Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

böröczk
Uhh, meg anno belekezdtem a kraftolasba, de rogos az ut a tokeletesig 😄 lehet, megint nezegetek gajdokat majd, ha beleuntam a grindelesbe es a lovakba 😄
Most meg csak ket helyen vannak munkasaim (az egyik kek nevu imp, az remelem, menot jelent, magasabb szintu is mar). Az abandoned iron mine es glish ruins teruleten.

Kumiho #2179

SzirmosSzisza
Érdemes vagy Trentben (messze van) vagy Epheriaban (lehet közvetlen szállítani Altinovába meg egy Valenciás városba is) gyártani.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Értem.Szóval annyi az egész hogy amit Calpheonban gyártok azt Altinovában,amit Altinovában azt pedig Calpheonban kell eladni.Köszi!
SzirmosSzisza
Messzire kell vinni (vagy utaztatni), az 50k-s calpheon crateből jön kb 100-120k.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Én javarészt az Altinovában lévő műhelyekből szerzem a bevételt.Szekér és alkatrész gyártás,lovascucc,armor(javarészt grunil),craftos ruha,handcraft(steel dagger,jubre talisman..stb),hajó és alkatrészei.Persze tudatosan kell hozzá felépíteni a node bekötéseid hogy jöjjön az alapanyag.A jó workerek sem ártanak... 😊

Amúgy ez a crater gyártás hogy működik?Anno próbáltam de mire legyártottam mondjuk fa cuccból és elvittem egy trade managerhez kb ugyanannyi volt a haszon mint ha eladtam volna marketben a fát...
De tevet ad egy quest is
SzirmosSzisza
Be lehet cserélni tokenért amiből lehet tevét venni.

Nem haldoklik, soha nem tettek fel ennyit mint most, csak jelenleg max 1 percig van bent, es mar meg is vettek, ezert szinte lehetetlen venni, ha csak nem all valaki ott es frissitgeti...Ma is lattam egy csomot heidelben, de ott nincs penzem, mire veilaba visszaertem, mind elkelt, de elott olyan 10 percel szinten veilaban neztem, meg egy sem volt. Valami miatt nagyon veszik, tiertol-nemtol fuggetlenul, de meg nem jottem ra miert.
böröczk
Tenyleg az lesz.. 1 napisat porgettem kockaval. Az erdekes, hogy marketen regisztralhato a jatekhoz kapott 30napos... Kb egy eve megvettem a jatekot, csak aztan keveset jatszottam vele, majd abbamaradt. Viszont most nagyon rakattantam, de van tanulni -es felfedezni valo boven.
Tegnap befogtam egy csomo tier 3-as lovat, megtartottam 2-2 holgyet es urat 😄 most azoknak a levelet huzom.
De ahogy nezem, nem veletlenul haldoklik a lopiac, a marketre regisztralhato nagyobb tieru lovak ar-energiabefektetes aranya nem eri meg.
Az ancient artifact, amibol a scrollt lehet osszegyurni? Csinaltam egyet, tobbit feldobtam a piacra.

Kumiho #2179

SzirmosSzisza
Ha megveszed a játékot kapsz 30 naposat, szerintem az lesz az (belépsz a weblapra és ott lehet kikérni az Account tabon). Relict alatt a relicet értem (Ancient Relic), zöld item, horgászat közben dobhat vagy pl dobálják a csontvázak is meg manshák is. Amire te gondolsz az a Golden dagger/fish/backpack lesz, az 5 milliót ér fixen csak eléggé ritka.

Elvileg ha lejár a value pack akkor a festés eltűnik, de a kinézet módosítás megmarad.

böröczk
Apropo value pack: szabadon valtoztathatom a karaktereim kinezetet limit nelkul, es nem vesznek el a mosositasok a pack lehartaval?

