, te tenyleg jakabjancsi vagy, embered megvarta mig resetel a mob, visszament levagni azt annyi...En is ha ogreznek akkor mindenkit betamadnek aki azt oli
"Picit azért felmerül a kérdés bennem , hogy ha teljesülne az álmod és az a fél aki alul marad jelentős büntetést kapna , sőt akár Te még jutalmat is kapnál érte , mégis hova vezetne ?" Eppen ezt magyaraztam el, de ugy latszik sokan itt ezen a forumon nem erteni magyar😄 De lasd kivel van dolgod, ma kiskaracsony van, megprobalom meg egyszer😄 1: ha nem szereted, hogy leolnek, akkor menj masik jatekba, itt ez a lenyeg, hogy egymast leolni, konfliktusokat generalni stb stb, hogy elojojjon a gvg stb, es teljesen mind1, milyen a geared, hanyas a szinted stb, olni kell es kesz. 2: ha leoltek, es buksz, akkor mi fog kovetkezni? Legkozelebb ovatosabb leszel, nem mesz egyedul, ptt csinalsz, hogy legkozelebb nagyobb eselyed legyen, vagy rakuldesz egy wart az adott "zaklato" guildre" , es akkor nem lesz bunti a halal utan, viszont mehet szabadon a jo kis bunyo, ennyi...Tenyleg nem ertem, hogy egy full open world pvp alapu mmoba mit keresnek olyan emberek, akik nem szeretik ha leolik oket, akik olyanon akadnak ki, hogy nagyobb kari olte le oket stb...Nem mind1 mekkora az a kari aki leol, nem tok mind1, nyomsz egy gombot azt mehetsz vissza...A jo fejlodohelyekert meg kuzdjon meg az ember, ne h mar csak ugy odamehessen barki, itt nem az emberek nyugodtsaga a lenyeg ombre
Nem sokszor öltek le így ebben a játékban, csupán kétszer.
Nem zavarna egyébként, de:
- nem terület miatt, egyszerűen "poénból" vagy nem tudom mire véljem, mert láthatóan csak átment a területen a pali, ahol voltam.
- ha nagyjából kiegyenlített a két aki, akkor sem zavar. De én (hangsúlyozom - ÉN) nem tudom megérteni, hogy mi a jó abban, ha nálam kisebb, adott esetben akár 10 szinttel is - karit ölök meg. Ebben mi a pláne?
Tipikusan olyanok ezek az emberek, akik az utcán kukát döntögetnek, mert erősnek hiszik magukat és ugye a kuka nem üt vissza.
Épp ogrét abáltam, varázslóval. Jött a paraszt, leugrott a lóról, elkapott, kétszer földhöz vágott (berzerkerrel), felült a pacira és továbbment.
Ennyi volt a történet. Ezt a fajta pk-t én az l2-ben sem szerettem, soha nem is csináltam ilyent.
Western Guard Camp alatt voltam. A nem zavarom , és a malacok két külön történet . Bár én , már csináltam már olyat hogy ha ott találtam valakit , megkérdeztem mennyi energiája van , és később vissza mentem .
SzirmosSzisza
Malac nyúzás közben, hogy nem tudod zavarni a másikat? Gondolom Calpheon felett csinálod, ott nincs sok hely ...

Szerencsére nem sűrűn fordul elő , de amikor igen akkor elég érthetetlen . Pl. nagyokat néztem amikor malac nyúzás közben lenyomtak 😊
SzirmosSzisza
Marhára nem éri meg amúgy pk-zni a másikat, mert XP kiesés amíg üldözöd. Fura dolgokat tapasztaltok ti, engem még sose támadtak meg úgy, hogy a saját kis helyemen farmoltam, pedig 1 hónapja már kb csak Saus környékén vagyok. (az más kérdés mikor el akarják venni a spotot).

