Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SzirmosSzisza
Costume, brand stone és poti nélkül? Nekem anélkül 20 perc alatt tört a fegyó Sausannál, valami csalóka itt.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.09.18. 16:42:17

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Mint irtam, egy 1 oras full farmot lazan kibirok javitas nelkul.
SzirmosSzisza
Costume és brand stone nélkül 20 percenként kell javítani Witch/Wizarddal, szerintem eléggé mérvadó, ha meg kell szakítani javítás miatt a grindet 20 percenként, Sausannál ez csak 4-5 perc kiesés, de a sivatagban már nagyobb szopás. PvE-ben amúgy ranger szerintem még mindig jobb, de az most más kérdés.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Nem kell tobbet javitani mint barmelyik mas classnal, maxos duraval a legdurvabb apritas mellett is 1 orat kihuzok, annal tobb meg ugy sem kell, meg amugy sem az lenne a mervado, az egy elegge mellekes dolog, ellenben mobokra legnagyobb pusztitast vazsi vegzi, es az a legfontosabb abbol a szempontbol ami kerdes volt
böröczk
Rangert csinaltam, Croxuson is az a mainem, szoval orulok, hogy jot valasztottam 😄
Azt sajnalom, hogy az uccso rewardokat nem fogom megkapni az eventbol Alustinon.

A guild nevet nem tudom, privatban ket vezeto elerhetoseget kaptam meg, egyikojuket felvettem es irtam neki privat uzit.

Kumiho #2179

SzirmosSzisza
Viszonylag gyakran kell javítani a fegyót a dura szívás miatt (bár most costume + item brand kővel egész jó), meg nem valami mobilis (bár a ranger is csak awakening után lesz az)

Szerintem meg a witch/wizard, mivel annak meg poti sem kell, jo nagy aoek, sok cc, igazi grind kari, nem sok van ami hozza foghato e celra.
Én is a rangert tudom ajánlani.De ahogy Cat írta nagyobb szinten indul igazán be.Melyik guildról van szó ha szabad megkérdezni?
SzirmosSzisza
Ranger, de el kell érni vele 40-50 körülre, onnantól fasza, esetleg még Ninja csak az picit nehezebb.

böröczk
Óóó, ki korán kel vasárnap.... :
(És most még csak veszettük kattintgatni se kellett rá, nehogy valaki elvigye előlem) Kár, hogy csak alt, nade látjátok, ezért is fáj a szívem új karit kezdeni Alustinon, de megteszem ma munka után! 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Kumiho #2179

böröczk
Ne kísértsetek már 😄
Annyira nem szeretném 0-ról kezdeni, de mindjárt csinálok egy karit Alustinon..
Írtam amúgy ticketet a supportnak, szerintetek válaszolni fognak rá valaha?
Meg írtam egy magyar guildnek egy itteni fórumozó javaslatára. 😊

(Melyik szerintetek a leghatékonyabb/gyorsabb karakter grindre?)

Kumiho #2179

Ja, csak akkor ugy jarsz mint a budai var...
böröczk
Vagy megvárom, amíg lesz transzfer vagy valami hasonló 😄

Kumiho #2179

SzirmosSzisza
Minél előbb váltasz annál kevésbé lesz fájdalmas később!

böröczk
Nekem a Croxus is boven eleg nepes, en amugy tokre elvagyok, csak hianyolom a magyarok jelenletet.
Ha elobb tevedek fel erre a forumra, gondolom, Alustinra megyek. 😊
Meg azert pl tsen is mas a sajat nyelveden kommunikalni, hiaba beszelek en pl minden nap angolul a munkam soran..

Kumiho #2179

Arrol nem is beszelve, hogy a sima es az awakening fegyo kozt eleg sokat kell majd valtogatni, a kettot egyutt kell majd hasznalni.
SzirmosSzisza
50 vagy 30 százalék AP-t megkapsz, meg mintha az accuracy is átjönne, szóval mindenképp megéri húzni.

Braikingboss
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy az awakening fegyvertől kezdve van e értelme a sima main hand fegyver húzásának. Összeadódik az ap vagy külön nézi épp milyen formában vagyok?

Don Kartács :)

Azt ertem, de annak semmi ertelme, aki azt szereti az miert nem megy egy solo gamebe, ahol nyugiban farmolhatja reggeltol estig a mobokat?😄
SzirmosSzisza
Valaki szeret nyugiban grindelni, pl Alustinen éjfél után, meg reggel 10-11-ig csomószor lehet solozni Sausan main rotationt is akár.

A 3 szervert viszonyítottam egymáshoz.Idézőjelbe téve.Írhattam volna más szót is,aki akarja ugyis tudja ertelmezni.
".A Jordine "nagyon" népes" . Hogy lehet egy szerver tul nepes?😄 Nagyon sokan vannak az teny, de hat pont az a jo benne, mi a jo abban, ha nem porog a broker, nem megy a fight a fejlodohelyeken, mindenki bekesen grindelget meg huzgalja a lovait..? Az tiszta vicc lenne de tenyleg
Légy az ami lenni tudsz! Légy Rosszcsont ! Minden másra ott vannak az egyéb guildek.
Szeretnénk értesíteni mindenkit ,hogy EU/ Alustin szerveren a Rosszcsontok klán tagfelvételt hirdet. Fő profilunk a jó kedély és játékszeretet, Guild bossok , napi küldik, Guild ház, ha többen leszünk Node war, de mindenek előtt a játék szeretete a fontos.