Kumiho #2179

böröczk
Az 5 millas "relicekre" gondolsz? Olyan nekem gyujtogetes kozben esett par.
Most a Calpheon alatti "zold orkos erdoresz" nodejaiba invesztalok energiat, meg gondolkozom a Catfish tavon, megeri? Azt olvastam, ott sokan vannak altalaban, meg nem tapasztaltam. Gondolom, ahogy kijottek az uj teruletredszek, atvandoroltak a nepek.
Viszont tok boldog vagyok, mert egyreszt porgettem a kockaval egy 30 napos value packot (azt hiszem, az dobta legalabbis, mert venni nem vettem 😄), es nagy erofeszitesek aran vegre sikerult marketen egy korrekt kis armor+weapon settet vadasznom (Kyrill), igaz, csak az altomnak, de akkor is! 😄 Rangerhez nagyon ritkan dobnak fel.
Ha mar latom, hogy fixen ennel a klassznal maradok, lehetet a sivatagos rucira beruhazok.

Kumiho #2179

65%-ot kapsz value pack nélkül, de persze a havi díj nélkül érdemben nem lehet keresni. A legtöbb dolog amin lenne haszon, azt eladja value pakkos user olcsóbban és simán kiszorulsz a piacról. Ha van pár szabad contribution pontod, akkor csinálhatsz farmiot és termelhetsz ott is. Az anyagból craftolhatsz (alkímia, vagy főzéshez termelhetsz drága, vag yritka alapanyagot), vagy ledobod az anyagot két távoli városban és crate-eket gyárttatsz munkásokkal. Én Epheria Port és Altinova-ban szoktam napraforgó, vagy épp szőlő pakkokat gyárttatni (a special/kék verziót), aztán elküldöm hajón a célállomásra. Ez ugyan -2,6-2,7k silver pakkonként, de zötyögni az utakon sokkal macerásabb és unalmasabb. Ha meg 45. szint felett vagy még veszélyes is. 28-30k silvert anyagköltség levonás után is meg lehet termelni.
Nyomulhatsz salvagera is. HA látsz olcsó anyagot, akkor megveszed, bezúzod és eladod az anyagot. EZ kristályoknál egyszerű és egyértelműen megéri. A black stone powder jól eladható, meg hasznos crafthoz is. Lehet fegyvert és accessoryt i sbezúznbi, de az gamble. Többnyire a pure platinum crystal azért így is olcsóbban kijön mintha vennéd. Eladásra már nem bizos hogy akkora üzlet. A kék-sárga accessoryk közül van ami hard vagy sharp shardot ad bezúzásnál, de van ami random itt is. Ami megéri annak magasan marad az ára. A scaria necklace korábban jó buli volt. Kiküldhedsz melósokat a bányákba is. A platina jó és a Mediah-Valencia területen a vas (utóbbi rough black stonet is ad). A bányászaimat Altinovában és Tarif-ban tartom.

De a hentelés stabilabb és könnyebb pénzforrás. Ha van suskád, akkor az energiádat befektetheted, elcraftolhatod a maradék 1-2 energiazabáló tevékenységen, vagy mehetsz szerencsejátékozni a night vendorhoz. Többnyire drágán adja a jó itemeket, de ki lehet fogni jót is. emellett olcsón adja az enchant alapanyagot is. (ez a nagyja a dropnak.. 120k az armor, 150k a weapon, meg talán 900k a hard shard és 2,7 a sharp. Ezekből lehet csomagot is rollolni, ami 3, vagy épp 5 darab stone, vagy shardot tartalmaz. )
SzirmosSzisza
Alapvetően grindből jön a legtöbb pénz, de kraftolásból is lehet szerezni, abból jobb is, hogy lehet félafk-ban tolni (mást csinálsz mialatt megy a processing, pl mással játszol 😄). Legegyszerűbb pénzszerzés, ha Calpheon körül bekötöd a fa nodeokat (birch, cider, fir) és csinálsz Calpheon Cratet Epheria/Trent-ben, majd eladod Altinovában vagy Valenciában. Grunil/kraftolós ruhát is viszik rendesen, abból is jó pénzt lehet csinálni, csak itt az a baj, hogy ugye alapból 60%-ot kapsz csak meg az eladott cucc árából, Value Packkel már 84.5-öt, a láda árulásnál viszont nincs adó, azért az talán barátibb (bár nincs is akkor haszon).

