Már a memóriákból is kevesebb jut a PC-kbe
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ugyanekkora marhaság a böngészõ cache -t átlinkelni ramdrive -ba. Ha akarod, szívesen elmagyarázom neked hogy miért.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Sentinel: a hdd smartjából olvas adatot. Semmi nem garantálja, hogy holnap az a hdd el fog indulni. A kezdeti hibákat detektálja, de a biztonsági mentést nem váltja ki. Az olyan adatoknál, amelyeknél a biztonsági mentés sem kell, azok meg tökmindegy ha elvesznek. Van egy olyan szabály, hogy az az adat ami csak 1 helyen van tárolva, az nincs tárolva.
Ramot processzort minek figyelni? Ha szar bármelyik azt biztosan nem tudja eldönteni egy oprendszer alatt futó szoftver, hiszen az is azon a ramon és processzoron fut amit épp figyel.... kicsit idiótaságnak érzem. Ezért vannak a ram és cpu tesztek boot cd-ken, mert ha már egy full processzort és ramot használó oprendszer sut, akkor már sw legyen a talpán, ha egy rossz memóriacímzért ki tudjon deríteni, hogy a cpu vagy ram hibája. Jóhogynem kondenzátor púposodást figyelõ toolt nem javasolsz.
A hardwerek hõmérsékletére meg van egy marhaegyszerû megoldás. Normálisan kell összerakni a gépet és nme fog melegedni semmi. Manapság asztali ronton ez amúgysem jellemzõ. Sem a cpu-kra sem a hdd-kre nem jellemzõ jelenleg a melegedés, ha normálisan van összerakva a gép. A GPU esetleg problémás lehet, de itt is a megfelelõ ház kiválasztása sokat segít, szóval nem igazán értem minek a hõmérsékletfigyelés külön.
Ventillátorokat szabályozni? Oldja meg az alaplap. 1x bekonfigolja az ember és kész, mit kell azon szabályozni? Persze, ha egy szénnéhúzott rendszert használsz, akkor nem szóltam. AZ általad felsorolt szoftverek többsége egyre jó: Mindegyik kihasít egy kis processzoridõt magának és szépen belassul a gép. Másra nem való. A gépet idõnként át kell nézni, okés e minden és annyi. Nem kell 7/24-es felügyelet hozzá.
"Egyebkent jellemzoen az ssd nem serul csak rajta a filerendszer."
Ez biztos megnyugtatja azokat, akiknek elvesznek a cuccai. :)
Minek van az ssd, ha nem használod? Te is azt írod hogy kímélni akarod, annyira, hogy teljesen értelmét veszti ha benne van a gépbe...
köszönöm szépen, igen, ez a tendencia így már ismerõs!
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
He? Milyen panasz? Nálunk én voltam az elsõ fecske (szokás szerint) azóta már elég sok ismerõsnek van a gépében, nulla panasz volt idáig bármilyen részrõl.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Ennek az ellenkezõje sem bizonyít vagy cáfol semmit. A cikkhez meg annyi értelme van (nem arról szól, hogy most akkor már nincs PC) hanem az új PC-k forgalmazásáról. Az adott családnak teljesen jó egy 2-3-4-5 éves PC anélkül, hogy hozzányúlnának. Régen ez nem volt így, most ha vesz egy gépet még lehet, hogy 5-10 év múlva is azt fogja használni. Ennyi. Ez miatt lassul a forgalmazás, és nem azt jelenti, hogy adott háztartásban nincs PC.
"Amúgy ahogy olvasom elég sok képernyõt bámulsz te minden nap... én ennyit nem bírnék."
Hát nekem sajnos muszáj, de mihez képest sok? Egyébként mostanában betegen fekszem itthon, tehát olyan sokmindent nem tudok csinálni :(
"Játék annyira nem érdekel hogy egy külön eszközre beruházzak miatta, azt pénzkidobásnak tartom. Még az is jobb lenne, ha elk@váznám."
Én meg kikapcsolódásként sokat játszom, és az utóbbit tartanám pénzkidobásnak mert a feleségem egy fõnyeremény, okos, csinos és szereti az üntyüpüntyüt :)
"Nem tudom... valahogy nem tartom egészségesnek ha az ember naphosszat csak a képernyõk elõtt punyhad."
Nem is az egyébként. Én mondjuk fiatalabb koromban fociztam, karatéztam, edzésre jártam tettem-vettem stb. Most még mindig fiatalon itt vagyok 2 gerincsérvvel amit nem tudunk eldönteni, hogy mûtét vagy nem mûtét :(
Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
az IT-cikkek dollárban megszabott megjelenési árához képest tól-ig mekkora eltérés lehet a magyar árban? mondjuk, ha egy termék $1.300-os áron debütál, az itthon (tól-ig) milyen árban fog megjelenni?