Na pont ilyen "kulturáltan" zajlik a dolog a játékban is . Le pk-z az illető mert vmiért úgy gondolja az a terület az övé. Visszamegyek, próbálom a területen belül nem zavarni a köreit . Újra lezúz , annyi különbséggel, hogy válogatott szidalmazásokkal elküld "anyámba.
Picit azért felmerül a kérdés bennem , hogy ha teljesülne az álmod és az a fél aki alul marad jelentős büntetést kapna , sőt akár Te még jutalmat is kapnál érte , mégis hova vezetne ? Még intenzívebb lenne a jelenség. Elkezdenének eltűnni a játékosok ......a végén büszkeséggel töltené el az illetőket , hogy részben nekik is köszönhető , hogy kihalt a szerver , és csak lézengenek a játékosok ?
Utoljára szerkesztette: fatmax, 2016.09.03. 10:42:56
Nagyon-nagyon ostoba vagy, és ennek örülök. Jó röhögni rajtad.
De akkor meg mit rinyalsz mint egy ovodas kis pocs?😄 Kened itt a retard stylet ezerrel, egeted magad, de azt, hogy ezzel a buta felfogassal es mentalitassal te sokaig toltad volna L2ben azt ketlem😄 Belefingottam a porba L2 beta alatt, te nagyon el vagy tevedve, amennyiben jo az adatlapod, mindossze 7 evvel vagyok idosebb, szoval ezt a dumat mellozd pls, ugyanis a 2000es evek elejen te voltal meg az, aki a csattogos lepket tologattad nem pedig en..😄D Nem baj, nincs ezzel gond, csak akkor vegyel vissza es ne egesd magad tovabb szerintem
Rinyálni tudod ki szokott? Na pont az. Kicsihuszár. Még eléggé belefingottál a porba, amikor én az l2 bétát toltam offon, majd fizettem is érte havonta, közel egy éven keresztül. Szóval ne enagyon verd magad az L2-re.
SzirmosSzisza
Nekem még sose volt ilyen olyan, hogy random leöltek volna, biztos nem volt szimpi nekik a neved <#nemtudom>

Amúgy ne felejtsétek el minden nap kivenni az ingyé' packot (f3, loyalty fül, awakening gift pack).

Mondod te, mert pve hero vagy😄 Van a fairplay pvp, meg van az egyeb, az egyeb kategoriaba tartozik bele a pk is😄 A legtobb mmo pvp tartalmanak maximum ha otode a fairplay fight, a tobbi az mind gearbeli kulonbseg, szambeli kulonbseg, mobol a masik es akkor ugrani ra-helyzeti kulonbseg stb stb...De ebben mi a rossz, es te mitol vagy ugy annyira oda erte ha lekaszabolnak ezt nem ertem(megnyomsz egy gombot, ujraeledsz es visszamesz, ennyi...), legjobb moka😄 Ha meg nem tetszik, akkor menj el egy olyan jatekba, ahol nincsen open world pvp, vagy egyel nyalokat, de ekkora faszsagokat ne beszelj mar pls, hogy ez mekkora szarsag, mert az ilyen es ehhez hasonlo pkzasokbol szoktak a legjobb mass pvpk kialakulni. Ugy latom te sem L2on nevelkedtel, hogy egy ennyire apro szarsagon felkhuzod magad😄 Vedd meg magadat es ne pedig rinyaljal, itt nincsen olyan, hogy bekesen farmolaszgatsz, eppen ez a lenyeg, egy open world pvpel rendelkezo jatekban haboru megy, keresni, kutatni kell a konfliktusokat, ebbe ez is beletartozik. Te szigoritanad, en meg enyhitenem, viszont aki meghal, annak a veszteseget emelnem, sokkal de sokkal, azert, hogy ne farmolgasson bekesen egyedul senki, de hat sajna mindig a legjobb pvps mmokban is elobb-utobb a pvesek gyoznek sajna, ezert a sok enyhites es szinte nulla pvp bunti, vicc
Azért tapló parasztok mint minden más játékban, itt is vannak.
Soha nem értettem, hogy mi abban az élvezet - bár gondolom az ilyen faszparasztoknak nincs is már örömük az életben - abban, hogy békésen csapkodod a mobokat, senkit nem zavarsz, majd éppen arra bóklászik valami gyogyós kis köcsög, leugrik a szaros lováról, egy vagy két ütésből leabál (ergo tuti, hogy magasabb szintű), visszaül a lovára és elhúz a rákba.
Komolyan nem értem, hogy ebben mi a fasza. Mert egy tisztességes pvp az más, de a pk... én tuti, hogy szarrá szankcionálnám. Mondjuk annyi karmával, hogy két hét legyen ledolgozni.
SzirmosSzisza
Sivatagban nagyon kevesen vannak, mert marha jó gear kell (AP/DP általában fontosabb, mint a szint, awakening változtat majd ezen). PvE szinten marha sok kontent van, ha a horgászatot, kraftot, lovakat, farmolás, vadászatot és társait is beleszámolod. De ha random bóklálsz és nem próbálod ellopni más mobjait, nagyon kicsi az esélye, hogy bárki is megtámadjon.

