767
  • levente68
    Amit lentebb írtál, abból csúnyán arra lehetett következtetni, hogy tavaly vettél, most meg örülsz. Ez nem egy Daytrader naplójához hasonlított, csak azért szóltam. No, meg azért, mert nem láttál lehetőséget short-ra.

• levente68
    Amúgy nekem sokszor az Android-userekkel is van vitám, ők se mindig vannak képben...
  • levente68
    Evvel csak egy baj van: sok ember is tévedhet és lehet félrevezetve.
    Igazság egy van, ha valami gömbölyű, akkor gömbölyű, ha évszázadokig is mást tanítanak...

Másolás? Igen, másolt sokat a Samsung.
    Más is? Igen.
    Apple is? Igen.
    Lop mindenki? Igen.
    Ahogy mindenki, úgy az Apple is.

Ezt végtelenszer ismételhetjük, de inkább abba kellene hagyni már, főleg, hogy a cikk sem erről szól.

A Samsung másolása joggal zavarja az Apple-t, mert így nem ülhet a babérjain, hiszen más is meg tudja csinálni, amit kitaláltak, no meg persze levédtek.

Nyilván meglovagolja mindenki a trendet és aki leginkább nyer vele, az bántja az Apple szemét. Meg szoktam kérdezni ilyenkor, persze mindig válasz nélkül maradok, hogy a többi másolót miért nem pereli Apple.
    LG a legjobb példa erre, de ők szopkodják az Apple-t, kénytelenek is rá.
    Nem nézek TV-t, de a napokban is láttam szifon klónnak igenis titulálható LG telefon reklámot, mi a pálya avval? No, ugye.

Azt is sokszor próbáltuk elmagyarázni, hogy attól még, hogy valaminek az ötletét magáévá teszi valaki, attól még neki ugyanúgy kell azt fejlesztenie, kivéve az alapötletet, ami legtöbbször pár milliszekundum eredménye, amit persze nem szabad lebecsülni.

Vicces amúgy, de én nem látom a telefonjaimon az ezüst szegélyt...
  • levente68
    Igen, én vagyok az, akire utalsz és aki számtalanszor bizonyította, hogy ha másnál nem is, nálad messze jobban otthon van IT területén.
    Ezzel a szánalmas dumával többször elérted, hogy hiába próbál az ember emberszámba venni téged, mindig kiderül, hogy csak egy ostoba paraszt vagy, aki a BMW-jére valószínűleg kiragasztotta a szekta jelét, evvel azonosult is a birkahaddal és mantrában tolja a sületlenségeket, meg hazugságokat, amit a szájába adtak.

Régen várom, hogy a felsüléseid nyomán elkussolj, de egy fizetett, vagy akár fizetetlen - ami még röhejesebb- szar trolltól ezt kár várni.

Annyit tudtok, hogy leapple-hater-ezitek, aki bármi kritikát fogalmaz meg a 'djágaszág'-ról. Azt nem lehet elérni, hogy egy-egy dologban korrektek legyetek és beismerjetek bármit is. Helyette a megmagyarázás jön, meg a funkció, hiány feleslegesnek titulálása. No, meg a fikázás, hogy nem tudnánk megvenni, ezért szidjuk. Párat vehetnék abból is, ha jobb lenne, meg is tenném. Így van pár egyéb mellett két S2 és én tesztelem, nyúzom, te meg tudsz fészbukolni a tieddel, bonyolultabb funkció említése során meg linkeket hozol, saját tapasztalat hiányában.

De ez már így marad, te ostoba bizonyítottan, én meg androidbuzi, meg apple-hater, hiába bizonyítom, hogy nem. Nevetséges bélyegezgetés, de aki ennél többre nem képes, annak ez marad.
  • Papichulo
    Az egesz theoriad az ott verzik el, hogy te azt gondolod, hogy nem realizaltam az AAPL nyereseget kozben joparszor.