Halászat se ad rosszul, főleg most hogy esnek a relicek, csak azok inkább saját felhasználásra kellenek.

böröczk
Ti miből szerzitek amúgy a bevételt? Craftolás, halászat vagy loot a mobokból?
Látom, hogy itt milliárdokért is árulnak Kzarka cuccokat, 15+os felszerelésekért szintén több százmilliót elkérnek a piacon.

Kumiho #2179

SzirmosSzisza
Jelölj ki valamit a térképen jobb klikkel és akkor csak 1 fele fog (vagy 6, nem vagyok biztos benne 😄)

Assistance ki van kapcsolva.Akkor marad a pipa trükk mert van 5 quest és 5 felé mutatnak karakter körül a nyilak
SzirmosSzisza
Valami assistance néven van benne, lehet választani, hogy nyíl legyen körülötted, valami lebegő izé ami mutatja merre vagy semmi. De elvileg ha a questeknél kiszeded a pipát mindenhonnan akkor is eltűnik.

Nah kivettem pár opciót mint a Cam.shake,combat effect,combat sound legalul csak 20%-on van a felette levő 50.Meg a többi..
Viszont egyet nem tudok,azok a quest nyilak karakterem körül az még idegesít meg a kör mikor Npc-vel dumálok.Ezeket hogyan szüntessem meg?
SzirmosSzisza
Igazából ha 50 felett vagy az se rossz, úgyis el kell kezdeni húzni a Livertot minél előbb :p

#2676: köszi!

BEAST
Én inkább összeraktam memory fragmentekért. Ma ledaráltam 25 scrollt, meg is lett az eredménye ~130 fragment képében. :d

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

HBD neked!
SzirmosSzisza
Mindenképp megéri vagy horgászni vagy lovagolni ott hagyni (horgaszat dobhat ancient relicet aminek darabja 800-900k)

böröczk
Tenyleg, koszi. 😊
Nem is hulyeseg ugy hagyni a gepet, amikor nem vagyok epp otthon.

Kumiho #2179

SzirmosSzisza
Szemüveg van benne (nagyobb eséllyel szerzed meg a tudást a mobokról, de amúgy jobb alul reward, time fül és meg tudod nézni az összeset, 5000 óráért jár ingyen pet majd!)

böröczk
Mi volt a ládikóban ? 😄

Kumiho #2179

SzirmosSzisza
A kiírás karakter szerint van, a jutalmakat szerintem együtt nézi (legalábbis ami nekem ott ki van írva nem éri el a 3000 órát, de Ninjával + altokkal megvan).

böröczk
Az nájsz, jézusom 😄 Pont ezt akartam amúgy kérdezni, hogy /account számít ez vagy karakterenként számolja? Jutalmak miatt 😄

Kumiho #2179

SzirmosSzisza

Hali!

Engem is érdekelne a 7 napos kód. Írtam privet, köszi

Üdv
Vadnokedli
Kipróbáltam 15 percet belőle- egyenlőre jó- de túl komplexnek tűnik(GW1-2után), gondolom beletanul az ember.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

SzirmosSzisza
T8/"p2w" előtt nálunk simán volt mindig 3-4 T7 sprinttel a boltban. Mostanában egyrészt a T8 miatt felvásárolják, másrészt jobban megéri eladni kosztümöt, mint lóra költeni a skill resetet és úgy próbálni pénzt csinálni pearlből.

#2660: azok 1 naposak, a 30 napos 1500 Pearlbe kerül.