Nem fos az, csak nagyon oda kell figyelned rá jelenleg, hogy ne fuss bele valami marhaságba. Pl intel lapokkal, és bizonyos ssd tipusokkal elõfordul, hogy látszólag megy a gép, de teljesen "megfagy", és csak az egész mozog. Meg lehet oldani, de matatni kell. Aztán vannak olyan vezérlõk, amiket egyszerûen nem szeret egyik, vagy másik ssd vezérlõ. Ezeket is meg lehet oldani, de ez is macera. Aztán. Bizonyos os szintû beállításokra is érzékenyek, de nem minden vezérlõvel, és nem minden driverrel. Érzed azért hogy mennyi variációs lehetõség van adott problémára.. :) Aztán volt olyan is, akinél kékhalálozott állandóan a win, és miután mindent lezongorázott rajta az ember, kiderült hogy nem tetszik a cuccnak ha fent van a daemon tools saját vezérlõje is. De a vicc az, hogy ugyanezen gép hdd -vel szerelve, semmi gondot nem okozott az említett programmal.
Aztán. Linux -on az ext4 -et is faragni kell kicsit, bár ott valamivel kevesebb a gond, és bizonyos kerneleknek nem tetszik a rendszer, bizonyos ssd -kkel. Mondjuk én debian párti vagyok, és õk a stable kernel ágat használják (jelenleg 3.2) de ugye a legtöbb hobbi linux -os verzióbuzi, és ezért neki akkor is a legújabb kell, ha azt sem tudja miben különbözik az elõzõtõl. Aztán meg les hogy valami nem megy...
Õszintén bevallom, hogy bsd -vel még nem volt alkalmam ssd -t tesztelni, így arra nem tudok mondani semmit.
Én személy szerint egyébként sem szeretem az ssd -t, mert ha minden fentebbi gondot ki is kerülsz, akkor is... hogy is mondjam... vigyázni kell rá. Hiába minden bûvészkedés, hiába a wl, akkor is csak egy flash. És baromi hamar ki lehet nyírni, ha úgy használod mint egy hdd -t.
Apró file -ok betöltésének gyorsítására viszont jó. Tudok olyat, aki a steam -et tartja ssd -n, és onnan megy neki a millió aprósággal dolgozó source engine -es játékhad... :D
Szóval nagyon nézz utána mielõtt ssd -be fektetsz, mert csúnyán megjárhatod. Talán késõbb nem lesz ez így, és olyan egyszerû lesz választani, mint hdd -t.
Rendszerfigyelõk: Nem árt ha van egy HD Sentinel, ez kötelezõ kéne legyen minden gépen. Nem árt egy program ami figyeli a ramokat és a processzort, és nem árt egy program ami figyeli a hõmérsékletét a hardvereknek, ha kell lehessen a ventilátorokat szabályozni, meg ilyenek. Továbbá nem fontos, de ha figyeled még extra a rendszert, a hálózatot, az sem árt.
De lehet szó összehasonlításról is.
... egyszerre több rendszerfigyelõt sem ajánlatos futtatni egy rendszeren.(és fölösleges is)
Starcraft + Diablo III - esemve
Viccen kívül nem szabad összekeverni a marketinget és a marketinget. Eleve az egyiket nem szabadna így nevezni, és akkor tisztább lenne a kép.
A divat és a bemagyarázás módszereivel élõ marketing az, ami belõlem kifejezetten undort vált ki, meg sem hallom, és ösztönösen kerülöm utána az általa érintett terméket.
Egy-egy korábban ismeretlen vagy új terméket/szolgáltatást bemutató marketing az, ami ha elég nyers számokkal és adatokkal jön a sok "neked erre szükséged van" helyett, akkor felkelti az érdeklõdésemet, és bevallom talán még kis elfogultságot is ki tud belõlem váltani, ha a konkurens termékekkel ellentétben tisztább képet ad az adott termékrõl/szolgáltatásról, amiben így jobban meg tudok bízni. A marketingnek ez a fajtája az amire hajlandó vagyok értelmes dologként tekinteni.
Rájöhetnének már, hogy vannak értelmes emberek is a bolygón, és az az állapot, hogy most a kevésbé értelmesek zsebe van tele, egy ideiglenes állapot amit a jelenlegi fenntarthatatlan gazdasági modell generált, így nem ártana lassan megfelelni a tudatosabb fogyasztók elvárásainak, ugyanis elõbb-utóbb az õ zsebükben lesz több pénz, onnan fog kelleni majd azt kicsalni valahogy, de trükkökkel ez nem fog menni.
Kiváncsi lennék milyen panasz lehetett, mert 2 hónapja vettem egy SSD-t és egy percig nem bántam meg, villámgyors lett a gép. Igaz ez a laptopra is, de ha elõkerül a játék akkor megint a béka segge alatt van teljesítményben egy ugyanannyiba kerülõ asztali géphez képest.
http://goo.gl/gd6Zi5
Remélem vírusírtóból is 8at használsz egyszerre.
Ha van rá 3 év gari akkor viszaviszem és mondom hogy adjanak másikat, és ennyi.
Miért nem ajánlod? Majdnem azt vettünk. Asztaliba is tervezek egy 32eset. Annyira fos?