Nyugodtan visszakereshetsz itt a forumon, hogy az FB IPO utan roviddel mar megmondtam, hogy $20 ala varom oket es erre penzt is tettem. Esetleg megis van fogalmam a tozsderol es meg talan a stop koncepciojaval is tisztaban vagyok ;)

A kis mosoly megmarad, de azert koszonom a segitseget - es ez utobbit komolyan gondolom.
  • levente68
    Csakis azért, mert az ötletet az Android-tól vették át és valamennyire valóban továbbvitte. Tudok olyat, aki attól is bepisil minden fórumon, ahol ott van még.
    Nem rossz a Siri, de sehol akkora sikere nincs, mint amekkorát reméltek, sugalltak, meg bizonygatnak és mint előtte, úgy most is van alternatívája Android-ra.
    Szórakozni kifejezetten jó, de a végső fejlettségétől messze van, ahogyan az alternatív alkalmazások is.
  • levente68
    Igen, újra én vagyok az androidbuzi, persze...

te meg a független szakember, háhá....
  • levente68
    Hát, ez nem az a topik, de megsúgom, nagyokat lehetett kaszálni rajta short-tal is.

Mondjuk, ez nehezen érthető olyannak, aki több, mint egy éve vett és várja a sült galambot, ami amúgy eljött neki, mert azóta valóban a dupláját éri. Csakhogy közben olyan mozgásai voltak, amit te befektetőként nem vettél figyelembe, pedig kellett volna, így még többet kereshettél volna vele. Nem beszélve arról, hogy örülj, hogy nem buktál.
    Azért írom, mert aki ennyit mond, hogy ő még 350-en vette és most boldog, az nemigen alkalmaz stop-ot, mert az igencsak életbe lépett volna párszor, ha értelmesen van beadva. Tavaly februárban érte el a 350-es szintet, azóta szépen emelkedve jó hosszútávú befektetésnek bizonyult, csakhogy közben volt pár esés is, nem is elhanyagolhatók: 40-50-60, sőt 120 dollárosak is. Akit ilyen üzletből a stop-ja nem vett ki, az óvatosan tőzsdézzen!

Csak azért reagáltam, hogy a kis mosolyod, ami a flegmaság és tájékozatlanság kombinációjának jele volt, kicsit lelohadjon, de esetleg fel is keltsem az érdeklődésed az okosabb tőzsdézés irányába, tudok javasolni nagyon jó csapatot, akiktől érdemes tanulni.
  • Papichulo
    "Ami még kérdés, akkor az USA-ban vásárolt mobilon az LTE nem fog itthon menni?"

Attol fugg kitol veszed. Ha a CDMA valtozatot (Verizon, Sprint), az nem, de az eddig sem mukodott itt. Ha az A1429-es GSM valtozatot (AT&T, T-Mobile), akkor az kompatibilis lesz a jelenlegi magyar LTE halozatokkal (1800Mhz).

Ha jol tudom, akkor ez HW kotottseg es ebbol kifolyolag nem lesz ra JB megoldas.
  • Papichulo
    "Nagyon nehéz, sőt teljesen felesleges azokkal az emberekkel vitatkozni, akik még egy olyan egyszerű szavak fogalmaival sincsenek tisztában mint a "szubjektív-objektív" páros."

Ez lennek en??? Egy olyan ember szajabol kritizalva a folozofia kepessegeimet, aki meg a "TENY" fogalmaval sincs tisztaban? Azt remeltem, hogy miutan rengeteg konkretum emlitesevel (melyek erdekes modon minden ervelesedbol hianyoztak:)) helyreraktalak a temaban, nagyon csodbe fogsz maradni ezzel kapcsolatban, de ugy erzem, hogy tulertekeltelek/