böröczk
Ja, hát azért kérdeztem, mert nem tartok még ott szintben, hogy egyáltalán lehessen.
És épp azért kérdeztem, mert én inkább a pve-t preferálom. Nyilván ki fogom próbálni, amiket írtál, jól hangzik, a kérdésem csak arra irányult, hogy magasabb szinten pvp mellett marad még tartalom pve ügyileg is. Farmolás, kvesztelés, stb.
Szóval, ha én az új (nekem még az) sivatagos térképrészen szeretnék csak felfedezni, nem fognak méterenként letámadni a nagyok. 😄

Kumiho #2179

SzirmosSzisza
Jajj, rosszat linkeltem, ezt akartam.

Minek kenyszeriteni? Ha pvp beallitottsagu vagy, akkor nem kell kenyszeriteni semmivel, maga a pvp feeling miatt elmesz levadaszni embereket, mondjuk guildben bedob valaki egy fejvadaszatot, hogy xy itemet(fasza draga kaja pl) ad azert, ha leolsz egy kellemetlen alakot, tehat levadaszod, ez pl jo moka lehet(meg nem jutottam el odaig h toljam de ezt fogom ezerrel), vagy elmesz es nagyobb szintezo helyeken oldosod az embereket, vagy arenaban tolod, vagy siege vagy node war...van itt boven pvp lehetoseg, de kenyszer az nincsen, az mar regen fail ha kenyszeriteni kell a pvpt szeretoket arra, h pvpzzenek...De legjobb szerintem a gvg, ami ugye abbol all, ha enemy jon, akkor altalaban egyik fel sem szalad el egy jo kis pvp elol es mehet a kasza, ami 1v1el indul az altalaban nemsokara felduzzad( guildtol fugg) eleg nagyra is akar
SzirmosSzisza
Itt is érdemes próbálkozni. Elvileg mindenki kap majd 3 guest passt, szal lesz dögivel

https://www.kinguin.net/category/25293/black-desert-online-7-days-guest-pass-eu-na-digital-download-cd-key/
Ez az oldal mennyire megbizható?
SzirmosSzisza
Jordinen a komolyabb, Alustinon is szokott lenni PvP de nem vészes, Croxus nem tudom milyen. Nálunk délután 2-ig kb üres szokott lenni Sausan legtöbb csatornán, szóval nem vészes. A lecsapás gear függő, tegnap 2-en nekem estek Sausanon de low gearesek voltak, 3-4 skillből haltak, de ha pl 5-ös komolyabb party neked jön akkor esélytelen, hacsak nem vagy NAGYON jó cuccban. Alustinon van amúgy a legtöbb magyar klán, főleg, hogy RAR-ból ahogy nézem 1-2 havonta kiválik valaki 😄