A betöltés lesz gyorsabb, nem a gép. Ezt jó ha nem kevered össze. SSD -t meg asztaliba is lehet tenni, bár akinek eddig azt raktam bele, volt rendesen panasz, így megbántam. Többet nem javaslom senkinek, csak saját felelõsségre. Bosszantóan kiforratlan technika ez még.
Mert most épp a kütyük divatja van, és ezek marketingjébe folyik be a sok pénz. A jól képzett marketinges pedig azt is bemagyarázza neked, hogy az ég is csak azért kék, mert kijött az új mobiltelefon.
Amúgy ez a vinyót veszi igénybe, az 5400as belassítja, de ssdvel megkockáztatom, hogy gyorsabb lesz a noti mint az asztalid.
A laptop egyszerûen a mobilitásért beáldoz mindent, mert ott az a legfontosabb szempont. Asztalinál viszont ilyen megkötések nincsenek. (meg mások sem, pl nem kell szervízbe vinnem ha tönkremegy a billentyûzet, mert kib@szom a francba, és veszek egy másikat 800 ft -ért, de ez más téma) Igazából ezért is jó külön kezelni a kettõt, mert laposból létezik a viszonylag jó ár/érték arány, ami viszont messze nem tudja azt, amit egy fele ennyibe kerülõ asztali gép.
Pontosan, én is így látom a helyzetet. Nem tudom egyébként miért lett divat temetni a PC-ket, de ez már nevetséges. Nyilvánvaló, hogy mindig is lesz igény teljesítményre, ahhoz pedig szükséges a nagy méret a megfelelõ hûtés miatt. Ebbõl következõleg amíg hõt termelnek a különbözõ alkatrészek, addig biztosan lesz a PC-knek létjogosultsága.
Persze hogy jó. Azért is van, hogy ilyen esetekben ha akarsz, legyen mihez nyúlni. De erõsen túl van lihegve, és mondanak ezzel kapcsolatban normálatlan jóslatokat, ez ellen írtam mindent amit írtam.
Kétség kívül jó a konfig amit írtál, de a mobilitáson volt a hangsúly, és az csak extra hogy kurvajól lehet rajta játszani. Ez tényleg meglepett.(Monitort nem írtál hozzá :P)
Amúgy az árkülönbség bejön a villanyszámlán.
Hogy hogy mire? Mindenre. Rendes méretû kijelzõn, rendes teljesítmény mellett, rendes beviteli eszközökkel nagyságrendekkel gyorsabban és jobban lehet dolgozni, sokkal élvezetesebb minden szórakozási forma, akár egy weboldal megtekintése, akár az olyan bagatel dolgok mint a fa@book, akár képekrõl, akár videókról van szó, mindenben jobb. A laptop meg akkor jobb, ha el kell menni valahova. Akkor felkapják azt, elviszik, jegyzetelnek, bemutatót tartanak, majd ha vége, akkor jöhet a rendes asztali.
Így megvan minden, és nem kell méregdrága laptop, mert elég belõle egy megfelelõen olcsó is - van akinél ez netbook az említettek közül - és minden másra ott van a jól bevált asztali. Akár játszani is lehet rajta, ha az embernek olyanja van, és nem kell ehhez méregdrága konzolt is venni pluszban, 60 dolláros játékokkal.
A mobil telefont meg csak a lobby, és a marketing, mert amiért az embereknek egy "okosteló" kell, azt már a legelsõ generációs darabok is tudták. Fa@bookolni azokkal is lehetett, ugyanolyan kis gagyi játékok voltak rá mint amilyen kis gagyik ma is vannak, és nagyjából ennyi. Aki gps -t akar rendeset, az ma is külön veszi meg, videót meg ha teheti az ember, akkor biztos hogy nem telefonon fog nézni. Persze jöhet mindenki ezzel szemben valami nyakatekert élethelyzettel amikor ezen nézett meg egy anyátok közt epizódot, de azért nem egy általános dolog ez a mobilos filmezés.
Mert ez nekem full életszerütlen, maximum ha játszanak rajta, egyébként elképzelhetetlennek tünik hogy valakinek van egy laptopja és mégis az asztali gépét használja zenehallgatásra, fb-re stb...
Ez így van. És?
Ezért is van az, hogy sokan második gépnek egy olcsó notit is vesznek. Ha meg olyan az életviteled hogy állandóan úton vagy, akkor persze elõállhat az a helyzet, hogy minden hátránnyal együtt is neked konkrétan muszáj csak notiban gondolkodnod. Nincs ezzel semmi gond, amíg nem akarsz örök érvényû igazságot kreálni abból, hogy te, és a haverjaid ebbe a csoportba tartoztok, és ezért másnak is ebbe a csoportba kell tartozni. Az én környezetemben pl van asztali is, meg noti is szinte mindenkinek, és a notebook a második gép a mobilitás miatt, de amikor csak lehet, az asztalit használják, mert a mobilitáson túl, minden az asztali gép mellett szól.