Tenyleg ujra el akarod kezdeni onon lejaratasodat? Tenyleg? Ha igen, akkor folytathatjuk a #446-tol. Erdeklodve varom a valaszodat!
  • narumon
    Ami még kérdés, akkor az USA-ban vásárolt mobilon az LTE nem fog itthon menni? Csak ez nem megy, vagy más sem fog? A chipben van a különbség - tehát JB megoldás sem lesz, vagy csak szoftveres limit?
  • narumon
    Jah ezt én sem értettem soha - nem csak itt hanem semelyik gyártónál. Mondjuk nekem elég a 16GB-os, arra benevezek, ma ráuszítottam a Tmobile-os kapcsolattartót, hogy mondjon nekem egy jó árat és rakjon félre egyet :)
  • M2 #475
    Persze tudom, kapitalizmus van és egy termék árát nem a gyártási költség határozza meg, hanem a kereslet. De akkor is...!
  • M2 #474
    Viszont itt van egy dolog amit nettó szemétségnek tartok: egy 10 dollárral drágább alkatrész és 100 dollárral adják drágábban, a 31 dolláros alkatrészt 200 dollárral.
    Gyakorlatilag lehetne az összes iPhone5 64 gigás és 699 dolláros és még akkor is szarosra keresnék magukat. De itt jön a képbe a marketing szemétség, mesterségesen felszeletelik a termék piacát és lenyúlják az embereket.

Ime:
  • M2 #473
    De komolyra fordítva a szót: ha sok megfigyelő szubjektív véleményét összeadjuk (mást nem is tudunk csinálni), abból el szokás fogadni egy objektív igazságot.

És itt már veszítettél is. Minden szinten. Nagyon!

Erősködhetsz, hogy teszerinted a piros már egy hete zöld, de ha másik millió embernél maradt piros, akkor nálad lett hibás a rendszer (színlátásban lúzer lettél). Szánalmas meg akkor lettél, mikor leidiótáztad a többit és még tovább erősködsz, hogy a pirost igenis zöld.

Ott a 445-ben a kép, ezer független emberből 999 teljesen lemásoltnak tartaná a Samsungot (egy Androidfan meg mégis közéjük keveredne).
  • M2 #472
    Jó, akkor rendes leszek veled és elmagyarázom:

- szubjektív az, mikor neked személy szerint jobban tetszik az Android ezért veszel Samsung telefonokat. Semmi gond örülünk ha boldog vagy!

- objektív meg az, amit a kamerára csatolsz fel ha látószöget akarsz változtatni! :-)
  • M2 #471
    Igen, mindenből csak azt az egy sort szeretik meghallani, ami az ő igazukat bizonyítja, és mivel ilyenből is kevés van, hát hivatkoznak önmagukra. :-)
  • caius marius
    Nagyon nehéz, sőt teljesen felesleges azokkal az emberekkel vitatkozni, akik még egy olyan egyszerű szavak fogalmaival sincsenek tisztában mint a "szubjektív-objektív" páros. Érdekes szemlélet mód az, amikor egy vitapartner a maga és hittársai véleményét, mint objektív szemléletmódot közli, a vitapartnerei válaszát meg csak mint egy szubjektív információ közléseként kezeli, a minimális önvizsgálat igénye nélkül.
    Abba a parttalan vitába pedig nem vagyok hajlandó belemenni, hogy ki másolt kiről, mert erre a témára a fent leírtak fokozottak igazak.
    Kb. olyan ez mintha a katolikus egyházat arra kérném, hogy védje meg a darwini doktrínákat.
  • narumon
    Erről nekem egy felhasználó jut itt eszembe a forumon aki a másik cikknél is minden bizonyíték ellenére verte a tamtamot, hogy az összes ilyen teszt az apple bérenc teszt, ő különben is csak annak hisz amit próbál és bár iphonet ritkán nyomogat de mivel az androidot meg mindig ezért ez utóbbi sokkal jobb, jah és egy embertől ugyanabban a szövegkörnyezetben elhangzott mondat felét igaznak vette mert az az őszinte a második fele viszont már nyilvánvalóan apple bérenc szöveg volt :)) Emlékszel? No ez a szánalmas :(
  • M2 #468
    Ez a jellemző az Android-fanokra és Apple-haterekre: szegényeknek csak a hitük van, semmi más.
    Ezért nem is lehet velük komolyan vitázni, mert minden ellenük szól: a sok teszteredmény, a technikai blogok, nagy oldalak, a sok száz millió vásárló, a forgalmi adatok, a tőzsdei eredmények, a bírósági ítéletek, a képi bizonyítékok - minden. Ott állnak árván az egy szál hitükkel, vakon és kapják arcba a rengeteg linket.
    Mit lehet ilyenkor tenni?
    Mint az összes rögeszmés, beállnak erre: "a világon mindenki idióta, csak én vagyok a zseni".