Nem a jo paci ritka, hanem a paci ritka😄 Egyszeruen csont ures, ha betesznek egyet akkor max fel perc es viszik is, tiertol-skilltol fuggetlenul. Csak tudnam miert kell ennyire mindegyik, utoljara 2 honapja vehettem kb, akkor csurig volt a horse market. Multkor lattam egyet, csak azon a helyen nem volt love a storageben, es mire masik varosba ertem mar elvittek
A sprint vagy az instant acceleration+drift combo mindig ritka volt. "Alap" pacikat viszont lehet venni. Aztán vagy szerencsés leszel szintezésnél, vagy épp a végén a breeding-nél vagy nem...
Eladásra nem nagyon éri meg termelni lovat. Acél itt a jó kombó. Ha meg ilyen összejön, akkor minek eladni? Aztán emiatt ritka is a jó paci a piacon. Nekem T6 elég jó futási sebességű van. Se sprint, se sidestep, de minden más igen. A starting acceleration, drift, meg valami harmadik gyorsító igen hasznos azért.Meg a charge és a gyors felszállás is megvan rajta. A T7 sokkal szarabb lett...
Lovat venni lopiacon mostansag szinte lehetetlen, szamaron kivul mas sosincs bent, mar hetek ota akarok venni egy sprintes lovat aminek van instant accelja is, mivel felhuztam vagy 20 db tier 6ost es egyiknel sem adta be meg egyiket se, de nem tudok venni mert full ures mindig, pedig naponta tobbszor nezem, valamiert nagyon viszik oket, de a kis tieru szar skilleseket is.
Vehetsz is épp a lópiacon lovat. Persze lehetőleg olyat amit még lehet "sokasítani" 😄
Az összes boss armor és fegyver rollolhat a night vendornál is. Többnyire drágább mint az itemen jelzett aktuális ár, de az az ár hibás ha épp nincs az item a piacon. Meg néha rollol igen jó áron is. EGy pörgetés 50 energy-be kerül. Este 10 és hajnali 6 közt érhető el a zugárus a városokban. Saját inventoryban tartott golddal, vagy a városi kasszádból fizethetsz.
Ebbol a videobol azert mar elegge jol kiveheto mit is fog tudni a witch awakeningel. Ami pl kiraly, hogy azt latom, hogy a poisonos skill az atuti a blockot, es baromi nagyot sebez, ez baro, es ehhez tartozik meg, hogy ugy veszem ki, hogy a "homokfuggony" az egy block skill😄 Mobilitas teren azert szembetuno a javulas, de persze meg messze van egy ninjatol vagy musatol😄 Ami nem derult ki, hogy a summon mire jo. Sebzese a nullaval egyenlo, es nem vettem eszre, hogy valami debuffot vagy barmit ratenne az ellenre, ezt majd meglatjuk. Nagyon fun az tuti, es joval hasznalhatobb mint a sima skillekkel, es hat a kettot vegyitve elegge szep dolgokra is kepes lesz majd, mivel lathatoan gyorsabb lett a kari. Mar csak a wizardra vagyok kivancsi, hogy az miben fog elterni😊 Mivel az tuz-viz skillekkel fog nyomulni, valoszinuleg kulcsinre jobb lesz, persze nem tuti, de a tobbi elteresre is azert mar nagyon kivancsi lennek.
böröczk
Köszi a lótenyésztéses infot! Mindenképp befogott vadlovakból tudok csak tenyészteni, igaz?

Amúgy nem tudom, én most is kaptam vagy 3 value packot, csak az eventek alatt. Petet ugyanúgy szerezhetsz eventeken vagy ingame shopból (bár nagyon ritka).

Kzarka cuccok csak a bosstól esnek? Mármint láttam, hogy nagy ritkán megjelennek a shopban többszáz milláért, de ezeken kívül nem lehet drop, ugye?

Most értem el amúgy még csak a 51-2. szintet, szóval nem igazán vágom, hogy működik egy bossfight. Spawn időben odagyűlik mindenki köré, és öli, vagy csak partiban, guildben lévő emberek osztozhatnak a looton?

Kumiho #2179

SzirmosSzisza
Attól függ, hogyan szeretnél játszani, tud elég ronda is lenni a játék, ha kell az FPS, annyi, hogy ultra highon nem fogsz tudni játszani minden szart bekapcsolva (főleg városban nem), de azzal a konfiggal simán kéne futnia. (nekem 750 TI + i5-4440 + 8gb ram van és nem kell optimization mode és simán van 30-60 FPS, ram néha kevés mondjuk 😄)

#2657: nem bonyolult csak sokáig tart és RNG, bár elvileg növelték mostanában a magasabb tier esélyét, itt amúgy jó kis eszköz ami mond esélyeket, meg, hogy érdemes-e még húzni.