TS-en szolgáltatjuk a jó humort és az FB csoportban az információkat. Akit érdekel az a játékban ShadowShiwa néven megtalál.
WhiteStar
Néptelen?? Lal... bár ugy lenne

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

SzirmosSzisza

Abszolult nem zavarnak sokkal több vizet a németek mint más nemzetiség.Nem is beszélve arról hogy már azóta nagyon vegyült a szerver.Nekem az a véleményem hogy pont ez a szerver a legoptimálisabb.A Jordine "nagyon" népes,még a Croxus picit "néptelen".Ez a kettő között áll.Nem is beszélve a nagy magyar jelenlétről.Ez jellemzi az Alustint.
Na ja. Ha csak3 aktiv warunk van egyidőben, akkor már inaktív a guild. Többnyire van 4-5 a bejövő és a meghirdetett warok között is. Ez 6-7 ellenséges guild egyszerre. Úgy már illik ésszel afk farmolni. 😊
SzirmosSzisza
Ja a scrollokat vedd ki minden nap az fontos, lehetőleg a Bheget (valami Giantos neve van asszem), érdemes várni míg van 5-7 és akkor csoportosan elmenni és együtt megcsinálni (így mindenki több blackstonet meg hunter sealt kap).

Német közösség nekem fel se tűnt, amíg nem írták itt a fórumon, hogy van. Utána picit jobban figyeltem a channel/szerver chatet és néha tényleg írnak németül, de elenyésző alkalommal az angolhoz képest.

A pacisokat azért nem nagyon szokták bántani, én anno Altinova-Epheria között futtattam afk-ban és nem volt semmi baj. A problémát az szokta okozni, ha lesz 1 guild war amíg afk vagy, akkor lazán betámadnak és büntetés sincs.

böröczk
Na lehet, ezert maradok inkabb Croxuson, annyira bekes 😄 De komolyan, most 53-as ranger vagyok, nem kapkodok a szintezessel, felfedezek, gyujtogetek, kraftolok, trade-elek kozben. Egyszer veletlenul belefutottam a nagy Ogrek egyikebe, hadonasztam egy darabig, majd feladtam, aztan odajott valaki es lecsapta, de engem pl beken hagytak eddig. 😛 pedig szerintem sokszor lejohet, hogy meg sebezheto vagyok elegge 😄.
Es volt, hogy odamentem valakihez, aki egy idezo spoton allt, bevettem partiba, nyomtam neki egy scrollt, lattam, hogy 56-os. Utana nyitott nekem meg kettot, es elvitt egy masik bosshoz is. Eddig normalis emberekbe futottam bele 😊
Sok panaszt olvastam az Alustin nemet kozossegerol pl, ez mennyire igaz?
Csakhat itt meg a jatszopajtasok hianyoznak. :,(

Kumiho #2179

+hasznos védett helyen körözni. Heidel erre épp jó. Ha máshol talpalsz, akkor esetleg lecsapnak távollétedben szórakozásból: 😊
Meg néha megbízhatatlan. Vagy server frissítés (amihez nem kell esetleg a restart) vagy lag, vagy más okozza, de néha "elhagyhatod' a kocsit. Aztán visszatérsz, a paci/szekér előtted van párszáz méterre te meg ácsorogsz az úton. Vagy valamelyik falnak mész éppen végtelen séta módban. Az autopath meg kikapcsolt. Ez megesik... igen gyakran. A siege időszak tuti kilövi az autopath renszeres beállítást. Beüt a channel szabály módosítás, te meg megállsz mint valami bamba ökör. 😊
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.09.16. 12:46:20
SzirmosSzisza
Ha nem engedi fejleszteni akkor annak az épületnek az a maximális szintje, keress egy másikat (térképet megnyitod, aztán városba katt és jobb felül lehet típusra meg szintre is szűrni)

A lónál a megtett távolságot számolja, szóval az nem jó. De kattints valahova a térképen jobb klikkel, aztán megjelenik a karatker alatt olyan, hogy autopath, arra katt és akkor a 2 pont között köröz a ló, csak arra figyelj ne akadjon bele semmibe, általában a fordulásnál szokott baj lenni.

böröczk
Megvettem az épületet, viszont 1-es szintnél magasabbra nem engedi húzni.