...és innen jönnek a gyerekes, ovis szintű dolgok: az elbújás, kínos témák kihagyása, ferdítés, az ismerős ismerőseinek az esetei, az egyszer nyolc éve fél füllel hallottam, hogy... szánalom
  • M2 #467
    Hehe, a focipályán a kispad is 3d objektum - jó! :-)
  • M2 #466
    Tudtam hogy Neked ez nem fog menni - ennél egyszerűbbet meg nem bírtam kitalálni. Majd ovisokkal is megcsináltatom.
  • M2 #465
    Mondjuk az vicces, ahol a parkoló autók is 3d objektumok lettek, de ilyen kusza-poligonos, olyan mintha Godzilla vagy Hulk járt volna arra. :-)

A fákon kellene még javítani, akár egy algoritmussal, hogy az aljuk ne legyen ilyen elfolyós.
  • caius marius
    Várd. De ha lehet vívó állásban. :)
  • Papichulo
    "Nagy élmény a 3D térkép iPaden, itt tekergetem Londont! "

Van London is? En ugy tudtam, hogy csak az USA-ban vannak 3D terkepek...

En meg varok a JB-re, addig nem rakom fel a 6-ot :)
  • M2 #462
    Csak egy számot várok.
  • M2 #461
    Nagy élmény a 3D térkép iPaden, itt tekergetem Londont! :-)
  • hurkaur
    En nem favorizalom, mereven leszarom :). Annyi valtozott, hogy mar egy birosagi hatarozat is all egy regi velemenyem mogott, miszerint koreai occo innovacio must stop.
  • M2 #459
    Kérdezd talán magadtól:
    "Lúzerkém hogyan is szólt a bírósági ítélet a táblagépek esetében?"
  • hurkaur
    Kerdojelezd, de mikor a birosagi tennyel szemben felvonultatod a kohom* szubjektiv velemenyedet, az ezernyi kep es bizonyitek ellenere, az nem szerencses. Csak a vak nem latja, hogy a samsung mit csinal (csinal mar x eve).
  • Papichulo
    "Egyébként had kérdezzem már meg, miért csak az ámerikai bíróság ítéletét favorizáljátok?"

Nem favorizalok en semmit, hanem azt hozta itt szoba valaki... talan eppen te.

Amugy ez azert fontosabb a tobbinel, mert ez volt a legtejlesebb koru per. Mindket felnek voltak szabadalomsertesi kovetelesei a masikkal szemben es mind utility, mind design patentek szobakerultek. Az osszes tobbi per ennek egy joval kisebb reszhalmaza volt.
  • caius marius
    Egyébként had kérdezzem már meg, miért csak az ámerikai bíróság ítéletét favorizáljátok?
  • caius marius
    Nem látom. De Te ezek szerint igen.
    Gondolom számodra ha valaki az Apple igazát megkérdőjelezi az:
    1, hatalmas sértés
    2, lebőgés mert nem látja úgy és azt amit Te nagyon látsz...
    Gratula!
    Érveid súlya alatt még én is meghajolok.
  • hurkaur
    Nem sajnos, mert ez nem vita, hanem a lebogesed szintere. (ha nem latod, ugy egsz mint a reichstag)
  • caius marius
    Érdemben is hozzá tudsz szólni a vitához, vagy csak bökdösődsz mint egy pattanásos kisiskolás?
  • caius marius
    Ehem hát ez gyenge riposzt volt...
    Ezzel a kifordítom-befordítom érvrendszerrel nem lehet vitatkozni.
  • M2 #451
    Tehát: IQ teszt, 1. kérdés:
    a. karikázza be (képzeletben, nem kell a monitort összefirkálni) azokat a készülékeket amik egyformák
    b. számolja meg, hány készüléket karikázott be
    c. írja be ide a számot
  • hurkaur
    bazze mi ongol :D
  • caius marius
    Én nem de Te állítólag igen, tehát a képpel amit beszúrtál saját magad cáfoltad meg.
  • M2 #448
    Lúzerkém, akkor elfogadjuk a bírósági ítéletet?