#2658: csak a 2 value pack + pet értéke kb 4000 Pearl ami ~40 euró, szal szerintem megéri. Próbáld ki a 7 napos próbát és ha bejön a játék vedd meg azt imho.

szerk.: ahogy nézem a simához is jár egy value pack, de 20 euróból nem tudnál venni 1 petet + value packet, szóval még úgy is megéri (+ ingyen ló furulya)
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.09.10. 10:19:36

Vadnokedli
Alap 30- a drágábbik 50 'juró<#dumcsi>

böröczk
Uu, köszi!

Amit láttam, az tier 7 vagy 8-as volt,... ok. 😄
Remélem, nem szuperbonyolult lótenyésztésbe fogni, mert én szeretnék egy olyan nagy loboncú, fürge paripát! 😄

Kumiho #2179

böröczk
Explorers package a drágább? Az nem éri meg egyáltalán, minden elérhető játékon belül goldért is, amiért a drágább verzió megvételekor fizetsz.
Küldöm privátban a guest passt. (még mindig maradt 2, ha valakinek kéne)
Szerintem amúgy high end grafika és közepes beállításokkal is tök szép a játék, anno laptopról úgy játszottam.

Kumiho #2179

Vadnokedli
Engem érdekelne 7 napos guest pass- épp tervezem a megvételét. megéri az explorers package? Másik; félek hogy egy alapon járatott 4670K nem lesz elég a játéknak- jogos az aggodalmam?(+16GB, 1070)
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2016.09.10. 09:14:20

SzirmosSzisza
Itt vannak képek a pacikról. Ha jól rémlik maximum Tier 5-ös van a vadonban, utána tenyészteni kell mindenképpen.

böröczk
Más: Én is kaptam 7 napos guest passt megint, ha valaki igényt tartana rá, írjon privátot, és elküldöm.

Egy alábbi kommentre pedig: a napokban sírtam, miért nem az Alustinre költöztem anno megvételkor, de nagyon sok negatívat olvastam róla (nem itt), úgyhogy tulajdonképp meggyőztem magam, hogy nem rossz választás volt a Croxus. 😄
Sajnálom, hogy nem nagyon tudok magyarokkal játszani, és többnyire egyedül bóklászom, de szeretnék keresni egy normális, nem feltétlenül magyar "fun" guildet, akikkel lehet majd együtt játszani.
Utoljára szerkesztette: böröczk, 2016.09.10. 08:07:41

Kumiho #2179

böröczk
Nagyon buta kérdés lesz, és köszönöm a türelmet előre is a megválaszolónak:

Nemrég tértem vissza a játékba, és láttam máshogy kinéző lovakat. Nem tudok máshogy fogalmazni 😄 Nem gear, hanem másfajta ló, borzasabb sörény, biztos tudjátok, melyikekre gondolok. :,D
Azok lennének a magasabb tierű lovak? Hogyan lehet őket megszerezni/befogni?
Régebben olvastam róla, mik a vadlovak főbb lelőhelyei, hogyan lehet befogni őket, nincs ez máshogy az újfajta lovakkal se?

Kumiho #2179

SzirmosSzisza
PvP van mindenhol, Jordinen vannak a keményebb guildek, Alustinen meg a magyarok 😄

Na megvettem,lejárt a 7 nap😊
Melyik szerverre érdemes menni ahol van PvP is?
Hat csaloka volt a trailer video, de ebben latszik , hogy meg is csak egy idezheto summonrol van szo! Illetve a skillek is itt vannak .
SzirmosSzisza
Nekem jobban bejönnének a tűz/jég skillek, de meglássuk majd azért milyenek lesz. Állítólag Wizard trailer végén kapunk majd kis betekintést az új Dark Elf fajba.