Más hülye kérdés: Ha a lovam szintjét akarom húzni, egy falnak fordulva T-t nyomva számolja az egy helyben vágtatást? 😄

Kumiho #2179

Ha a horse gear craftra gondolsz, akkor ahhoz kell a megfelelő épület amin elérhető a magasabb/kívánt szint (és a craftolandó item is). Ezt tudod egyesével fejleszteni. Alacsonyabb szinten párezer silver és 1-2 perc egy szint emelés. Ez magasabb workshop szinten növekszik idő és silver befektetésben is. Ha a horse gear szintjét emelnéd, akkor az ugyanúgy megy regrade alól mint minden armor vagy weapon. Azt hiszem armorként kezeli a rendszer a lószerszámot. A magasabb regrade level az itemen növeli a statjait amik jelen vannak alapból is (Pl: movement speed, DP, turning speed, HP). Lovas/szekeres regrade chance-re nagyon nem láttam "esélytáblázatot", de jóval kisebb az esély mint az azonos névleges szintű armor vagy weapon itemeken.
SzirmosSzisza
Megveszed az épületet, aztán rányomsz, hogy upgrade, kb 10k ezüst kell hozzá.

böröczk
Ha mondjuk horse geart szeretnék kraftolni, hogyan tudom a gear shop szintjét húzni? Vagy folyamatos kraftolással fejlődik?

Kumiho #2179

LeonSilver
Már jó.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

böröczk
Ne is mondd, a nodejaim, befektetett energia.. Irok egy ticketet, hogy legalab a pearl shopos cuccokat at tudnak-e transzferelni, es ha igen, meggondolom. Nem lenne rossz magyarokkal jatszani.
Azert nem mindegy , milyen guild, valami kisebb fos, softcore fun guildre vagyok elsosorban. 😄

Kumiho #2179

SzirmosSzisza
Hát, később csak nehezebb lenne a váltás (vagy vársz server összeolvasztásra 😄), írj a supportnak, hogy esetleg lehetséges-e, vagy legalább a value packet áthozni. Szerverenként számolja szerintem a playtimeot amúgy, de azt meg tudod csinálni, hogy csinálsz karit és megnézed ki lehet-e venni egyáltalán, aztán max kiveszed és hagyod a dolgot pár nap múlva! Contribution point meg energy miatt para a váltás, 0-50 között újra megcsinálni a questeket eléggé uncsi.

Amúgy channel/szerver chatet figyeld, ott szinte mindig keresnek tagokat guildekbe.

böröczk
Néztem, de basszus már tök jó cuccaim vannak Croxuson (vagy csak hiszem 😄), és épp most toltam el a 30 napos value packot.
Ahj, nem tudom, azért már elég sok időt öltem a játékba, több mint 2-300 órát. Viszont tökre szívesen toboroznék társakat, csatlakoznék guildhez. Már gondolkoztam, hogy feladok egy társkereső hirdetést a hivatalos fórumon 😄

Mármint ez úgy nézve sok idő, ha az elejétől akarom kezdeni.. nem is tudom, lehet elkezdek egy karit az Alustionon akkor, az is számít, ugye? Mert transferről nem tudok, hogy lenne BDO-ban. Az lenne a legkirályabb amúgy. Minden szarságot lehet kapni pénzért, de szerver transzfert bezzeg nem. Abból a szempontból érthető, hogy már eleve van pár "túlzsúfolt" szeró, de talán meg lehetne oldani, mint más játékoknál.
Utoljára szerkesztette: böröczk, 2016.09.15. 08:49:53

Kumiho #2179

Jah nekem sem szedi ki a rewardot.....
SzirmosSzisza
Amúgy, ha költözni akarsz, akkor most van a legjobb alkalom, új akkountok ezeket kapják (new explorer event), a contri meg eneriga miatt para, a szintezés könyvvel megvan hamar, meg akár húzni is tudunk Sausannál 😄

SzirmosSzisza
Bugos nálam is, altkarin kiszedtem de nem engedi, mainen azt írja ki van már, gondolom javíták majd.

böröczk
Ráklikkeltem az első rewardra, de valami olyasmit írt ki, hogy "cannot apply result to memory" ??
Később is próbáltam, de akkor meg már azt jelezte, hogy redeemeltem, viszont nem érkezett mailen keresztül és az inventoryban sincs.
Tapasztalt más is hasonlót? Írjak a supportnak?
Utoljára szerkesztette: böröczk, 2016.09.15. 06:49:40

Kumiho #2179

SzirmosSzisza
Aha, jobb klikkel rákattolsz a naptárban. Holnaptól indul.

böröczk
Ez amúgy hogy működik? Minden nap belogolsz, mindet megkapod?
Mert akkor tényleg elég csini. Underwear box fontos 😄

Kumiho #2179

Amekkora makom szokott lenni, biztos a semmitero red noset porgetem ki..
Faja kis reward lista 😄 fincsi boss armor legfőképp.
SzirmosSzisza
http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/112520-explorer-event-series/ ingyé' boss armor, meg pet, meg inventory növelés, meg fehérnemű !
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.09.14. 15:00:12

Ajánlom Morrolan nevű emberkét,akinek remek videói vannak craftal és node-okkal kapcsolatban.Én tőle tanultam sok mindent. 😊 De persze ahogy írod,rögös az út hogy minden klappoljon 😊

Youtube
Twitch
SzirmosSzisza
Érdemes leraki őket, foglalkozi nem nagyon kell velük, csak néha itatni őket. Abandoned Iron Mine-ban rakd be a vasat is meg a másikat is (egyik platinumot ad, másik meg olyan fekete kristályt, mindkettő hasznos).